Credem sau nu Dumnezeu iubeste Romania

Desi multi vor sa ne convinga ca suntem rai, lenesi, prosti, s.a.m.d cineva ne iubeste totusi, chiar daca nu toti sunt convinsi de acest lucru. Dumnezeu.

 







Hulit de unii, ignorat de altii, insa iubit si respectat de marea majoritate a romanilor, Dumnezeu ramane singura speranta a unei tari aflate de ani buni in deriva.
 

Media ne ofera zeci de reportaje despe siruri intregi de oameni care merg sa isi aduca omagiul lor la Sfintele Moaste (Cuv. Parascheva, Sf. Dumitru Basarabov, Sf. Nectarie, Sf. Nicolae, etc) sau in alte locuri pline de har (Manastirea Nicula, Manastirea Prislop unde se afla mormantul parintelui Arsenie Boca, Manastirea Ghighiu unde este icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, etc.)
 

Papa Ioan Paul al-II-lea spunea ca Romania este “Gradina Maicii Domnului”. Ce stia el si noi nu stim ? Poate ca avea acces la alte informatii, la alte nivele. Un lucru este cert, istoria Romaniei abunda de istorisiri si intamplari care mai de care mai ciudate pentru oamenii de rand.
 

Se vorbeste despre portaluri energetice, porti spre alte lumi, despre ministerele din muntii Buzaului, despre zona initiatica Retezat-Godeanu, despre energiile misterioase din Bucegi, despre muntele sacru Ceahlau, etc.
 

Romania, asa hulita cum este astazi, a dat lumii nume sonore ca Nicolae Tesla, Henri Coanda, Victor Babes, Emil Racovita, Traian Vuia, etc. Tot in Romania noastra au fost gasite vestigii arheologice cunoscute mai bine de altii: Tablitele de la Tartaria, scheletul descoperit tot la noi si despre care se spune ca a fost primul om din Europa, etc.
 

Sa ne amintim si despre “Fatima” romaneasca, Fecioara de la Parepa. Nu te teme, fiica fecioara Marie! a auzit copila. Eu sunt Tatal Ceresc Dumnezeu si te-am ales sa spui oamenilor Cuvântul Meu. Ai auzit de Dumnezeu? De doua ori mi-a pus aceasta întrebare”.. ar fi relatat fetita, Maria Petre, denumita si Fecioara din Parepa.
 

Sa te duci sa spui la lume, cu cine te-ntalnesti pe cale, sa-i spui: Daca nu ne pocaim, daca nu tinem sarbatorile, daca nu ne ducem la biserica sa ne rugam la Dumnezeu de sanatate, daca nu tinem posturile, daca nu ne ducem la popa… atunci foc, atunci ne rupe muncile noastre, fratilor!… Sa nu mai facem fapte rele, sa nu mai radem de fratii nostri, sa ne unim cu totii la faptele bune, sa nu mai arunce nimeni copiii pe la gropi… si sa nu ne mai dusmanim (…) Nimeni sa nu fure, sa nu puna foc, sa nu ia dreptul altuia! Sa ne unim cu toate neamurile noastre! Sa facem fapte bune, ca de nu – moarte, ca de nu – foc!, i-a spus Mosul, ciobanului Petrache Lupu de la Maglavit.
 

Bisericile noastre chiar daca au fost trecute prin foc si sabie, stau marturie a iubirii. Divinitatea ne-a daruit Icoane Facatoare de Minuni pe care romanii le cinstesc cu evlavie si Sfinte Moaste. Chiar daca unii considera romanii inapoiati, ei se aseaza frumos la cozi, petrec zile si nopti in arsita sau frig, siguri pe Credinta lor, pe minunile ce se infaptuiesc sub ochii lor.
 

Despre “Sfantul Ardealului” putini au aflat inainte de ’89 insa acum, mii de credinciosi sau simpli curiosi, trec pragul Manastirii Prislop cu un buchet de flori si cateva lumanari. Se duc cu incredere la cel ce a fost denumit “Sfantul ardelenilor”. Parintele Arsenie Boca a lasat in urma invataturi si exemple, despre care oameni mai depun marturie si astazi.
 

