Tratamente fitosanitare

INVICTUS asigura curatarea si decontaminarea echipamentului de stropit

Pregatirea si intretinerea echipamentelor de stropit - INVICTUS solutie pentru curatarea si decontaminarea echipamentelor de stropitIn perioada imediat urmatoare se va intra la efectuarea tratamentelor in camp, si aici vorbim atat de aplicarea erbicidelor cat si a fungicidelor si insecticidelor. La fiecare inceput de sezon trebuie efectuata calibrarea echipamentului pentru a se asigura aplicarea dozei corespunzatoare – in acest fel tratamentele se vor efectua in conditii de siguranta si eficacitate.

Citeşte mai departe...

FieldBook AgriApps optimizeaza consumul de substante pentru tratament in agricultura

Tratamente culturi agricole - Tehnologiile digitale au potentialul de a creste eficienta si profitabilitatea fermelorReducerea consumului de substante utilizate in agricultura nu este un scop in sine, ci o necesitate, atat pentru reducerea poluarii cat si pentru reducerea costurilor si cresterea profitabilitatii in ferma. In ultima perioada, insa, ne lovim, indiferent de industria din care facem parte, de costuri tot mai mari, ceea ce inseamna ca suntem nevoiti sa folosim toate resursele cu mult mai multa atentie, doar atunci cand trebuie si in cantitati cat mai aproape de necesar.

Citeşte mai departe...

Cele mai intalnite specii de buruieni si combaterea acestora

5 specii de buruieni si cum scapi de eleIn categoria buruienilor intra acele plante care apar in mod natural si se dezvolta pe terenurile cultivate, afectand dezvoltarea plantelor de cultura, ceea ce duce la compromiterea recoltei. Majoritatea buruienilor au capacitatea de a creste si a se dezvolta mai rapid decat plantele de cultura, astfel incat ajung sa le sufoce pe acestea si sa distruga intreaga cultura.

Citeşte mai departe...

Cum functioneaza Managementul Integrat al Daunatorilor (IPM)?

Managementul Integrat al Daunatorilor - IPMManagementul integrat al daunatorilor, sau IPM, asa cum este cunoscut in mod obisnuit, reprezinta un sistem de gestionare a daunatorilor care isi propune sa fie cat mai durabil posibil. Poate reprezenta modalitatea ideala prin care fermierii pot lupta eficient impotriva bolilor, daunatorilor si buruienilor. In Uniunea Europeana, IPM a fost introdus inca din 2009, fiind inclus in Directiva pentru utilizare durabila.

Citeşte mai departe...

Combaterea ambroziei in cazul angajamentelor M.10 si M.11

Modalitatea de gestionare a angajamentelor multianuale Masura 10  agro-mediu si clima si Masura 11  agricultura ecologica in situatia dispunerii unor masuri de combatere a ambrozieiIn cadrul angajamentelor multianuale Masura 10 – agro-mediu si clima sau Masura 11 – agricultura ecologica, beneficiarii trebuie sa aplice unele cerinte specifice privind restrictii in utilizarea substantelor de protectie a plantelor (inclusiv a ierbicidelor) sau limitari in aplicarea anumitor tipuri de lucrari. Pe de alta parte, in cazul identificarii unor suprafete agricole infestate cu ambrozie, se dispun masuri de combatere care, in functie de conditiile specifice, se recomanda a fi realizate prin metode potrivite.

Citeşte mai departe...

Combaterea omizilor defoliatoare

Omizile defoliatoare - Tratamente de combatereOmizile defoliatoare care ataca arborii izolati de pe aliniamente, padurile de stejar, arborii ornamentali, trandafirii si chiar livezile de pomi fructiferi si arbusti fructiferi mai putin ingrijite sunt: Omida paroasa a buxusului (Cydalima perspectalis), Fluturele cu abdomen auriu (Euproctis chrysorrhoea), Molia frunzelor (Yponomeuta malinella), Omida paroasa a stejarului (Limantria dispar), Inelarul (Malocosoma neustria), Cotarul verde (Operoptera brumata) s.a..

Citeşte mai departe...

Atentie la Meligethes aeneus - Gandacul lucios al rapitei

Gandacul lucios al rapiteiIn momentul de fata, daca ne raportam la stadiul in care cultura se gaseste, principalele probleme ce pot aparea se datoreaza in special aparitiei lui Meligethes aeneus - Gandacul lucios al rapitei..

