Seminte

Alianta Industriei Semintelor din Romania a devenit Membra a Camerei Franceze de Comert si Industrie in Romania

Alianta Industriei Semintelor din Romania a devenit Membra a Camerei Franceze de Comert si Industrie in RomaniaIncepand cu luna ianuarie 2017, Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a devenit oficial Membru al Camerei Franceze de Comert si Industrie in Romania (CCIFER).

Citeşte mai departe...

Oferta de seminte SCDA Secuieni-Neamt pentru primavara anului 2017

Vanzare seminte - Oferta SCDA Secuieni-Neamt pentru insamantarile de primavaraStatiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Secuieni Judetul Neamt transmite producatorilor agricoli oferta de seminte cu insusiri biologice superioare. In fiecare an se produce samanta din soiuri si hibrizi de plante care s-au dovedit a fi cei mai productivi. Avand in vedere solicitarile producatorilor agricoli, oferta pentru 2017 include seminte de porumb, ovaz, orzoaica, mazare, fasole, soia, floarea-soarelui si canepa.

Citeşte mai departe...

Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din Rep. Moldova se alatura Aliantei Industriei Semintelor ca Membru Onorific

aisr-purumbeniIncepand cu data de 1 ianuarie, 2017, Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” din Republica Moldova a devenit oficial Membru Onorific al Aliantei Industriei Semintelor din Romania (AISR). Directia principala de activitate a Institutului este ameliorarea si producerea semintelor de baza, prebaza si perfectionarea tehnologiilor de cultivare a porumbului si tutunului si are colaborarii cu Centre stiintifice recunoscute pentru ameliorarea si creearea hibrizilor performanti de porumb.

Citeşte mai departe...

Oferta de seminte SCDA Turda pentru primavara anului 2017

Oferta de seminte de grau ovaz orz porumb soia mazare trifoi si porumb zaharat pentru primavara anului 2017Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Turda ofera seminte de grau, ovaz, orz, porumb, soia, mazare, trifoi si porumb zaharat pentru insamantarile de primavara 2017.

Citeşte mai departe...

Oferta de primavara Biocrop

Biocrop - seminte pentru culturi de primavara: Floarea-soarelui, Porumb, Grau, Orzoaica, LucernaPentru culturi de primavara performante, Biocrop propune fermierilor seminte certificate cu genetica de import de generatie noua, testate si selectate astfel incat sa raspunda foarte bine la provocarile locale. Compania activeaza pe piata locala de agribusiness de 10 ani si comercializeaza produse caracterizate prin productivitate, stabilitate, plasticitate ecologica, toleranta genetica la boli, seceta si arsita.

Citeşte mai departe...

Alianta Industriei Semintelor din Romania are un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna

AISR are un nou Consiliu DirectorAlianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a organizat in data de 22 noiembrie 2016 Adunarea Generala, ocazie cu care a fost ales un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna. Consiliul Director ales va coordona activitatile AISR pe o perioada de 1 an de la momentul alegerilor.

Citeşte mai departe...

Oferta de seminte de legume pentru culturile de primavara 2017 - SCDL Buzau

Oferta de preturi seminte legume 2017 - culturi de primavara - SCDL BuzauStatiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultura SCDL Buzau ofera spre vanzare seminte de ardei, castraveti, tomate, vinete, fasole, ceapa, varza si alte legume din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, pentru campania de primavara 2016.

Citeşte mai departe...

Seminte de facelia

Seminte de facelia - Cultivarea faceliei pentru apicultori si crescatori de animaleProductia mare de miere depinde si de existenta si dezvoltarea unei baze melifere proprii, aflata cat mai aproape de stupina. Desi flora spontana sau cea cultivata in interes melifer este semnificativa, iata ca exista o planta de cultura, cu reale beneficii, atat pentru apicultori, cat si pentru crescatorii de animale.

Citeşte mai departe...

Oferta de seminte pentru culturi de toamna – 2016

Oferta de seminte culturi de toamna 2016 - grau triticale orz orzoaicaStatiunile SCDA Secuieni-Neamt, Turda, Valu lui Traian si Livada ofera spre vanzare, pentru culturile de toamna 2016, seminte de grau, triticale, orz si orzoaica din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, cu indici superiori de calitate. Se acorda discounturi in functie de cantitatea de seminte cumparata.

