FOREST ROMANIA 2019: Targ forestier in aer liber 5-7 septembrie, Zizin (Brasov)

Forest Romania 2019  Targ forestier in aer liber - Demonstratii practice 5  7 Septembrie 2019 Zizin comuna Tarlungeni judetul Brasov - Programul evenimentelor celei de-a treia editii - Modalitati de acces pentru vizitatorii expozitieiTimp de 3 zile, vizitatorii celei de-a 3-a editii a expozitiei FOREST ROMANIA vor avea ocazia sa afle ultimele noutati din domeniul tehnologiilor forestiere prezentate de cele peste 60 de companii expozante, sa urmareasca un amplu program de demonstratii practice, precum si sa participe la dezbateri interactive, pe teme de actualitate, in cadrul sectiunii de Forum.


Propunand ca tema centrala in anul 2019 „Gestionarea durabila a padurilor- contributie activa la protejarea climei”, sunt organizate in perioada 5 – 7 Septembrie (Zizin, jud. Brasov) o serie de evenimente menite sa informeze publicul vizitator asupra noilor tendinte si inovatii in sectorul forestier. Astfel, FOREST ROMANIA devine locul de intalnire pentru un public specializat, format din experti, reprezentanti din domenii precum: cercetare, industrie, asociatii de profil precum si autoritati publice.

 

Evenimente din programul FOREST ROMANIA 2019:

  • LOGGING ARENA

In spatiul dedicat LOGGING ARENA, vizitatorii vor putea asista la prezentari de tehnologii de recoltare, manipulare si transport a lemnului.Demonstratiile au loc zilnic, conform orar:

  1. Demonstratii comentate: 11:00-12:00; 14:00-15:00

  2. Demonstratii de lucru – program liber: 10:00-16:00

Intra in demonstratii: ALSER FOREST, ELMAS, IRUM

 

  • Demonstratii cu instalatii cu cabluri

In zona special amenajata, companiile din domeniu vor prezenta zilnic catre publicul specializat echipamentele de instalatii cu cabluri, in cadrul unor demonstratii practice.Demonstratiile au loc zilnic, conform orar:

  • Demonstratii comentate: 10:30-11:00

  • Demonstratii de lucru – program liber: 10:00-16:00

Intra in demonstratii: SAVICOM ASIG, WYSSEN FUNICULARE

 

  • DLG Special – Demonstratii practice:

  • Perfect Plant: Metode de impadurire. Strategii privind impadurirea

Zilnic, demonstratii comentate: 10:30-11:00; 13:30-14:00

Intra in demonstratii: ALSER FOREST, RNP ROMSILVA

  • Safe Harvesting: Securitate si protectia muncii

Zilnic, demonstratii comentate: 10:00-10:30; 12:00-12:30; 14:30-15:00

Intra in demonstratii: ALSER FOREST, STIHL

  • Wood measurement

Zilnic, demonstratii comentate: 10:00-10:30; 13:00-13:30; 15:30-16:00

Intra in demonstratii: FORDAQ, DENDRO TOOLS

  • Road Building (demonstratii zilnice)

 

  • Forum, conferinte, intalniri cu specialistii din sector:

Impreuna cu partenerii FOREST ROMANIA sunt organizate, in cadrul expozitiei, conferinte si dezbateri pe teme de actualitate din sectorul forestier.

 

Programul evenimentelor din sectiunea FORUM:

  • JOI, 5 SEPTEMBRIE:

13:00-15:00: DESCHIDEREA OFICIALA

  • Dezbatere interactiva cu tema „Provocari pentru sectorul forestier romanesc, intr-o lume in schimbare”. Moderator: Paul Dima (Business Consultant)

  • Premierea companiilor inregistrate in competitia pentru desemnarea produselor inovatoare care pot fi considerate adevarate modele in domeniul forestier – FOREST ROMANIA PRODUSUL ANULUI 2019

15:00-17:00: Conferinta Asociatiei Administratorilor de Paduri - AAP

  • VINERI, 6 SEPTEMBRIE:

10:00-12:00: Conferinta RNP ROMSILVA:

  • Padurea romaneasca in contextul schimbarilor climatice

  • Culegerea datelor de teren cu dispozitive mobile la evaluarea masei lemnoase destinata comercializarii

13:00-15:00: Conferinta Asociatiei Forestierilor din Romania – ASFOR, avand ca tema centrala ”Sectorul forestier in contextul schimbarilor climatice”

  • SAMBATA, 7 SEPTEMBRIE:

10:30-12:00: Conferinta NEPCon Romania: „Certificarea serviciilor ecosistemice, un instrument pentru administratorii si proprietarii de padure pentru a masura, verifica si comunica impactul activitatilor lor asupra serviciilor ecosistemice oferite”.

