Invatamant agricol

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

grant-uri pentru licee agricoleFundatia Civitas pentru Societatea Civila - Filiala Cluj-Napoca, in cadrul programului Liceele Agricole - “Hub”- uri Locale pentru Dezvoltarea Fermelor Mici si Mijlocii (denumit in continuare Programul), finantat de Romanian-American Foundation si implementat in parteneriat cu: World Vision Romania, JuniorAchievement Romania, Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania si Centrul Roman pentru Politici Europene, lanseaza un concurs de grant-uri dedicate liceelor participante la Program.

Citeşte mai departe...

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei - ICHAT Cluj-NapocaUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca inaugureaza luni, 31 octombrie 2016, Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafata desfasurata de 9.732,70 mp, fiind cel mai mare institut de acest profil din tara. Structura sa cuprinde laboratoare de cercetare, birouri de cercetatare, o sala de conferinte, biblioteca si baza de date, un centru de valorificare a cercetarii, precum si sere interioare pentru cercetare aplicata.

Citeşte mai departe...

Facultatea de Biotehnologii din cadrul USAMV - Bucuresti, aniverseaza 20 de ani de existenta

Facultatea de Biotehnologii din cadrul USAMV - BucurestiEvenimentul va avea loc marti, 4 octombrie, si va incepe cu inaugurarea noii cladiri a Facultatii de Biotehnologii, o investitie moderna destinata educatiei si cercetarii de profil. In continuare, se va derula Simpozionul '20 de ani de invatamant Universitar in Biotehnologie', la care sunt invitati Ministrii Educatiei si Cercetarii, Agriculturii, Mediului si Excelentele lor Ambasadorii S.U.A., Frantei, Germaniei si Spaniei.

Citeşte mai departe...

Optati pentru a fi inginer intr-un domeniu de viitor! Optati pentru un mediu curat si o hrana mai sigura!

Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice - studii de licenta Ingineria produselor alimentare - Inginerie mecanica - Ingineria mediuluiFacultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, din cadrul Universitatii Politehnica din Bucuresti a fost restructurata dupa necesitatile actuale ale economiei de piata. Domeniile principale de competenta ale absolventilor sunt legate de producerea si procesarea produselor agricole si alimentare; tehnologia si controlul proceselor de productie din industria alimentara; masini si instalatii pentru protectia mediului, biotehnologie, industria alimentara si agricultura durabila si ecologica.

Citeşte mai departe...

Pregatire practica pentru obtinerea eurocompetentelor profesionale in domeniul agriculturii prin Erasmus +

Erasmus-plus - Pregatire practica eurocompetente agriculturaColegiul Tehnic 'Pontica' din Constanta face parte din proiectul Erasmus +, care vizeaza pregatirea practica a elevilor, in scopul obtinerii eurocompetentelor profesionale in domeniul agriculturii. In acest demers european, sunt implicate si alte patru licee de profil din tara, respectiv Colegiul Agricol 'Sandu Aldea' din Calarasi (care este si coordonatorul proiectului), Colegiul Agricol 'Viaceslav Harnaj' din Bucuresti, Liceul Tehnologic Agricol din Smeeni, jud. Buzau si Liceul Tehnologic 'Vasile Frunza' din Ramnicu Sarat.

Citeşte mai departe...

Un examen de marketing… Altfel la USAMVB

Examen de marketing - produse agroalimentare USAMVBJoi, 10 decembrie 2015, Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala a fost gazda unui examen…..altfel. Exercitiul practic a constat in simularea infiintarii unei firme al carui produs alimentar (produse lactate, legume, fructe) sa fie promovat cat mai bine. Cu ajutorul cunostintelor teoretice de marketing dobandite, studentii au realizat materiale promotionale, reclame, testimoniale.

Citeşte mai departe...