Citeşte mai departe...

INCDA Fundulea adera la Alianta Industriei Semintelor din Romania

INCDA Fundulea adera la AISIRCel mai mare Institut National de Cercetare Dezvoltare Agricola din Romania, INCDA Fundulea, va adera la Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR). INCDA Fundulea a acceptat invitatia AISR de a deveni membru onorific al Aliantei care, reprezinta in acest moment, aproximativ 70% din piata de seminte din tara noastra.

Citeşte mai departe...

Oferta de seminte de legume, plante aromatice si condimentare - SCDL Buzau 2016

Vanzare seminte de legume plante aromatice si condimentareOferta de seminte pentru infiintarea culturilor de legume (ardei, castraveti, ceapa, fasole, vinete, tomate, varza, etc.), plante aromatice si condimentare din sezonul 2016, puse la dispozitia cultivatorilor de catre Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau.

Citeşte mai departe...

Seminte de cereale, plante tehnice si furajere pentru campania de primavara 2016

Seminte cereale plante tehnice si furajere - campania 2016Institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare agricola din tara, ofera spre vanzare, pentru campania de primavara 2016, seminte de cereale, plante tehnice si furajere din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, cu indici superiori de calitate.

Citeşte mai departe...

Alianta Industriei Semintelor din Romania are, din data de 3 decembrie, un nou Consiliu Director

AISR - Alianta Industriei Semintelor din RomaniaAlianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) are, incepand cu 3 decembrie, un nou Consiliu Director, care a fost mandatat de Adunarea Generala sa conduca activitatiile Aliantei pentru perioada 2015 - 2016.

Citeşte mai departe...

Prima biblioteca globala de informatii genetice a semintelor a primit unda verde

Baza mondiala de date genetice a semintelorUn nou portal ofera informatii vitale privind genetica diferitelor seminte pentru a ajuta cercetatorii din lumea intreaga sa dezvolte soiuri mai rezistente si mai performante. Delegatii din cele 136 de tari membre ale Tratatului International privind Resursele Genetice Vegetale pentru Alimentatie si Agricultura (ITPGRFA) si-au dat acordul de a crea un portal de informatii international pentru datele genetice ale semintelor folosite in agricultura si alimentatie.

Citeşte mai departe...

FAO: Genomul a mii de soiuri de orez va fi salvat in Baza mondiala de date a semintelor

Seminte soiuri de orezLa nivel global exista o nevoie de a dezvolta diferite soiuri de culturi mai productive, mai putin daunatoare mediului si, de asemenea, mai tolerante la variatiile de mediu. Astfel, secventele genomice a mai mult de 3.000 de soiuri de orez au fost plasate in sistemul global de informatii al Tratatului International privind Resursele Genetice Vegetale pentru Alimentatie si Agricultura (ITPGRFA) de mai multe institute de cercetare a orezului din lume, intr-o miscare care doreste stimularea planurilor de infiintare a unei baze de date la nivel mondial printr-un sistem de schimb de resursele genetice privind culturile.

Citeşte mai departe...

S-a deschis gradina experimentala din cadrul proiectului „Semintele traditionale – cheia protejarii biodiversitatii”

Gradina experimentala seminte traditionaleFundatia Civitas pentru Societatea Civila a organizat evenimentul deschiderii oficiale a gradinii experimentale din Apahida, judetul Cluj in data de 13 august 2015. Scopul evenimentului a fost de a prezenta persoanelor interesate, precum si publicului larg modul de functionare al unui astfel de centru de colectare, salvare si conservare a soiurilor. Infiintarea acestei gradini a avut loc in primavara anului 2015, cand au fost semanate 60 de soiuri de legume si fructe, activitatile din gradina fiind conduse de experti in soiuri traditionale, un gradinar si mai multi voluntari.

Citeşte mai departe...

