Hibrizii de Floarea Soarelui Pioneer ofera productii excelente in fiecare zona a tarii

Hibrizii de Floarea Soarelui Pioneer pentru fiecare zona a tariiNe-am propus in acest an sa prezentam productiile obtinute la floarea-soarelui in fiecare zona a tarii, insa conditiile de recoltare si primirea rezultatelor din teren ne-au determinat sa transmitem o ultima comunicare in care sa cuprindem si opiniile altor fermierilor campioni care isi desfasoara activitatea in diferite judete.


"Productiile obtinute sunt dovada faptului ca hibrizii Pioneer P64LE25 si P64LE99 ofera stabilitate fermierilor, iar declaratiile lor reprezinta confirmarea acestui lucru. Noi ne bucuram pentru ca au incredere in produsele noastre si ca le aleg in fiecare campanie, motiv pentru care le multumim inca o data" - Maria Cirja, director marketing Corteva Agriscience™- Divizia de agricultura a DowDuPont.

In cadrul fermei Agroturdean, fermierul Daniel Turdean a obtinut 4.700 kg/ha cu hibridul P64LE25. “Am avut in acest an 153 ha de floarea-soarelui, semanate dupa grau. Am scarificat in toamna, in iarna am fertilizat cu ingrasaminte pe baza de fosfor si potasiu – in jur de 50 kg de substanta activa fosfor si 60-70 kg de potasiu. La semanat am fertilizat cu 50 kg azot substanta activa. Am erbicidat o singura data si am aplicat doua tratamente cu fungicide – primul in faza de 10-12 frunze, iar ce de-al doilea dupa ce au avortat florile. Am recoltat la jumatatea lunii septembrie”, a declarat Daniel Turdean.

Hibrizii de Floarea Soarelui Pioneer - Agro Turdean Turdean Emil


Cu productia de 4.500 kg/ha fermier campion a devenit si Stefan Szlancsik din Nadlac, judetul Arad. Acesta lucreaza 320 ha, cu floarea-soarelui a semanat in acest an 78 ha si a ales hibridul P64LE25. “Am semanat floarea-soarelui dupa cultura de porumb, dar si pe cateva parcele unde am avut grau. Am arat din toamna la adancimi cuprinse intre 28-32 cm, in primavara am intrat cu grapa pentru a nivela terenul, am trecut cu combinatorul, apoi am semanat la inceputul lunii aprilie 65.000 plante/ha si pe rand am aplicat 170 kg/ha ingrasaminte complexe 16.16.16. Dupa aproximativ o luna am aplicat un erbicid, iar la aparitia butonului floral am aplicat un fungicid si un foliar. Aceasta a fost toata tehnologia aplicata, apoi dupa 18 august am recoltat”, a punctat agricultorul. Acesta a mai adaugat faptul ca anul viitor intentioneaza sa semene floarea-soarelui pe aproximativ 120 ha, va alege in principal acelasi hibrid – P64LE25, dar si hibrizi noi.

Hibrizii de Floarea Soarelui Pioneer - Szlancik


Vlad Rosca este un alt fermier campion din vestul tarii. Acesta lucreaza in localitatea Ortisoara din judetul Timis 1.000 ha, iar cu floarea-soarelui a avut in acest an 120 ha si a obtinut 4.200 kg/ha la hibridul P64LE25. “In acest an am semanat floarea-soarelui dupa cultura de grau. In toamna am arat, iar in primavara am trecut de doua ori cu combinatorul, iar la pregatirea patului germinativ am aplicat 180 kg/ha ingrasaminte complexe 16.16.16. In jurul datei de 5 aprilie am semanat si am aplicat uree - 120 kg/ha. Cultura a primit un erbicid si un tratament cu fungicid, foliar si bor. Am recoltat la inceputul lunii septembrie. In urmatoarea campanie voi semana floarea-soarelui pe cel putin 100 ha, cel mai probabil voi alege hibridul P64LE25, pentru ca in zona noastra a oferit productii foarte bune in acest an”, a declarat fermierul campion.

