Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

31 ianuarie 2017 - termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorinaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantitatilor de motorina utilizata in agricultura pentru trimestrul III 2016.

Citeşte mai departe...

Masuri pentru sustinerea produselor deficitare: Tomatele si carnea de porc

Ajutoare de stat pentru sustinerea produselor deficitare - Tomatele si carnea de porcMADR propune o Ordonanta pentru instituirea unor scheme de ajutoare de minimis/ajutoare de stat pentru sustinerea produselor deficitare in domeniul agriculturii si al cresterii animalelor. Incepand cu anul 2017, se stabilesc ca produse deficitare carnea de porc si tomatele.

Citeşte mai departe...

Se prelungeste termenul de depunere al cererii pentru motorina

Se prelungeste termenul de depunere al cererii pentru subventia la motorina utilizata in agriculturaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca termenul de depunere al Cererilor de solicitare a acordului prealabil pentru finantare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura pentru anul 2017, se prelungeste pana pe data de 03.01.2017, inclusiv.

Citeşte mai departe...

Pana la 31 decembrie se pot depune cererile de acord prealabil pentru motorina

cererile de acord prealabil pentru subventia la motorinaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca pana la 31 decembrie 2016 se depun Cererile de acord prealabil pentru finantare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura. Ajutorul de stat se acorda producatorilor agricoli sectorul vegetal, zootehnic (bovine, ovine, caprine, porcine, pasari, albine, viermi de matase) si/sau imbunatatiri funciare care indeplinesc urmatoarele conditii:

Citeşte mai departe...

Sprijin de 11 milioane de euro pentru producatorii de carne de porc

Ajutor de stat de 11 milioane de euro pentru producatorii de carne de porcProducatorii de carne de porc vor beneficia de un ajutor de adaptare exceptional in valoare de aproximativ 11 milioane de euro, bugetat din fonduri nationale si europene, potrivit unei Hotarari adoptate astazi de Guvern. Sprijinul are scopul sa compenseze pierderile inregistrate de producatorii de carne de porc din cauza contextului global nefavorabil, cauzat de dezechilibrul raportului dintre cerere si oferta.

Citeşte mai departe...

Guvernul propune un ajutor pentru compensarea pierderilor de venit ale crescatorilor de porcine

ajutor pentru compensarea pierderilor de venit ale crescatorilor de porcine de carneGuvernul a propus o hotarare pentru distribuirea unei sume pentru producatorii de carne de porc reprezentata de un ajutor de adaptare exceptional de 5.448.041,5 euro, precum si un sprijin suplimentar in valoare egala cu ajutorul de adaptare exceptional. Ajutorul se va acorda producatorilor care au ca activitate agricultura la scara mica si aplicarea unor metode de productie care nu dauneaza mediului si climei.

Citeşte mai departe...

Se suplimenteaza ajutorul de minimis pentru achizitia de juninci si tauri de rasa

Se suplimenteaza ajutorul de minimis pentru achizitia de juninci si tauri de rasaGuvernul propune o hotarare pentru majorarea resurselor financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline si/sau tauri de reproductie din rase de carne.

Citeşte mai departe...

Ajutor de minimis pentru achizitionarea de porcine de reproductie din rase pure si/sau hibride

Ajutor de minimis pentru achizitionarea de porci de reproductie din rase pure si hibrideCrescatorii de porcine vor primi o subventie pentru a cumpara animale de reproductie din rase pure sau hibride. Guvernul a aprobat in sedinta de astazi o schema de ajutor de minimis in sectorul zootehnic prin care se acorda, la achizitionare, o suma de maxim 3.000 lei/cap vierus din rasa pura sau hibrid, maxim 1.100 lei/cap scrofita din rasa pura si maxim 600 lei/cap scrofita hibrida.

Citeşte mai departe...

Ajutor de stat - Sprijin pentru Prima Impadurire si crearea de suprafete impadurite, submasura 8.1

Ghidul Solicitantului si documentatia pentru Schema de ajutor de stat Sprijin pentru PRIMA IMPADURIRE si crearea de suprafete impadurite submasura 8-1A fost publicat Ghidul Solicitantului si documentele relevante pentru implementarea Schemei de ajutor de stat ”Sprijin pentru prima impadurire si crearea de suprafete impadurite”, submasura 8.1.

Citeşte mai departe...

