Expozitia GastroPan si-a reconfirmat pozitia de expozitie-lider in industria de panificatie, cofetarie, gelaterie, ciocolaterie, morarit, cafea si alimentatie publica. In perioada 23-25 martie Sibiul a gazduit editia a noua a celui mai important eveniment de profil. Expozitia a atras 21.575 de vizitatori, specialisti din domeniul panificatiei, cofetariei si HoReCa, care au experimentat solutiile variate prezentate la standurile celor 133 de expozanti din 24 de tari, pe o suprafata expozitionala de 7000 mp.
Capacitatea de a reuni furnizorii de echipamente, ingrediente, ustensile si solutii cu producatorii, operatorii, specialistii si antreprenorii din domeniu a asigurat succesul expozitiei. Cu o crestere semnificativa in ultimii ani, expozitia GastroPan a devenit, prin profesionalism si o abordare corecta a pietei romanesti, cel mai important eveniment de acest gen din Romania si unul dintre cele mai insemnate din Sud-Estul Europei.
Expunerea solutiilor dezvoltate de experti internationali, moduri de lucru complexe ale profesionistilor in domeniu, demonstratii ale celor mai utile tehnologii disponibile, au creat impreuna un context propice lansarii de noi produse, dezvoltarii si extinderii gamelor de produse din portofoliul vizitatorilor, precum si ”preluarea” unor moduri noi de abordare ale publicului tinta. Diversitatea produselor si serviciilor prezentate in cadrul expozitiei a acoperit toate solicitarile pe care specialistii le pot avea pentru afacerile pe care le conduc sau in care activeaza – de la utilarea cu echipamente si tehnologii, aprovizionarea cu materii prime, accesorii, software-uri de gestiune sau chiar solutii de igienizare. Printre tendintele si noutatile din cadrul acestei editii GastroPan au fost ingredientele sanatoase, produse care sprijina stilul de viata sanatos, solutii si ingrediente pentru o alimentatie fara gluten si fara lactoza – trend evidentiat si de catre vicepresedintele Uniunii Internationale a Brutarilor si Cofetarilor UIBC la deschiderea oficiala a evenimentului –, echipamentele multifunctionale, food truckurile, solutii de reducere a costurilor la energie, aparatele high-tech.
Majoritatea standurilor a gazduit demonstratii – fie ca este vorba de punerea in functiune a unor tehnologii inovatoare, realizarea de produse din ingredientele pe care le-au dezvoltat sau pe care le distribuie, solutionarea unor probleme software sau degustarea unor noi tipuri de cafea sau a unor bauturi realizate in cadrul evenimentului. La standurile expozantilor brutari, bucatari si cofetari romani si din strainatate premiati olimpic si mondial si-au impartasit talentele cu miile de vizitatori, care au avut si posibilitatea de a degusta diferite produse pregatite la standurile expozantilor (produse de patiserie, inghetata, ceai, cafea, diferite deserturi, etc.). Sculptura in legume si fructe si tehnica modelarii zaharului tras, suflat si turnat au fost printre cele mai atractive demonstratii la GastroPan 2017.
Pe de o parte, expozantii au avut oportunitatea de a-si face cunoscute produsele si solutiile unui public specializat, atent selectat si interesat, iar vizitatorii au profitat de ofertele speciale, precum si pachetele promotionale create special de expozanti, cu ocazia targului, pentru afacerile pe care operatori ai sectoarelor de panificatie, cofetarie si HoReCa le conduc. Dupa primul bilant al organizatorilor GastroPan 2017, pe standurile expozantilor s-au concretizat, de-a lungul celor trei zile de expozitie, afaceri estimate la aproximativ 7,5 milioane de euro, insa valoarea beneficiilor pe termen lung in urma negocierilor purtate si a contractelor incheiate se ridica la circa 90 milioane de euro. Expozantii spun ca au incheiat contracte la fata locului si deja au avut vanzari semnificative de echipamente, utilaje, aparate dar si ustensile, au fost incantati de ceea ce au obtinut de la aceasta participare, rezervand deja un spatiu expozitional si mai mare pentru anul viitor.
Cele mai bune brutarii, cofetarii si restaurante din tara si-au trimis specialistii sa isi intreaca talentele in cadrul Concursurilor GastroPan, desfasurate in perioada 23-25 martie la Sibiu. Concursurile GastroPan au atras la expozitia GastroPan din Sibiu peste 100 brutari, cofetari si bucatari talentati din toata tara. Pe langa marile trofee, Painea Anului 2017 si Tortul Anului 2017, au fost premiate cele mai gustoase produse de patiserie, cele mai impresionante piese artistice din aluat de panificatie, pasta de zahar sau ciocolata si cele mai reusite platouri culinare si sculpturi in legume si fructe. Va prezentam castigatorii celor 9 categorii ale Concursurilor GastroPan 2017.