Finalul proiectului 'Elevul de azi, fermierul de maine'

Proiectul Elevul de azi fermierul de mainePeste 600 de elevi din centrul tarii stiu mai bine ce meserii vor urma aproape jumatate dintre ei au participat la stagii de practica si vizite de studiu. Fundatia World Vision Romania a sarbatorit astazi la Brasov finalul proiectului 'Elevul de azi, fermierul de maine', proiect desfasurat cu sprijinul partenerilor Colegiul pentru Agricultura si Industrie Alimentara Tara Barsei si compania Ascendo, in perioada mai 2014 — decembrie 2015 cu obiectivul cresterii nivelului de instruire practica a elevilor din centrul tarii.

Citeşte mai departe...

Centrul de Consiliere si orientare in cariera AgriCons-AgriTin

Centrul de Consiliere si orientare in cariera AgriCons-AgriTinInaugurarea Centrului de Consiliere si Orientare in Cariera AgriCons-AgriTin a avut loc marti, 22 septembrie 2015. Centrul de Consiliere sustine strategia si misiunea USAMVB in zona de formare post-universitara venind in sprijinul studentilor, atat pe durata studiilor, cat si dupa finalizarea acestora.

Citeşte mai departe...

A inceput sesiunea de admitere 2015-2016 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV)

Admitere 2015-2016 USAMV BucurestiSesiunea de admitere la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV Bucuresti) pentru anul universitar 2015-2016 a inceput ieri, 13 iulie, cu inscrierea candidatilor la programele de studii de licenta si master. Inscrierea candidatilor se va efectua la secretariatele facultatilor, in perioada 13-24 iulie, de luni pana vineri, intre orele 8:00 — 16:00 si sambata, intre orele 8:00—12:00.

Citeşte mai departe...

AGROSTAGIU – Consiliere profesionala si stagii de pregatire practica in domeniul agricol

Consiliere profesionala si stagii de pregatire practica agricolaLiceul Tehnologic „Sf. Haralambie” - Turnu Magurele a reunit, in data de 24 iunie 2015, in cadrul unei mese rotunde, pe reprezentantii tuturor factorilor implicati in implementarea proiectului „AGROSTAGIU – Consiliere profesionala si stagii de pregatire practica in domeniul agricol”. Numarandu-se printre activitatile prevazute in cadrul campaniei de constientizare a importantei pe care o au consilierea profesionala si stagiile de pregatire practica in domeniul agricol, pentru facilitarea tranzitiei de la scoala la viata activa, la eveniment s-au intalnit pentru un bilant de informare reprezentanti ai specialistilor in consiliere profesionala, agenti economici, profesori si elevi din proiectul „AGROSTAGIU”.

Citeşte mai departe...

USAMV Cluj-Napoca, partener in proiectul de cercetare paneuropean LANDMARK

USAMV proiect de cercetare LANDMARKUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca este partenera in proiectul de cercetare pan-european LANDMARK, lansat recent in Irlanda. Proiectul are la baza conceptul ca solul este o resursa finita, care asigura o serie de servicii de ecosistem, cunoscute ca si “functii ale solului”. Functia legata de agricultura include: productivitatea primara, regularizarea si purificarea apei, retinerea si regularizarea carbonului, habitatul pentru biodiversitate si furnizarea si circulatia nutrientilor.

Citeşte mai departe...

Monsanto Romania alaturi de mediul academic in crearea de locuri de munca pentru viitorii absolventi

Monsanto locuri de munca StudentiMonsanto se implica in mediul academic din Romania printr-un program dedicat studentilor, intitulat MORE & Future. Specialistii companiei vor fi prezenti in universitatile partenere, unde vor impartasi experienta lor pasionatilor de agronomie. Proiectul se va desfasura in perioada 28 mai – 11 iunie 2014, in 4 centre ale Univesitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara, si urmareste sa implice peste 400 de studenti la nivel national.

Citeşte mai departe...

