Agreena, fintech-ul fermierilor, atrage o finantare de €46m pentru a dezvolta revolutia agriculturii regenerative

Finantarea pentru Agreena va sprijini extinderea continua a initiativelor globale privind agricultura carbonului si noile solutii fintech pentru dezvoltarea rapida a companieiAgreena, compania concentrata pe impactul climatic si tehnologie financiara cu cea mai mare platforma de certificare a carbonului din sol la nivel global, a anuntat astazi obtinerea unei finantari de 46 de milioane de euro din seria B. Condusa de HV Capital, unul dintre liderii pietei de venture capital din Germania, cu un portofoliu divers de investitii in start-up-uri in diferite stadii de evolutie, runda are o componenta interesanta de noi investitori, printre care fondul de impact social AENU si Anthemis, axat pe proiecte fintech.


Majorarea de capital vine si cu o dublare a actionariatului existent, alaturandu-se investitorul consacrat din sectorul alimentar Gullspång Re:food, precum si investitorul in tehnologie Kinnevik si fondul de export si investitii din Danemarca.

Noua runda de finantare considerabila incheiata de Agreena vine la doar un an dupa runda precedenta seria A de 20 de milioane de euro. De atunci, Agreena si-a dezvoltat activitatile de 10 ori, extinzandu-si amprenta geografica pentru a acoperi terenuri agricole in 16 tari europene si a incheiat parteneriate cu ferme care inglobeaza peste 600.000 de hectare pentru a le ajuta sa faca tranzitia catre agricultura regenerativa, avand un impact climatic pozitiv. Numai in Romania, Agreena gestioneaza peste 70.000 ha, iar in Republica Moldova 170.000 ha.

“Pentru ca fermierii la nivel mondial sa faca tranzitia catre agricultura regenerativa, avand un impact climatic masurabil, trebuie sa construim un cadru de suport financiar si plati”, a declarat Simon Haldrup, Cofondator si CEO Agreena. “Intrucat industria agricola este una dintre industriile care pot face diferenta in eforturile de decarbonizare, Agreena construieste o infrastructura pentru tehnologie si servicii financiare de-a lungul lantului agricol.”

Agreena Regenerative Ag 14

 

Agricultura regenerativa capata o amploare tot mai mare la nivel global, redirectionand atentia corporatiilor, guvernelor si a celor implicati in lantul de aprovizionare catre solurile agricole si reducerea emisiilor de carbon pentru a atinge standardele globale de neutralitate climatica. Astfel, prin adoptarea practicilor agriculturii regenerative, fermierii joaca un rol esential in combaterea schimbarilor climatice, a insecuritatii alimentare si a altor probleme critice care vizeaza mediul inconjurator. Agreena a dezvoltat un mod care transforma impactul asupra mediului intr-o noua sursa de venit pentru fermieri, finantand tranzitia regenerativa si valorificand oportunitatile din piata voluntara de carbon.

Prin platforma digitala, fermierii isi pot planifica, urmari si valida progresul in parcursul spre agricultura regenerativa, din procesul de tranzitie de la emiterea CO2-ului la captarea si stocarea lui in sol. Astfel, imbunatatirea sanatatii solului si a biodiversitatii reduc nevoia de a utiliza inputuri agricole, sporind totodata rezilienta fermierilor la conditiile climatice tot mai nefavorabile (precum seceta sau inundatiile) si crescand performanta operationala a fermelor. De cealalta parte a ecuatiei, certificatele de carbon emise de Agreena, alaturi de serviciile aditionale oferite, sustin companiile axate pe practici sustenabile, care implementeaza deja actiuni de decarbonizare, precum si companiile din lantul de aprovizionare agroalimentar care solicita din ce in ce mai mult trasabilitatea in teren a marfurilor agricole pentru a fi in conformitate cu cerintele de raportare Scope 3.

 

Noi oportunitati de dezvoltare prin tehnologie

Agreena Regenerative Ag 3

 

Cea mai recenta achizitie a companiei de teledetectie Hummingbird Technologies a insemnat pentru Agreena extinderea ofertei dincolo de segmentul fermierilor, pentru a include servicii de date agricole pentru actorii lantului de aprovizionare, guverne si alte institutii. Prioritizand o agenda bazata pe stiinta si tehnologie, platforma Agreena incorporeaza acum o solutie de monitorizare si verificare de top la nivel mondial, bazata pe inteligenta artificiala, care utilizeaza imagini satelitare, cuplate cu date din teren si algoritmi de machine-learning pentru a identifica si raporta implementarea practicilor regenerative din cadrul fermei. Oferind monitorizare globala, compania are misiunea de a se implica activ in sprijinirea demersurilor catre neutralitatea climatica pentru intregul lant valoric.

“Impactul climatic real se creeaza pe scala larga, iar Agreena beneficiaza de o pozitionare optima pentru a putea oferi capacitatile de cultivare a carbonului la nivel mondial, acordand certificate de carbon de cea mai inalta calitate, verificabile si bazate pe procese ale naturii. Numai prin reducerea emisiilor de carbon vom putea atinge neutralitatea climatica”, a declarat Alexander Joel-Carbonell, partener HV Capital.

