Lista oportunitatilor deschise pentru antreprenorii din agrifood – EIT Food Hub Romania - februarie 2022

Lista oportunitatilor deschise pentru antreprenorii din agrifood  EIT Food Hub Romania - februarie 2022Impact Hub Bucharest reprezinta EIT Food in Romania, in calitate de punct de contact pentru reprezentantii locali din sectorul agroalimentar. Rolul Impact Hub Bucharest ca EIT Food Hub in Romania este de a sprijini inovatorii si antreprenorii, de a organiza training-uri si conferinte pentru studenti, antreprenori, institutii, companii sau centre de cercetare, de a facilita dezvoltarea ecosistemului agroalimentar. In continuare va prezentam 4 programe internationale deschise pentru antreprenorii romani din agrifood, care sunt cu siguranta experiente valoroase pentru participanti si care vizeaza startupuri aflate in stadii diferite de dezvoltare.

  

Seedbed Incubator

Seedbed Incubator este un program de 6 luni, care urmareste sa transforme inovatii stiintifice si tehnologice in afaceri validate in piata.

Care sunt avantajele participarii in acest program:

    • Toate echipele nou-formate si startupurile aflate la inceput de drum primesc finantare si acces la resurse care faciliteaza testarea in piata, cu potentiali clienti sau utilizatori.
    • Fiecare cohorta primeste sustinere din partea unor business coachi si experti care sa ii ajute sa isi lanseze afacerea cu succes.
    • Programul ofera acces la o finantare de pana la €6,000, precum si oportunitatea de a primi fonduri aditionale din partea EIT Food in functie de evolutia afacerii prin intermediul EIT Food Impact Fund.

 

Cine poate aplica?

Pot aplica echipe care au un prototip sau un proof of concept pentru solutii care vizeaza verticalele de actiune ale EIT Food (proteine alternative, nutritie personalizata, trasabilitate digitala, agricultura sustenabila, acvacultura sustenabila, sisteme alimentare circulare).

Termenul limita pentru aplicatii este 28 februarie 2022.

Aplicatiile pot fi depuse pe site: https://entrepreneurship.eitfood.eu/launch/

 

 

EIT Food Accelerator Network

Startupurile agritech care cauta proiecte-pilot sau finantare ori care si-au propus sa se extinda in Europa pot aplica la The EIT Food Accelerator Network (EIT FAN). Acesta este un program de 4 luni care urmareste sa accelereze dezvoltarea inovatiilor agritech pentru rezolvarea provocarilor globale ale agrifood.

Care sunt avantajele participarii in acest program:

    • Participantii iti dezvolta abilitatile antreprenoriale.
    • Beneficiaza de coaching si mentorat din partea expertilor din domeniu.
    • Primesc acces la laboratoare, pilot sites & maker spaces, teren arabil.
    • Primesc sustinere financiara care sa ii ajute in obtinerea investitiilor de tip seed sau Series A de care au nevoie.
    • Programul ofera acces la o finantare de pana la €10,000, precum si oportunitatea de a primi fonduri aditionale din partea EIT Food in functie de evolutia afacerii prin intermediul EIT Food Impact Fund.


Cine poate aplica?

Pot aplica echipe care au un proiect pilot executat sau un proof of concept pentru solutii care vizeaza verticalele de actiune ale EIT Food (proteine alternative, nutritie personalizata, trasabilitate digitala, agricultura sustenabila, acvacultura sustenabila, sisteme alimentare circulare).

Termenul limita pentru aplicatii este 28 februarie 2022.

Aplicatiile pot fi depuse pe site: https://entrepreneurship.eitfood.eu/accelerate/ 

 

 

RisingFoodStars

RisingFoodStars ajuta startupurile tech din agrifood, care sunt aflate intr-un proces de crestere accelerata, sa scaleze.

Care sunt avantajele participarii in acest program:

    • Participantii primesc sprijin pentru testarea de noi idei in piata.
    • Beneficiaza de expertiza unor profesionisti din domeniu – cercetatori, oameni de stiinta, profesionisti din companii.
    • Sunt conectati cu parteneri corporate din industria alimentara si cu posibili investitori.


Cine poate aplica?

Pot aplica startupuri la inceput de drum, care au trecut de faza de ideatie, au clienti platitori (sau au derulat un proiect pilot platit) si care sunt pregatite sa scaleze.

Participarea este gratuita pentru startupurile intrate in program in 2022 (startupurile participante la editiile precedente vor plati o taxa de 3000 de euro).

Termenul limita pentru aplicatii este 28 februarie 2022.

Aplicatiile pot fi depuse pe site: https://entrepreneurship.eitfood.eu/scale/ 

 

 

Team Up

TeamUp este un program de 7 luni care identifica si face matching intre inovatori de top cu profiluri complementare si compatibile. Programul aduce fata in fata experti in tehnologie si profesionisti din lumea antreprenoriatului si ii ajuta sa creeze impreuna intreprinderi agritech de impact.

Care sunt avantajele participarii in acest program:

    • TeamUp pune la dispozitie instrumente valoroase si sustinere, indrumare din partea expertilor, training la cele mai inalte standarde de performanta, mentorat, networking si fonduri pentru ca antreprenorii aspiranti sa isi poata incepe afacerea.

 

Cine poate aplica?

    • Antreprenorii aspiranti care au o solutie agrifood inovatoare, cu potential de a transforma sistemul alimentar (incadrata in ariile de interes pentru EIT Food), care au insa dificultati in comercializarea solutiei.
    • Antreprenorii care isi doresc sa dezvolte un parteneriat cu co-fondatorul potrivit, care sa preia partea de business din procesul dezvoltarii unui startup.
    • Pasionatii de tehnologie si inovatie din sectorul agrifood care doresc sa isi foloseasca abilitatile si experienta de antreprenor/dezvoltator de business pentru a scoate pe piata o solutie agrifood de impact.


Aplicatiile pot fi depuse pe site – antreprenorii si specialistii se pot preinscrie deja pe platforma: https://www.eitfood.eu/projects/teamup

 

 

Despre EIT Food

EIT Food este un consortiu pan-European care activeaza in zona antreprenoriatului si inovatiei in sectorul agroalimentar. Membrii comunitatii EIT Food sunt actori la nivel global in industria alimentara: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare si universitati din 13 tari.

EIT Food isi propune sa stimuleze abilitatile si spiritul antreprenorial din sector si sa deblocheze potentialul intreprinderilor mici si mijlocii (IMM-uri), care la randul lor vor accelera inovatia, vor crea locuri de munca si vor creste competitivitatea Europei.

EIT Food este sustinut de Institutul European de Inovare si Tehnologie ( EIT - European Institute of Innovation and Technology).

Impact Hub Bucharest reprezinta EIT Food in Romania, in calitate de punct de contact pentru reprezentantii locali din sectorul agroalimentar. Rolul Impact Hub Bucharest ca EIT Food Hub in Romania este de a sprijini inovatorii si antreprenorii, de a organiza training-uri si conferinte pentru studenti, antreprenori, institutii, companii sau centre de cercetare, de a facilita dezvoltarea ecosistemului agroalimentar.

 

 

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spatiul dinamic in care profesionisti si antreprenori lucreaza pentru dezvoltarea proiectelor si initiativelor de business. Inca din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spatiu de coworking din Romania, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri in 2 locatii centrale din Bucuresti, iar la nivel global organizatia este prezenta in peste 100 de locatii din peste 50 de tari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a sustine ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor si finantare directa, precum si cea mai mare platforma online de educatie antreprenoriala.

  

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>