 

  • Ziua Forestierului sarbatorita la Forest Romania 2019

Organizata in fiecare an de catre Asociatia Forestierilor din Romania – ASFOR, Ziua Forestierului va avea loc Vineri, 6 septembrie in cadrul Forest Romania 2019, eveniment la care vor fi prezenti principalii stakeholderi din acest domeniu.

Program:

  • 9:00: Deschiderea Concursului National al Fasonatorilor Mecanici

  • 12:30: Primirea si inregistrarea participantilor la dezbatere

  • 13:00: Dezbatere cu tema ”Sectorul forestier in contextul schimbarilor climatice”

  • 15:00: Premierea concurentilor si Cocktail aniversar – 25 de ani de activitate ASFOR

 

NOU 2019: Competitia STIHL®TIMBERSPORTS®

Spectaculozitate, actiune si distractie antrenanta, toate reunite in cadrul demonstratiilor STIHL®TIMBERSPORTS®. Participantii vor demonstra intr-un cadru sportiv, abilitatile de manuire a toporului, joagarului si motoferastraului. Concursul are loc Vineri, 6 septembrie, in intervalul 13:00-16:00.

 

NOU 2019: Evaluarea trofeelor de vinatoare si concurs tematic

Trofee de vanatoare, de clasa mondiala, au fost colectate din Muntii Carpati, aici aflandu-se specii de vanat care reflecta in trofeele lor conditiile naturale ecologice si ecosistemele de apa oferite de lantul carpatic. In cadrul FOREST ROMANIA se va realiza o evaluare a unor astfel de trofee de catre expertii CIC , precum si un concurs adresat studentilor cu tema "Cele mai importante elemente ale evaluarii trofeelor CIC pentru speciile ecoregiene carpatice"

Evaluarea trofeelor de vanatoare va avea loc zilnic, in intervalele 10:00-12:00 si 14:00-16:00

 

NOU 2019: Pavilionul oficial al Germaniei

Raspunzand nevoilor de dezvoltare, transfer de know-how si tehnologie performanta pentru piata din Romania, la editia 2019 este organizata o zona dedicata companiilor germane care doresc sa promoveze produse si servicii inovatoare catre sectorul forestier romanesc. Proiectul „Gestionarea sigura si durabila a padurilor prin tehnologie forestiera inovatoare din Germania” este finantat de BUNDESMINISTERIUM FÜR ERNÄHRUNG UND LANDWIRTSCHAFT.

Companiile aflate in cadrul Pavilionului Oficial al Germaniei vor realiza zilnic demonstratii practice pentru vizitatori.

 

Forest Romania 2019 - Program

 

 

Copiii sub 7 ani si pensionarii beneficiaza de acces gratuit, fara obligativitatea inscrierii online, pe acest site, pentru tichetul de acces gratuit. Accesul grupurilor de elevi/ studenti se face exclusiv pe baza transmiterii de catre cadrul didactic care va insoti grupul a unei solicitari, cu cel putin 7 zile inainte de deschiderea evenimentului, la adresa de e-mail [email protected]

 

Forest Romania 2019 - harta locatie

 

FOREST ROMANIA este organizat de catre DLG InterMarketing, cu sprijinul Ocolului Silvic Ciucas R.A. Tarlungeni si al Primariei Tarlungeni, in cooperare cu Asociatia Forestierilor din Romania – A.S.F.O.R., Asociatia Administratorilor de Paduri din Romania – A.A.P. si Universitatea Transilvania din Brasov, Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere si Regia Nationala a Padurilor - ROMSILVA, Partener Tehnic.

 

Forest Romania 2019 - vedere aeriana

 

Informatii suplimentare despre Forest Romania 2019

sunt disponibile online: www.forestromania.com

 


  

 

Noutati

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

09-07-2025 Intalniri si conferinte

Corteva Agronomy Days au evidențiat inovația pentru culturi reziliente și productive ale fermierilor români

Inovația, reziliența și productivitatea au fost teme centrale la Corteva Agronomy Days, o serie de evenimente organizate în România de Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă. Desfășurate în șapte locații din toate regiunile țării, aceste evenimente au reunit peste 3.000 de fermieri care au avut ocazia să interacționeze direct cu experții Corteva pe teren. Mai multe>>

ONIV - Introducerea unei accize pe vinul liniștit în România este considerată o idee nefastă

09-07-2025 Vinuri

ONIV - Introducerea unei accize pe vinul liniștit în România este considerată o idee nefastă

Punct de vedere al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole - ONIV - privind întroducerea accizei pe vinul liniștit în România.România este un producător tradițional de vin cu zeci de mii de mici viticultori și crame artizanale, iar întroducerea unei accize ar lovi în special producătorii mici și mijlocii, care au marje reduse și nu pot transfera ușor costul în prețul final. Totodata poate cauza falimente, reducerea suprafețelor cultivate și scăderea diversității viticole. Mai multe>>

