Desi multi vor sa ne convinga ca suntem rai, lenesi, prosti, s.a.m.d cineva ne iubeste totusi, chiar daca nu toti sunt convinsi de acest lucru. Dumnezeu.
Hulit de unii, ignorat de altii, insa iubit si respectat de marea majoritate a romanilor, Dumnezeu ramane singura speranta a unei tari aflate de ani buni in deriva.
Media ne ofera zeci de reportaje despe siruri intregi de oameni care merg sa isi aduca omagiul lor la Sfintele Moaste (Cuv. Parascheva, Sf. Dumitru Basarabov, Sf. Nectarie, Sf. Nicolae, etc) sau in alte locuri pline de har (Manastirea Nicula, Manastirea Prislop unde se afla mormantul parintelui Arsenie Boca, Manastirea Ghighiu unde este icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, etc.)
Papa Ioan Paul al-II-lea spunea ca Romania este “Gradina Maicii Domnului”. Ce stia el si noi nu stim ? Poate ca avea acces la alte informatii, la alte nivele. Un lucru este cert, istoria Romaniei abunda de istorisiri si intamplari care mai de care mai ciudate pentru oamenii de rand.
Se vorbeste despre portaluri energetice, porti spre alte lumi, despre ministerele din muntii Buzaului, despre zona initiatica Retezat-Godeanu, despre energiile misterioase din Bucegi, despre muntele sacru Ceahlau, etc.
Romania, asa hulita cum este astazi, a dat lumii nume sonore ca Nicolae Tesla, Henri Coanda, Victor Babes, Emil Racovita, Traian Vuia, etc. Tot in Romania noastra au fost gasite vestigii arheologice cunoscute mai bine de altii: Tablitele de la Tartaria, scheletul descoperit tot la noi si despre care se spune ca a fost primul om din Europa, etc.
Sa ne amintim si despre “Fatima” romaneasca, Fecioara de la Parepa. Nu te teme, fiica fecioara Marie! a auzit copila. Eu sunt Tatal Ceresc Dumnezeu si te-am ales sa spui oamenilor Cuvântul Meu. Ai auzit de Dumnezeu? De doua ori mi-a pus aceasta întrebare”.. ar fi relatat fetita, Maria Petre, denumita si Fecioara din Parepa.
Sa te duci sa spui la lume, cu cine te-ntalnesti pe cale, sa-i spui: Daca nu ne pocaim, daca nu tinem sarbatorile, daca nu ne ducem la biserica sa ne rugam la Dumnezeu de sanatate, daca nu tinem posturile, daca nu ne ducem la popa… atunci foc, atunci ne rupe muncile noastre, fratilor!… Sa nu mai facem fapte rele, sa nu mai radem de fratii nostri, sa ne unim cu totii la faptele bune, sa nu mai arunce nimeni copiii pe la gropi… si sa nu ne mai dusmanim (…) Nimeni sa nu fure, sa nu puna foc, sa nu ia dreptul altuia! Sa ne unim cu toate neamurile noastre! Sa facem fapte bune, ca de nu – moarte, ca de nu – foc!, i-a spus Mosul, ciobanului Petrache Lupu de la Maglavit.
Bisericile noastre chiar daca au fost trecute prin foc si sabie, stau marturie a iubirii. Divinitatea ne-a daruit Icoane Facatoare de Minuni pe care romanii le cinstesc cu evlavie si Sfinte Moaste. Chiar daca unii considera romanii inapoiati, ei se aseaza frumos la cozi, petrec zile si nopti in arsita sau frig, siguri pe Credinta lor, pe minunile ce se infaptuiesc sub ochii lor.
Despre “Sfantul Ardealului” putini au aflat inainte de ’89 insa acum, mii de credinciosi sau simpli curiosi, trec pragul Manastirii Prislop cu un buchet de flori si cateva lumanari. Se duc cu incredere la cel ce a fost denumit “Sfantul ardelenilor”. Parintele Arsenie Boca a lasat in urma invataturi si exemple, despre care oameni mai depun marturie si astazi.
Iubirea Sfantului Nectarie, unul din cei mai mari Sfinti ai Greciei, pentru romani exista. Oamenii povestesc minunile pe care le-au trait ei sau cunoscutii. Oare toti acesti oameni au o problema ? Toti vad ceva ce nu exista ? Ma indoiesc !
Daca ai avea credinta cat un bob de mustar ai putea muta muntii din loc” cam asa suna unul din mesajele lui Isus catre discipolii sai.