40 de ani de invatamant superior veterinar in Republica Moldova

invatamant veterinar MoldovaUniversitatea Agrara din Republica Moldova l-a invitat pe presedintele ANVSA, dr.Vladimir Manastireanu sa participe la festivitatea de deschidere a simpozionului stiintific international „40 de ani de invatamant superior veterinar in Republica Moldova”.

Citeşte mai departe...

USAMV Cluj-Napoca distinsa cu Premiul de Excelenta pentru implicarea in proiecte europene

Premiul de Excelenta USAMV Cluj-NapocaIn data de 30 septembrie a avut loc cea de-a doua editie a Galei Premiilor EduManager.ro, un eveniment organizat de Agentia specializata in comunicare “Oameni si Companii” si portalul national EduManager.ro. Gala s-a bucurat de prezenta ministrului Educatiei Nationale, Remus Pricopie, alaturi de peste 150 de participanti, reprezentanti din mediul universitar si preuniversitar, precum si din domeniul afacerilor.

Citeşte mai departe...

Asociatia PAZIA organizeaza cursuri de perfectionare la Campia Turzii

cursuri perfectionare agricultura Campia TurziiAsociatia PAZIA , organizeaza in calitate de partener cu CRFPA si Liceul Tehnologic ,,Alexandru Borza” din Cluj Napoca, in perioada septembrie - decembrie 2014, cursuri de calificare si perfectionare pentru tractoristi si lucratori in cultura plantelor.

Citeşte mai departe...

Ferma Grup Scolar Agricol va forma viitorii specialisti din Alexandria

Ferma Grup Scolar Agricol AlexandriaMunicipiul Alexandria a primit asistenta financiara nerambursabila pentru proiectul Ferma Grup Scolar Agricol, in cadrul celui de-al doilea apel de proiecte Regio, deschis in luna martie a.c. pentru Domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua”.

Citeşte mai departe...

Admitere 2014: Au inceput inscrierile la Universitatile de Agronomie

Admitere agronomie 2014A inceput admiterea in invatamantul superior agronomic 2014 organizat de universitatile de profil din tara.

Citeşte mai departe...

Prof. dr. Doru Pamfil ales in Comitetul Parteneriatului Inovarii Europene pentru Agricultura

Inovare Europeana pentru AgriculturaProf. dr. Doru Pamfil, Rectorul USAMV Cluj-Napoca, a fost ales in Comitetul Director de nivel inalt, numit de Comisia Europeana in cadrul initiativei Parteneriatul Inovarii Europene pentru Agricultura.

Citeşte mai departe...

Inaugurarea centrului de cercetare "Hortinvest" din cadrul USAMV Bucuresti

Hortinvest-usamvJoi, 5 iunie 2014 s-a inaugurat Hortinvest - Centrul de Cercetare pentru Studiul Calitatii Produselor Agroalimentare, din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti. Centrul de cercetare Hortinvest a fost cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si va desfasura activitati in domeniul cercetarii si studiului calitatii produselor agroalimentare, fiind compus dintr-o cladire cu laboratoare si o sera moderna de cercetare a plantelor.

Citeşte mai departe...

3 milioane de euro pentru programe doctorale in domeniile agronomic si veterinar

Invatamant agricolUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca, in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara ’’Ioan Ionescu de la Brad” din Iasi si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului ’’Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, au castigat un proiect european de peste 12,5 mil. lei (aproximativ 3 mil. euro) pentru formarea a 121 de cercetatori doctoranzi si 72 de postdoctoranzi in domeniile agronomic si medical veterinar.

Citeşte mai departe...

Lectie de zootehnie in judetul Bacau

Econ.zootehnie-533x400Doua grupe de cursanti in specializarea “Lucrator in fermele de crestere a animalelor”, au facut o vizita in ferme mari zootehnice din judetul Bacau.

Citeşte mai departe...

USAMV Cluj-Napoca, pe locul 45 la nivel european in Clasamentul "U-Multirank"

USAMV Cluj-NapocaClasamentul U-Multirank evalueaza peste 850 de institutii de invatamant superior din intreaga lume, situate in 74 de tari. Din Romania, in acest clasament au fost incluse 10 universitati, printre care si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, care se situeaza pe pozitia a patra. 