Oferte de seminte pentru culturi de toamna - 2015

Vanzare seminte soiuri si hibrizi de grau triticale si orz de toamnaStatiunile de cercetare va ofera si in aceasta toamna seminte de plante cu insusiri biologice superioare si de buna calitate, la preturi convenabile. Soiurile si hibrizii produsi ofera garantia obtinerii unor productii mari si de buna calitate pentru culturile de grau, triticale si orz din aceasta toamna.

Citeşte mai departe...

Campanie impotriva semintelor contrafacute!

seminte contrafacute necertificateIn aceasta primavara, Asociatia profesionala „Alianta Industriei Semintelor din Romania”, in colaborare cu Compartimentul de Consultanta, Extensie si Formare Profesionala al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a intreprins o ampla campanie la nivelul tarii, pentru contracararea fraudelor privind samanta contrafacuta, necertificata.

Citeşte mai departe...

Seminte de porumb - Oferta de hibrizi Summit Agro Romania pentru anul 2015

Seminte de porumb hibrizi Sumi AgroAsa cum am obisnuit colaboratorii nostri, la fiecare inceput de campanie, Summit Agro Romania vine in fata fermierilor cu noutatile din domeniul pesticidelor, fertilizantilor foliari si a semintelor. Va prezentam in continuare hibrizii performanti de porumb aflati in portofoliul Summit Agro Romania pentru anul 2015.

Citeşte mai departe...

Seminte de legume: Oferta SCDL Buzau - Februarie 2015

Seminte legume oferta SCDL BuzauOferta de seminte de ardei, castraveti, tomate, vinete, fasole, ceapa, varza si alte legume propuse de Statiunea de Cercetare/Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau pentru cultura in camp si solarii.

Citeşte mai departe...

Ecoruralis: Seminte traditionale distribuite gratuit taranilor si gradinarilor

Seminte traditionale gratuite EcoRuralisSemintele vechi traditionale, vechea germoplasma a populatiilor locale romanesti, formate sub influenta selectiei naturale, sunt o mostenire foarte pretioasa, o avutie pe cale de disparitie. Asociatia Eco Ruralis a lansat cu acest prilej Catalogul de Seminte Traditionale editia a III-a prin care distribuie gratuit taranilor si gradinarilor 108 varietati de seminte traditionale. Rosii, ardei, castraveti, porumb, galbenele, dovleci, loboda, marar, salata, flori facelia, echinaceea, carcuimarese, vinete, dovlecei, fasole, busuioc, cimbru, morcovi, patrunjel, telina, stevie si leustean.

Citeşte mai departe...

Folosirea semintelor tratate cu insecto-fungicide

Folosirea semintelor tratate cu insecto-fungicideInstructiuni privind masurile ce trebuiesc respectate la folosirea semintelor tratate cu insecto-fungicide:

Citeşte mai departe...

Castiga de 2 ori: cumpara seminte din timp

Seminte de legume - cumpara seminte din timpProducatorii agricoli sunt intr-o stare euforica acum, toamna, cand roadele muncii lor de-a lungul anului se concretizeaza in fructele pamantului, care, daca sunt bine intretinute, iar, la final, culese cu grija, aduc profit maxim, uneori incasarile depasind asteptarile.

Citeşte mai departe...

Depozitarea si pastrarea semintelor in gospodarii si in micile ferme

gargarita graului2Mentinerea calitatii semintelor depinde in mare masura de mondul in care se realizeaa depozitarea si pastrarea lor.

Citeşte mai departe...

Promotiile lunii mai la SemintePlante.ro

Promotie SemintePlante MaiSezonul culturilor legumicole este in plina desfasurare. Ca de fiecare data, SemintePlante.ro vine in ajutorul legumicultorilor cu o serie de promotii la produsele de sezon din gama.

Citeşte mai departe...

Nunhems are o noua imagine - Bayer CropScience Vegetable Seeds

Nunhems BayerO noua identitate vizuala, acelasi “global specialist”
Incepand cu aprilie 2014, Nunhems, companie a grupului Bayer, care desfasoara activitati la nivel global in domeniul producerii si comercializarii de seminte profesionale de legume, va incepe sa activeze sub o noua identitate: Bayer CropScience Vegetable Seeds.

