Solutiile si ingredientele sanatoase, produse care sprijina stilul de viata sanatos – trend evidentiat la GastroPan 2017

Solutiile si ingredientele sanatoase produse care sprijina stilul de viata sanatos - GastroPan 2017Expozitia GastroPan si-a reconfirmat pozitia de expozitie-lider in industria de panificatie, cofetarie, gelaterie, ciocolaterie, morarit, cafea si alimentatie publica. In perioada 23-25 martie Sibiul a gazduit editia a noua a celui mai important eveniment de profil. Expozitia a atras 21.575 de vizitatori, specialisti din domeniul panificatiei, cofetariei si HoReCa, care au experimentat solutiile variate prezentate la standurile celor 133 de expozanti din 24 de tari, pe o suprafata expozitionala de 7000 mp.


Capacitatea de a reuni furnizorii de echipamente, ingrediente, ustensile si solutii cu producatorii, operatorii, specialistii si antreprenorii din domeniu a asigurat succesul expozitiei. Cu o crestere semnificativa in ultimii ani, expozitia GastroPan a devenit, prin profesionalism si o abordare corecta a pietei romanesti, cel mai important eveniment de acest gen din Romania si unul dintre cele mai insemnate din Sud-Estul Europei.

 

In 2017 expozitia GastroPan a fost din nou spatiul inovatiei, tehnologiei si solutiilor profesionale

Expunerea solutiilor dezvoltate de experti internationali, moduri de lucru complexe ale profesionistilor in domeniu, demonstratii ale celor mai utile tehnologii disponibile, au creat impreuna un context propice lansarii de noi produse, dezvoltarii si extinderii gamelor de produse din portofoliul vizitatorilor, precum si ”preluarea” unor moduri noi de abordare ale publicului tinta. Diversitatea produselor si serviciilor prezentate in cadrul expozitiei a acoperit toate solicitarile pe care specialistii le pot avea pentru afacerile pe care le conduc sau in care activeaza – de la utilarea cu echipamente si tehnologii, aprovizionarea cu materii prime, accesorii, software-uri de gestiune sau chiar solutii de igienizare. Printre tendintele si noutatile din cadrul acestei editii GastroPan au fost ingredientele sanatoase, produse care sprijina stilul de viata sanatos, solutii si ingrediente pentru o alimentatie fara gluten si fara lactoza – trend evidentiat si de catre vicepresedintele Uniunii Internationale a Brutarilor si Cofetarilor UIBC la deschiderea oficiala a evenimentului –, echipamentele multifunctionale, food truckurile, solutii de reducere a costurilor la energie, aparatele high-tech.

 

Prezentari tehnologice, demonstratii practice si degustari de neuitat

Majoritatea standurilor a gazduit demonstratii – fie ca este vorba de punerea in functiune a unor tehnologii inovatoare, realizarea de produse din ingredientele pe care le-au dezvoltat sau pe care le distribuie, solutionarea unor probleme software sau degustarea unor noi tipuri de cafea sau a unor bauturi realizate in cadrul evenimentului. La standurile expozantilor brutari, bucatari si cofetari romani si din strainatate premiati olimpic si mondial si-au impartasit talentele cu miile de vizitatori, care au avut si posibilitatea de a degusta diferite produse pregatite la standurile expozantilor (produse de patiserie, inghetata, ceai, cafea, diferite deserturi, etc.). Sculptura in legume si fructe si tehnica modelarii zaharului tras, suflat si turnat au fost printre cele mai atractive demonstratii la GastroPan 2017.

 

GastroPan 2017: succes pentru expozanti si vizitatori deopotriva

Pe de o parte, expozantii au avut oportunitatea de a-si face cunoscute produsele si solutiile unui public specializat, atent selectat si interesat, iar vizitatorii au profitat de ofertele speciale, precum si pachetele promotionale create special de expozanti, cu ocazia targului, pentru afacerile pe care operatori ai sectoarelor de panificatie, cofetarie si HoReCa le conduc. Dupa primul bilant al organizatorilor GastroPan 2017, pe standurile expozantilor s-au concretizat, de-a lungul celor trei zile de expozitie, afaceri estimate la aproximativ 7,5 milioane de euro, insa valoarea beneficiilor pe termen lung in urma negocierilor purtate si a contractelor incheiate se ridica la circa 90 milioane de euro. Expozantii spun ca au incheiat contracte la fata locului si deja au avut vanzari semnificative de echipamente, utilaje, aparate dar si ustensile, au fost incantati de ceea ce au obtinut de la aceasta participare, rezervand deja un spatiu expozitional si mai mare pentru anul viitor.