Citeşte mai departe...

50 de ani de activitate in Colegiul Agricol 'Nicolae Cornateanu' din Tulcea

Colegiul Agricol TulceaPentru Romania, tulceanul Nicolae Cornateanu (1899-1977) este cel a initiat cercetarile de economie rurala, agroalimentara si agrara, intr-o forma institutionalizata. Echipa condusa de el, creata in cadrul Sectiunii de Economie Rurala a Institutului de Cercetari Agronomice a Romaniei, a facut primii pasi in domeniu, incepand cu 1927.

Citeşte mai departe...

Studentii USAMV Cluj-Napoca participa la AGRONOMIADA 2014

Agronomiada 2014Aproximativ 45 de studenti ai Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca participa in perioada 8-11 mai 2014, la cea de-a XXVI-a editie a concursului profesional-stiintific si sportiv, AGRONOMIADA 2014- “Excelenta si Fair Play”.

Citeşte mai departe...

USAMV Cluj-Napoca invita la „Saptamana Portilor deschise”

Saptamana altfel USAMV ClujUniversitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca organizeaza in perioada 07-11 aprilie 2014 „Saptamana Portilor deschise”, si are placerea de a-si astepta vizitatorii la sediul sau din Calea Manastur, nr. 3-5.

Citeşte mai departe...

Adrian Vasilescu: “Am umplut tara de scoli de management dar nu avem management”

amish-farm resizeAdrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale, a vorbit in cadrul emisiunii Perspectiva de la REALITATEA TV despre datoria publica a Romaniei si a explicat de ce au romanii salarii atat de mici.

Citeşte mai departe...

80 miliarde de euro pentru programul european de cercetare Orizont 2020

Orizont 2020 resizeNoul program pentru cercetare si inovare, Orizont 2020, dispune de un buget de aproape 80 de miliarde euro, cu aproximativ 30% mai mult, in termeni reali, decat in cadrul actual.

Citeşte mai departe...

Tinerii japonezi invata noile tehnologii agricole

Meiji University Kurokawa farm resizeJaponia este in mod traditional cunoscuta pentru cultivarea orezului, iar aptitudinile agricole au fost transmise din tata in fiu. Cu toate acestea varsta medie a fermierilor japonezi a crescut la 66 de ani, iar populatia ocupata in agricultura este intr-o continua scadere.

Citeşte mai departe...

Ferma demonstrativa si centrul de consultanta agricola "AgroVision"

ferma Agrovision 4World Vision Romania propune un model de ferma demonstrativa pentru reforma invatamantului agricol si pentru oportunitatile din agricultura oferite de UE.

Citeşte mai departe...

Nivel profesional scazut al fermierilor si productii pe masura

Heather-AgTraining resizeRomania are cel mai mic randament din UE la productia de grau si porumb, recolta a scazut cu 30-50% in cursul anul 2012.

Citeşte mai departe...

DA pentru MADR – Dezvoltam Aptitudini pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

da-minister resizeMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a organizat in data de 05.12.2012, conferinta de inchidere a proiectului “DA pentru MADR – Dezvoltam Aptitudini pentru Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale” Proiect cofinantat din Fondul Social European - Cod SMIS 17654

Citeşte mai departe...

Cursuri gratuite pentru fermierii de semi-subzistenta la Caracal

CA-CARACALCursuri gratuite pentru fermierii de semi-subzistenta se vor desfasura pentru fermieri de semi-subzistenta in vederea obtinerii atestatului pentru accesarea in continuare a fondurilor pe masura 1.4.1.

Citeşte mai departe...

UE va finanta proiectele de cercetare si inovare

Field trial-researchComisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos, a declarat joi ca din 2014 vor fi gasite mai multe resurse financiare la nivelul comunitatii europene pentru finantarea proiectelor de cercetare si inovare in legătura directa cu realitatile de pe teren.