SMS CZ lansează o nouă generație de cultivatoare cu discuri purtate: ONTARIO H

07-07-2025 Utilaje agricole

SMS CZ lansează o nouă generație de cultivatoare cu discuri purtate: ONTARIO H

Rokycany, 3 iulie 2025 – Producătorul ceh de utilaje agricole SMS CZ lansează trei noi modele în gama sa de cultivatoare ușoare cu discuri: ONTARIO 400 H, ONTARIO 500 H și ONTARIO 600 H. Acestea completează oferta existentă care include modelul purtat ONTARIO 300 și versiunile tractate ONTARIO 500 și 600, modernizate anterior.Noile utilaje aduc un plus de eficiență și confort operatorului, alături de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește capacitatea de lucru cu resturi vegetale. Mai multe>>

Corteva Agriscience, premiată la Gala BookLand pentru angajamentul față de educația rurală și implicarea în comunitate

07-07-2025 Invatamant agricol

Corteva Agriscience, premiată la Gala BookLand pentru angajamentul față de educația rurală și implicarea în comunitate

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost recunoscută pentru contribuția sa la sprijinirea oportunităților educaționale din mediul rural, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei BookLand, organizată de Asociația BookLand. Premiul onorează implicarea activă a Corteva în susținerea construcției primului Campus Dual Preuniversitar din mediul rural din România, dezvoltat de Asociația BookLand.  Mai multe>>

PT315 și PT314 - Hibrizi campioni de rapiță în județul Brăila

07-07-2025 Stiri agricole

PT315 și PT314 - Hibrizi campioni de rapiță în județul Brăila

Ne aflăm la debutul campaniei de recoltare a rapiței, iar compania Corteva Agriscience a dat startul campaniei de prezentare a fermierilor campioni din acest an. Primii fermieri care au obținut rezultate foarte bune și titlul de fermieri campioni sunt domnii Remus Ștefan Podaru și Marian Podaru din județul Brăila. Aceștia au ales hibrizii de top PT315 și PT314, au aplicat tehnologii de cultură diferite și au obținut la proba cântarului producții mulțumitoare.  Mai multe>>

Sprijin financiar în valoare de peste 2,48 milioane lei pentru crescătorii de animale

07-07-2025 Plati APIA

 Sprijin financiar în valoare de peste 2,48 milioane lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, a efectuat plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat prin cererile de plată aferente serviciilor prestate în luna aprilie 2025. Mai multe>>

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

02-07-2025 APIA

Prelungire termen depunere Cereri de finanțare a schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă” până la data de 30.07.2025

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii care au depus cerere de finanțare pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, sesiunea 1/2024 aferentă Intervenției DR-07, din cadrul Planului Strategic PAC 2023 – 2027 că, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 233/27.06.2025, termenul de depunere a cererilor de plată a fost prelungit până la data de 30 iulie 2025 inclusiv. Mai multe>>

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

02-07-2025 Plati APIA

APIA a virat peste 397 milioane de lei către fermieri, pentru Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 20 – 30 iunie 2025, plăți în valoare totală de peste 397,69 milioane de lei, echivalentul a aproape 80 de milioane de euro, în conturile fermierilor care au depus cereri în cadrul Campaniei 2024. Mai multe>>

5 pași pentru o rapiță sănătoasă și viguroasă încă din toamnă

02-07-2025 Rapita

5 pași pentru o rapiță sănătoasă și viguroasă încă din toamnă

Rapița este o cultură de toamnă cu cerințe ridicate în primele faze de vegetație. Dezvoltarea corectă a unei rozete compacte, formarea unui sistem radicular puternic și acumularea rezervelor necesare pentru iernare sunt condiții esențiale pentru o recoltă bogată în anul următor. Fertilizarea din toamnă joacă un rol decisiv în atingerea acestor obiective. Iată care sunt cei 5 pași esențiali pentru o rapiță bine hrănită încă din start: Mai multe>>

Podgoriile românești adoptă metode sustenabile de combatere a dăunătorilor pentru culturi reziliente - studiu de caz

02-07-2025 Insecticide

Podgoriile românești adoptă metode sustenabile de combatere a dăunătorilor pentru culturi reziliente - studiu de caz

În ultimii ani, producătorii de vin din România s-au confruntat cu o presiune tot mai mare din partea dăunătorilor, strâns legată de schimbările climatice, precum temperaturile extreme de vară. Aceste condiții meteorologice au accelerat ciclul de dezvoltare ale principalelor insecte dăunătoare și au favorizat răspândirea mai amplă a bolilor, cum este fitoplasmoza, transmisă de vectori precum cicadele sau insectele din familia Cicadellidae. Pe măsură ce sănătatea viței-de- vie și stabilitatea pr... Mai multe>>

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

28-06-2025 Informatii utile

InfoCons și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale, un instrument util pentru toți consumatorii de energie care aduce în prim plan importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților acestora în raport cu furnizorii și operatorii din domeniul energetic. În contextul liberalizării pieței de energie electrică începând cu data de 1 iulie 2025, pentru a plăti un preț corect la c... Mai multe>>