Iubirea Sfantului Nectarie, unul din cei mai mari Sfinti ai Greciei, pentru romani exista. Oamenii povestesc minunile pe care le-au trait ei sau cunoscutii. Oare toti acesti oameni au o problema ? Toti vad ceva ce nu exista ? Ma indoiesc !
 

Daca ai avea credinta cat un bob de mustar ai putea muta muntii din loc” cam asa suna unul din mesajele lui Isus catre discipolii sai.
 

Relatarile despre parintele Manuil, lipoveanul care mergea pe apa si disparea in vazduh sunt mai putin cunoscute. In anul 1914, pe insula Carcaliu, pierduta in Marea Balta a Brailei, intr-o familie de pescari lipoveni s-a nascut un baiat care a fost botezat Manuil. Ce l-a indemnat pe copilul scuturat de febra mare sa le spuna parintilor “Daca mor si ma ingropati, sa deschideti mormantul dupa cateva zile. O sa vedeti ca trupul meu nu va mai fi acolo .” Ce putere nestiuta il calauzea pe Parintele Manuil, facandu-i pe sateni sa relateze speriati ca “Parinte, mergeam. La podul peste Siret, preotul a disparut din autobuz. Am ramas toti inmarmuriti. Ne priveam unul pe altul si n-am putut vorbi pana la Braila. ” sau ” Noi eram 11 barbati si 7 femei. Ne uitam si, cand s-au apropiat, erau 3 barbati pe apa, care mergeau ca pe gheata. Cand ne uitam mai bine, era preotul nostru Manuil si 2 batranei de-o parte si de alta a lui“.
 

Multi crestini straini au iubit mult tinuturile acestea, unde asteptau sa se petreaca o mare transformare spirituala. Nu a dat niciodata lamuriri dar spunea ca ei sunt numai niste vestitori.
 

Toate aceste marturii sa fie simple iluzii ? De ce mereu plecam urechea la vecini si cuvinte rau voitoare si pe Hristos il ignoram ? Ce motiv ar fi avut sa se dea pe El exemplu, un exemplu care dainuie de 2000 de ani ?
 

Dumnezeu iubeste Romania, numai noi suntem orbi si nu vedem. Poftim la ce este al altora, dar nu stim ce ne rezerva clipa urmatoare.
 

Credem sau nu Dumnezeu iubeste Romania




 

Sursa: http://portal.tfm.ro


 

Noutati

Stadiul pestei rumegătoarelor mici în România

13-09-2024 Ovine si caprine

Stadiul pestei rumegătoarelor mici în România

În data de 13.09.2024, în România mai sunt active 37 de focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM). În acestă săptămână au fost stinse 30 de focare de PRM, dintre care 21 de focare – în județul Tulcea, 8 focare  în județul Constanța și un focar în județul Ialomița. Măsurile suplimentare pentru controlul și eradicarea PRM, prevăzute în ordinul comun emis de ANSVSA, MADR și MAI, rămân valabile, conform Deciziei de punere în aplicare a Comisiei. Mai multe>>

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

25-01-2024 Pajisti pasuni fanete

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca anunta lansarea unui concurs inedit, cu premii consistente, destinat fermierilor romani care integreaza pasunatul in cresterea animalelor (vaci, oi, capre, cai etc). Concursul are loc in cadrul Proiectului Grazing4Agroecology (G4AE), in care USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, si in parteneriat cu UBM Feed Romania, fabrica de furaje din comuna Sanpaul (jud. Mures). Mai multe>>

Progrese importante in exportul de ovine romanesti catre Maroc si Iordania

14-05-2023 Ovine si caprine

Progrese importante in exportul de ovine romanesti catre Maroc si Iordania

Recastigarea pietelor externe de ovine in relatiile traditionale cu Iordania si deschiderea unei noi piete de export prin dezvoltarea relatiilor comerciale dintre Romania si Maroc, in domeniul ovin, reprezinta doua obiective atinse de MADR in prima jumatate a acestui an. Rezultatele s-au concretizat in urma vizitei efectuate in Romania de ministrul agriculturii din Iordania in luna martie 2023 si a vizitei delegatiei din Maroc din aceasta saptamana, dupa dialogul purtat de ministrul agricul... Mai multe>>

Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania

12-04-2023 Ovine si caprine

Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania

MADR saluta demersul unor investitori romani din judetul Olt, comuna Fagetelu, care au obtinut suma de 182.059.200 lei, in cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin HG nr. 959/2022, prin finantare de la Ministerul Economiei. Fondurile vor fi folosite pentru infiintarea unei fabrici de procesare a lanii si la fabricarea de produse fono si termo izolante din lana, dar si pentru valorificarea unor produse secundare, precum lanolina, ingrasamintele organice sub forma de pelete sau compostul r... Mai multe>>

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

07-03-2023 Pajisti pasuni fanete

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, in calitate de partener, in cadrul Proiectului Grazing4AgroEcology (G4AE), care sustine fermierii prin promovarea unor solutii inovative, prin care sistemele agricole bazate pe pasunat sa devina viabile din punct de vedere economic, iar obiectivul principal este acela de a produce alimente mai sanatoase si cu un impact mai scazut asupra mediului. Mai multe>>

Masurile de protejare a sanatatii ovinelor pe durata unui an

01-02-2023 Ovine si caprine

Masurile de protejare a sanatatii ovinelor pe durata unui an

Ingrijirea ovinelor crescute in sistem traditional pe durata unui an este extrem de importanta din punct de vedere tehnologic, dar si pentru felul in care aceasta specie reuseste sa reziste unor boli nespecifice (tehnopatii) generate de nerespectarea conditiilor de crestere si exploatare, sau fata de boli cauzate de virusi, bacterii, sau paraziti. Mai multe>>

Masuri ANSVSA de protejare impotriva contaminarii cu variola ovinelor si caprinelor

02-10-2022 Ovine si caprine

Masuri ANSVSA de protejare impotriva contaminarii cu variola ovinelor si caprinelor

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus aplicarea imediata de masuri menite sa protejeze efectivele de rumegatoare mici din tara noastra de contaminare cu variola ovinelor si caprinelor. Decizia a survenit in urma confirmarii bolii in 4 ferme de ovine din Spania, in regiunile Andaluzia si Castilia-La Mancha si de notificarea de alte noi suspiciuni. Mai multe>>

Fatarea la ovine

27-01-2022 Ovine si caprine

Fatarea la ovine

In decursul anilor, fatarea mieilor a evoluat natural, existand din ce in ce mai putine probleme la nastere. Si totusi in randurile urmatoare vom incerca sa ajutam prin explicarea intregului proces. Mai multe>>

Avantajele cresterii caprelor

28-06-2021 Ovine si caprine

Avantajele cresterii caprelor

Dintre toate rumegatoarele care se cresc la noi in tara, capra a fost plasata pe unul dintre ultimele locuri in sfera interesului zootehnic. Considerata prin traditie "vaca saracului", acestei specii nu i s-a acordat niciodata importanta cuvenita. In tarile din vestul Europei, precum si in tari precum SUA si Australia cresterea caprelor este considerata de mult timp o ocupatie profitabila. Mai multe>>

Recomandari privind producerea si valorificarea laptelui de oaie

26-05-2021 Ovine si caprine

Recomandari privind producerea si valorificarea laptelui de oaie

La aceasta data un procent insemnat de crescatori de ovine exploateaza aceasta specie pentru productia de lapte care este utilizat cu precadere la obtinerea branzeturilor, mai ales telemea, cas, branzeturi framantate, urda, sau cascaval, produse la care se realizeaza un randament foarte bun. Pentru imbunatatirea productiei de lapte si valorificarea acestuia se recomanda urmatoarele: Mai multe>>

Hipocalcemia oilor

12-04-2021 Ovine si caprine

Hipocalcemia oilor

Hipocalcemia oilor este o tulburare a metabolismului calciului, caracterizata prin manifestari depresive si convulsive. Este descrisa ca o entitate morbida in Anglia, Austria, precum si in alte tari si credem ca exista si la noi in tara, fiind insa confundata cu tetania de iarba (hipomagneziemia). Tulburarea apare la oile in gestatie avansata sau lactatie, mai ales in lunile februarie-aprilie, cand in mod normal calcemia este mai scazuta, fiind citata si la mieii tinuti exclusiv in adaposturi ma... Mai multe>>