Corteva Agriscience, rezultate spectaculoase in fermele TCE Agricultura

Corteva Agriscience - rezultate TCE AgriculturaCompania Corteva Agriscience anunta rezultate spectaculoase in fermele TCE Agricultura la toate cele patru culturi de baza: rapita, floarea-soarelui, porumb si soia. In urma unui an solicitant, cu multe provocari, cu seceta si arsita, nu multi sunt fermierii care se pot lauda cu productii ridicate la toate culturile. Nu acelasi lucru se poate spune despre grupul de ferme TCE Agricultura, din judetul Neamt, care a avut rezultate exceptionale pe tot parcursul anului.


“Parteneriatul pe care noi il avem de atata vreme cu specialistii din cadrul TCE Agricultura este inca o dovada a calitatii muncii noastre. O echipa de profesionisti va sti intotdeauna sa aleaga cele mai bune produse din piata pentru a-si face munca sa conteze, adica pentru a avea cele mai bune rezultate in camp. Faptul ca an de an ne aleg ca furnizori demonstreaza ca produsele Corteva Agriscience contribuie la obtinerea productiilor foarte bune atat la rapita, cat si la porumb, floarea-soarelui sau soia, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa ne onoreze. Am vorbit mereu despre fermierii campioni, ei bine, acum vorbim despre o intreaga echipa a carei membri merita fiecare in parte titulatura de Fermier campion. Tin sa felicit intreaga echipa pentru pricepere, devotament si implicare, pentru ca agricultura are nevoie si de aceste lucruri pentru a fi performanta”, a declarat Maria Cirja, Marketing Manager Romania, Republica Moldova & Ungaria.

 

Cultura de rapita

Primele rezultate notabile s-au putut observa la recoltatul rapitei, pentru ca in judetul Neamt a fost semanata o platforma importanta unde hibrizii PT303, PT298, PT314, PT315 au avut productii uimitoare, respectiv: PT3155 .560 kg/ha; PT3145.555 kg/ha; PT2985.072 kg/ha; PT3034.990 kg/ha.

 

Corteva Agriscience - rezultate TCE Agricultura Rapita

 

“Platforma de rapita a fost semanata in data de 29.09.2022, la o distanta de 45 cm intre randuri si o densitate de 550.000 plante/ha. Datorita conditiilor optime din acel moment, cultura a avut un start rapid si am ajutat-o cu un singur tratament compus din Inazuma, in doza de 0.2 kg/ha. In primavara am facut doua treceri cu fungicidul Capartis - 1 l/ha + Inazuma - 0.2 kg/ha, primul in stadiul de buton verde si al 2-lea in stadiul in care silicvele erau formate complet. Partea de nutritie foliara si biostimulare a fost asigurata de aplicarea produsului Kinsidro Nutri - 0.15 kg/ha, atunci cand tija a inceput sa se alungeasca, iar dupa 2 saptamani, am aplicat Utrisha N - 0.333 kg/ha. In cazul erbicidarii, am folosit erbicidul Korvetto, in doza de 1 l/ha, iar datorita substantei halauxifen-metil efectele au fost vizibile dupa 48 de ore de la aplicare”, a declarat ing. Ionut Radu, reprezentantul TCE Agricultura.

Mai mult decat atat, acesta a punctat faptul ca in cadrul fermei a existat si o platforma mai mare, nu doar cea demonstrativa, ci una de 20.5 ha, unde rezultatele au fost extraordinare, iar media productiilor a fost de 5.080 kg/ha. Ceea ce i-a impresionat pe specialistii TCE Agricultura la acesti hibrizi a fost:

    • Rezistenta si toleranta la boli, deoarece dupa recoltare nu au gasit tulpini de rapita afectate de boli;
    • Productivitatea ridicata si rezistenta la seceta intrucat pluviometria din momentul semanatului si pana la momentul recoltarii a insumat 86 de l/m²;
    • Rezistenta la scuturare a hibrizilor, intrucat din motive tehnice s-a intarziat recoltatul cu 8 zile, iar rapita nu a suferit pierderi semnificative de productie din cauza scuturarii.

 

 

Cultura de floarea-soarelui

Mergand mai departe, cultura de floarea-soarelui s-a dovedit a fi o surpriza frumoasa in judetul Neamt, dupa cum aveam sa aflam de la reprezentantii TCE Agricultura. In acest caz, cele mai bune rezultate le-au oferit hibrizii P64LE1624.400 kg/ha si P64LE994.256 kg/ha.