MADR propune suplimentarea ajutorului de achizitionare berbeci/tapi pentru plata tuturor beneficiarilor

suplimentarea ajutorului de achizitionare berbeci si tapi de rasaAvand in vedere ca suma rezultata in urma centralizarii cererilor de accesare a ajutorului pentru achizitionarea de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate depaseste suma prevazuta in Hotararea Guvernului nr.638/2016 si tinand cont ca beneficiarii indeplinesc aceleasi conditii de eligibilitate pentru accesarea schemei de ajutor, Ministerul Agriculturii propune suplimentarea resurselor financiare necesare schemei.

Citeşte mai departe...

MADR propune un ajutor pentru achizitionarea de porcine de reproductie din rase pure si/sau hibride

ajutor pentru cumpararea de porci din rase pure sau hibrideMinisterul agriculturii a propus o hotarare pentru acordarea unui ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de animale de reproductie din rase pure si/sau hibride din specia porcine. Cuantumul subventiei propuse reprezinta aproximativ 50% din valoarea de piata a animalelor de reproductie, si este de maximum 3000 lei/cap vierus din rasa pura si/sau hibrid, maximum 1100 lei/cap scrofita din rasa pura si maximum 600 lei/cap scrofita hibrida.

Citeşte mai departe...

MADR propune un ajutor de minimis in agricultura, in sectorul de irigatii

Ajutor de minimis in agricultura in sectorul de irigatiiPentru a stimula cresterea suprafetelor care se iriga, precum si pentru a compensa efectele secetei pedologice asupra culturilor, s-a propus instituirea unei scheme multianuale de ajutor de minimis pentru organizatiile / federatiile utilizatorilor de apa, care aplica irigatii pe suprafete agricole din amenajari de irigatii. Schema se va aplica in toata tara, pe perioada 2017-2019.

Citeşte mai departe...

Documentele necesare pentru obtinerea ajutorului de achizitionare a bovinelor de rasa

Documentele necesare pentru subventia de achizitionare a bovinelor de rasaIn Monitorul Oficial nr. 808 din 13 octombrie 2016, a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 723/2016, privind aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline si/sau tauri de reproductie din rase de carne”. Pentru obtinerea ajutorului de minimis, beneficiarii care indeplinesc criteriile de eligibilitate intocmesc cereri si le depun la Directia pentru Agricultura Judeteana, insotite de urmatoarele documente:

Citeşte mai departe...

Modul de alocare a fondurilor prin Programul National Apicol 2016

subventii apicultura - Alocarea fondurilor prin Programul National Apicol 2016Avand in vedere prevederile art. 11.3 din Normele de aplicare ale Programului National Apicol 2014-2016 ale HG nr. 1050/2013, dupa centralizarea si verificarea cererilor de plata, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura informeaza ca pentru anul 2016 modul de stabilire a nivelului sprijinului financiar pentru fiecare actiune este urmatoarea:

Citeşte mai departe...

Ajutor de minimis pentru crescatorii de bovine/bubaline pentru achizitia de juninci si tauri de rasa

Subventii crescatori de bovine-bubaline pentru achizitia de juninci si tauri de rasaIn sedinta Guvernului din 5 octombrie 2016 a fost aprobata, printr-o Hotarare, schema 'Ajutor de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline si/sau tauri de reproductie din rase de carne'. Valoarea totala a schemei este de 18.150.000 lei si se asigura integral de la bugetul de stat.

Citeşte mai departe...

Guvernul aproba dublarea subventiei pentru motorina utilizata in agricultura

dublarea subventiei pentru motorina utilizata in agriculturaGuvernul a aprobat in sedinta de astazi majorarea sumei alocate pentru plata ajutorului de stat pentru motorina in agricultura in 2016, de la 338,819 milioane lei la 647,248 milioane lei. Majorarea se va face din suma alocata in acest sens Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la rectificarea bugetara.

Citeşte mai departe...

Sprijin financiar pentru producatorii de fructe si legume

Sprijin financiar pentru producatorii din sectorul fructe si legumeIn Monitorul Oficial nr. 731 din 21 septembrie 2016 a fost publicat ordinul MADR Nr. 909/2016 din 16 septembrie 2016 pentru stabilirea unor masuri de sprijin exceptionale cu caracter temporar pentru producatorii din sectorul fructe si legume. Sprijinul se acorda pentru retragerea de pe piata in vederea distribuirii gratuite, pentru o cantitate totala de 3.000 tone.

Citeşte mai departe...