Relatarile despre parintele Manuil, lipoveanul care mergea pe apa si disparea in vazduh sunt mai putin cunoscute. In anul 1914, pe insula Carcaliu, pierduta in Marea Balta a Brailei, intr-o familie de pescari lipoveni s-a nascut un baiat care a fost botezat Manuil. Ce l-a indemnat pe copilul scuturat de febra mare sa le spuna parintilor “Daca mor si ma ingropati, sa deschideti mormantul dupa cateva zile. O sa vedeti ca trupul meu nu va mai fi acolo .” Ce putere nestiuta il calauzea pe Parintele Manuil, facandu-i pe sateni sa relateze speriati ca “Parinte, mergeam. La podul peste Siret, preotul a disparut din autobuz. Am ramas toti inmarmuriti. Ne priveam unul pe altul si n-am putut vorbi pana la Braila. ” sau ” Noi eram 11 barbati si 7 femei. Ne uitam si, cand s-au apropiat, erau 3 barbati pe apa, care mergeau ca pe gheata. Cand ne uitam mai bine, era preotul nostru Manuil si 2 batranei de-o parte si de alta a lui“.
Multi crestini straini au iubit mult tinuturile acestea, unde asteptau sa se petreaca o mare transformare spirituala. Nu a dat niciodata lamuriri dar spunea ca ei sunt numai niste vestitori.
Toate aceste marturii sa fie simple iluzii ? De ce mereu plecam urechea la vecini si cuvinte rau voitoare si pe Hristos il ignoram ? Ce motiv ar fi avut sa se dea pe El exemplu, un exemplu care dainuie de 2000 de ani ?
Dumnezeu iubeste Romania, numai noi suntem orbi si nu vedem. Poftim la ce este al altora, dar nu stim ce ne rezerva clipa urmatoare.
Credem sau nu Dumnezeu iubeste Romania
Sursa: http://portal.tfm.ro
20-04-2022 Ciuperci
CITR, parte a Impetum Group, a reintrodus in circuitul economic singura fabrica de compost pentru ciuperci din Romania, prin vanzarea sa catre un important jucator din sectorul agricol din sudul tarii. In calitate de lichidator judiciar al East Champion Union Cooperativa Agricola (in faliment), CITR a obtinut in urma licitatiei peste 840.000 euro, bani care vor fi redistribuiti catre creditori. Mai multe>>
01-10-2020 Ciuperci
Oamenii folosesc ciuperci din perioada erei paleolitice sau epoca pietrei cioplite palaios- vechi, lithos-piatra, din limba greaca. Oamenii au cules ciuperci pentru se hrani. Au invatat astfel care le aduce o stare de bine, care ii ajuta sa invinga boli si care erau toxice sau otravitoare. Dar aceste cunostinte s-au adunat timp de secole si mai ales dupa invingerea superstitiilor si a fenomenelor mistice. Mai multe>>
15-09-2020 Trufe
Numite si diamantele negre ale pamantului sau diamantele gastronomiei, perle rare, delicatese de neegalat acestea sunt Ciuperci care cresc in pamant, la adancime de 10-40 cm, unele chiar la suprafata sau mai in profunzime. Trufele sunt ciuperci Ascomycete ce apartin genului Tuber, formate din asocierea ectomicorizelor cu radacinile arborilor si arbustilor. Mai multe>>
06-05-2020 Ciuperci
In aceasta perioada un numar destul de mare de persoane, valorifica prin piete sau locuri neautorizate sortimente diferite de ciuperci, recoltate din mediul natural (pajisti sau paduri) sub pretextul ca deosebesc ciupercile comestibile de cele cosiderate otravitoare. Printre ciuperci exista diferite specii toxice, sau care pot fi letale pentru om, uneori chiar si cele considerate bune pentru consum pot da simptome toxice, (exemplu, hribii sau champignon) si care daca sunt culese prea tarziu... Mai multe>>
20-11-2018 Ciuperci
Ciupercile au un rol benefic in natura contribuind la descompunerea si dezagregarea vegetalelor, a frunzelor moarte si a resturilor lemnoase adunate pe sol. Anumite specii de ciuperci formeaza micorize pe radacinile unor arbori ca pini, stejari, castani si datorita acestora, arborii absorb mai usor substantele necesare cresterii. In schimb, ciupercile beneficiaza de adapost si de hrana. Mai multe>>
02-06-2017 Ciuperci
Ciupercile de padure apar in diferite forme si culori si poarta denumiri variate si sugestive. Cele mai intalnite specii comestibile de ciuperci pe care le intalnim in padurile din Romania sunt urmatoarele: Mai multe>>
26-11-2016 Ciuperci
Ciuciuletele (Morchella Esculenta) este o specie de ciuperci comestibile, denumita in popor si zbarciog galben, potrivita pentru comercializare. Mai multe>>
09-11-2016 Ciuperci
Galbiorii (Cantharellus cibarius) se mai numesc, urechiuse sau bureti galbeni si sunt o specie de ciuperci comestibile, potrivite pentru comercializare. Mai multe>>
27-09-2016 Ciuperci
In Romania sunt cunoscute peste 4000 de ciuperci, insa doar o parte din ele sunt comestibile sau otravitoare, marea lor majoritate sunt nesemnificative din punct de vedere alimentar. Mai multe>>
26-08-2016 Ciuperci
Cantitati mari de ciuperci salbatice pleaca in acesta perioada din Romania in Germania. Mai multe>>
15-08-2016 Ciuperci
Buretele de roua (Marasmius oreades) este o specie de ciuperci avand palaria comestibila, ideala pentru supe. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>