Solutiile si ingredientele sanatoase - stil de viata sanatos - GastroPan 2017

 

Castigatorii Concursurilor GastroPan: cei mai buni brutari, cofetari si bucatari din Romania

Cele mai bune brutarii, cofetarii si restaurante din tara si-au trimis specialistii sa isi intreaca talentele in cadrul Concursurilor GastroPan, desfasurate in perioada 23-25 martie la Sibiu. Concursurile GastroPan au atras la expozitia GastroPan din Sibiu peste 100 brutari, cofetari si bucatari talentati din toata tara. Pe langa marile trofee, Painea Anului 2017 si Tortul Anului 2017, au fost premiate cele mai gustoase produse de patiserie, cele mai impresionante piese artistice din aluat de panificatie, pasta de zahar sau ciocolata si cele mai reusite platouri culinare si sculpturi in legume si fructe. Va prezentam castigatorii celor 9 categorii ale Concursurilor GastroPan 2017.

COFETARIE

Tortul Anului 2017

Tematica a fost: Exotic Cakes. Cel mai bun tort are un blat din bezea cu zahar brun, pudra de cacao fara gluten, mousse de rodie si pudra de piper rosu, blat din bezea si fistic caramelizat si decor cu pictura hand made. Premiatii categoriei:

    • Locul I: Cazacu Anastasia – Vipp Fashion Srl, Barlad
    • Locul II: Ciobanu Cristina – Hotel Belvedere, Brasov
    • Locul III: Serbu Camelia – Ana Pan, Bucuresti


Creatie artistica din pasta de zahar

Piesele artistice au reflectat tematica impusa: Cinema. Cea mai reusita creatie artistica din pasta de zahar a fost inspirata de filmul Piratii din Caraibe, realizata de Velniceriu Ionela de la Megasimitis Srl din Constanta. Premiatii categoriei:

    • Locul I: Velniceriu Ionela – Megasimitis Srl, Constanta
    • Locul II: Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion Srl, Barlad
    • Locul III: Rapa Otilia – Fantezia Decor Srl, Satu Mare


Creatie artistica din ciocolata

Noua categorie de concurs a avut ca tematica tot Cinema. Cea mai reusita creatie artistica din ciocolata cu motive din filmele James Bond, a fost realizata de Farkas Ferenc de la Dioszegi Srl. Premiatii categoriei:

    • Locul I: Farkas Ferenc – Dioszegi Srl, Sfantu Gheorghe
    • Locul II: Balea Loredana Maria – Reghina Prodimpex Srl, Cluj Napoca

 

PANIFICATIE-PATISERIE

PAINEA ANULUI 2017

In functie de procesele tehnologice si cantitatile produse, au fost premiate cea mai buna paine fabricata industrial si cea mai buna paine realizata artizanal in Romania.

Painea Anului 2017 realizata artizanal in Romania

Cea mai buna paine artizanala, Painea de soare, contine faina de secara, faina tip 650, faina tip 1250, faina integrala de spelta, faina de secara prajita, drojdie, sare iodata, seminte de floarea soarelui, seminte de dovleac, seminte de susan, morcovi si apa. Iata castigatorii categoriei:

    • Locul I: Bocskor István – Brutaria Bocskor, Sanmartin
    • Locul II: Chica Mirabela – Ardelean Adrian Company Srl, Lugoj
    • Locul III: Diószegi László – Madexport Srl, Sfantu Gheorghe  

Painea Anului 2017 fabricata industrial in Romania

Lucrarea castigatoare ”este o paine neagra cu cartofi, paine cu maia de 16 ore, 30% maia, faina de 112 si faina de 55, care se mentine proaspata si o saptamana.” – a declarat la festivitatea de premiere dl. Diószegi László, creatorul painii castigatoare. Premiatii categoriei:

    • Locul I: Diószegi László – Madexport Srl, Sfantu Gheorghe
    • Locul II: Alina Soare – Velrom Srl, Targoviste
    • Locul III: Bocskor István – Brutaria Bocskor, Sanmartin


Creatie Artistica din Aluat de Panificatie

Tematica categoriei a fost Toamna la tara. Castigatorul categoriei a fost Farkas Ferenc, reprezentant al companiei Madexport Srl din Sfantu Gheorghe, care a realizat o creatie artistica care prezinta momentul recoltarii strugurilor dar si alte fructe si legume specifice vietii la tara in timpul toamnei. Premiatii categoriei:

    • Locul I: Farkas Ferenc – Madexport Srl, Sfantu Gheorghe
    • Locul II: Geambazu Nicolae Florin – Megasimitis Srl, Constanta
    • Locul III: Tőkés Tibor – Paine de Casa Srl, Targu Mures


