Hibrizii optimi pentru productii performante de rapita

Biocrop - Seminte de Rapita de Toamna - Hibrizi de rapita ultra-performantiCulturi bogate, productivitate, randament superior, spor de productie si in final profit – sunt tintele oricarui fermier, indiferent de ceea ce cultiva. Cum se pot insa obtine de fiecare data rezultate pozitive la recolta? Raspunsul este la indemana: prin investitii inteligente si printr-un mix eficient intre folosirea unor hibrizi performanti, cu potential genetic cat mai avansat, si tehnica agricola aplicata corect, alaturi de un plan complet de tratamente si fertilizare in toate fazele.

 

 

Culturile de rapita in Romania

Biocrop - Cultura rapita


In ceea ce priveste culturile de rapita, nu mai este un secret pentru nimeni ca in momentul de fata reprezinta cea mai profitabila recolta, cu atat mai mult anul acesta, cand au fost depasite asteptarile agriculturilor atat din punct de vedere cantitativ, cat si calitativ. Dincolo insa de conditiile favorabile din 2016, pentru atingerea unui spor de recolta la rapita este valabil acelasi principiu de mai sus: profitul nu vine din economisire, ci din implementarea unor decizii strategice, eficienta in alocarea resurselor si concentrarea pe obtinerea calitatii si a rezultatelor. Astfel, inainte sa aleaga hibrizii pe care ii va folosi in cultura, fermierul trebuie sa ia in considerare
:

    • Istoricul furnizorului de seminte si deschiderea de care acesta da dovada, priceperea si disponibilitatea de a ajuta fermierul in selectarea produselor optime
    • Eficienta dovedita a hibrizilor, care trebuie sa valorifice investitia, si rezistenta acestora in fata conditiilor neprielnice (boli, clima etc)

 

Hibrizi ultra-performanti de la Biocrop

Printre variantele de top de pe piata locala se afla semintele de rapita comercializate de compania romaneasca Biocrop: hibrizii DYNASTIE, DIFFUSION, EXOCET si HORNET raspund excelent la nevoile si provocarile pietei, fiind produse cu evolutie exceptionala, potential de productie foarte ridicat, adaptabilitate la temperaturi extreme, toleranta la boli, continut ridicat de ulei, sistem radicular foarte bine dezvoltat si ramificare puternica cu silicve pline si lungi. In plus, plantele sunt viguroase, iar pierderile sunt minime la recoltat datorita indehiscentei silicvelor.

Biocrop - Hibrizi rapita


Biocrop activeaza pe piata romaneasca de peste 10 ani si furnizeaza hibrizi de rapita creati cu genetica de ultima generatie, astfel incat fermierii parteneri sa obtina recolte performante si profit crescut.

 

DYNASTIE

Hibrid de ultima generatie, semi-timpuriu, caracterizat printr-o adaptare excelenta pedoclimatica, raspuns bun in conditii tehnologice variate si rezistenta mare la frangerea tulpinilor si la scuturare, inregistrand pierderi minime la recoltat. Are o foarte buna rezistenta la iernare datorita unui varf de crestere puternic, iar primavara are o sensibilitate redusa fata de inghet datorita reluarii tarzii a vegetatiei. Este de asemenea rezistent fata de principalele boli.

Dynastie are potential foarte mare de productie, atunci cand este folosita tehnologie intensiva. Spre exemplu, in 2016 s-au obtinut productii medii cuprinse intre 4.500-5.000 kg/ha in fermele in care a fost cultivat.

Este de asemenea caracterizat de indehiscenta silicvelor la maturitate si de talia medie de 150-160 cm, cu ramificare din treimea inferioara.

 

DIFFUSION

Hibrid de generatie noua, semi-timpuriu, caracterizat prin stabilitatea productiilor, capacitatea foarte buna de regenerare si rezistenta ridicata la boli. In acest sens, prezinta cea mai avansata gena care confera rezistenta la Phoma (RLM-7).

Diffusion a fost introdus in portofoliul Biocrop in urma rezultatelor foarte bune, si anume depasirea martorilor la calculul mediei multianuale (5 ani) cu peste 10%. Se remarca de asemenea prin continutul ridicat de ulei, toleranta foarte buna la ger, la inclinare si frangere.