Citeşte mai departe...

Basicarea frunzelor de piersic si nectarine

Basicarea frunzelor de piersic si nectarine - Taphrina deformansBasicarea frunzelor de piersic (Taphrina deformans) este o boala, care in prezent se intalneste in toate tarile unde se cultiva piersicul si produce pagube insemnate in anii cu precipitatii abundente. Boala se manifesta pe frunze, flori, fructe si ramuri. Frunzele atacate, pe anumite portiuni sau pe toata suprafata hipertrofii ale parenchimului foliar au un aspectul basicat, cu unflaturi pe suprafata superioara si adancituri pe cea inferiora, unde apare o pulbere alba.

Citeşte mai departe...

Focul bacterian al rozaceelor la mar par si gutui, infectia principala in timpul infloritului

Tratamente fitosanitare prefloral floral si postfloral de combatere a Focului bacterian al rozaceelor la mar par si gutuiConditiile meteorologice si faza de vegetatie au favorizat extinderea atacului de Arsura bacteriana (Focul bacterian al rozaceelor - Erwinia amylovora), ca infectie primara in timpul infloritului, la speciile semintoase (Mar, Par si Gutui). In plantatiile unde a fost inregistrat atac in anii anteriori, se recomanda executarea a doua-trei tratamente in timpul infloritului pomilor cu produse pe baza de Fosetil de Aluminiu.

Citeşte mai departe...

Combaterea bolilor foliare la cereale paioase

Boli foliare la cereale paioasePrimul tratament impotriva bolilor se efectueaza primavara, la reluarea vegetatiei, cand plantele sunt in crestere activa (inceputul alungirii paiului si aparitia frunzei stindard). Acest prim tratament este deosebit de important, intrucat multe dintre bolile foliare ataca in prima faza de vegetatie a plantelor. De asemenea, aplicarea tratamentului depinde si de conditiile de camp, insa este recomandat ca acesta sa fie facut cat mai devreme posibil, preventiv, pentru a elimina aparitia si dezvoltarea agentilor patogeni inca din prima faza.

Citeşte mai departe...

Prevenirea producerii focului bacterian la mar, par, gutui

Prevenirea producerii focului bacterian la mar par gutuiLa speciile pomicole semintioase (mar, par, gutui) pentru prevenirea atacului agentului patogen Erwinia amylovora care produce focul bacterian, (patogen de carantina) in perioada repaosului vegetativ, recomandam efectuarea unui tratament cu produse de uz fitosanitar, omologate.

Citeşte mai departe...

Sanatatea plantelor: Program de combate a 20 de organisme daunatoare de carantina de pe teritoriul UE

Sanatatea plantelor - prioritizarea combaterii a 20 de organisme daunatoare de carantina care afecteaza plantele pe teritoriul UEComisia Europeana a publicat in 11 octombrie 2019 o lista cu 20 de organisme daunatoare de carantina reglementate care sunt considerate a fi organisme daunatoare prioritare. Statele membre vor lansa campanii de informare destinate publicului, vor efectua anchete anuale, vor pregati planuri de urgenta, exercitii de simulare si planuri de actiune in vederea eradicarii acestor organisme daunatoare.

Citeşte mai departe...

Combaterea invaziei cu Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului)

Tratament combatere sfredelitorul porumbului - Ostrinia nubilalis in cultura porumbuluiCultura porumbului ocupa o pondere insemnata in structura de culturi aproape a fiecarui fermier roman. Tehnologiile  performante aplicate in ultimii ani au determinat obtinerea unor productii bune, sigur exceptand anul trecut cand conditile climaterice au intervenit determinant in perioada de polenizare si au determinat obtinerea unor productii mici si necalitative cu foarte multe micotoxine.

Citeşte mai departe...

Omida scaietilor / Fluturele caramiziu al scaietilor - Identificare si combatere

Fluturele caramiziu al scaietilorFluturele caramiziu al scaietilor (Vanessa cardui) reprezinta una dintre cele mai intersante specii de Lepidoptere, atat din prisma coloritului unic (de unde si denumirea englezeasca „Painted lady”) cat si din prisma biologiei. Date fiind caracteristicile acestui an, in care perioade mai calde au alternat cu perioade ploioase se impune monitorizarea atenta a culturilor, in special soia si fasolea semanata in camp, pentru a constata eventuala prezenta a larvelor acetui daunator si, acolo unde este nevoie, trebuie intervenit cu tratamente in vegetatie cu produsele recomandate.