Hibrizii de Floarea Soarelui Pioneer - Agro Vlad Rosca Vlad


In judetul Teleorman, localitatea Izlaz, isi desfasoara activitatea fermierul campion Gabriel Matoi, care a cultiva hibridul P64LE25 si a obtinut 4.200 kg/ha.

Hibrizii de Floarea Soarelui Pioneer - Matoi Gabriel


In judetul Ilfov, fermier campion la floarea-soarelui este Bogdan Voicu, care a obtinut 3.900 kg/ha cu hibridul P64LE99. “In acest an am avut 285 ha cu floarea-soarelui si am semanat dupa grau si orz. In vara am scarificat, iar in octombrie - noiembrie am arat. Apoi in primavara am pregatit terenul cu combinatorul si am aplicat 100 kg/ha de ingrasamant triplu super fosfat, am semanat in perioada 4-8 aprilie si am fertilizat cu 200 kg/ha ingrasaminte complexe 20.20.0. In vegetatie, atunci cand am prasit, in faza de 8 frunze, am aplicat 200 kg/ha de azot substanta bruta. Am aplicat doua erbicide, dintre care unul Express, doua fungicide – in faza de 8-10 frunze si apoi la aparitia butonului floral. Dupa 17 august am recoltat, iar anul viitor vom semana in jur de 200 ha si voi alege aceeasi hibrizi Pioneer - P64LE25 si P64LE99”, a declarat fermierul.

Hibrizii de Floarea Soarelui Pioneer - Voicu Bogdan


In judetul Arad, localitatea Pecica, isi desfasoara activitatea fermierul campion Iosi Nemet. “Lucrez 350 ha si in acest an am semanat floarea-soarelui pe 32 ha. Am obtinut 3.800 kg/ha cu hibridul P64LE25. Planta premergatoare a fost porumbul, asa ca dupa recoltatul acestuia am arat la 25-32 cm, apoi in primavara am pregatit terenul dintr-o singura trecere cu combinatorul, iar concomitent cu semanatul, la finalul lunii aprilie, am aplicat ingrasaminte 20.20.0 – 220 kg/ha. Am aplicat doua erbicide, un tratament atunci cand plantele aveau aproximativ 1 m inaltime. Cultura a primit si foliare pe baza de bor si sulf. Atunci cand am prasit, am aplicat azotat de amoniu 180 kg/ha. Campania de recoltat a inceput in jurul datei de 10 septembrie”, a precizat Iosi Nemet.

Hibrizii de Floarea Soarelui Pioneer - Nemet Ana


Domnul inginer Gheorghe Preda din Sindrilita, judetul Ilfov, a devenit fermier campion datorita hibridului P64LE99, care i-a asigurat 3.603 kg/ha. “Anul acesta am avut 310 ha cu floarea-soarelui. Am semanat dupa grau si de aceea am dezmiristit, apoi am arat la 28-30 cm si am aplicat TerraCalco 600 – 700 kg/ha. In primavara am fertilizat cu 200 kg/ha ingrasaminte complexe 20.20.0 si am efectuat o lucrare cu combinatorul la 5-6 cm. In prima parte a lunii aprilie am semanat 72.000 plante/ha si am fertilizat pe rand. Am erbicidat o singura data, nu mai este nevoie sa dau Express in vegetatie, doar pe alocuri mai aplic un antigramineic. Am facut un singur tratament cu fungicid si foliar pe baza de bor si am prasit in faza de 8-10 frunze. Apoi am recoltat la sfarsitul lunii august”, a precizat agricultorul.