Produse de Patiserie

Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi pogacelul cu cartofi realizat de catre Bocskor Rozália de la societatea Brutaria Bocskor, un produs sarat de patiserie pentru mic dejun, din faina tip 480, cartofi, drojdie, smantana, unt, oua, sare, zahar, seminte de dovleac si seminte de mac. Premiatii categoriei:

    • Locul I: Bocskor Rozália – Brutaria Bocskor, Sanmartin
    • Locul II: Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion Srl, Barlad
    • Locul III: Farkas Ferenc – Madexport Srl, Sfantu Gheorghe

 

GASTRONOMIE

Platouri Culinare Reci

Locul I la proba individuala a fost castigat de Ciutacu Gheorghe, reprezentant al Total Food Trading Srl din Bucuresti. Castigatorul a pregatit un platou festiv cu ton rosu infuzat cu lemn dulce si ghimbir in mantie de ricotta si cerneala de sepie, terina de salau cu creveti, fasole rosie si mazare, somon parfumat cu lemongrass si crema de branza, rodul pamantului (crutoane paine, masline, cartof dulce, lastar de floarea soarelui, veloute de pastarnac si ardei rosu pe cruton de biscuite cu quinoa, paleta de legume multicolore (sparanghel, cartof mov, conopida, morcov, telina, ulei de masline), sos de limetta si sos Dijon.

La categoria Platou festiv pregatit de catre o echipa de bucatari castigatoarea a fost echipa de la Hotelul Belvedere din Brasov. Bucatarii au prezentat un platou cu peste, savarina cu fructe de mare coapta si glasata cu unt de homar, terina din file Halibut cu creveti, edamame si spanac, somon marinat cu crema de hrean, alge marine in mantie de praz infuzat in consomme de legume cu curry, batog din coada de Monk fish. In afara de aceste preparate lucrarea castigatoare a mai continut ca si garnitura biscuiti de orez cu sepie, semisfera din buillabase cu legume si cilindru din file de salau, millefolie din dovleac cu crema de branza de capra si legume, panna cotta din lapte de capra cu legume, mixt de salata cu legume si sosuri de leurda cu hrean si de mustar cu mascarpone cu curry si salsa de avocado cu mango usor picanta.

Iata castigatorii categoriei:

    • Locul I (individual): Ciutacu Gheorghe – Bucuresti
    • Locul I (echipa): Bejenaru Vasilica, Gido Silviu Mihai – Hotel Belvedere, Brasov
    • Locul II (individual): Florea Ion – Unita Turism Holding S.A., Timisoara
    • Locul II (echipa): Voicu Filip, Preda Liviu – Brasserie Luther Srl, Brasov
    • Locul III (individual): Muntean Nicolae Marius – Proiect Turism Srl, Sibiu
    • Locul III (echipa): Anghel Roxana, Banciu Dumitru, Manolache Bogdan, Olariu Ovidiu – Continental Hotels Bucuresti


Sculptura in legume si fructe

La aceasta categorie, concurentii au avut sarcina de a sculpta piese artistice din fructe si legume avand tematica ”Lumea acvatica”. Juriul a avut o sarcina foarte dificila, bucatarii artisti au prezentat creatii artistice uimitoare. In acest an doua sculpturi culinare au fost premiate cu premiul I. Cele mai frumoase creatii artistice au fost sculptate de catre Foris Kinga, reprezentanta Castel Haller si Rapa Adrian Raul de la Fantezia Decor Srl.

Lista castigatorilor:

    • Locul I: Foris Kinga – Castel Haller, Targu Mures  /  Rapa Adrian Raul – Fantezia Decor Srl, Satu Mare
    • Locul II: Manea George – Panda Express Food Srl, Constanta
    • Locul III: Verdes Liliana – Alba Iulia


Organizatorii tin sa multumeasca tuturor expozantilor, vizitatorilor, asociatiilor de specialitate, concurentilor, membrilor juriului si partenerilor care au sustinut desfasurarea acestui eveniment! Felicitari concurentilor pentru ingeniozitate, talent si profesionalismul cu care s-au pregatit pentru aceasta competitie!

Despre Boro Info SRL
BORO-INFO SRL are o experienta de peste 15 ani in editarea revistelor de specialitate si organizarea de evenimente de afaceri.
Principalele produse ale companiei sunt:

    • BRUTARUL-COFETARUL - Revista pentru brutarii, patiserii, cofetarii, gelaterii si ciocolaterii;
    • GASTROMEDIA - Revista operatorilor din alimentatia publica si industria ospitalitatii;
    • GASTROPAN - Expozitie internationala de solutii si tehnologii de panificatie, cofetarie, gelaterie, ciocolaterie, cafea si HoReCa.

 

Noutati

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>