Agreena, fintech-ul fermierilor, atrage o finantare de €46m pentru a dezvolta revolutia agriculturii regenerative

Finantarea pentru Agreena va sprijini extinderea continua a initiativelor globale privind agricultura carbonului si noile solutii fintech pentru dezvoltarea rapida a companieiAgreena, compania concentrata pe impactul climatic si tehnologie financiara cu cea mai mare platforma de certificare a carbonului din sol la nivel global, a anuntat astazi obtinerea unei finantari de 46 de milioane de euro din seria B. Condusa de HV Capital, unul dintre liderii pietei de venture capital din Germania, cu un portofoliu divers de investitii in start-up-uri in diferite stadii de evolutie, runda are o componenta interesanta de noi investitori, printre care fondul de impact social AENU si Anthemis, axat pe proiecte fintech.


Majorarea de capital vine si cu o dublare a actionariatului existent, alaturandu-se investitorul consacrat din sectorul alimentar Gullspång Re:food, precum si investitorul in tehnologie Kinnevik si fondul de export si investitii din Danemarca.

Noua runda de finantare considerabila incheiata de Agreena vine la doar un an dupa runda precedenta seria A de 20 de milioane de euro. De atunci, Agreena si-a dezvoltat activitatile de 10 ori, extinzandu-si amprenta geografica pentru a acoperi terenuri agricole in 16 tari europene si a incheiat parteneriate cu ferme care inglobeaza peste 600.000 de hectare pentru a le ajuta sa faca tranzitia catre agricultura regenerativa, avand un impact climatic pozitiv. Numai in Romania, Agreena gestioneaza peste 70.000 ha, iar in Republica Moldova 170.000 ha.

“Pentru ca fermierii la nivel mondial sa faca tranzitia catre agricultura regenerativa, avand un impact climatic masurabil, trebuie sa construim un cadru de suport financiar si plati”, a declarat Simon Haldrup, Cofondator si CEO Agreena. “Intrucat industria agricola este una dintre industriile care pot face diferenta in eforturile de decarbonizare, Agreena construieste o infrastructura pentru tehnologie si servicii financiare de-a lungul lantului agricol.”

Agreena Regenerative Ag 14

 

Agricultura regenerativa capata o amploare tot mai mare la nivel global, redirectionand atentia corporatiilor, guvernelor si a celor implicati in lantul de aprovizionare catre solurile agricole si reducerea emisiilor de carbon pentru a atinge standardele globale de neutralitate climatica. Astfel, prin adoptarea practicilor agriculturii regenerative, fermierii joaca un rol esential in combaterea schimbarilor climatice, a insecuritatii alimentare si a altor probleme critice care vizeaza mediul inconjurator. Agreena a dezvoltat un mod care transforma impactul asupra mediului intr-o noua sursa de venit pentru fermieri, finantand tranzitia regenerativa si valorificand oportunitatile din piata voluntara de carbon.

Prin platforma digitala, fermierii isi pot planifica, urmari si valida progresul in parcursul spre agricultura regenerativa, din procesul de tranzitie de la emiterea CO2-ului la captarea si stocarea lui in sol. Astfel, imbunatatirea sanatatii solului si a biodiversitatii reduc nevoia de a utiliza inputuri agricole, sporind totodata rezilienta fermierilor la conditiile climatice tot mai nefavorabile (precum seceta sau inundatiile) si crescand performanta operationala a fermelor. De cealalta parte a ecuatiei, certificatele de carbon emise de Agreena, alaturi de serviciile aditionale oferite, sustin companiile axate pe practici sustenabile, care implementeaza deja actiuni de decarbonizare, precum si companiile din lantul de aprovizionare agroalimentar care solicita din ce in ce mai mult trasabilitatea in teren a marfurilor agricole pentru a fi in conformitate cu cerintele de raportare Scope 3.

 

Noi oportunitati de dezvoltare prin tehnologie

Agreena Regenerative Ag 3

 

Cea mai recenta achizitie a companiei de teledetectie Hummingbird Technologies a insemnat pentru Agreena extinderea ofertei dincolo de segmentul fermierilor, pentru a include servicii de date agricole pentru actorii lantului de aprovizionare, guverne si alte institutii. Prioritizand o agenda bazata pe stiinta si tehnologie, platforma Agreena incorporeaza acum o solutie de monitorizare si verificare de top la nivel mondial, bazata pe inteligenta artificiala, care utilizeaza imagini satelitare, cuplate cu date din teren si algoritmi de machine-learning pentru a identifica si raporta implementarea practicilor regenerative din cadrul fermei. Oferind monitorizare globala, compania are misiunea de a se implica activ in sprijinirea demersurilor catre neutralitatea climatica pentru intregul lant valoric.