Citeşte mai departe...

Sa dat startul anului universitar la Agronomia Iasi

w560xh316 Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la BradStartul anului universitar 2012-2013 la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad" din Iasi sa dat luni, 17 septembrie.  

Citeşte mai departe...

Academicienii au un rol important in dezvoltarea alimentatiei si agriculturii in mediul rural

cercetare agroSolicitarea de parteneriat in domenii esentiale ale cercetarii si dezvoltarii sociale propusa de José Graziano da Silva – Directorul General al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura.

Citeşte mai departe...

De trei ori mai multi candidati la facultatile agricole

In aceasta vara la examenele de admitere la facultatile agricole, pana acum, s-au inscris de trei ori mai multi candidati decat anul trecut.

Citeşte mai departe...

Agronomiada 2012

Studentii de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad" Iasi s-au intors de la competitia „Agronomiada" desfasurata la Bucuresti in perioada 10-13 mai cu 22 de premii.

Citeşte mai departe...

Rolul cercetarii in rezolvarea problemelor din agricultura

Stelian Fuia, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale, a avut o intalnire cu prezidiul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS).

Citeşte mai departe...

Prima licitatie de bovine pentru elevii scolii de agricultura Edelhof

O noua promotie de elevii a scolii de agricultura din Edelhof, a fost prezenta la centrul de licitatie din Zwettl, Austria, pentru a sustine o sesiune practica de vanzare prin strigare.

Citeşte mai departe...

Provocari privind managementul si finantarea proiectelor de cercetare in agricultura

Proiect cofinantat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regionala; Consolidarea capacitatii pentru realizarea de parteneriate public - private in domeniul cercetarii si pentru proiecte de cercetare interdisciplinara la USAMVB Timisoara

Citeşte mai departe...

Omul potrivit la locul potrivit

Intr-o economie in schimbare rapida, formarea profesionala trebuie sa dezvolte competentele cerute de piata - Strategie pe urmatorii 10 ani

Citeşte mai departe...

Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa

Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa - Buzau este filiala a Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din anul 2005.

Citeşte mai departe...

Centrul de cercetere Sisteme Minime si Tehnologii Agricole Durabile

 

Centrul de cercetare SMTAD (Sisteme Minime si Tehnologii Agricole Durabile), functioneaza in cadrul UniversitatiiI de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, ca si organizatie cu caracter profesional.

Citeşte mai departe...

Cursuri agricole pentru euro-comunitarii din Gherta Mica

 

Comuna Gherta Mica   este o localitate cu doar 3.100 de locuitori. Dintre acestia, peste 1.000 de persoane sunt plecate la munca in strainatate, potrivit spuselor  secretarului Consiliului local. Cu toate acestea, comuna prospera tocmai datorita acestor euro-comunitari. 

Citeşte mai departe...

Noutati

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

16-12-2016 Invatamant agricol

Lansare concurs de grant-uri pentru liceele agricole

Fundatia Civitas pentru Societatea Civila - Filiala Cluj-Napoca, in cadrul programului Liceele Agricole - “Hub”- uri Locale pentru Dezvoltarea Fermelor Mici si Mijlocii (denumit in continuare Programul), finantat de Romanian-American Foundation si implementat in parteneriat cu: World Vision Romania, JuniorAchievement Romania, Centrul pentru Educatie Economica si Dezvoltare din Romania si Centrul Roman pentru Politici Europene, lanseaza un concurs de grant-uri dedicate liceelor participante la Program. Mai multe>>

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

07-12-2016 Siguranta alimentara

Producerea si comercializarea alimentelor specifice Sarbatorilor de Iarna

Cu ocazia Sarbatorilor de Iarna si a diferitelor manifestari traditionale organizate la nivel de localitati, se produc si se comercializeaza cantitati apreciabile de produse alimentare de origine animala si vegetala, iar valorificarea acestora, in alte conditii decat cele prevazute de normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare, poate constitui un pericol pentru sanatatea publica. Mai multe>>

