KoneAgria 2017 prezinta inovatiile in domeniul agrotehnologiei din Finlanda

Targul KoneAgria 2017 prezinta inovatiile in domeniul agrotehnologiei din FinlandaKoneAgria 2017 reprezinta o excelenta oportunitate de a cunoaste cele mai noi tehnologii si inovatii ale producatorilor de echipamente agricole din Finlanda. Expozitia va avea loc in Tampere in perioada 12 - 14 octombrie 2017. Editia din acest an se va concentra pe sectorul fermelor de porci si pasari. Agrotechnology from Finland, programul national care aduna cele mai inovative companii agricole finlandeze, va prezinta cu acest prilej echipamentele agricole si solutiile pentru ferme de animale din Finlanda.


Finpro va organiza un seminar denumit Inovatii in Agrotehnologie din Finlanda ca parte a implicarii sale in cadrul KoneAgria2017. Seminarul va reliefa cele mai noi tehnologii si solutii oferite de companiile finlandeze in sectorul agricol.

Sustenabilitatea este un factor important pentru companiile finlandeze in dezvoltarea de noi echipamente tinand cont de conditiile dificile si de vulnerabilitatea mediului in regiunea nordica. Imbunatatirea productivitatii trebuie sa fie realizata utilizand solutii sustenabile de mediu.

Urmatoarele companii finlandeze isi vor prezenta inovatiile in cadrul seminarului: Antti-Teollisuus, EL-HO, Farmtools, Figen, JPT-Industria, Junkkari, Maaselän Kone, Palax Ylistaron Terästakomo, PEL-Tuote, Pellon Group, Raniplast si Suokone.

 

Solutii agricole sustenabile din Finlanda

Companiile finlandeze ofera o gama larga de echipamente si solutii pentru sustenabilitatea sectorului agricol si de crestere a animalelor. Spre exemplu, Pellon Group a dezvoltat un sistem inovativ de procesare a gunoiului de grajd pentru ferme de vite si de porci care utilizeaza tehnologie bazata pe microbiologie.

Pellon Biosampo este un sistem sustenabil de procesare a gunoiului de grajd care stimuleaza utilizarea nutrientilor in cadrul fermelor, imbunatateste aspectele logistice, elimina mirosul si bacteriile si reduce emisiile de amoniac,” spune Harri Muilu, Director de Vanzari in cadrul Pellon Group.

Targul KoneAgria 2017


Echipamentele eficiente oferite de compania Junkkari plaseaza semintele si ingrasamintele foarte precis in sol, putand chiar sa le si ruleze. “Acest lucru maximizeaza randamentul culturilor, economisind timp si energie,” spune Toni Ruokoja, Manager Export in cadrul Junkkari.

Compania Avant a dezvoltat doua modele de incarcatoare electrice care sunt alimentate cu baterii si au emisii zero. Modelul e5 este echipat cu baterii plumb-acid iar modelul e6 cu baterii cu litiu.

Noul sistem Valtra SmartTouch armrest este usor de utilizat si este destinat fermierilor care doresc sa se concentreze asupra rezultatelor agricole. Acest touchscreen cu dimensiunea de noua inch permite personalizarea usoara a comenzilor tractorului si ofera acces la intreaga gama de unelte agricole de precizie.

 

Angajament fata de calitate si siguranta

Sectorul finlandez de agrotehnologie este recunoscut la nivel international pentru solutiile sale de inalta calitate. Aproape toate companiile finlandeze care opereaza in sectorul agricol sunt certificate ISO 9001:2008 si multe companii au certificate de mediu 14001:2004.

Targul KoneAgria 2017 - agrotehnologieReputatia Finlandei ca sursa de incredere in domeniul agrotehnologiei se bazeaza pe angajamentul companiilor finlandeze de a investi in cercetare si dezvoltare, in controlul calitatii si in testarea produselor pentru a dezvolta inovatii eficiente, sustenabile si sigure,” spune Elina Puszkarzewicz, Director Program, Agrotechnology from Finland.

Finpro ajuta IMM-urile finlandeze sa se dezvolte pe plan international, incurajeaza investitiile straine directe in Finlanda si promoveaza turismul. Finpro cuprinde Export Finland, Visit Finland si Invest in Finland. Finpro este o organizatie din sectorul public, cu o echipa de 240 de experti, 37 de centre comerciale in 31 de tari si 6 birouri regionale in Finlanda. www.finpro.fi Consultantul in Romania al Finpro este compania FRD Center www.frdcenter.ro

Agrotechnology from Finland este un program national care aduna cele mai inovative companii finlandeze care opereaza in domeniul echipamentelor agricole si forestiere si a solutiilor pentru ferme de animale. Programul ajuta companiile finlandeze din domeniul agrotehnologiei sa se dezvolte pe noi piete si sa isi creasca nivelul exporturilor. Programul este administrat de Finpro. http://www.agrotechnology.fi/ Consultantul in Romania al Finpro este compania FRD Center www.frdcenter.ro

 

COMPANII

Antti-Teollisuus

Antti are o experienta in domeniul agricol de peste 60 de ani. Compania este familiarizata cu nevoia de continua schimbare si cu provocarile din domeniul agricol precum si cu cerintele ridicate din partea fermierilor. 

Uscatoare de cereale produse de Antti sunt de calitate superioara. Acestea au caracteristici testate pentru cele mai dificile conditii de uscare. Antti ofera uscatoare de cereale pentru o gama larga de aplicatii. 

