Beneficiile laptisorului de matca

Beneficiile laptisorului de matca - Cum si de ce este bine sa-l consumiDenumit si „elixirul tineretii”, laptisorul de matca si-a castigat denumirea de hiperaliment, asigurand organismului toti nutrientii de care are nevoie. Astfel, aceasta substanta vascoasa secretata de albine devine cel mai complet si cel mai puternic aliment cunoscut de om.


De culoare alb-galbui, „laptele albinelor”, asa cum mai este cunoscut, are un gust acrisor si astringent, un aspect perlat si se consuma in mod diferit fata de celelalte produse apicole, tinandu-se sub limba pana cand se dizolva complet. Daca vrei sa descoperi mai multe despre acest hiperaliment si despre beneficiile sale, te invitam sa parcurgi randurile urmatoare, dedicate acestui elixir al tineretii.

 

Beneficiile laptisorului de matca

Beneficiile consumului de laptisor de matca sunt numeroase si deloc surprinzatoare, avand in vedere compozitia nutritiva atat de complexa a acestui aliment. Exact aceasta bogatie de vitamine si de nutrienti confera laptisorului de matca proprietatile unui medicament minune, recomandat pentru nenumarate afectiuni. Iata care sunt cele mai de pret beneficii ale consumului acestui hiperaliment:

    • Este un puternic antiinflamator - datorita antioxidantilor din compozitia sa, curele cu laptisor de matca ajuta la diminuarea inflamatiilor si a stresului oxidativ.
    • Este un elixir al tineretii - si nu este doar un mod de a spune, caci laptisorul de matca are capacitatea de a creste longevitatea, dar si de a imbunatati fertilitatea atat la barbati, cat si la femei.
    • Are proprietati antibacteriene - acestea grabesc vindecarea ranilor prin cresterea migratiei celulelor din tesutul conjunctiv, producatoare de colagen. Astfel, laptisorul de matca are o contributie importanta in sanatatea si frumusetea pielii.
    • Sustine activitatea cerebrala - prin protectia pe care o ofera tesutului nervos, consumul de laptisor de matca ajuta la imbunatatirea memoriei si ajuta la diminuarea riscului aparitiei bolii Alzheimer.
    • Actioneaza asupra colesterolului crescut - administrarea laptisorului de matca duce la cresterea nivelului colesterolului bun si la scaderea celui rau, prevenind astfel aparitia aterosclerozei, a infarctului si a accidentului vascular cerebral.
    • Este indicat in caz de diabet - laptisorul de matca are rol in reglarea nivelului de glucoza din sange in cazul persoanelor carora li s-a administrat acest remediu.
    • Diminueaza simptomele sindromului premenstrual - acest hiperaliment aduce beneficii si in cazul sindromului premenstrual, atata vreme cat sunt administrate cate 1000 mg pe zi, pana la incheierea a doua cicluri menstruale.
    • Intareste sistemul imunitar - laptisorul de matca este un adevarat cocktail de nutrienti si vitamine, cu rol in sporirea puterii de aparare a organismului impotriva agentilor patogeni, precum bacteriile si virusii, a radicalilor liberi si a factorilor de mediu.
    • Previne starile de raceala si gripa.
    • Creste rezistenta la efort fizic si intelectual.
    • Previne bolile neurodegenerative gratie continutului de antioxidanti.
    • Protejeaza ficatul.
    • Stimuleaza productia de colagen.
    • Protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete.
    • Reduce primele semne ale imbatranirii.

 

Cum se administreaza laptisorul de matca?

In asa fel incat curele cu laptisor de matca sa isi poata dovedi numeroasele beneficii asupra organismului pe termen lung, este recomandat consumul acestui hiperaliment in cure regulate de cate 6 saptamani. Acesta va avea un efect tonic, oferind o stare de bine vizibila.

Daca administrarea laptisorului de matca se face intern, acesta se va administra dimineata, cu 30 de minute inainte de micul dejun, sublingual, pana ce se dizolva complet. Pentru copii este recomandata administrarea a 0,5-1 g pe zi, iar la adulti 1-2 g pe zi. In cazul laptisorului de matca omogenizat in miere 2%, acesta se va administra astfel: 1-2 lingurite pe zi la copii si 1-2 lingurite pe zi la adulti, deopotriva.