 

Corteva Agriscience - rezultate TCE Agricultura Floarea soarelui

 

“La floarea-soarelui am incheiat cu o productie medie de 4.160 de kg/ha, pe o suprafata de 470 de ha. Cultivam 3 hibrizi, exclusiv din portofoliul Corteva Agriscience, respectiv P64LE99, P64LE162, P64LE136 si semanam densitati de la 54.000 la 67.000 de plante. Reusita noastra se bazeaza pe atentia pe care o acordam nutritiei si protectiei culturii. Fertilizam maxim cu 100 kg azot substanta activa si aproximativ 112 kg de fosfor. Secretul, credem noi, este faptul ca reusim erbicidarea in momentul optim, iar planta nu ajunge sa sufere de nici o carenta intrucat stim ca, daca ajunge sa ne arate vreuna dintre carente, aceasta nu mai poate fi vindecata. In stadiul 4-8 frunze realizam trecerea cu erbicidul Express + o parte dintre microelemente, dupa care urmeaza, in 5 zile maxim, trecerea cu graminicid + bor, iar apoi trecerea cu Capartis. Astfel reusim sa tinem cultura sanatoasa si viguroasa pana la recoltare”, a precizat ing. Ionut Radu.

 

 

Cultura de porumb

Si porumbul a oferit productii bune pe campurile de la Zanesti, iar unul dintre hibrizii care au stralucit este P9944, care a oferit o productie de 9.800 kg/ha.

 

Corteva Agriscience - rezultate TCE Agricultura Porumb

 

“Conditiile climatice ce implica multa racoare prelungita primavara si seceta severa in timpul vegetatiei ne-au obligat sa regandim tehnologiile si sa cautam solutii pentru a ramane profitabili. Din punct de vedere al hibrizilor, anul acesta am adaugat doi hibrizi noi, ce ne-au surprins intr-un mod placut prin defensiva in fata secetei aratata pe parcursul vegetatiei si prin productia obtinuta in final. Este vorba de hibridul P9944 – FAO 360 si P0217 – FAO 420. Din nou, vorbim despre un an atipic, in care am semanat porumbul incepand cu data de 23 aprilie, iar cea mai insemnata aversa a insumat 24 de litri pe data de 15 iunie. Cu o fertilizare cu 160 kg azot substanta activa si 125 kg fosfor, atat inaintea pregatirii patului germinativ, cat si concomitent cu semanatul, dar si cu un regim pluviometric de 96 litri de la semanat pana la recoltat, am reusit sa obtinem doua varfuri de productie la cei doi hibrizi mentionati de aproape 10 tone/ha. Pentru cultura porumbului boabe, ce cuprinde hibrizi de la grupa FAO 300 la FAO 420, in ferma noastra isi gasesc locul an de an produsele: Mustang ca prima erbicidare pentru buruienile dicotiledonate in stadiul de 4 frunze; apoi Principal Forte sau Principal Plus si Utrisha N pe parcursul vegetatiei; Inazuma este si va fi o solutie impotriva atacului de Diabrotica in vegetatie, deoarece din cauza monoculturii practicate foarte frecvent, acest daunator s-a dezvoltat si il regasim in orice lan de porumb in zona Zanesti”, a mai punctat fermierul campion.

 

 

Cultura de soia

La Zanesti se obtin unele dintre cele mai bune productii la soia din tara. Aici soiul P18A02 a oferit o productie medie de 4.000 kg/ha, o productie care pentru neirigat este satisfacatoare.

“Despre cultura de soia va pot spune ca o semanam la 70 de cm intre randuri, iar anul acesta am avut experiente ce au insemnat densitati de la 240.000 la 500.000 de boabe semanate, cu plusuri cantitative de 200 de kg/ha in favoarea densitatilor mici. Cultura primeste o atentie deosebita de la pregatirea semintelor inainte de semanat, pana la erbicidari. Soia este o cultura extrem de sensibila la buruieni si pentru care avem putine solutii in postemergenta. Solutia aleasa de noi este 40 g/l Imazamox, 870 g/l Bentazon + 12 g/ha de tifensulfuron-metil (concentratie 50%). La soiul P18A02 am avut productii medii de 4.000 kg/ha, iar in conditiile unui regim pluviometric mult sub normal, am reusit sa incheiem anul cu o productie la soia de 3.000 de kg/ha pe o suprafata de 540 ha”, a conchis Ionut Radu.

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>