Tortul Anului 2017
Tematica a fost: Exotic Cakes. Cel mai bun tort are un blat din bezea cu zahar brun, pudra de cacao fara gluten, mousse de rodie si pudra de piper rosu, blat din bezea si fistic caramelizat si decor cu pictura hand made. Premiatii categoriei:
Creatie artistica din pasta de zahar
Piesele artistice au reflectat tematica impusa: Cinema. Cea mai reusita creatie artistica din pasta de zahar a fost inspirata de filmul Piratii din Caraibe, realizata de Velniceriu Ionela de la Megasimitis Srl din Constanta. Premiatii categoriei:
Creatie artistica din ciocolata
Noua categorie de concurs a avut ca tematica tot Cinema. Cea mai reusita creatie artistica din ciocolata cu motive din filmele James Bond, a fost realizata de Farkas Ferenc de la Dioszegi Srl. Premiatii categoriei:
PAINEA ANULUI 2017
In functie de procesele tehnologice si cantitatile produse, au fost premiate cea mai buna paine fabricata industrial si cea mai buna paine realizata artizanal in Romania.
Painea Anului 2017 realizata artizanal in Romania
Cea mai buna paine artizanala, Painea de soare, contine faina de secara, faina tip 650, faina tip 1250, faina integrala de spelta, faina de secara prajita, drojdie, sare iodata, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan, morcovi si apa. Iata castigatorii categoriei:
Painea Anului 2017 fabricata industrial in Romania
Lucrarea castigatoare ”este o paine neagra cu cartofi, paine cu maia de 16 ore, 30% maia, faina de 112 si faina de 55, care se mentine proaspata si o saptamana.” – a declarat la festivitatea de premiere dl. Diószegi László, creatorul painii castigatoare. Premiatii categoriei:
Creatie Artistica din Aluat de Panificatie
Tematica categoriei a fost Toamna la tara. Castigatorul categoriei a fost Farkas Ferenc, reprezentant al companiei Madexport Srl din Sfantu Gheorghe, care a realizat o creatie artistica care prezinta momentul recoltarii strugurilor dar si alte fructe si legume specifice vietii la tara in timpul toamnei. Premiatii categoriei:
Produse de Patiserie
Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi pogacelul cu cartofi realizat de catre Bocskor Rozália de la societatea Brutaria Bocskor, un produs sarat de patiserie pentru mic dejun, din faina tip 480, cartofi, drojdie, smantana, unt, oua, sare, zahar, seminte de dovleac si seminte de mac. Premiatii categoriei:
Platouri Culinare Reci
Locul I la proba individuala a fost castigat de Ciutacu Gheorghe, reprezentant al Total Food Trading Srl din Bucuresti. Castigatorul a pregatit un platou festiv cu ton rosu infuzat cu lemn dulce si ghimbir in mantie de ricotta si cerneala de sepie, terina de salau cu creveti, fasole rosie si mazare, somon parfumat cu lemongrass si crema de branza, rodul pamantului (crutoane paine, masline, cartof dulce, lastar de floarea soarelui, veloute de pastarnac si ardei rosu pe cruton de biscuite cu quinoa, paleta de legume multicolore (sparanghel, cartof mov, conopida, morcov, telina, ulei de masline), sos de limetta si sos Dijon.
La categoria Platou festiv pregatit de catre o echipa de bucatari castigatoarea a fost echipa de la Hotelul Belvedere din Brasov. Bucatarii au prezentat un platou cu peste, savarina cu fructe de mare coapta si glasata cu unt de homar, terina din file Halibut cu creveti, edamame si spanac, somon marinat cu crema de hrean, alge marine in mantie de praz infuzat in consomme de legume cu curry, batog din coada de Monk fish. In afara de aceste preparate lucrarea castigatoare a mai continut ca si garnitura biscuiti de orez cu sepie, semisfera din buillabase cu legume si cilindru din file de salau, millefolie din dovleac cu crema de branza de capra si legume, panna cotta din lapte de capra cu legume, mixt de salata cu legume si sosuri de leurda cu hrean si de mustar cu mascarpone cu curry si salsa de avocado cu mango usor picanta.
Iata castigatorii categoriei:
Sculptura in legume si fructe
La aceasta categorie, concurentii au avut sarcina de a sculpta piese artistice din fructe si legume avand tematica ”Lumea acvatica”. Juriul a avut o sarcina foarte dificila, bucatarii artisti au prezentat creatii artistice uimitoare. In acest an doua sculpturi culinare au fost premiate cu premiul I. Cele mai frumoase creatii artistice au fost sculptate de catre Foris Kinga, reprezentanta Castel Haller si Rapa Adrian Raul de la Fantezia Decor Srl.
Lista castigatorilor:
Organizatorii tin sa multumeasca tuturor expozantilor, vizitatorilor, asociatiilor de specialitate, concurentilor, membrilor juriului si partenerilor care au sustinut desfasurarea acestui eveniment! Felicitari concurentilor pentru ingeniozitate, talent si profesionalismul cu care s-au pregatit pentru aceasta competitie!