In ceea ce priveste administrarea externa, extractul de laptisor de matca este folosit in prepararea cosmeticelor pentru ten sau par. Acesta actioneaza excelent in tratarea unor boli de piele, lupta impotriva ridurilor si ajuta la normalizarea secretiei de sebum.

 

De ce este bine sa consumi laptisor de matca?

Fiind un aliment-minune, laptisorul de matca 100%, recoltat din stup, iti ofera numeroase motive pentru al consuma in beneficiul tau. Excelent protector al sistemului imunitar si al sistemului nervos, consumul de laptisor de matca imbunatateste considerabil nivelul energetic, reduce nivelul colesterolului din sange si intarzie procesul de imbatranire.

Prin urmare, cu atat de multe avantaje pentru sanatate, laptisorul de matca este cea mai buna alegere pe care o poti face pentru starea ta generala de bine si pentru prevenirea celor mai diverse afectiuni sau boli.

Daca au reusit sa te uimeasca numeroasele beneficii ale laptisorului de matca, iti sugeram sa incerci produsele de la Apiland, caci aici vei gasi cea mai variata gama de produse apicole din Romania, inclusiv mult doritul elixir al tineretii!

  

Noutati

Proiectul Better-B adapteaza practicile moderne de apicultura la tehnologiilor apicole avansate

18-10-2023 Albine

Proiectul Better-B adapteaza practicile moderne de apicultura la tehnologiilor apicole avansate

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca, prin Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii, Disciplina de Apicultura si Sericicultura, face parte din consortiul european al Proiectului Better-B, care are drept obiectiv principal restaurarile, armonizarile si echilibrarile fiziologice ale coloniilor de albine. Mai multe>>

Producatorii europeni de miere trag un semnal de alarma asupra mierii falsificate de pe piata

29-03-2023 Albine

Producatorii europeni de miere trag un semnal de alarma asupra mierii falsificate de pe piata

Articol de opinie realizat de Stanislav JAS - Presedintele Grupului de lucru Copa-Cogeca „Miere”: La ce va ganditi prima data cand auziti de produse europene contrafacute? Parfumuri, genti sau articole de marca? Daca da, mai ganditi-va! Mierea ar trebui sa ocupe primul loc in randul acestor produse! Comisia Europeana tocmai a publicat un raport privind o investigatie la nivel comunitar privind calitatea mierii importate in UE. Constatarile sunt socante: 46 % din toate esantioanele analizate1 de ... Mai multe>>

Cele mai intalnite sortimente de miere

13-09-2022 Albine

Cele mai intalnite sortimente de miere

Aurul dulce, cel mai bun si sanatos desert si alte cateva zeci de denumiri sunt atribuite unui singur produs natural de care ne putem bucura datorita uneia dintre cele mai importante insecte din lume, albina. Daca te afli printre persoanele care vor sa dedice timp cercetarii mierii, ai inceput perfect, deoarece in urmatoarele randuri vei afla care sunt principalele tipuri de miere din tara noastra si cateva informatii despre fiecare dintre ele. Mai multe>>

Povestea extraordinarei miere de Manuka din Noua Zeelanda

19-07-2022 Albine

Povestea extraordinarei miere de Manuka din Noua Zeelanda

Mierea de Manuka este deja binecunoscuta ca un superaliment care ne ofera o multitudine de beneficii pentru sanatate si este de cateva ori mai puternica decat mierea obisnuita. Mierea de Manuka castiga in prezent mult interes datorita beneficiilor sale pentru sanatate. Sa aflam despre istoria acestei mieri uimitoare. Mai multe>>

European Bee Award 2022

10-06-2022 Albine

European Bee Award 2022

Faceti parte dintr-un proiect inovator care protejeaza albinele sau alti polenizatori? European Bee Award lanseaza apelul de candidaturi pentru 2022. Organizatia Europeana a Proprietarilor de Pamant (ELO) si Asociatia Europeana a Industriei de Masini Agricole (CEMA) va invita sa va depuneti proiectul pana vineri, 9 septembrie 2022. Mai multe>>

