Agrometeo

Seceta pedologica moderata si puternica in campiile Romaniei

Seceta pedologica moderata si puternica se va semnala in zilele urmatoare, pe suprafete agricole extinse din Dobrogea, Muntenia, Banat, Crisana, sudul si estul Moldovei, precum si local in sud-vestul Olteniei.

 






In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate accesibila plantelor pe adancimea de sol 0-50 cm, va prezenta in continuare valori satisfacatoare, indeosebi in Transilvania, cea mai mare parte a Olteniei, vestul Munteniei, sudul Dobrogei si nord-vestul Moldovei.

 

In intervalul urmator se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, in aproape toata tara, insotite de intensificari temporare ale vantului, indeosebi spre sfarsitul perioadei.

 

La inceputul intervalului va predomina un regim termic al aerului in general normal, dupa care, spre sfarsitul perioadei se va produce o incalzire treptata a vremii, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii.

 

Temperatura medie diurnă a aerului va fi cuprinsa intre -4...6°C, valori apropiate de mediile multianuale in primele zile si -3...12°C in restul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1...7°C.

 

Temperatura minimă a aerului se va situa intre -7...8°C in majoritatea zonelor de cultura, posibil mai scazute in depresiuni, unde se va produce bruma si inghet la sol.


 

 

Sursa: www.meteoromania.ro


 

Noutati

Error: No articles to display