Citeşte mai departe...

Rijk Zwaan ofera samanta cu potential de 110 tone de varza la hectar

hibrid-varza-Gintama-F1-RZ-2 resizeRijk Zwaan, reprezentat in Romania in exclusivitate de catre Holland Farming Agro, a creat noi hibrizi de varza, respectiv: Lemma F1, Gintama F1, Secoma F1 si Septima F1.

Citeşte mai departe...

Producatorii de OMG au lansat un site pentru a combate miscarea anti-biotehnologie

GMO answersUn grup de companii producatoare de seminte prin biotehnologie au lansat un forum online pentru a combate opozitia crescanda impotriva alimentelor modificate genetic printre grupurile de consumatori si activisti.

Citeşte mai departe...

Noua aplicatie SemintePlante.ro

seminte plante ro-noua aplicatieSC CERES UNION SRL a lansat o noua aplicatie, un design nou, cu viteza de incarcare mai buna, pentru o mai buna utilizare a aplicatiei de catre fermierii clienti ai seminteplante.ro. Paleta de produse a fost diversificata prin introducerea unor game noi de seminte de legume (Pop Vriend - Olanda), ingrasaminte (Kristallon - Yara) si seminte de plante furajere.

Citeşte mai departe...

Micii producatori isi pot inregistreaza semintele intr-un registru separat

semintetaranesti resizeMicii producatori isi pot inregistra semintele intr-un registru separat, fara nicio cheltuiala, si pot schimba seminte intre ei si dupa introducerea unui regulament al CE privind reglementarea comercializarii semintelor, ce a fost modificat si al carui proiect initial prevedea o serie de restrictii.

Citeşte mai departe...

Legi care ii exclud pe tarani de pe piata, impreuna cu soiurile lor locale

cele-mai-bune-fructe-si-legume- resizeUn nou proiect de regulament propus la nivelul Uniunii Europene ameninta cu disparitia de pe piata a sute de mii de soiuri vechi - traditionale de seminte, pastrate de sute de ani de tarani, spun membrii asociatiilor de fermieri Eco Ruralis si Re. Generation.

Citeşte mai departe...

Obtinerea semintelor din rosiile mature

seminte tomateTehnologia de obtinere a semintelor in sine este foarte usoara; cu toate acestea, in cazul in care soiul de tomate este un hibrid, seminte nu vor fi „veritabile”, ele producand tomate care isi vor prelua caracteristicile de la soiurile folosite in realizarea hibridului.

Citeşte mai departe...

Noutati

Alianta Industriei Semintelor din Romania a devenit Membra a Camerei Franceze de Comert si Industrie in Romania

07-02-2017 Seminte

Alianta Industriei Semintelor din Romania a devenit Membra a Camerei Franceze de Comert si Industrie in Romania

Incepand cu luna ianuarie 2017, Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a devenit oficial Membru al Camerei Franceze de Comert si Industrie in Romania (CCIFER). Mai multe>>

Oferta de seminte SCDA Secuieni-Neamt pentru primavara anului 2017

31-01-2017 Seminte

Oferta de seminte SCDA Secuieni-Neamt pentru primavara anului 2017

Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricola Secuieni Judetul Neamt transmite producatorilor agricoli oferta de seminte cu insusiri biologice superioare. In fiecare an se produce samanta din soiuri si hibrizi de plante care s-au dovedit a fi cei mai productivi. Avand in vedere solicitarile producatorilor agricoli, oferta pentru 2017 include seminte de porumb, ovaz, orzoaica, mazare, fasole, soia, floarea-soarelui si canepa. Mai multe>>

Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din Rep. Moldova se alatura Aliantei Industriei Semintelor ca Membru Onorific

16-01-2017 Seminte

Institutul de Fitotehnie „Porumbeni” din Rep. Moldova se alatura Aliantei Industriei Semintelor ca Membru Onorific