Beneficiile laptisorului de matca

12-01-2022 Albine

Beneficiile laptisorului de matca

Denumit si „elixirul tineretii”, laptisorul de matca si-a castigat denumirea de hiperaliment, asigurand organismului toti nutrientii de care are nevoie. Astfel, aceasta substanta vascoasa secretata de albine devine cel mai complet si cel mai puternic aliment cunoscut de om. Mai multe>>

Albina romaneasca se digitalizeaza

29-10-2021 Albine

Albina romaneasca se digitalizeaza

In 19 octombrie a.c., a avut loc seminarul “Produse apicole de la producator la consumator: constrangeri si solutii in asigurarea trasabilitatii si autenticitatii “, eveniment organizat de Asociatia Inter-Bio si USH Pro Business in parteneriat cu Apiary Book, cu suportul Smart eHub si Wallachia eHub. La eveniment au fost prezenti reprezentanti de asociatii apicole si apicultori care au manifestat interes pentru tema centrala a evenimentului: cresterea productivitatii fermelor apicole prin implem... Mai multe>>

Sfaturi de la apicultori pentru pastrarea mierii

06-03-2021 Albine

Sfaturi de la apicultori pentru pastrarea mierii

Apicultura este una dintre acele pasiuni care se poate transforma rapid intr-o afacere de succes. Mierea si produsele derivate sunt foarte apreciate, in contextul in care preocuparea pentru alimentatia sanatoasa castiga tot mai multi adepti. Pentru a putea beneficia, insa, de proprietatile curative ale mierii si de savoarea sa originala este important sa respectam anumite reguli legate de pastrarea sa in conditii optime. Apicultorii romani ne ofera astazi cateva sfaturi utile in acest sens: Mai multe>>

Consultare publica: Evaluarea riscurilor de mediu ai factorilor multipli de stres la albine

20-01-2021 Albine

Consultare publica: Evaluarea riscurilor de mediu ai factorilor multipli de stres la albine

Comitetul stiintific al EFSA a lansat o consultare deschisa pentru proiectul sau de aviz cu privire la o abordare bazata pe sisteme a evaluarii riscurilor de mediu ai factorilor multipli de stres la albine. Avizul stiintific este aliniat la aspiratiile declarate in Acordul Verde al UE (Green Deal) si in Strategia EFSA 2027, prezentand oportunitati si idei care faciliteaza discutiile pentru a avansa evaluarea riscului de mediu al factorilor multipli de stres ai albinelor. In acest sens, este prez... Mai multe>>

Structura coloniei de albine in perioada de primavara

08-01-2021 Albine

Structura coloniei de albine in perioada de primavara

Coloniile suficient aprovizionate cu hrana si nederanjate incep sa se ocupe de puiet din cea de a doua parte a lunii ianuarie. Dezvoltarea ascendenta a inceput, ea duce fireste la o revigorare a coloniei. Primele oua depuse de matca sunt hranite cu sucul nutrititiv din rezervele corporale proprii ale albinelor de iarna. Puietul timpuriu consuma din rezervele de albumina depuse toamna. Mai multe>>

Apiary Book, cea mai utilizata aplicatie de management apicol la nivel global, targeteaza 200.000 de euro pe SeedBlink

19-10-2020 Albine

Apiary Book, cea mai utilizata aplicatie de management apicol la nivel global, targeteaza 200.000 de euro pe SeedBlink

Apiary Book, cea mai utilizata aplicatie pentru managementul stupinei la nivel global, vizeaza sa obtina 150.000 de euro prin equity crowdfunding pe SeedBlink, cea mai mare platforma din Europa de Sud-Est pentru startup-uri tehnologice. Runda totala de finantare este de 200.000 de euro, aceasta fiind condusa de fondul de investitii GapMinder. Listarea va avea loc maine, 20 octombrie, la ora 10.00. Apiary Book este o aplicatie pentru managementul activitatilor dintr-o stupina, monitorizarea stupi... Mai multe>>