Hibrizii de Floarea Soarelui Pioneer - Preda Gheorghe


Tot in judetul Arad, insa in localitatea Semlac, fermier campion a devenit si Sebastian Kothai. Acesta a avut 40 ha cu floarea-soarelui si a obtinut 3.500 kg/ha cu hibridul P64LE99. “Planta premergatoare a fost graul, asa ca mai intai am discuit, apoi am scarificat, am arat in toamna la 30 - 35 cm, iar in primavara am efectuat doua lucrari cu combinatorul. Inainte de semanat am aplicat ingrasaminte complexe 20.20.0, in jur de 220 kg/ha, iar pe rand am aplicat 150 kg/ha de azot. La prasit am mai aplicat 150 kg/ha de azot, deci 300 kg/ha in total. Erbicid am aplicat doar unde a fost cazul, iar tratamente am facut doua. Am recoltat la sfarsitul lunii august”, a declarat fermierul campion.

Hibrizii de Floarea Soarelui Pioneer - Kothai Sebastian


Corteva Agriscience™, Divizia de Agricultura a DowDuPont (NYSE: DWDP), urmeaza sa devina companie independenta, listata la bursa, asa cum s-a anuntat anteriot, proces care va fi finalizat in luna iunie 2019. Diviza combina capacitatile DuPont Pioneer, DuPont Protectia Plantelor si Dow AgroSciences. Corteva Agriscience™ ofera fermierilor din lume cel mai complet portofoliu din industrie — incluzand unele dintre cele mai cunoscute marci din agricultura: Pioneer®, Encirca®, nou lansatul Brevant™ Seminte, precum si alte produse premiate de protectia culturilor – si aduce constant noi produse in piata prin intermediul unei echipe de cercetare puternice in domeniul chimic si tehnologic.

  

Noutati

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Alege calitatea cu fungicidele de top Pictor® Active si Pictor® Revy!

25-01-2024 Plante tehnice

Alege calitatea cu fungicidele de top Pictor® Active si Pictor® Revy!

Descopera noile fungicide de la BASF pentru protectia culturilor tale de floarea-soarelui si rapita: Pictor® Active si Pictor® Revy! In plus, Pictor® Active este omologat si pentru combaterea bolilor la culturile de soia si rapita. Aceste doua produse de top combat cu succes boli precum putregaiul alb produs de agentul patogen Sclerotinia, dar si a altor boli multumita substantelor active din compozitie. Mai exact, ambele contin boscalid, dar diferentele apar in continutul din cea de a doua subs... Mai multe>>

Fermierii campioni la floarea-soarelui aleg hibrizii Pioneer®

23-12-2023 Floarea soarelui

Fermierii campioni la floarea-soarelui aleg hibrizii Pioneer®

Intr-un an dificil din punct de vedere climatic, predominat de seceta si arsita, ceea ce a determinat ca in majoritatea zonelor din tara productiile sa fie mai mici fata de anul trecut, compania Corteva Agriscience anunta o noua serie de fermieri campioni la floarea-soarelui. Este vorba despre fermieri din diferite zone ale tarii, care au ales hibrizii de top Pioneer® si nu au dat gres, fiind multumiti la proba cantarului de productiile obtinute in conditiile unei campanii problematice. Mai multe>>

Hibridul P64LP170 - Campionul absolut la floarea soarelui

24-10-2023 Floarea soarelui

Hibridul P64LP170 - Campionul absolut la floarea soarelui

Anul acesta a fost unul foarte de complicat din punct de vedere climatic dar si economic, atat productiile, cat si profitul fermierilor fiind serios diminuate. Floarea soarelui este cultura care se evidentiaza cand avem ani precum 2023 prin rezistenta la seceta care este peste orice cultura de primavara, iar germoplasma Corteva este clar cea mai adapatata conditiilor locale. Mai multe>>

Fermierii campioni la rapita din Transilvania

29-09-2023 Rapita

Fermierii campioni la rapita din Transilvania

Fermierii din zona Transilvaniei au terminat campania de semanat din aceasta toamna, se pregatesc deja de primele interventii in culturi, nu inainte insa de a ne detalia ce hibrizi Pioneer au performat campania trecuta in propriile ferme, precum si ce tehnologie au aplicat. Astfel, compania Corteva Agriscience prezinta fermierii campioni din judetele Brasov, Cluj, Covasna, Mures si Timis. Mai multe>>

Nivelul de productie la rapita se contureaza din toamna!

