BRADFEST 2015 - 10.000 de brazi in 2 zile!

BRADFEST 2015BRADFEST 2015 este organizat de asociatia cu acelasi nume, cu sprijinul Fundatiei Conservation Carpathia, care pune la dispozitie terenul pentru campare si de asemenea o suprafata de circa 2 ha de teren forestier, afectat de taieri necontrolate cu ani in urma. in cadrul unui proiect Life Natura, Fundatia Conservation Carpathia, a achizitionat si desfasoara, in urmatorii trei ani, reconstructia ecologica a unei suprafete de peste 240 de ha de paduri taiate.

 

Asociatia BRADFEST isi propune sa stranga fondurile necesare plantarii a 10.000 de brazi iar BRADFEST 2015 este festivalul care aniverseaza reusita acestui proiect, chiar in vecinatatea brazilor proaspat plantati de voluntarii nostri.

Aria tintita in 2015 se deschide in jurul cabanei Richita, in aproprierea comunei Rucar, sat Satic, in mijlocul unei zone care totalizeaza peste 1700 ha de terenuri afectate de taieri ilegale. Anul acesta Asociatia BRADFEST va provoaca la atitudine. Vom impaduri in intervalul 24-26 aprilie o suprafata defrisata de 2 ha.

Propunem un proiect de responsabilizare sociala si ne dorim implicare eco-civica intr-un spatiu cu conotatii artistice. BRADFEST 2015 este recompensa pentru o munca bine facuta.


1 BRAD = 7 MINUTE

 BRADFEST 2015 PLANTARE BRAZI

 

De ce plantam brazi? Bradul - Abies alba - specia simbol pentru Carpatii Romanesti, este afectat grav atat de schimbarile climatice - generate tot de om, cat si de folosirea tineretului de brad ca pomi de craciun in exces, de taieri care nu respecta regimul silvic, de faptul ca padurile de brad cu fag au fost inlocuite cu molid care e mai bun pentru industrie, etc. Daca ne-am bucurat in copilaria noastra de frumusetea si magia pomilor de Craciun, acum e momentul sa-i salvam pentru copii si nepotii nostri.

Un brad se planteaza in aprox. 6-7 minute, ceea ce inseamna ca avem nevoie de aprox. 200 de voluntari cu care sa plantam un numar de 5000 de brazi pe zi. Dupa plantare, va fi nevoie de peste 100 de ani ca o parte din acesti brazi sa ajunga la maturitate.

Activitatea de plantare se va desfasura in zilele 24 si 25 aprilie incepand cu ora 09.30. Punctul de intalnire pentru toti voluntarii va fi in fata scenei, unde va incepe un workshop de aprox. 50 de minute in care vom invata despre particularitatile plantarii bradului Abies Alba, particularitati ale solului si alte informatii folositoare ce tin de plantare in zona respectiva.

inscrierile voluntarilor se fac anterior evenimentului, prin completarea formularului de voluntariat disponibil pe site.


BRADFEST 2015

  • 09.00-10.00 > Workshop: "Cum plantam?"
  • 10.00-10.30 > Prezentarea planului de plantare & impartirea hartii locului cu specificatiile necesare.
  • 10.30-11.00 > Impartirea in echipe si divizarea sarcinilor.
  • 11.00-11.30 > Echiparea cu cele necesare: manusi, lopeti, sape, sapaligi, sacii cu puieti de brazi, apa & Pornirea in echipe catre locul de plantare.
  • 16.30 > Finalizarea activitatii de plantare si intoarcerea in camping.
  • 17.30 > Cina
  • 19.00 > Concerte in aer liber


1 BRAD = 5 RON

Colectarea brazilor se face in baza de donatii. Targetul nostru este sa adunam 10.000 pana pe data de 24 aprilie. Fiecare donator va primi o diploma onorifica in care va fi inscris numarul de brazi donati. Ulterior evenimentului vom construi o aplicatie online prin care fiecare donator poate sa-si planteze online bradutii donati si va putea vedea unde au fost plantati acestia la BRADFEST2015.

Implica-te! Doneaza 1 brad sau mai multi si bucura-te de pachetele pe care vi le oferim la BRADFEST 2015.

