Succesul agronomului George Washington Carver

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem invata de la botanistul, chimistul si agronomul american George Washington Carver este acela de a fi adusi in locul unde il putem auzii pe Dumnezeu.

 

 

 

 

 

 ISAIA in capitolul 28 verset 23 se spune: “Plecati-va urechea si ascultati glasul meu! Fiti cu luare aminte si ascultati cuvantul meu!” si mai departe se zice: “24. Cel ce ara pentru semanatura ara oare necontenit? Necontenit isi brazdeaza si isi grapeaza el pamantul? 25. Oare dupa ce a netezit fata pamantului, nu arunca el mazariche si seamana chimen? Nu pune el graul in randuri, orzul intr-un loc deosebit, si alacul pe margini? 26. Dumnezeul lui l-a invatat sa faca asa, El i-a dat aceste invataturi. 27. Mazarichea nu se treiera cu leasa, si roata carului nu trece peste chimen; ci mazarichea se bate cu batul, si chimenul, cu nuiaua. 28. Graul se bate, dar nu se bate necontenit; impingi peste el roata carului si caii, dar nu-l sfarami. 29. Si lucrul acesta vine de la Domnul ostirilor; minunat este planul Lui si mare este intelepciunea Lui.

 

Ce retinem din aceste versete ? Ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem invata este acela de a ne apleca urechea ca sa auzim glasul lui Dumnezeu. Insa locul cel mai bun pentru a vorbii cu Dumnezeu este natura, padurea, campul. Astfel tatal lui Ioan Botezatorul, un preot, l-au dus pe acesta, mai degraba, in pustie pentru a fi educat, decat la seminarul fariseilor. David un cioban a invatat sa vorbeasca cu Dumnezeu, in timp ce pazea turma de oi. Moise l-a auzit pentru prima data pe Dumnezeu si a vorbit cu el pe munte, la rugul aprins. Succesul lui Moise ca un lider a fost total dependent de ascultarea de Dumnezeu. El a avut un esec atunci cand nu a urmat instructiunile lui Dumnezeu intocmai.

 

 

Succesul lui George Washington Carver (n.1864, Missouri,SUA – d. 1943), a fost dependent in procent de 100% de ascultarea si vorbirea cu Dumnezeu. Carver conform versetului 26: a fost instruit cu discretie (adevarata lege divina); a fost pedepsit cu lovituri sau vorbe de mustrare, cand a gresit; a primit intuitie pentru a sorta informatiile care vor venii; a primit viziunea pentru a vedea secventele cauza – efect, beneneficiile si consecintele pe termen lung; a primit judecata pentru a diferentia adevarul de gresala, binele de rau si de a gasii lucrul cel mai bun; a primit smerenie pentru a stii cand sa se opreasca; si insfarsit perfectiune. (Perfectionistul care trebuie sa invete atunci cand ceva este destul de bun. Iar acest lucru nu-l poate invata decat de la Dumnezeu. Dumnezeu ne invata cum sa fim buni agricultori!)

 

L-ati intrebat pe Dumnezeu in mod regulat, ce trebuie sa va invete? Va rog sa o faceti! Veti fi uimiti de lucrurile noi pe care le veti invata. Dupa ce am fost provocati sa mergem la Biblie ca sa aflam de la Dumnezeu, cum sa cultivam pamantul vom merge apoi sa-i cerem lui Dumnezeu sa ne invete cum sa conducem ferma. Dumnezeu are cea mai mare baza de informatii pentru noi agricultorii. Biblia este literalmente o mina de aur, care este inepuizabil in informatii. Ceea ce am descoperit noi este doar o zgarietura la suprafata lingoului de informatii agricole pe care le detine Dumnezeu. Intr-o viata de studiu agricol multi crestini nu vor epuiza pepitele ascunse de aur pe care ni le spune Dumnezeu in Cuvantul Sau. De fiecare dată cand studiem Biblia, ne vor ruga ca Duhul Sfant sa ne dea noi perspective de vedere si intelegere.

 

 

Nascut sclav, Carver a trait pana la varsta de 10-12 ani pe plantatia primului sau stapan, dupa care a lucrat ca servitor pe la diferite case de bogatasi. A terminat liceul dupa varsta de 20 de ani, apoi a obtinut diplomele de licenta si masterat la Colegiul Agricol de Stat. In anul 1896 a devenit director la departamentul de cercetare de la actuala Universitate Tuskegee din Alabama. La scurt timp, a inceput sa promoveze cultivarea de arahide si soia, plante despre care stia ca aveau sa-i ajute pe fermierii din Sud la refertilizarea solului, sol care fusese secatuit de culturile de bumbac. Pentru ca aceste culturi sa devina profitabile, a plantat intens soia si arahide (care pe vremea aceea nici macar nu erau recunoscute drept culturi). In cele din urmă a reusit sa obtina 118 produse derivate din soia si alte 300 din arahide.