Informatii privind acordarea ajutoarelor pentru reducerea productiei de lapte

Acordarea ajutoarelor pentru reducerea productiei de lapte de vacaAvand in vedere prevederile Regulamentului delegat (UE) 2016/1612 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de acordare a unor ajutoare pentru reducerea productiei de lapte, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a elaborat Ordinul MADR nr. 911/16.09.2016 pentru aprobarea unor ajutoare pentru reducerea productiei de lapte, precum si a modului de acordare a acestora, prin care se reglementeaza urmatoarele:

Citeşte mai departe...

MADR propune un ajutor de minimis pentru achizitionarea de bovine din rase specializate

Subventii pentru achizitionarea de bovine din rase specializateMinisterul agriculturii a propus spre dezbatere publica acordarea unui ajutor de minimis prin care se urmareste eficientizarea activitatii sectorului de crestere a bovinelor prin reorientarea exploatarii acestora prin achizitia de rase specializate pentru productia de carne si lapte.

Citeşte mai departe...

Ajutoare pentru producatorii de lapte care se angajeaza sa reduca livrarea cantitatii de lapte

Ajutoare pentru crescatorii de vaci de lapte - reducerea livrarii cantitatii de lapteAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L242/9.9.2016, s-a publicat Regulamentul delegat (UE) 1612/2016 al Comisiei Europene privind acordarea unor ajutoare pentru reducerea productiei de lapte, stabilite la un cuantum de 14 euro/100kg de lapte de vaca, cu o limitare la un volum total de reducere a livrarilor de lapte care corespunde sumei de 150 milioane euro.

Citeşte mai departe...

Documentele necesare pentru ajutorul de achizitie al berbecilor/tapilor din rase specializate

Documente necesare ajutor de achizitie al berbecilor-tapilor din rase specializatePentru obtinerea ajutorului de minimis pentru achizitionarea de catre producatorii agricoli de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate, beneficiarii care indeplinesc criteriile de eligibilitate intocmesc cereri si le depun la Directia pentru Agricultura Judetena, insotite de urmatoarele documente:

Citeşte mai departe...

Ajutorul de minimis pentru achizitionarea de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate

Ajutor de minimis achizitionare berbeci-tapi de reproductie din rase specializateIn sedinta Guvernului din 31 august 2016 a fost aprobata o Hotarare prin care se instituie o schema de ajutor de minimis in valoare totala de 24 de milioane de lei pentru eficientizarea activitatii sectorului zootehnic, respectiv pentru achizitionarea de berbeci/tapi de reproductie din rase specializate.

Citeşte mai departe...

Ajutorul de stat in sectorul pomicol pentru investitii in obtinerea de produse neagricole

Ajutor de stat - investitii in obtinerea de produse pomicole neagricoleAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat in data de 09 august 2016 pe pagina oficiala de internet a Agentiei varianta finala a Ghidului Solicitantului pentru accesarea Schemei de ajutor de stat GBER „Stimularea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii pentru procesarea si marketingul produselor din sectorul pomicol in vederea obtinerii de produse neagricole”. Ajutorul vizeaza obtinerea de diferite produse printre care producerea de fructe confiate sau bauturi alcoolice din fructe.

Citeşte mai departe...

Pana la 1 august se pot depune cererile de plata pentru motorina - trim. II 2016

Cereri Plati APIA subventii motorina agricultura trim II 2016APIA informeaza potentialii beneficiari ca pana la data de 01.08.2016 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente trimestrului II al anului 2016.

Citeşte mai departe...

1 august 2016 - termenul limita pentru solicitarea sprijinului financiar in sector apicol - PNA 2016

1 august 2016 - Data limita solicitare sprijin financiar in sector apicol - PNA 2016Termenul limita de depunere a cererii de solicitare a sprijinului financiar acordat prin PNA impreuna cu documentele care o insotesc, este data de 01.08.2016. Cererea de plata, pentru a fi valabila, trebuie sa fie completata corect si sa fie completa, adica sa fie insotita de toate documentele justificative mentionate in procedura.

Citeşte mai departe...

Sprijin financiar european pentru depozitarea privata a carnii de porc

Ajutor depozitarea privata carne de porc - 2iunie2016Guvernul a aprobat, in sedinta de astazi, acordarea ajutorului financiar pentru depozitarea privata a carnii de porc. Valoarea totala a ajutorului este in limita sumei de 309.500 de euro, se acorda ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricola — FEGA si se prefinanteaza din sumele alocate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2016 din venituri din privatizare.

Citeşte mai departe...