    • BF 10. Doneaza minim 10 brazi si te tinem la curent cu progresul nostru. Primesti o diploma de donatie care iti va aduce o recunoastere eco-civica deosebita in comunitatea BRADFEST.
    • BF 50. 2oo pachete! Doneaza 50 de brazi si vii sa ii plantezi cu noi la BRADFEST 2015. Primesti o diploma de donatie care iti va aduce o recunoastere eco-civica deosebita in comunitatea BRADFEST. Te tinem la curent cu progresul nostru si te poti bucura pe deplin de toate activitatile si facilitatile din cadrul BRADFEST 2015
    • BF 100.100 pachete! Doneaza 100 de brazi si devii membru de onoare la BRADFEST 2015, asigurandu-ti participarea la editia de toamna. Primesti o diploma de donatie care iti va aduce o recunoastere eco-civica deosebita in comunitatea BRADFEST.


Cum puteti dona?

Colectarea brazilor se face in baza de donatii. Targetul nostru este sa adunam 10.000 pana pe data de 24 aprilie. Fiecare donator va primi o diploma onorifica in care va fi inscris numarul de brazi donati. Ulterior evenimentului vom construi o aplicatie online prin care fiecare donator poate sa-si planteze online bradutii donati si va putea vedea unde au fost plantati acestia la BRADFEST 2015.

Se pot face donatii in urmatoarele feluri:

  • Pe website-ul nostru: www.bradfest.ro, prin paypal.
  • Prin transfer bancar: Asociatia Bradfest
        • Iban: RO33RZBR0000060017610343, Raiffesein Bank,
        • cu specificatia: “Donatie Bradfest 2015”
  • Prin donatii cash la evenimentele de strangere de fonduri. Urmatoarele evenimente in Bucuresti sunt planificate astfel:
        • 1. miercuri, 15 aprilie 2015 – ora 20.00, Artidava, Str. Henri Coanda, nr. 38
        • 2. marti, 20 aprilie 2015, Ceainaria 5, Strada Olimpului 13, Bucuresti.
        • Vom anunta detalii pe Facebook.
  • Prin donatii cash la punctul nostru de lucru din cadrul Centrului Cultural Artidava, Str. Henri Coanda, nr. 38, de luni pana vineri de la ora 10.00 la 16.30.

 

BRADFEST 2015 Donatii colectare brazi



Asociatia Bradfest

BRADFEST 2015 logoCine suntem?
Asociatia BRADFEST este o persoana juridica de drept privat, fara scop lucrativ, constituita cu scopul de contribui la protejarea mediului inconjurator si cresterea constientizarii problemelor legate de mediu prin crearea de mobilitati si oportunitati de implicare a cadrului societatii civile in refacerea ecosistemului romanesc.

Pentru ce militam?

Cresterea constientizarii la nivelul populatiei asupra problemelor legate de mediu si posibilitatilor practice de implicare pentru de a le depasi.
Cresterea motivatiei, mai ales in randul tinerilor, de a se implica in activitati ecologice, prin crearea de contexte favorabile.
Reconstructia ecologica, conservarea ariilor protejate si a speciilor pe cale de disparitie.
Implementarea si derularea de programe de educatie ecologica si de dezvoltare comunitara.
Infiintarea unor structuri de realizare a schimbului de informatii si experienta in vederea perfectionarii continue si a desfasurarii de programe practice si teoretice.
Dezvoltarea capacitatii institutionale a organizatiei prin atragerea de noi sustinatori, voluntari, parteneri si a oricaror organisme institutionale sau nu, ce pot contribui la atingerea scopului asociatiei.
Asigurarea unor mijloace corespunzatoare desfasurarii optime a activitatilor si proiectelor organizatiei.


Cum actionam?

Actiune de impadurire ale zonelor defrisate din Romania, cu precadere cu brazi.
Plantarea arborilor pe cale de disparitie si a speciilor traditionale.
Realizarea de proiecte, evenimente, seminarii si activitati la nivel local, regional, national, international.
Organizarea si realizarea de activitati ecologice si de refacere a ecosistemului in Romania.
Promovarea unui stil de viata sanatos intr-un mediu sanatos.
Desfasurarea de campanii de educatie ecologica a populatiei, care promoveaza implicarea activa a indivizilor in ceea ce priveste reconstructia si conservarea ecosistemului.
Colaborarea si crearea de parteneriate cu potentiali investitori si cu alte organizatii si retele din tara si strainatate.
Realizarea de materiale media si print pentru promovarea activitatilor desfasurate.
Activitati de informare, elaborare de materiale.
Realizarea de studii, cercetari si statistici in scopuri educationale si de dezvoltare.
Organizarea de intalniri nationale si internationale sub forma de tabere, festivaluri de arta audio-vizuala, spectacole, seminarii, conferinte, ateliere de lucru, training-uri, cercuri profesionale.
Promovarea ideii de implicare, responsabilitate si voluntariat in comunitate, sustinerea ideii de solidaritate umana si protejare a mediului inconjurator.
Realizarea de campanii informative si educationale.