 

Eforturile sale au contribuit la eliberarea Sudului de dependenta fata de bumbac. In anul 1940 erau pe locul al doilea in topul recoltelor din Sud destinate vanzarii. Iar in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial a testat 500 de coloranti pentru a-i inlocui pe cei europeni, la care accesul fusese blocat pentru o perioada.

 

George Washington Carver marturisea cum s-a dus la Creator si ia cerut sa-l invete totul despre cultivarea si procesarea arahidelor. Astfel, Carver a fost capabil sa-i ajute fermierii, in moduri in care nici o alta persoana nu a facut-o pana la el. El a demonstrat ca Dumnezeu are orice tip de informatie disponibila pentru fiecare dintre noi, ca sa ne invete cum sa cultivam mai bine si sa-i ajutam pe altii sa cultive la fel de bine.

 

 

George Washington Carver descria activitatea lui: "Ma trezesc in fiecare zi dimineata devreme, merg in padure sa adun probe si ascult ceea ce Dumnezeu trebuie sa-mi spuna. Dupa ce am avut conversatia de dimineata cu Dumnezeu, merg la laboratorul meu si incep sa realizez dorintele sale pentru ziua respectiva. Daca este un esec, este al meu, si daca este o reusita este lucrarea lui Dumnezeu.”

 

Cu cativa ani inainte de moartea sa, Dr. Carver a explicat secretul succesului sau: "Noi suntem niste oameni mici care facem munca, iar Creatorul nostru, este cel care binecuvanteaza lucrul prin noi... Eu merg la culcare mereu cu o problema. Ma duc sa dorm cu ea in mintea mea, si in dimineata urmatoare voi vedea o noua metoda si o noua perspectiva, care de obicei se va curata de problema care mi-a stat in cale. Nu am facut-o eu ci Dumnezeu m-a folosit pentru a descoperi una dintre providentele Lui minunate. "

 

 

 

In ciuda recunoasterii internationale si a numarului mare de oferte de munca, a ramas la Tuskegee pana la sfarsitul vietii, donandu-si averea pentru infiintarea Fundatiei de Cercetari Carver.

 

Cel mai important lucru este acela ca noi, oamenii, putem sa-l vedem si auzii pe Dumnezeu care are raspunsurile si metodele cele mai bune pentru agricultura pe care o aplicam, iar Biblia este o carte vie ce se aplica azi mai bine ca oricand si care ne atrage sa ne punem credinta noastra in Isus ca Domn si Mantuitor. Noi nu trebuie sa tacem ci sa spunem si altora ca sursa intelepciunii noastre si a metodelor agricole de succes este Dumnezeu. Oamenii trebuie sa vada ca Dumnezeu este real, ca avem nevoie de El si in viata aceasta si in ceea care are sa vina.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE:

 

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=fvsXVfbn-20

 

 

 

Noutati

Stadiul pestei rumegătoarelor mici în România

13-09-2024 Ovine si caprine

Stadiul pestei rumegătoarelor mici în România

În data de 13.09.2024, în România mai sunt active 37 de focare de pesta rumegătoarelor mici (PRM). În acestă săptămână au fost stinse 30 de focare de PRM, dintre care 21 de focare – în județul Tulcea, 8 focare  în județul Constanța și un focar în județul Ialomița. Măsurile suplimentare pentru controlul și eradicarea PRM, prevăzute în ordinul comun emis de ANSVSA, MADR și MAI, rămân valabile, conform Deciziei de punere în aplicare a Comisiei. Mai multe>>

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

25-01-2024 Pajisti pasuni fanete

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca anunta lansarea unui concurs inedit, cu premii consistente, destinat fermierilor romani care integreaza pasunatul in cresterea animalelor (vaci, oi, capre, cai etc). Concursul are loc in cadrul Proiectului Grazing4Agroecology (G4AE), in care USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, si in parteneriat cu UBM Feed Romania, fabrica de furaje din comuna Sanpaul (jud. Mures). Mai multe>>