Citeşte mai departe...

Viermele Prunelor | Tratamentele pentru combaterea daunatorului

Viermele prunelor - Identificare si Tratamente de combatereViermele prunelor (Cydia funebrana sin Laspeyresia funebrana, Grapholita funebrana) este considerat printre cei mai periculosi daunatori ai prunului. Frecventa fructelor atacate ajungand pana la 70-80% in plantatiile netratate. Daunatorul ierneaza ca larva intr-un cocon matasos sub scoarta exfoliata a pomilor, sub frunzele cazute, si dezvolta in mod obisnuit 2 generatii pe an.

Citeşte mai departe...

Omida paroasa a dudului (Hyphantria cunea) Masuri de prevenire si combatere

Omida paroasa a dudului - Hyphantria cunea - Fluturele alb americanOmida paroasa a dudului (Hyphantria cunea Drury) este un daunator este polifag care ataca 200 specii de plante: pomi fructiferi, arbori ornamentali, vita de vie, etc. La invazii mari, arborii pot fi complet defoliati, productia de fructe fiind compromisa. Atacurile repetate duc la debilitarea pomilor. Omida paroasa are doua generatii pe an. Pentru prevenirea si combaterea acestui daunator se recomanda, pe langa tratamente chimice, masuri de igiena culturala si masuri mecanice prin taierea si arderea cuiburilor aparute in pomi.

Citeşte mai departe...

Gandacul paros ataca rapita in perioada infloritului

Gandacul paros ataca rapita in perioada inflorituluiGandacul paros (Epicometis hirta) este un coleopter polifag, prefera pomii fructiferi dar, in ultimii ani, ataca si cruciferele in perioada infloritului. Tratamentul se efectueaza la aparitia daunatorului si se repeta la 3 – 5 zile deoarece migreaza din alte lanuri de rapita. Se trateaza marginile culturii, pe toate laturile.

Citeşte mai departe...

Combaterea bolilor si daunatorilor: Asistenta si recomandari oferite fermierilor de catre specialistii ICDPP

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Protectia Plantelor vine in sprijinul fermierilor pentru combaterea bolilor si daunatorilorInstitutul de Cercetare Dezvoltare pentru Protectia Plantelor vine in sprijinul fermierilor pentru combaterea bolilor si daunatorilor. ICDPP ofera si pune la dispozitia fermierilor si asociatiilor de fermieri consiliilor locale si judetene, directiilor agricole si silvice judetene, unitatilor fitosanitare judetene, asociatiilor profesionale din domeniu, servicii, produse specifice, si asistenta tehnica, recomandari privind protectia culturilor agricole, horticole, forestiere precum si a produselor agro-alimentare depozitate pentru:

Citeşte mai departe...

Plosnita teiului

Plosnita teiuluiOxicarenus lavaterae este o specie vest – mediteraneana cu o preferinta pentru arborii de tei (Tilia sp.). Specia traieste in aglomerari uriase, spectaculoase constituite din mii de indivizi, provocand neplaceri oamenilor (exemplu, in pietele, parcurile sau pe cladirile oraselor).

Citeşte mai departe...

Care sunt cele mai afectate recolte de catre daunatori

Daunatorii din agricultura si recoltele afectateAmenintarea productiei agricole prin daunatori si boli este unul dintre factorii cheie care ar putea duce la o destabilizare a securitatii alimentare la nivel mondial. Perceptiile celor mai grave probleme in agricultura variaza nu doar in functie de geografie, ci si de la an la an. Urmatoarea lista nu este in niciun caz definitiva si nici nu-i o incercare de a prioritiza amenintarile reprezentate de unii daunatori sau de a ignora efectele altora.

Citeşte mai departe...

Combaterea bolilor si daunatorilor de sezon la solanacee: tomate, ardei, vinete

Tratamente combatere boli si daunatori la solanacee - tomate ardei vinete in camp si in spatii protejateAceste legume pot fi adesea victimele unor boli (Patarea bruna a frunzelor, Patarea alba, Patarea cafenie, Antracnoza, Mana) si daunatori (Musculita alba de sera, Paduchele solanaceelor, Paduchele verde, Omida capsulelor de bumbac, Musca miniera, Tripsi, Acarieni). In continuare va prezentam tratamentele cu produse de protectia plantelor care se realizeaza pentru combaterea bolilor si daunatorilor la solanacee - rosii, ardei, vinete, cultivate in camp si in spatii protejate.