Incepand cu data de 1 ianuarie, 2017, Institutul de Fitotehnie “Porumbeni” din Republica Moldova a devenit oficial Membru Onorific al Aliantei Industriei Semintelor din Romania (AISR). Directia principala de activitate a Institutului este ameliorarea si producerea semintelor de baza, prebaza si perfectionarea tehnologiilor de cultivare a porumbului si tutunului si are colaborarii cu Centre stiintifice recunoscute pentru ameliorarea si creearea hibrizilor performanti de porumb. Mai multe>>

Obtinerea rasadurilor prin divizarea tufelor

15-01-2017 Rasaduri

Obtinerea rasadurilor prin divizarea tufelor

Inmultirea plantelor prin divizarea tufelor se practica atat la plantele cultivate in gradina cat si la plantele de apartament. Plantele de gradina la care se practica divizarea tufelor sunt: achantus, crizantema, delphinium, sunatoarea, hortensia, bujorii, arbustii fructiferi (zmeur, alun, mur), etc. Plantele de apartament inmultite prin divizarea tufelor sunt: aechmea, billbergia, chamaedorea, kentia, spathiphyllum, tilandsia, guzmania, etc. Mai multe>>

Oferta de seminte SCDA Turda pentru primavara anului 2017

13-01-2017 Seminte

Oferta de seminte SCDA Turda pentru primavara anului 2017

Statiunea de Cercetare Dezvoltare Agricola Turda ofera seminte de grau, ovaz, orz, porumb, soia, mazare, trifoi si porumb zaharat pentru insamantarile de primavara 2017. Mai multe>>

Oferta de primavara Biocrop

10-12-2016 Seminte

Oferta de primavara Biocrop

Pentru culturi de primavara performante, Biocrop propune fermierilor seminte certificate cu genetica de import de generatie noua, testate si selectate astfel incat sa raspunda foarte bine la provocarile locale. Compania activeaza pe piata locala de agribusiness de 10 ani si comercializeaza produse caracterizate prin productivitate, stabilitate, plasticitate ecologica, toleranta genetica la boli, seceta si arsita. Mai multe>>

Alianta Industriei Semintelor din Romania are un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna

25-11-2016 Seminte

Alianta Industriei Semintelor din Romania are un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) a organizat in data de 22 noiembrie 2016 Adunarea Generala, ocazie cu care a fost ales un nou Consiliu Director si o noua structura de organizare interna. Consiliul Director ales va coordona activitatile AISR pe o perioada de 1 an de la momentul alegerilor. Mai multe>>

Oferta de pomi/arbusti fructiferi si decorativi pentru toamna 2016 - primavara 2017

03-11-2016 Butasi si puieti

Oferta de pomi/arbusti fructiferi si decorativi pentru toamna 2016 - primavara 2017

Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Constanta si Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultura Pitesti - Maracineni vinde material saditor (specii si soiuri de pomi si arbusti fructiferi/decorativi) pentru sezonul de plantare toamna 2016 - primavara 2017. Mai multe>>

Oferta de seminte de legume pentru culturile de primavara 2017 - SCDL Buzau

20-09-2016 Seminte

Oferta de seminte de legume pentru culturile de primavara 2017 - SCDL Buzau

Statiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Legumicultura SCDL Buzau ofera spre vanzare seminte de ardei, castraveti, tomate, vinete, fasole, ceapa, varza si alte legume din categorii biologice superioare, din soiuri romanesti, pentru campania de primavara 2016. Mai multe>>

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

09-09-2016 Depozitare

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

SIFI TM Agro inaugureaza la Carani cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din Romania, in urma unui program de investitii derulat in ultimii ani. Silozul Carani, situat strategic in una din cele mai importante zone agricole din tara, foarte aproape de Timisoara, dar si de Autostrada A1, are o capacitate de receptie/livrare de 5.000 tone zilnic si cu o capacitate totala de depozitare de 170.000 de tone. Mai multe>>

Seminte de facelia

27-08-2016 Seminte

Seminte de facelia

Productia mare de miere depinde si de existenta si dezvoltarea unei baze melifere proprii, aflata cat mai aproape de stupina. Desi flora spontana sau cea cultivata in interes melifer este semnificativa, iata ca exista o planta de cultura, cu reale beneficii, atat pentru apicultori, cat si pentru crescatorii de animale. Mai multe>>