Depunerea cererilor pentru ajutorul exceptional din sectorul laptelui si produselor lactate

Depunere cereri ajutor exceptional fermieri producatori lapte de vacaAgentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in perioada 30 mai – 6 iunie 2016, producatorii care nu au depus cereri in prima perioada de depunere si care indeplinesc conditiile de eligibilitate, pot depune cereri pentru ajutorul exceptional destinat fermierilor din sectorul laptelui si produselor lactate.

Citeşte mai departe...

MADR: Precizari privind ajutorul exceptional pentru producatorii de lapte si pentru crescatorii de porcine

Detalii ajutor exceptional producatori lapte de vaca - crescatori porcine carneCu privire la afirmatiile facute in spatiul public ce vizeaza ajutorul exceptional care i-a fost alocat Romaniei de catre Comisia Europeana pentru sectorul laptelui si al carnii de porc, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale face urmatoarele precizari pentru corecta informare a publicului:

Citeşte mai departe...

Diferenta sprijinului financiar pentru crescatorii de vaci de lapte va fi redistribuita fermierilor eligibili

Se pot depune cereri pentru subventii crescatori de vaci de lapteCererile pentru ajutoare exceptionale cu caracter temporar in sectorul laptelui si produselor lactate se pot depune in perioada 30.05.2016-06.06.2016 la centrele judetene ale APIA. Deasemenea, prin actul normativ aprobat astazi, se reglementeaza modul de repartizare a diferentei catre aceiasi beneficiari eligibili, producatori agricoli crescatori de vaci de lapte, recalculandu-se cuantumul unitar alocat pe beneficiar sau pe cantitatea de productie realizata in perioada de referinta.

Citeşte mai departe...

S-a aprobat sprijinul financiar acordat apicultorilor pentru anul 2016 prin Programul National Apicol

Sprijin financiar apicultori 2016In sedinta Guvernului din 13 aprilie a fost aprobata o hotarare prin care apicultorii vor primi in cursul anului 2016 sprijin financiar in suma de 30,204 milioane de lei prin Programul National Apicol. Deasemenea se faciliteaza accesul beneficiarilor la aceasta forma de sprijin si se extinde programul astfel incat sa poata fi decontate mai multe activitati. Alte modificari vizeaza clarificari referitoare la documentele de achizitie a produselor, a medicamentelor sau reglementari ale controalelor la fata locului.

Citeşte mai departe...

Platile pentru motorina utilizata in trimestrul III vor incepe in cel mai scurt timp

Plata ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agriculturaAstazi s-a aprobat hotararea de guvern privind acordarea reducerilor de TVA la motorina pentru trimestrul III. Astfel, conform ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, cele 119 milioane de RON vor ajunge, in cel mai scurt timp, la fermieri.

Citeşte mai departe...

Ajutorul de stat in sectorul cresterii animalelor - Noutati legislative

noutati legislative si plata ajutorului de stat in sectorul cresterii animalelor 2016In sedinta Guvernului din 30 martie 2016 a fost aprobata Hotararea care modifica si completeaza Hotararea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat in sectorul cresterii animalelor. Cu aceasta ocazie, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a reconfirmat ca platile se vor realiza in data de 25 mai.

Citeşte mai departe...

Noutati

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

20-01-2017 Legislatie agricola

Formularul 300 este noul model de decont de TVA pentru agricultori

Din 1 ianuarie 2017 a fost introdus regimul special pentru agricultori care le permite acestora sa beneficieze de o cota standard de TVA de 19%. Aceste schimbari legislative necesita aprobarea unui nou model de decont de TVA. Totodata persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza achizitii de la agricultori pot deduce aceasta compensatie. Mai multe>>

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

20-01-2017 Targuri si expozitii

Produsele romanesti, degustate la “Saptamana verde 2017”

In perioada 20-29 ianuarie 2017 va avea loc, la Berlin, R.F. Germania, cea de a 91-a editie a expozitiei internationale „Saptamana Verde”. La aceasta editie, MADR a inchiriat un stand, in cadrul caruia vizitatorii vor putea degusta produse precum: Magiun de prune Topoloveni (IGP), Salam de Sibiu (IGP), Telemea de Ibanesti (DOP). De asemenea, printre produsele romanesti expuse se vor regasi Cascavalul de Saveni, branza de burduf in coaja de brad, pastravul afumat in cobza de brad, Tuica de Arges,... Mai multe>>

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

19-01-2017 Ministerul Agriculturii

Intalniri de lucru ale ministrului Agriculturii cu conducerile Agentiilor de Plati