 

FII UN EXEMPLU!   www.bradfest.ro 

 


Asociatia Bradfest

Str. Nicolae Holban, nr. 15,
Ramnicu Sarat, jud. Buzau.
+40 737 646 471
bradfest2015@gmail.com
www.bradfest.ro 
https://www.facebook.com/BRADFest.ro
https://www.facebook.com/events/807188256002821
https://www.facebook.com/asociatia.bradfest

 

Noutati

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

18-03-2024 Eco / Bio

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

Fermierii romani si moldoveni au pornit intr-o calatorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internationala Corteva Agriscience de cercetare si dezvoltare in domeniul agricol, care introduce in 2024 aceste inovatii revolutionare in ambele tari. Peste 500 de fermieri si distribuitori din Romania si Republica Moldova s-au alaturat expertilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care isi au originile di... Mai multe>>

Energie Verde: fonduri nerambursabile de peste 800 mil. euro vor fi disponibile prin „Fondul pentru Modernizare”

12-02-2024 Energie regenerabila

Energie Verde: fonduri nerambursabile de peste 800 mil. euro vor fi disponibile prin „Fondul pentru Modernizare”

Fonduri nerambursabile de peste 800 milioane euro pentru investitii in proiecte de energie verde vor fi disponibile pe piata in urmatoarele saptamani, unde companiile vor putea creste eficienta energetica a fabricilor sau noi unitati de producere a energiei regenerabile vor putea fi instalate pe tot teritoriul tarii, arata datele REI, grup de companii specializate in atragerea de fonduri europene si ajutoare de stat, aflat in topul celor mai mari firme de consultanta de profil din Romania. Mai multe>>

Kilowat: 2024 - cel mai bun an pe piata sistemelor fotovoltaice. Romanii din mediul rural vor sa scape definitiv de facturile la energie

23-01-2024 Energie regenerabila

Kilowat: 2024 - cel mai bun an pe piata sistemelor fotovoltaice. Romanii din mediul rural vor sa scape definitiv de facturile la energie

Intr-un context economico-politic tot mai instabil, romanii, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, resimt costurile din ce in ce mai mari la energie si se indreapta spre sistemele fotovoltaice, ce le-ar putea reduce aceste costuri de pana la 6 ori. Astfel, 2024 va fi cel mai bun an pentru piata de sisteme fotovoltaice, cu o cerere in crestere, in special din partea romanilor din mediul rural, si cu un interes ridicat pentru finantari din partea IMM-urilor, arata previziunile Kilowat, u... Mai multe>>

UniCredit Bank a finantat centrala fotovoltaica de la Sarmasag/Salaj cu 39,3 milioane de euro

09-01-2024 Energie regenerabila

UniCredit Bank a finantat centrala fotovoltaica de la Sarmasag/Salaj cu 39,3 milioane de euro

UniCredit Bank Romania a finalizat cu succes o tranzactie de finantare pe proiect, in valoare totala de 39,3 milioane de euro cu Comcris Energy SRL, o subsidiara a companiei de productie din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena. Pachetul de finantare sustine dezvoltarea, constructia si exploatarea centralei fotovoltaice Sarmasag de 51,4 MW DC, situata in judetul Salaj. Mai multe>>

Viitorul Biocombustibilului in UE este in ceata

13-12-2023 Energie regenerabila

Viitorul Biocombustibilului in UE este in ceata

Directia in care se indreapta biocombustibilii este neclara si exista dificultati la fiecare pas, avertizeaza Curtea de Conturi Europeana intr-un raport publicat astazi. Lipsa unei viziuni pe termen lung a afectat siguranta investitiilor, iar problemele legate de durabilitate, concurenta pentru biomasa si costurile ridicate actioneaza drept constrangeri in introducerea in utilizare a biocombustibililor. Mai multe>>