Manifesta o ramificare puternica la o densitate de 35-45 plante/mp si poate genera productii sporite la o distanta intre randuri de 35-45 cm. Este de talie medie-inalta (160-170 cm), cu ramificare deasupra primei treimi. Se poate semana incepand cu prima decada a lunii august, iar primavara are o crestere rapida, exploziva.

 

EXOCET 

Hibrid de rapita semi-tardiv, care si-a demonstrat pe parcursul anilor performanta foarte ridicata in productie si a castigat aprecierea cultivatorilor dovedind adaptabilitatea excelenta in orice conditii tehnologice si pedoclimatice, indehiscenta silicvelor la maturitate, precum si toleranta foarte buna fata de principalele boli ale rapitei.

Exocet este caracterizat prin continut mare de ulei (49%) si perioada mai lunga de vegetatie, ceea ce se traduce in potential mare foarte mare de productie. In plus, reactioneaza bine la semanatul in zone cu deficit de apa (terenuri nisipoase sau conditii de seceta) datorita unui sistem radicular de dezvoltare rapida si putere mare de penetrare.

Se recomanda semanatul incepand cu prima decada a lunii august, planta urmand sa atinga o inaltime medie de 160-175 cm, cu ramificare la jumatate.

 

HORNET 

Hibrid foarte popular din portofoliul Biocrop, de maturitate semi-tardiva si grad ridicat de adaptabilitate. Este un hibrid cu un continut ridicat de ulei (48%), tehnologia performanta si fertilizarea superioara reflectand-se intr-un potential foarte mare de productie.

HORNET se remarca in special prin rezistenta foarte buna la ger si toleranta ridicata fata de principalele boli, performantele sale fiind constant laudate de fermierii care l-au cultivat. In plus, asemanator hibridului Exocet, se remarca prin indehiscenta silicvelor la maturitate, insemnand ca se poate recolta ultimul.

Este recomandat semanatul la densitatea de 50 b.g./mp in epoca optima, riscul de alungire a tijei florale fiind foarte scazut. Talia medie este de 145-160 cm, cu ramificare puternica de la jumatatea tulpinii.


Despre Biocrop

Cu o experienta de peste 10 ani pe piata romaneasca, Biocrop comercializeaza pe intreg teritoriul Romaniei o gama diversa de soiuri si hibrizi premium, oferind exclusivitati si varietate genetica astfel incat sa raspunda foarte bine la provocarile pietei.

Obiectivul principal al companiei este de a oferi seminte pentru productii superioare, comercializand seminte de porumb, floarea soarelui, rapita, triticale, grau, orz sau lucerna de cea mai buna calitate. Biocrop isi extinde anual portofoliul, fiecare soi si hibrid fiind testat si selectionat cu atentie, astfel incat sa fie perfect adaptat conditiilor agricole si climatice din Romania.

 

Biocrop logo 

  www.biocrop.ro | Facebook | LinkedIn

 

 

Noutati

Hibrizi de floarea soarelui adaptati provocarilor actuale

27-11-2016 Floarea soarelui

Hibrizi de floarea soarelui adaptati provocarilor actuale

Floarea soarelui este o cultura de traditie pentru Romania, care ocupa un loc fruntas in cadrul UE ca producator prin prisma suprafetelor: in mod constant 1.000.000 ha in ultimii ani. Mai multe>>

Productia mondiala de cartofi dulci si importanta acestora pentru sanatate

20-10-2016 Cartofi

Productia mondiala de cartofi dulci si importanta acestora pentru sanatate

Cartofii dulci sunt pe locul al saptelea in productia mondiala de alimente dupa grau, porumb, orez, cartofi, orz si manioc. Mai multe>>

A inceput recoltatul la sfecla de zahar bio si conventionala

18-10-2016 Sfecla

A inceput recoltatul la sfecla de zahar bio si conventionala

In judetul Neamt se cultiva 40% din suprafata de sfecla de zahar a Romaniei. 2016 este primul an in care se cultiva in Romania sfecla ecologica pe suprafata de 250 de hectare, iar in anul urmator se va dubla suprafata semanata. Mai multe>>

Cartoful, pe locul al patrulea in productia mondiala de alimente

11-10-2016 Cartofi

Cartoful, pe locul al patrulea in productia mondiala de alimente

Cartofii se situeaza pe locul al patrulea in productia mondiala de alimente, dupa grau, porumb si orez. Sectorul mondial de productie al cartofului se afla in cursul unor schimbari majore. Pana la inceputul anilor 1990, cei mai multi cartofi au fost cultivati si consumati in Europa, America de Nord si tarile din fosta Uniune Sovietica. De atunci, a inceput o crestere puternica a productiei si a cererii in Asia, Africa si America Latina. Mai multe>>

Atentie la carenta de bor din culturile de rapita !