Citeşte mai departe...

Bolile si daunatorii vitei de vie | Tratamente de combatere chimica si biologica

Bolile si daunatorii vitei de vie - Tratamente de combatere chimica si biologicaO problema dificila a viticulturii contemporane, cu tendinta de crestere in viitor, o reprezinta sensibilitatea soiurilor existente, in cultura, la atacul de boli si daunatori specifici. Prevenirea daunelor, care pot sa ajunga pana la compromiterea totala a recoltei de struguri, impune aplicarea de tratamente costisitoare, care pot reprezenta pana la 30-35% din cheltuielile de productie.

Citeşte mai departe...

Ambrozia | Noi masuri privind combaterea acestei buruieni

Prevenirea si combaterea ambroziei - Ambrosia artemisiifoliaIn Sedinta Guvernului din 5 septembrie 2018 au fost aprobate normele metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia. In acest fel se stabilesc institutiile responsabile, precum si atributiile acestora in ceea ce priveste prevenirea, combaterea si distrugerea buruienii ambrozia.

Citeşte mai departe...

Combaterea Coropisnitelor din Gradini, Sere si Rasadnite

Metode ecologice si chimice de combatere a coropisnitelor din gradini sere si rasadniteCoropisnita (Gryllotalpa gryllotalpa) este larg raspandita in tara noastra si se intalneste in special in zonele cultivatoare de legume. Aceasta specie produce daune mari provocate prin galeriile pe care insecta le face in sol, migrand in cautarea hranei. Sunt retezate radacinile plantelor tinere si dislocate semintele de curand semanate. De asemenea, rod si distrug plantele la colet.

Citeşte mai departe...

Gestionarea buruienilor, insectelor si bolilor prin extensia agricola oferita de universitatile de agronomie

Gestionarea buruienilor insectelor si bolilor prin extensia agricola oferita de universitatile de agronomieManagementul daunatorilor este esential pentru randamentele ridicate si calitatea recoltelor. Programul de extensia agricola a universitatii agronomice Iowa State University si fermierii din statul american Iowa gestioneaza impreuna buruienile, insectele si bolile din culturile agricole.

Citeşte mai departe...

Buha gamma | Identificare si combatere

Buha gamma - Masurile agrotehnice si Tratamentele de combatere a daunatorului.Buha gamma (Autographa gamma) se intalneste in toate zonele tarii, fiind mai frecvent intalnit in terenurile de lunca. Daunator polifag, buha gamma ataca numeroase specii de plante cultivate printre care, de preferinta, leguminoasele (mazarea, soia, etc), lucerna, sfecla de zahar, rapita, varza, salata, trifoiul, cartoful, floarea soarelui, porumbul, marul, coacazul, dar si alti pomi, arbusti si alte culturi agricole.

Citeşte mai departe...

Pagubele produse culturilor agricole de catre buruieni, boli si daunatori

Pagubele produse plantelor cultivate de catre factorii biotici - buruieni boli si daunatoriPlantele cultivate trebuie protejate prin masuri tehnologice speciale fata de factorii biotici (buruieni, boli si daunatori) nefavorabili.

Citeşte mai departe...

Cotarul Cenusiu | Combaterea daunatorului in plantatiile viticole

Cotarul Cenusiu - vita de vieIn ultima perioada fost semnalata prezenta populatiei de Cotar cenusiu (Peribatodes rhomboidaria) in plantatiile viticole, fiind unul din cei mai periculosi daunatori din podgorii. Cotarul cenusiu ataca in mod frecvent plantatiile viticole din zonele deluroase limitrofe cu lizierele de paduri.

Citeşte mai departe...

Limaxul Cenusiu | Identificare si Metode de Combatere bio / chimice

Limaxul Cenusiu - Metode de Combatere bio si chimiceLimaxul cenusiu (Deroceras agreste / Agriolimax agreste) ataca agresiv in anii cu ierni blande, primaverile bogate in precipitatii, verile racoroase si umede si in cadrul culturilor la care nu este efectuata o mobilizare a solului, aratura sau sapat la cazma. Este un daunator polifag care produce pagube importante, atacand un mare numar de specii legumicole, pomicole, plante medicinale, plante tehnice, etc.

Citeşte mai departe...