XTB Romania: Presiunea politica pentru o tranzitie rapida la energia verde se confrunta cu un sector dominat de incertitudini

21-11-2023 Energie regenerabila

XTB Romania: Presiunea politica pentru o tranzitie rapida la energia verde se confrunta cu un sector dominat de incertitudini

Sectorul de energie verde este unul dintre cele mai populare subiecte ale ultimilor ani, iar aceasta tendinta este de asteptat sa persiste avand in vedere intentia globala de tranzitie catre politica emisiilor zero. Cu toate acestea, piata nu a inregistrat un avans constant si sigur. Potrivit lui Radu Puiu, analist financiar la XTB Romania, in ultimele luni, actiunile din domeniul energiei regenerabile au pierdut puternic teren, inregistrand o performanta semnificativ mai mica fata de companiile... Mai multe>>

BASF Innovation Hub: start-up-uri romanesti printre primele cinci solutii regionale selectate

21-11-2023 Protectia mediului

BASF Innovation Hub: start-up-uri romanesti printre primele cinci solutii regionale selectate

Start-up-urile romanesti 3D Printing Hub si Peelhy s-au calificat printre primele cinci solutii regionale ale competitiei pentru un viitor sustenabil, BASF Innovation Hub. Selectarea acestora in etapa regionala deschide posibilitatea de a participa la Marea finala pentru intreaga Europa Centrala si de Sud-Est. Start-up-ul Peelhy dezvolta un bio-sticker antimicrobian si biodegradabil pentru alimente proaspete si legume cu coaja comestibila, care scade nivelul acestora de contaminare. Mai multe>>

Proiectul BIOservicES va dezvolta practici imbunatatite de management al solului. Printre parteneri se numara si Romania

12-11-2023 Protectia mediului

Proiectul BIOservicES va dezvolta practici imbunatatite de management al solului. Printre parteneri se numara si Romania

Proiectul „BIOservicES - Crearea legaturilor intre biodiversitatea solului si serviciile si functiile ecosistemice in diferite utilizari ale solului: de la identificarea factorilor, presiunilor si rezilientei la schimbarile climatice pana la evaluarea economica a acestora”, condus de Universitatea Politehnica din Cartagena si coordonat de Raul Zornoza, profesor la aceeasi institutie, anunta debutul. Cu un buget de 7 milioane de euro obtinut prin programul Horizon Europe, proiectul va reuni 22 de... Mai multe>>

Cum sa alegi bateria solara potrivita in functie de destinatia ei de utilizare?

01-11-2023 Energie regenerabila

Cum sa alegi bateria solara potrivita in functie de destinatia ei de utilizare?

Poti instala o baterie solara in casa ta pentru a stoca energia produsa de panourile solare si pentru a o utiliza in timpul noptii sau in zilele innorate. Proprietarii de cladiri comerciale au posibilitatea sa foloseasca baterii solare pentru a economisi energie si a reduce costurile cu electricitatea. Astfel, bateriile pot fi amplasate pe acoperisuri, in parcari sau in spatii de depozitare. Agricultorii pot instala baterii solare pentru a alimenta pompe de apa, sisteme de irigatie si alte echip... Mai multe>>

Schimbarile climatice ii determina pe fermieri sa adopte practici sustenabile

20-10-2023 Protectia mediului

Schimbarile climatice ii determina pe fermieri sa adopte practici sustenabile

Schimbarile recente ale climei au motivat fermierii sa adopte practici sustenabile in scopul obtinerii unei productivitati pe termen lung. In 2023, fermierii romani persista in eforturile lor de a se alinia cu practici care sustin un sistem alimentar rezilient. Mai multe>>

Curs gratuit de agricultura sustenabila Agereco

12-10-2023 Protectia mediului

Curs gratuit de agricultura sustenabila Agereco

Esti agricultor si doresti sa imbunatatesti practicile de gestionare a terenului tau si sa contribui la un viitor mai sustenabil? Raspunsul este: cursul despre agricultura sustenabila si gestionarea terenului, finantat prin Programul Erasmus+. Condus de o echipa de experti in agricultura durabila, Cursul de agricultura sustenabila Agereco este conceput pentru a oferi agricultorilor cele mai recente tehnici si cele mai bune practici pentru gestionarea terenurilor, intr-un mod prietenos cu me... Mai multe>>