Despre Boro Info SRL
BORO-INFO SRL are o experienta de peste 15 ani in editarea revistelor de specialitate si organizarea de evenimente de afaceri.
Principalele produse ale companiei sunt:
18-07-2025 Stiri agricole
Alianța pentru Agricultură și Cooperare la MARȘUL Copa și Cogeca simultan cu prezentarea Bugetului Financiar Multianual al UE 2028-2034. Mai multe>>
15-07-2025 Stiri agricole
Autor: Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager Seeds pentru România și Republica Moldova la Corteva Agriscience Pe măsură ce agricultura globală evoluează pentru a răspunde nevoilor nutriționale ale unei populații în creștere, accentul se mută tot mai mult către soluții inteligente și reziliente, care ajută fermierii să producă mai mult, reducând în același timp riscurile și pierderile. În acest context, rapița rămâne una dintre cele mai valoroase culturi din România, oferind stabilita... Mai multe>>
14-07-2025 Stiri agricole
După mai mulți ani în care evoluția culturilor de toamnă a fost afectată de condițiile meteorologice, în campania aceasta fermierii din județul Dolj au înregistrat producții ridicate la rapiță. Performanța a fost posibilă datorită hibrizilor de la Corteva, iar fermierii care au mizat pe genetica Pioneer au devenit fermieri campioni. Primul fermier campion din județul Dolj este domnul Alex Dinu, societatea Agro Vir, din localitatea Terpezița, care a obținut o producție de 4.850 kg/ha cu hibridul... Mai multe>>
14-07-2025 Stiri agricole
Una dintre concluziile majore ale activităților recente dedicate fermierilor și consultanților din domeniul agriculturii ecologice este că viitorul consultanței agricole în România se va concentra tot mai mult pe ecologie. Această concluzie a reieșit în urma vizitei încrucișate (Cross Visits) organizate la finalul lunii mai de către Asociația Inter-Bio, sub egida proiectului OrganicAdviceNetwork. Evenimentul a reunit fermieri și consultanți atât din România, cât și din alte țări precum Bulgaria,... Mai multe>>
14-07-2025 Stiri agricole
Clubul Fermierilor Români a transmis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale o serie de propuneri concrete pentru modificarea Regulamentelor (UE) 2021/2115 și 2021/2116, în contextul dezbaterilor europene actuale privind simplificarea și eficientizarea Politicii Agricole Comune (PAC). Mai multe>>
14-07-2025 Stiri agricole
Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă caută soluții pentru Protejarea Plantațiilor ViticoleAvând în vedere faptul că ministrul agriculturii a decis să suspende activitatea Autorității Naționale Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (AASNCAP), Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV) caută soluții tehnice care să protejeze plantațiile viticole împotriva grindinei și a înghețurilor târzii de primăvară. Din declarațiile domnului ministru Florin Barbu, reie... Mai multe>>
11-07-2025 Alimentatie sanatoasa
S-a încheiat cea de-a 8-a ediție a programului educațional național „Stil de viată sănătos, o alimentație diversificata si o atitudine eco-responsabila” sub deviza „Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!”, organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului și finanțat de Fundația Auchan cu peste 96.000 euro. Mai multe>>
09-07-2025 Intalniri si conferinte
Inovația, reziliența și productivitatea au fost teme centrale la Corteva Agronomy Days, o serie de evenimente organizate în România de Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă. Desfășurate în șapte locații din toate regiunile țării, aceste evenimente au reunit peste 3.000 de fermieri care au avut ocazia să interacționeze direct cu experții Corteva pe teren. Mai multe>>
09-07-2025 Vinuri
Punct de vedere al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole - ONIV - privind întroducerea accizei pe vinul liniștit în România.România este un producător tradițional de vin cu zeci de mii de mici viticultori și crame artizanale, iar întroducerea unei accize ar lovi în special producătorii mici și mijlocii, care au marje reduse și nu pot transfera ușor costul în prețul final. Totodata poate cauza falimente, reducerea suprafețelor cultivate și scăderea diversității viticole. Mai multe>>
07-07-2025 Utilaje agricole
Rokycany, 3 iulie 2025 – Producătorul ceh de utilaje agricole SMS CZ lansează trei noi modele în gama sa de cultivatoare ușoare cu discuri: ONTARIO 400 H, ONTARIO 500 H și ONTARIO 600 H. Acestea completează oferta existentă care include modelul purtat ONTARIO 300 și versiunile tractate ONTARIO 500 și 600, modernizate anterior.Noile utilaje aduc un plus de eficiență și confort operatorului, alături de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește capacitatea de lucru cu resturi vegetale. Mai multe>>
07-07-2025 Invatamant agricol
Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost recunoscută pentru contribuția sa la sprijinirea oportunităților educaționale din mediul rural, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei BookLand, organizată de Asociația BookLand. Premiul onorează implicarea activă a Corteva în susținerea construcției primului Campus Dual Preuniversitar din mediul rural din România, dezvoltat de Asociația BookLand. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>