Carabusul de mai | Identificare, Prevenire si Combatere

Carabusul de mai - Metode de Prevenire si CombatereFrecvent intalnit in Romania, Carabusul de mai (Melolontha melolontha) este cea mai cunoscuta specie de carbusi din familia Scarabaeidae, ce traiesc in Europa centrala. Sunt raspanditi pe diverse specii de foioase, nuc, castan, pomi fructiferi, arbusti fructiferi, capsun, castraveti, sfecla, salata, etc. Carabusii adulti se hranesc cu frunze iar larvele se hranesc cu radacinile plantelor.

Citeşte mai departe...

Combaterea melcilor din gradina si culturile agricole

Tratament combatere melci si limacsi din gradina si culturile agricoleExista multi daunatori care cauzeaza probleme in gradina si in culturile agricole, dar nici unul cu un apetit mai mare decat melcii. Desi este putin probabil ca veti putea scapa vreodata complet de ei, este posibil sa reduceti daunele provocate de melci folosind o varietate de tehnici pentru a controla sau pentru a va proteja plantele prin respingerea acestor daunatori. In continuare, va prezentam cele mai bune masuri si produse pentru combaterea melcilor si limacsilor.

Citeşte mai departe...

Recomandari pentru efectuarea tratamentelor la pomii fructiferi si culturile agricole

Recomandari de tratament la pomi fructiferi si culturi de cereale paioase si rapitaIn combaterea agentilor de daunare o importanta deosebita o are evaluarea starii fitosanitare a culturilor. In baza evaluarii facute, corelata cu conditiile climatice, faza fenologica a plantelor si biologia daunatorilor identificati, se stabileste schema de tratament si momentul aplicarii. In aceasta perioada se recomanda efectuarea de tratamente preventive in scopul reducerii surselor de infectie si pentru evitarea pierderilor economice la pomi fructiferi, cereale paioase si rapita.

Citeşte mai departe...

Noutati

Noile ambalaje ecologice ADAMA de un litru asigura o depozitare eficienta si sunt usor de folosit de catre fermieri

19-02-2024 Protectia plantelor

Noile ambalaje ecologice ADAMA de un litru asigura o depozitare eficienta si sunt usor de folosit de catre fermieri

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat astazi ca extinde utilizarea ambalajelor sale de un litru recent lansate, demonstrand angajamentul companiei pentru sustenabilitate. Ambalajele au fost dezvoltate pentru a reduce impactul asupra mediului, fiind usor de folosit de catre fermieri. Noul ambalaj de un litru al produselor ADAMA va fi introdus pe piata din Europa in primul trimestru al anului 2024. Mai multe>>

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

19-02-2024 Fungicide

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

Pentru fermierii care isi doresc protectie pentru o gama larga de culturi, BASF vine cu solutia perfecta: fungicidul polivalent Dagonis®. Este recomandat pentru peste 20 de culturi, precum marul, parul, morcovul, conopida sau capsunul. Multumita celor doua substante active din compozitie, fluxapiroxad, difenoconzol, fungicidul asigura un control de lunga durata impotriva bolilor. Mai multe>>

Promovarea utilizarii solutiilor de biocontrol in UE

05-10-2023 Protectia plantelor

Promovarea utilizarii solutiilor de biocontrol in UE

Acum, mai mult ca oricand, fermierii europeni au nevoie de o gama larga de instrumente pentru a-si proteja culturile de presiunea daunatorilor si a bolilor. Schimbarile climatice agraveaza si mai mult aceste probleme, intr-un moment in care trebuie sa producem mai durabil. Initiativele politice, cum ar fi Pactul Verde European al UE, au ambitia de a face agricultura mai durabila, de a reduce riscul utilizarii pesticidelor si de a promova alternative la pesticidele conventionale. Mai multe>>

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

15-09-2023 Tratament seminte

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

Fertilizantul de natura organica Ympact® este inspirat din cercetarile intreprinse in programele spatiale pentru a favoriza cresterea si dezvoltarea plantelor intr-un mediu ostil, iar acum este folosit la scara larga in peste 20 de tari din Uniunea Europeana. Acest fertilizant, unul de ultima generatie, ce poate fi utilizat pentru tratarea semintelor de cereale paioase si mazare, poate fi aplicat foarte usor impreuna cu tratamentul insectofungicid aplicat in mod uzual pe seminte, doza fiind de 0... Mai multe>>