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

05-12-2016 Asociatii agricole

Curs de pomicultura in perioada ianuarie-aprilie

Avand in vedere interesul manifestat, Fundatia Civitas, impreuna cu Asociatia Székelygyümölcs organizeaza un nou curs de Pomicultura in perioada ianuarie-aprilie. Mai multe>>

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

29-11-2016 Siguranta alimentara

ANSVSA: Recomandari pentru producatori si consumatori in perioada Sarbatorilor de Iarna

In apropierea sarbatorilor de iarna cand, in mod traditional, creste consumul de produse alimentare, A.N.S.V.S.A. recomanda cetatenilor sa cumpere produse alimentare numai din unitati sau spatii autorizate sanitar veterinar. Pentru evitarea posibilelor toxiinfectii alimentare si evitarea posibilei infestari cu parazitul Trichinella spp., Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor recomanda: Mai multe>>

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

25-11-2016 Siguranta alimentara

Amenzi de 872.000 lei pentru nerespectarea a prevederilor referitoare la lapte si produse lactate

In perioada 10 - 21.10.2016 Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a desfasurat o actiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare si publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, laptelui conservat, partial sau integral deshidratat, a laptelui pentru cafea. Mai multe>>

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

24-11-2016 Certificare si atestare

Kaufland sprijina producatorii romani sa obtina cele mai inalte standarde internationale de calitate

Kaufland Romania anunta inceperea primului program national care sprijina producatorii locali de legume-fructe sa obtina cea mai prestigioasa certificare internationala de calitate si siguranta alimentara, GLOBAL G.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta le permite agricultorilor inclusiv exportul produselor romanesti oriunde in lume. Programul se adreseaza tuturor producatorilor romani de fructe si legume parteneri ai Kaufland Romania si va demara efectiv in ianuarie 2017. Mai multe>>

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

17-11-2016 Institutii agricole

Specialistii agricoli din Romania sunt invitati sa lucreze in China

Sambata, 12.11.2016, presedintele ASAS, prof. Gheorghe Sin a primit vizita unei delegatii din cadrul Departamentului de Resurse Umane si Securitate Sociala din Provincia Hebei, formata din 5 inalti functionari publici. Membrii delegatiei chineze si-au manifestat interesul pentru ca un numar cat mai mare de specialisti din Romania sa vina sa lucreze in China, pe durate de cel putin 90 de zile sau pe lunga durata. Mai multe>>

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

15-11-2016 Asociatii agricole

Agrostar va deschide doua birouri in Italia pentru a sprijini romanii care lucreaza in agricultura

Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe Agrostar urmeaza sa deschida doua birouri in Italia pentru a veni in sprijinul romanilor care lucreaza in agricultura in aceasta tara. Mai multe>>

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

27-10-2016 Invatamant agricol

USAMV Cluj Napoca inaugureaza Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca inaugureaza luni, 31 octombrie 2016, Institutul de Cercetari Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafata desfasurata de 9.732,70 mp, fiind cel mai mare institut de acest profil din tara. Structura sa cuprinde laboratoare de cercetare, birouri de cercetatare, o sala de conferinte, biblioteca si baza de date, un centru de valorificare a cercetarii, precum si sere interioare pentru cercetare aplicata. Mai multe>>

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

25-10-2016 Siguranta alimentara

Ce trebuie sa stiti despre acizii grasi trans

Fast-food, produse de panificatie, mese semi-preparate, chips-uri, margarina... toate acestea pot contine acizi grasi trans, un tip de acizi grasi nesaturati care, daca sunt consumati des, sunt asociati cu obezitatea, diabetul zaharat, infertilitatea, boli cardiovasculare sau Alzheimer. Parlamentul European voteaza in aceasta saptamana o rezolutie prin care cere limitarea acestor grasimi produse in mod artificial. Mai multe>>