 

De la fermieri la fintech

Agreena - Ida Boesen Julie Koch Fahler Simon Haldrup

 

Avand radacini puternice in comunitatea agricola, Agreena a fost fondata initial prin sprijinul fermierilor danezi si a afacerilor agricole de familie, cu o investitie de etapa incipienta pentru dezvoltare. In urmatoarea etapa, compania introduce o platforma si un marketplace, integrate vertical. Lucrand mai intai cu fermierii pe teren pentru a monitoriza impactul carbonului, certificatele rezultate sunt construite in portofolii scalabile pentru corporatii, adaptate strategiei unice ESG.

Compania preia initiativa in furnizarea cadrului tehnologic pentru piata in crestere cu solutii financiare inovatoare, precum utilizarea tehnologiei blockchain sustenabile pentru o mai buna trasabilitate si transparenta sporita a creditelor de carbon si a banilor electronici si a contractelor inteligente pentru a facilita schimburile de plati intre corporatiile constiente de impactul climatic si fermieri, cu o reconciliere imediata la scala.

“Suntem in plin proces sa eliminam barierele economice din calea adoptarii agriculturii regenerative pentru fermieri si intregul lor ecosistem, iar carbonul este doar inceputul”, concluzioneaza Simon Haldrup.

 

Despre Agreena

Agreena amplifica puterea eliminarii carbonului din sol si capitalul natural pentru a finanta tranzitia catre agricultura regenerativa. Lucrand in stransa colaborare cu fermieri parteneri din 16 piete europene, aflandu-se in etapa de extindere, AgreenaCarbon este cea mai importanta platforma de carbon din sol la nivel mondial. Combinand tehnologiile de top de monitorizare prin satelit, solutiile Agreena pot sprijini fermierii, companiile si guvernele pe drumul catre neutralitatea climatica.

 

Despre Programul AgreenaCarbon

Programul AgreenaCarbon este acreditat conform standardului ISO 14064-2, alaturi de un organism tert de verificare si o metodologie aliniata cu stiinta IPCC. Compania respecta standardele recunoscute si va continua sa-si dezvolte oferta pe masura ce politicile si stiinta se dezvolta. Mai mult, compania este in prezent in curs de certificare Verra, iar finalizarea procesului este asteptata la sfarsitul acestui an.

 

Despre HV Capital

HV Capital este unul dintre cei mai de succes si mai puternici din punct de vedere financiar investitori pentru companiile in stadiu incipient si in crestere din Europa. Din 2000, HV Capital a investit in aproximativ 225 de companii, inclusiv in Zalando, Delivery Hero, FlixBus, si HelloFresh, prin diferite tipuri de investitii si cauta in permanenta urmatoarea generatie de inovatori din fiecare industrie, precum FinTech, SaaS, climata, tehnologie si bunuri de larg consum.

Noutati

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

25-04-2025 Stiri agricole

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a  și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

25-04-2025 APIA

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor  din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

25-04-2025 APIA

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică,  Mai multe>>

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

25-04-2025 Stiri agricole

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

24-04-2025 Stiri agricole

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

18-04-2025 Siguranta alimentara

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi  (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>

IAA între mit și realitate: cum funcționează combaterea grindinei și cum ajută economia României

18-04-2025 Stiri agricole

IAA între mit și realitate: cum funcționează combaterea grindinei și cum ajută economia României

Pentru a aduce claritate asupra modului în care funcționează sistemul antigrindină și de creștere a precipitațiilor în România, IAA – Intervenții Active în Atmosferă, aduce în prim-plan informații documentate. Cu o experiență de peste 30 de ani, IAA este o societate privată românească care desfășoară o activitate strategică, susținând fermierii, protejând culturile și contribuind direct la securitatea alimentară a țării Mai multe>>

Criza degradării solurilor contribuie la dublarea migrației globale, avertizează un nou raport

18-04-2025 Stiri agricole

Criza degradării solurilor contribuie la dublarea migrației globale, avertizează un nou raport

Se estimează că până la sfârșitul secolului migrația globală se va dubla, în mare parte din cauza crizelor devastatoare și interconectate reprezentate de degradarea solului, schimbările climatice și insecuritatea alimentară, conform unui nou raport publicat astăzi de mișcarea Salvează Solul. Mai multe>>

Tarfin sprijină fermierii români prin finanțare accesibilă și soluții inovative. Numărul celor care au apelat la finanțare a crescut cu aproape 60% în ultimul an

17-04-2025 Credite agricultura

Tarfin sprijină fermierii români prin finanțare accesibilă și soluții inovative. Numărul celor care au apelat la finanțare a crescut cu aproape 60% în ultimul an

Tarfin, liderul regional în domeniul finanțărilor în agricultură, continuă să aducă soluții inovative pentru fermierii din toate colțurile țării, asigurându-se că aceștia au acces la finanțare rapidă, flexibilă și digitală. În acest sezon, compania își reafirmă angajamentul de a sprijini fermierii din România și de a asigura sustenabilitatea producției agricole. . Mai multe>>

Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management

17-04-2025 Marketing agroalimentar

Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management

Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Republica Moldova la Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost desemnată „Cel mai bun Director de Marketing din România” la Gala de Excelență în Management organizată de revista Capital.Evenimentul celebrează realizările remarcabile ale liderilor de afaceri din întreaga țară, care conduc proiecte cu impact în domenii cheie precum marketing, vânzări, resurse umane și altele. Mai multe>>