EFSA da unda verde utilizarii glifosatului in agricultura, CE decide cand si cum va reinnoi autorizarea substantei

31-08-2023 Erbicide

EFSA da unda verde utilizarii glifosatului in agricultura, CE decide cand si cum va reinnoi autorizarea substantei

Cel mai amplu aviz stiintific din istoria Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a fost prezentat miercuri, 30 august, in Comisia pentru Agricultura din Parlamentul European. Dupa 3 ani de studii, 2400 de documente analizate, 90 de experti si 27 de autoritati nationale implicate, EFSA a intocmit un dosar de 180.000 de pagini, cu o concluzie favorabila utilizarii glifosatului, o substanta indelung contestata. Mai multe>>

Syngenta lanseaza platforma de comert online - magazin.syngenta.ro

10-07-2023 Protectia plantelor

Syngenta lanseaza platforma de comert online - magazin.syngenta.ro

Syngenta Romania lanseaza astazi platforma de comert online destinata achizitiei de produse si servicii Syngenta. Noul magazin online vine in intampinarea producatorilor agricoli mici, care vor avea posibilitatea sa acceseze prin mediul online produse si servicii oferite de catre Syngenta Romania. In prima etapa, producatorii agricoli vor putea achizitiona produse pentru protectia plantelor, iar ulterior, platforma va oferi acces catre achizitia semintelor si a serviciilor digitale. Mai multe>>

Ecovelex™ - biopesticidul care ii ajuta pe fermieri sa tina pasarile departe de culturi, in siguranta

19-06-2023 Tratament seminte

Ecovelex™ - biopesticidul care ii ajuta pe fermieri sa tina pasarile departe de culturi, in siguranta

Dezvoltat pe parcursul a trei ani de Corteva Agriscience si Eden, Ecovelex este un nou produs pe piata de tratare a semintelor si are scopul de a inlocui substantele chimice conventionale, interzise in UE si in Regatul Unit. Acest produs a fost creat pentru a contracara daunele produse de pasari - o cauza majora a pierderilor inregistrate in cazul culturilor de porumb si a altor culturi. Acest produs are la baza substante chimice derivate din plante si este formulat cu ajutorul sistemului de mic... Mai multe>>

Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

31-05-2023 Erbicide

Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

Ieri a avut loc evenimentul de lansare in Romania a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua solutie de aplicare a produselor de protectia plantelor cu un nivel ridicat de precizie, care ofera economii maxime de erbicide, fara a compromite nivelul de combatere a buruienilor. Mai multe>>

ADAMA va lansa 20 de produse noi pe piata din Romania pana in 2030

29-03-2023 Protectia plantelor

ADAMA va lansa 20 de produse noi pe piata din Romania pana in 2030

ADAMA Agricultural Solutions Romania, parte din Grupul ADAMA, lider mondial in industria produselor pentru protectia plantelor, anunta principalele realizari pe piata din Romania din anul 2022, rezultatele financiare ale grupului pentru anul trecut, precum si planurile pentru 2023. Mai multe>>

BASF prezinta cele mai recente inovatii din domeniul agriculturii: protectia culturilor, seminte si solutii digitale

21-03-2023 Protectia plantelor

BASF prezinta cele mai recente inovatii din domeniul agriculturii: protectia culturilor, seminte si solutii digitale

Obiectivul companiei BASF este de a oferi fermierilor solutiile necesare pentru a putea depasi presiunile organismelor daunatoare ale culturilor locale, precum si provocarile climatice, schimbarea cerintelor de reglementare si asteptarile tot mai exigente ale consumatorilor. Implementand strategia in agricultura anuntata in 2019, BASF isi concentreaza inovatiile pentru a imbunatati productia culturilor regionale majore, precum soia in America, pomi fructiferi si legume in Europa si cultura de or... Mai multe>>

INVICTUS asigura curatarea si decontaminarea echipamentului de stropit

23-01-2023 Tratamente fitosanitare

INVICTUS asigura curatarea si decontaminarea echipamentului de stropit

In perioada imediat urmatoare se va intra la efectuarea tratamentelor in camp, si aici vorbim atat de aplicarea erbicidelor cat si a fungicidelor si insecticidelor. La fiecare inceput de sezon trebuie efectuata calibrarea echipamentului pentru a se asigura aplicarea dozei corespunzatoare – in acest fel tratamentele se vor efectua in conditii de siguranta si eficacitate. Mai multe>>