03-08-2023 Rapita

Nivelul de productie la rapita se contureaza din toamna!

Cea mai importanta etapa premergatoare lucrarii de fertilizare a culturilor este planificarea acesteia. Conceperea unui plan de fertilizare corect bazat pe principii agronomice si luand in considerare reglementarile legale, ne ofera o perspectiva asupra cantitatilor de elemente nutritive necesare culturii, ne faciliteaza alegerea formulei de ingrasamant potrivit si reprezinta baza pentru calcularea costurilor ingrasamintelor pentru ferma. Mai multe>>

PT303 - Un ALIAT in camp

14-05-2023 Rapita

PT303 - Un ALIAT in camp

Dupa un inceput de an mai ezitant din punct de vedere pluviometric, luna aprilie a adus in mai toata tara ploi ce au redat speranta in culturile de toamna. Dar odata cu ploile, evident creste si riscul de aparitie al bolilor, iar de aceasta data riscul se concretizeaza, fie ca vorbim de fainare si rugini la cereale sau de sclerotinia la rapita, impactul cu siguranta va fi unul vizibil. Mai multe>>

Ultimul an in care Romania mai produce sfecla de zahar. Carmen Avram transmite Comisiei Europene ingrijorarile sectorului

25-04-2023 Sfecla

Ultimul an in care Romania mai produce sfecla de zahar. Carmen Avram transmite Comisiei Europene ingrijorarile sectorului

Razboiul din Ucraina si coridoarele de solidaritate pun presiune si pe sectorul sfeclei de zahar. Cultivatorii si Patronatul Zaharului din Romania anunta ca anul acesta ar putea fi nevoiti sa renunte definitiv la cultura de sfecla de zahar, iar consecintele ar fi inchiderea ultimelor fabrici autohtone de zahar, pierderea de locuri de munca si vulnerabilizarea unor regiuni din Romania. Mai multe>>

VIBALLA® – Nou mod de actiune destinat combaterii buruienilor cu frunza lata din cultura de floarea soarelui

15-03-2023 Floarea soarelui

VIBALLA® – Nou mod de actiune destinat combaterii buruienilor cu frunza lata din cultura de floarea soarelui

In ultimii ani, Ambrosia artemisiifolia, denumita popular si iarba de paragina, iarba parloagelor sau floarea pustiei, devine din ce in ce mai prezenta in zone ale Romaniei in care nu se regasea pana in prezent. Ambrozia face parte din familia Asteraceae, care cuprinde aproximativ treizeci de specii de plante anuale sau perene. Mai multe>>

Capartis™ - fungicidul capabil sa rezolve toate problemele din culturile oleaginoase si tehnice

26-02-2023 Plante tehnice

Capartis™ - fungicidul capabil sa rezolve toate problemele din culturile oleaginoase si tehnice

De anul acesta, fermierii au o noua alternativa in protejarea culturilor oleaginoase de boli precum Sclerotinia si Alternaria. Pe langa hibrizii Pioneer®, din gama Sclerotinia Protector, Corteva Agriscience™ aduce astazi, in prima linie si fungicidul Capartis™. Mai multe>>

Hibrizii de floarea soarelui Pioneer® - Performanta si Stabilitate demonstrate

19-01-2023 Floarea soarelui

Hibrizii de floarea soarelui Pioneer® - Performanta si Stabilitate demonstrate

Floarea soarelui este considerata de foarte multi fermieri, pe buna dreptate, ca fiind cultura de siguranta ce face diferenta in anii dificili, cu pluviometrie scazuta. Cu siguranta anul agricol 2022 a fost unul problematic, chiar dificil se poate spune, si totusi hibrizii Pioneer au demonstrat ca pot face fata in orice conditii, demonstrand performanta si stabilitate superioare competitorilor. Mai multe>>