Expozitia de animale a fost la mare cautare in cadrul targului Agromalim 2017

Expozitii si evenimente zootehnice in cadrul targului Agromalim 2017In perioada 07 - 10 septembrie 2017 a avut loc cea de a XXVIII-a editie a celui mai important si mare targ International de Agricultura din Vestul tarii, Agromalim Arad. In cadrul Expozitiei de Animale, desfasurata sub titlul "Excelenta in Zootehnie", Asociatiile de crescatori de animale au expus rase de taurine, ovine, caprine, porcine, cabaline, pasari, animale de blana si animale de hobby.


Sectiunea de prezentare a taurinelor a fost realizata in parteneriat cu Asociatia Crescatorilor de Vaci „Baltata Romaneasca" Tip Simmental (A.C.V.B.R.Sim), asociatie acreditata de A.N.Z. pentru conducerea Registrului Genealogic pentru rasele Baltata Romanesca si Montbeliarde. De asemenea au fost prezente la eveniment si asociatiile acreditate pentru Registru Genealogic la rasele Holstein Friza, Bruna, Angus, dar si alte rase de vaci de carne.

Asociatiile participante au fost urmatoarele:

La specia TAURINE (rasele Baltata romaneasca - Simmental, Baltata cu negru romaneasca-Holstein-Friza, Bruna, Aberden Angus, Montbeliarde):

    • Asociatia Crescatorilor de Vaci Baltata Romaneasca tip Simmental
    • Asociatia Crescatorilor de taurine Bruna Schwzy Maramures
    • Asociatia Generala a Crescatorilor de Taurine din Romania
    • Asociatia Aberdeen Angus Romania
    • Asociatia Crescatorilor de Animale Arad

De asemenea pentru sectorul de taurine au mai participat: Agricola Curticeana, Fratii Silaghi SRL, Floroi Milk SRL, Flonta Carmen, I.I.Andru Virgil I.I.Onescu, Florina Dana, Nikromera SRL, Padureni SA, P.F.A.Dig Ioan-Nicolae, P.F.A. Forro K. Csilla, P.F.A. Szekely Attila, Scrob Radu, Sebilact SRL, S.C.D.B. Arad, TGM Vest Prod, Dan Mihai Florin, "Florin Vest Export" II , Karpaten Meat SRL, Red Angus Farm SRL.

Sectorul de OVINE a fost organizat in parteneriat cu Asociatia Crescatorilor de Ovine „Pastorul Crisana" Arad, asociatie acreditata pentru conducerea Registrului Genealogic al rasei Turcana si cu Asociatia Crescatorilor de Ovine si Caprine „MIORITA" Chisineu Cris, asociatie acreditata pentru conducerea Registrului Genealogic al rasei Tigaie.

Au fost expuse aproximativ 200 de animale cu valoare genetica ridicata, ovine si caprine din rasele Turcana, Tigaie, Merinos transilvanean, Ratca si varietati. Cu sprijinul cadrelor didactice de la USAMVB Timisoara au fost expuse comparativ avantajele fiecareia.

Pentru sectorul CABALINE a participat Bardac Stefan, cu rase de cai semigrei, semi murani, Lipiteni, Frezien.

Pentru sectorul PORCINEAsociatia Crescatorilor de Suine Autohtone Mangalita si Bazna. Asociatiile care conduc Registrele Genealogice au fost reunite la un stand comun. Aceasta reunire a asociatiilor acreditate pe diferite Registre Genealogice vine in sprijinul fermierilor interesati de informatii proaspete despre progres genetic, avantaje, provocari, dar si sfaturi privind managementul fermelor de vaci.

Expozitii si evenimente zootehnice - Agromalim 2017


In cadrul Targului au avut loc o serie de conferinte si anume: 

    • Sedinta comuna a tuturor organizatiilor de COP, sub coordonarea asociatiei conducatoare de Registru Genealogic - ACVBR-SIM, cu participarea ANZ si MADR.
    • Conferinta Federatiei Nationale GAL - Implementarea strategiilor de dezvoltare locala PNDR 2014 - 2020.
    • Conferinta internationala cu participarea specialistilor de la asociatiile de RG din Europa.

De asemenea au avut loc diverse prezentari pe teme de specialitate si anume:

    • Rolul ameliorarii in sustenabilitatea fermelor de vaci de lapte si carne din rasa Baltata Romaneasca. Aceasta lucrare a fost prezentata de domnul director general dr.ing.Lelior Iacob.
    • Organizarea asociatiilor conducatoare de Registru Genealogic din alte tari europene, avantajele afilierii ACVBR-SIM la organizatiile internationale de profil (ICAR, WSFF)
    • "Este rasa Baltata romaneasca cea mai potrivita pentru crescatorii din Romania?"
    • Cresterea vacilor de lapte si carne - "Lozul castigator al fermierilor din Romania" in urmatorii 3 ani.
    • "Prezent si viitor in domeniul tehnicii zootehnice. Ce trebuie sa stie un fermier din zootehnie despre masinile zootehnic pe care trebuie sa le aiba in ferma ? " lucrare prezentata de domnul conf dr. ing. Sorin BUNGESCU, conf. dr. ing. Radu Ilea USAMVB Timisoara.

De asemenea au avut loc intalniri cu specialisti din tara si din strainatate si cu autoritatile din domeniul zootehnic, prezente cu stand in cadrul targului.

Au avut loc prezentari de animale si anume:

    • Prezentari si bonitari de taurine Baltata romaneasca
    • Prezentare comparativa a raselor de taurine expuse
    • "Ziua Angus" - Prezentare rase de carne. Oportunitati pentru fermieri
    • Prezentare rase de ovine si caprine expuse, studii comparative, avantajele oferite de fiecare rasa si varietate pentru crescatori - Prof. univ. dr. ing. Ioan Padeanu, USAMVB Timisoara.


In ultima zi a marelui eveniment a avut loc parada taurinelor din rasa Baltata romaneasca premiate in urma bonitarii, desemnarea castigatoarei titlului de MISS Arad, cel mai valoros exemplar de rasa Baltata romaneasca, precum si extragerea marelui premiu al expozitiei de animale, care a fost acordat unei juninci gestante din rasa Baltata Romaneasca.

La deschiderea oficiala a Targului Agromalim Arad au fost prezenti reprezentanti din partea MADR, din partea Agentiei Nationale de Zootehnie, d-nul director general dr.ing.Lelior Iacob, specialisti din cadrul ANZ/OJZ Arad, precum si reprezentanti ai administratiei locale si din invatamantul universitar.

Acest eveniment deosebit de important pentru domeniile din agricultura a fost organizat cu sprijinul Agentiei Nationale pentru Zootehnie, prin OJZ Arad, OJFIR Arad, APIA, DSVSA Arad, institutii care au fost prezente cu standuri de informare privind sprijinul acordat fermierilor pe diferitele programe de finantare si sustinere a agriculturii.

La editia din acest au expus aproximativ 260 de firme si crescatori de animale din Romania, Ungaria, Germania, Austria, Italia, pe intreaga suprafata interioara (4.500 mp) si exterioara (30.000 mp) a complexului Expo Arad.

A.N.Z. - Agentia Nationala pentru Zootehnie

Noutati

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>