30-09-2016 Rapita

Atentie la carenta de bor din culturile de rapita !

Borul are un rol fiziologic multiplu, el stimuleaza absorbtia unor macro si microelemente, de asemenea este si un element indispensabil proceselor metabolice din planta. Borul este activ implicat in sinteza peretelui celular al plantelor si in sinteza zaharurilor prin peretele celular, imbunatatind rezistenta la iernare. Joaca un rol important in metabolizarea azotului, deficienta conducand la intarzieri in crestere si dezvoltare a plantelor. Mai multe>>

Semanatul rapitei de toamna

17-08-2016 Rapita

Semanatul rapitei de toamna

Rapita se insamnteaza dupa 20 august, in nordul tarii si pana in data 15 septembrie in zona de sud a tarii. Pentru vegetatia din toamna, rapita colza are nevoie de 800-900 grade temperaturi active mai mari de zero grade. Soiurile recomandate pentru cultura de rapita colza sunt: Mai multe>>

Hibrizii optimi pentru productii performante de rapita

31-07-2016 Rapita

Hibrizii optimi pentru productii performante de rapita

Culturi bogate, productivitate, randament superior, spor de productie si in final profit – sunt tintele oricarui fermier, indiferent de ceea ce cultiva. Cum se pot insa obtine de fiecare data rezultate pozitive la recolta? Raspunsul este la indemana: prin investitii inteligente si printr-un mix eficient intre folosirea unor hibrizi performanti, cu potential genetic cat mai avansat, si tehnica agricola aplicata corect, alaturi de un plan complet de tratamente si fertilizare in toate fazele. Mai multe>>

Mai performanti cu Ferti DRONA

27-07-2016 Rapita

Mai performanti cu Ferti DRONA

Soufflet Agro Romania este preocupata in permanenta sa descopere cele mai inovatoare solutii pentru a ajuta la imbunatatirea performantelor agricole. Una dintre solutile pe care compania le va oferii incepand cu aceasta toamna, este Pachetul Ferti DRONA. Ferti DRONA, reprezinta pachetul inovativ destinat culturii de rapita de toamna si este format din seminte de rapita, ingrasaminte foliare marca Soufflet Brand si o cartare agrochimica gratuita. Mai multe>>

Fertilizarea de toamna la rapita

16-07-2016 Rapita

Fertilizarea de toamna la rapita

Fermierii se intreaba daca fertilizeaza cu azot poate atinge potentialul maxim al productiei de rapita boabe? Raspunsul este Da, o fertilizare de toamna corect aplicata poate realiza o crestere a productiei de boabe cu 70%. Mai multe>>

Cultura cartofului pentru chips - Programul Academia Lay’s si-a desemnat castigatorii

16-07-2016 Cartofi

Cultura cartofului pentru chips - Programul Academia Lay’s si-a desemnat castigatorii

Lay’s anunta castigatorii primei editii a programului Academia Lay’s, o platforma educationala de specializare a tinerilor agronomi in cultura cartofului pentru chips, implementata in parteneriat cu Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV). Mai multe>>

Autorizatii temporare pentru produse de combatere a unor daunatori la rapita de toamna 2016

14-07-2016 Rapita

Autorizatii temporare pentru produse de combatere a unor daunatori la rapita de toamna 2016

Romania a notificat Comisia Europeana privind plasarea pe piata pentru o perioada de maxim 110 zile a urmatoarelor produse MODESTO 480 FS (400 g/l Clotianidin + 80 g/l Beta-ciflutrin) si NUPRID AL 600 FS (600 g/l Imidacloprid), pentru combaterea daunatorilor de sol (Phyllotreta spp. si Phylloides spp.), la cultura de rapita insamantata in toamna anului 2016, furnizand informatii detaliate privind situatia de urgenta. In baza notificarii s-a eliberat o autorizatie temporara de 110 zile pentru fie... Mai multe>>