“Impactul climatic real se creeaza pe scala larga, iar Agreena beneficiaza de o pozitionare optima pentru a putea oferi capacitatile de cultivare a carbonului la nivel mondial, acordand certificate de carbon de cea mai inalta calitate, verificabile si bazate pe procese ale naturii. Numai prin reducerea emisiilor de carbon vom putea atinge neutralitatea climatica”, a declarat Alexander Joel-Carbonell, partener HV Capital.

 

De la fermieri la fintech

Agreena - Ida Boesen Julie Koch Fahler Simon Haldrup

 

Avand radacini puternice in comunitatea agricola, Agreena a fost fondata initial prin sprijinul fermierilor danezi si a afacerilor agricole de familie, cu o investitie de etapa incipienta pentru dezvoltare. In urmatoarea etapa, compania introduce o platforma si un marketplace, integrate vertical. Lucrand mai intai cu fermierii pe teren pentru a monitoriza impactul carbonului, certificatele rezultate sunt construite in portofolii scalabile pentru corporatii, adaptate strategiei unice ESG.

Compania preia initiativa in furnizarea cadrului tehnologic pentru piata in crestere cu solutii financiare inovatoare, precum utilizarea tehnologiei blockchain sustenabile pentru o mai buna trasabilitate si transparenta sporita a creditelor de carbon si a banilor electronici si a contractelor inteligente pentru a facilita schimburile de plati intre corporatiile constiente de impactul climatic si fermieri, cu o reconciliere imediata la scala.

“Suntem in plin proces sa eliminam barierele economice din calea adoptarii agriculturii regenerative pentru fermieri si intregul lor ecosistem, iar carbonul este doar inceputul”, concluzioneaza Simon Haldrup.

 

Despre Agreena

Agreena amplifica puterea eliminarii carbonului din sol si capitalul natural pentru a finanta tranzitia catre agricultura regenerativa. Lucrand in stransa colaborare cu fermieri parteneri din 16 piete europene, aflandu-se in etapa de extindere, AgreenaCarbon este cea mai importanta platforma de carbon din sol la nivel mondial. Combinand tehnologiile de top de monitorizare prin satelit, solutiile Agreena pot sprijini fermierii, companiile si guvernele pe drumul catre neutralitatea climatica.

 

Despre Programul AgreenaCarbon

Programul AgreenaCarbon este acreditat conform standardului ISO 14064-2, alaturi de un organism tert de verificare si o metodologie aliniata cu stiinta IPCC. Compania respecta standardele recunoscute si va continua sa-si dezvolte oferta pe masura ce politicile si stiinta se dezvolta. Mai mult, compania este in prezent in curs de certificare Verra, iar finalizarea procesului este asteptata la sfarsitul acestui an.

 

Despre HV Capital

HV Capital este unul dintre cei mai de succes si mai puternici din punct de vedere financiar investitori pentru companiile in stadiu incipient si in crestere din Europa. Din 2000, HV Capital a investit in aproximativ 225 de companii, inclusiv in Zalando, Delivery Hero, FlixBus, si HelloFresh, prin diferite tipuri de investitii si cauta in permanenta urmatoarea generatie de inovatori din fiecare industrie, precum FinTech, SaaS, climata, tehnologie si bunuri de larg consum.

Noutati

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>

Auchan organizeaza prima Conventie Nationala a Filierelor de produse

29-02-2024 Intalniri si conferinte

Auchan organizeaza prima Conventie Nationala a Filierelor de produse

Cu ocazia primei editii a Conventiei Filierelor Auchan, eveniment ce a reunit marti, 27 februarie, zeci de producatori agroalimentari romani, retailerul a prezentat evolutia proiectului de filiere din ultimii 5 ani, principalii piloni ai acestuia, precum si planurile de dezvoltare pe termen lung. In cadrul evenimentului, au fost discutate atat beneficiile oferite producatorilor loc, ali colaboratori, precum si consumatorilor care pot regasi pe rafturile magazinelor Auchan produse autohtone, cu t... Mai multe>>