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Petre Daea, a avut in data de 18 ianuarie 2017 intalniri cu conducerile celor doua agentii de plati din subordinea MADR, respectiv Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR). Mai multe>>

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

19-01-2017 Plati APIA

Se emit ordinele de plata catre cei 11.693 de beneficiari ai motorinei subventionate pe trim. III 2016

In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei aferenta cantitatilor de motorina utilizate in trimestrul III al anului 2016, urmand ca acestea sa emita in zilele urmatoare ordinele de plata catre cei 11.693 beneficiari. Mai multe>>

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

19-01-2017 Targuri si expozitii

ARpicultura | 25-26 Februarie 2017, Arad

Camera de Comerti, Industrie si Agricultura Arad organizeaza in acest an a treia editie a evenimentului ARpicultura, care va avea loc in perioada 25-26 februarie 2017, la complexul Expo Arad - complex euroregional de evenimente. Evenimentul este dedicat producatorilor si comerciantilor produselor destinate apiculturii: utilaje apicole, faguri artificiali, unelte, echipamente, stupi si accesorii, hrana si biostimulatori pentru albine si medicamente. Mai multe>>

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

18-01-2017 Plati APIA

Schemele si masurile de plata pe care le pot solicita fermierii in campania 2017

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura - A.P.I.A. prezinta schemele si masurile de plata pentru care se poate solicita sprijin prin cererea unica de plata in campania 2017. Astfel, In anul 2017 poti beneficia de sprijin financiar din fonduri europene si de la bugetul national in cadrul urmatoarelor scheme de plata/masuri de sprijin/ajutor: Mai multe>>

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

18-01-2017 Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a intalnit cu reprezentantii fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a condus in 17 ianuarie 2017 mai multe intalniri de lucru cu organizatiile profesionale din agricultura si industrie alimentara, fiind prezenti reprezentantii sectorului vegetal si ai sectorului zootehnic (ovine, caprine, bovine). Alaturi de ministrul Agriculturii s-au aflat secretarii de stat, Daniel Botanoiu si Alexandru Potor. Mai multe>>

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

17-01-2017 Legislatie agricola

Clarificarea prevederilor, conditiilor si documentelor care insotesc cererea unica de plata

Guvernul a propus o ordonanta de urgenta pentru clarificarea anumitor prevederi, a conditiilor si tipurilor de documente care insotesc cererea unica de plata. Romania, ca si alte state membre, a intampinat dificultati in implementarea noilor scheme de plati, datorita complexitatii acestora, iar situatia creata afecteaza posibilitatea fermierilor de a beneficia de aceste plati. Mai multe>>

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

17-01-2017 Stiri agricole

CCE: Trebuie depuse mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente in UE

Potrivit Curtii de Conturi Europene, UE poate si ar trebui sa depuna mai multe eforturi pentru a combate cu eficacitate risipa de alimente. Dupa cum se arata intr-un nou raport al Curtii de Conturi Europene, exista mai multe politici ale UE care au potentialul de a combate risipa de alimente, insa acest potential nu este valorificat. Masurile luate pana in prezent raman fragmentate si intermitente, iar coordonarea la nivelul Comisiei Europene lipseste. Mai multe>>

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

13-01-2017 Ajutor de stat

31 ianuarie, termenul limita pentru depunerea cererilor de plata a ajutorului pentru motorina

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca, pana la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016). De asemenea, va informam ca Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura va efectua, in perioada imediat urmatoare, platile pentru diferenta aferenta cantita... Mai multe>>

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

11-01-2017 Plati APIA

S-au propus plafoanele si cuantumul ajutoarelor ANT si schemelor de sprijin cuplat in zootehnie

Plafoanele si cuantumul platilor pentru schemele de sprijin cuplat in sectorul zootehnic se stabilesc anual prin hotarare a Guvernului. Pentru cererile depuse in anul 2016 ale ajutoarelor nationale tranzitorii pentru speciile bovine si ovine/caprine, suma propusa este de 189.609.057 euro, iar pentru schemele de sprijin cuplat s-a propus plafonul de 121.924.674 euro, sume distribuite astfel: Mai multe>>

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

11-01-2017 Asociatii agricole

Reconstructia sectorului de reproductie romanesc, prioritatea ACEBOP la inceput de 2017

Asociatia Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (A.C.E.B.O.P.) si-a definitivat prioritatile pentru primul trimestru al anului 2017, in cadrul unei reuniuni a Consiliului Director. Mai multe>>