Progrese importante in exportul de ovine romanesti catre Maroc si Iordania

14-05-2023 Ovine si caprine

Progrese importante in exportul de ovine romanesti catre Maroc si Iordania

Recastigarea pietelor externe de ovine in relatiile traditionale cu Iordania si deschiderea unei noi piete de export prin dezvoltarea relatiilor comerciale dintre Romania si Maroc, in domeniul ovin, reprezinta doua obiective atinse de MADR in prima jumatate a acestui an. Rezultatele s-au concretizat in urma vizitei efectuate in Romania de ministrul agriculturii din Iordania in luna martie 2023 si a vizitei delegatiei din Maroc din aceasta saptamana, dupa dialogul purtat de ministrul agricul... Mai multe>>

Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania

12-04-2023 Ovine si caprine

Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania

MADR saluta demersul unor investitori romani din judetul Olt, comuna Fagetelu, care au obtinut suma de 182.059.200 lei, in cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin HG nr. 959/2022, prin finantare de la Ministerul Economiei. Fondurile vor fi folosite pentru infiintarea unei fabrici de procesare a lanii si la fabricarea de produse fono si termo izolante din lana, dar si pentru valorificarea unor produse secundare, precum lanolina, ingrasamintele organice sub forma de pelete sau compostul r... Mai multe>>

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

07-03-2023 Pajisti pasuni fanete

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, in calitate de partener, in cadrul Proiectului Grazing4AgroEcology (G4AE), care sustine fermierii prin promovarea unor solutii inovative, prin care sistemele agricole bazate pe pasunat sa devina viabile din punct de vedere economic, iar obiectivul principal este acela de a produce alimente mai sanatoase si cu un impact mai scazut asupra mediului. Mai multe>>

Masurile de protejare a sanatatii ovinelor pe durata unui an

01-02-2023 Ovine si caprine

Masurile de protejare a sanatatii ovinelor pe durata unui an

Ingrijirea ovinelor crescute in sistem traditional pe durata unui an este extrem de importanta din punct de vedere tehnologic, dar si pentru felul in care aceasta specie reuseste sa reziste unor boli nespecifice (tehnopatii) generate de nerespectarea conditiilor de crestere si exploatare, sau fata de boli cauzate de virusi, bacterii, sau paraziti. Mai multe>>

Masuri ANSVSA de protejare impotriva contaminarii cu variola ovinelor si caprinelor

02-10-2022 Ovine si caprine

Masuri ANSVSA de protejare impotriva contaminarii cu variola ovinelor si caprinelor

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus aplicarea imediata de masuri menite sa protejeze efectivele de rumegatoare mici din tara noastra de contaminare cu variola ovinelor si caprinelor. Decizia a survenit in urma confirmarii bolii in 4 ferme de ovine din Spania, in regiunile Andaluzia si Castilia-La Mancha si de notificarea de alte noi suspiciuni. Mai multe>>

Fatarea la ovine

27-01-2022 Ovine si caprine

Fatarea la ovine

In decursul anilor, fatarea mieilor a evoluat natural, existand din ce in ce mai putine probleme la nastere. Si totusi in randurile urmatoare vom incerca sa ajutam prin explicarea intregului proces. Mai multe>>

Avantajele cresterii caprelor

28-06-2021 Ovine si caprine

Avantajele cresterii caprelor

Dintre toate rumegatoarele care se cresc la noi in tara, capra a fost plasata pe unul dintre ultimele locuri in sfera interesului zootehnic. Considerata prin traditie "vaca saracului", acestei specii nu i s-a acordat niciodata importanta cuvenita. In tarile din vestul Europei, precum si in tari precum SUA si Australia cresterea caprelor este considerata de mult timp o ocupatie profitabila. Mai multe>>

Recomandari privind producerea si valorificarea laptelui de oaie

26-05-2021 Ovine si caprine

Recomandari privind producerea si valorificarea laptelui de oaie

La aceasta data un procent insemnat de crescatori de ovine exploateaza aceasta specie pentru productia de lapte care este utilizat cu precadere la obtinerea branzeturilor, mai ales telemea, cas, branzeturi framantate, urda, sau cascaval, produse la care se realizeaza un randament foarte bun. Pentru imbunatatirea productiei de lapte si valorificarea acestuia se recomanda urmatoarele: Mai multe>>

Hipocalcemia oilor

12-04-2021 Ovine si caprine

Hipocalcemia oilor

Hipocalcemia oilor este o tulburare a metabolismului calciului, caracterizata prin manifestari depresive si convulsive. Este descrisa ca o entitate morbida in Anglia, Austria, precum si in alte tari si credem ca exista si la noi in tara, fiind insa confundata cu tetania de iarba (hipomagneziemia). Tulburarea apare la oile in gestatie avansata sau lactatie, mai ales in lunile februarie-aprilie, cand in mod normal calcemia este mai scazuta, fiind citata si la mieii tinuti exclusiv in adaposturi ma... Mai multe>>