Tehnologia Antti de uscare si stocare garanteaza calitatea ridicata a cerealelor. Vizitati website

 

ELHO

ELHO produce echipamente agricole inovative si de calitate ridicata. Compania colaboreaza strans cu clienti si dealeri din intreaga lume pentru a produce echipamente functionale, usor de utilizat si sustenabile. Majoritatea productiei companiei este exportata in intreaga lume. 

ELHO este o afacere de familie infiintata in 1968. Compania are aproximativ 100 de angajati. Vizitati website

 

Farmtools

Farmtools este unul dintre cei mai importanti producatori de cisterne din Finlanda. Compania produce marcile de cisterne FARMEX® si PROMEX®. 

Farmtools este o companie cu traditie in Finlanda, iar FARMEX este o marca foarte recunoscuta si apreciata. Compania investeste in calitate iar expertiza sa consta in furnizarea unor solutii sigure, practice si ecologice. Compania isi imbunatateste produsele printr-o colaborare continua cu utilizatorii finali si ca raspuns la nevoile acestora. Vizitati website

 

Figen

Figen este un important furnizor finlandez de material genetic porcin. Compania administreaza un amplu program de reproducere si are clienti in intreaga lume. 

Figen incurajeaza productia eficienta de purcei, in care fiecare purcel atinge o rata buna de crestere si un raport eficient de conversie a hranei cu un continut ridicat de carne macra. Vizitati website

 

JPT-Industria

JPT-Industria este un producator inovativ de echipamente pentru productia de furaje din Finlanda. JPT-Industria este o companie privata, infiintata in 2007. Compania are un personal calificat si o experienta de peste 30 de ani in domeniul productiei de furaje. Compania colaboreaza strans cu clientii sai din intreaga lume pentru a obtine produse eficiente, usor de utilizat, sustenabile si igienice. Datorita structurii containerizate a produselor sale, JPT-Industria exporta in intreaga lume. Vizitati website

 

Junkkari

Junkkari este un producator finlandez de echipament agricol de semanat, echipament de transport si forestier. Compania este situata in Ostrobotnia de Sud, in Kauhava.

Exporturile companiei au crescut constant in ultimele decenii, iar in prezent aproximativ 50% din productie este exportata. Junkkari exporta produsele sale in aproximativ 30 de tari, in special din Europa. 

Junkkari este parte din MSK Group. Alte companii parte din Grup sunt MSK Cabins Oy, MSK Plast Oy si Juncar Oy. Vizitati website

 

Hakki Pilke / Maaselän Kone

Hakki Pilke este una dintre cele mai vechi si mai bine vandute marci de procesoare de lemn de foc din lume. Exporturile reprezinta aproximativ 80% din vanzari si se realizeaza in peste 30 de tari de pe cinci continente. Procesul de dezvoltare a produselor se realizeaza in cooperare cu distribuitori internationali si cu numerosi operatori de procesoare de lemn de foc. Peste 1.000 de procesoare sunt livrate anual pentru a procesa toate speciile cunoscute de lemn de foc din intreaga lume. Vizitati website

 

Palax Ylistaron Terästakomo

Ylistaron Terästakomo produce procesoare de lemn de foc si accesorii, marca Palax. De asemenea, compania produce placi pentru industria metalurgica. Calitatea si eficienta productiei sunt garantate de utilizarea unor echipamente moderne, de personalul calificat si de cele mai recente cunostinte in domeniu. Compania are aproximativ 60 de angajati si este membra a Terra Patris Oy. Vizitati website

 

Pellon

Pellon ofera solutii complete pentru productia de lapte, carne de porc si carne de vita. Solutiile oferite de Pellon imbunatatesc productivitatea, eficienta si fiabilitatea functionarii fermelor precum si bunastarea animalelor in unitatile de productie. Pellon ofera solutii automatizate avansate prin intermediul carora procesul de productie poate fi controlat ca o singura entitate. Acest lucru garanteaza un consum optim de hrana si cele mai bune conditii posibile pentru animale. Vizitati website

 

PEL-Tuote

PEL-Tuote este o afacere finlandeza de familie, specializata in productia de echipamente de curatare a terenului de pietre si bolovani, marca Kivi-Pekka si echipamante pentru imprastiat gunoi, marca Livakka. Compania a fost infiintata in 1985 si produsele sale sunt exportate in 35 de tari in intreaga lume. Vizitati website

 

Suokone

Suokone este o companie finlandeza infiintata in 1971, specializata in productia de echipamente pentru prelucrarea solului, inclusiv tractoare de mare putere cu presiune redusa la sol. Exporturile in peste 20 de tari reprezinta aproximativ 50% din vanzarile companiei. 

Experienta de peste 40 de ani garanteaza calitatea superioara a produselor si serviciilor oferite de Suokone. Compania este certificata ISO 9001 si ISO 14001 din anul 2006. Viziteaza website


Noutati

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

18-03-2024 Eco / Bio

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

Fermierii romani si moldoveni au pornit intr-o calatorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internationala Corteva Agriscience de cercetare si dezvoltare in domeniul agricol, care introduce in 2024 aceste inovatii revolutionare in ambele tari. Peste 500 de fermieri si distribuitori din Romania si Republica Moldova s-au alaturat expertilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care isi au originile di... Mai multe>>