Competitia Startarium „Romanii sunt antreprenori” va avea o scena dedicata agriculturii

Competitia Startarium Romanii sunt antreprenori isi va desemna castigatorii pe 29 noiembrie in cadrul evenimentului din BucurestiRomanii sunt antreprenori este o competitie Startarium, initiata de Impact Hub Bucharest si ING Bank, sustinuta de Pluxee. Marea finala din data de 29 noiembrie are loc la Radisson Blu Hotel, in Bucuresti, si ii invita pe cei pasionati de lumea businessului si antreprenoriatului sa se alature unei experiente captivante, plina de inspiratie si oportunitati relevante de invatare si conectare.


In cadrul evenimentului, devenit un punct de referinta in celebrarea spiritului antreprenorial romanesc, vor urca pe scena finalistii categoriilor Startup si Running Ops, dar si speakeri din ecosistemul Startarium si din mediul de business romanesc. La final, 4 antreprenori vor castiga premii in valoare cumulata de 90.000 de euro, nerambursabili.

Castigatorii celei de-a treia categorii a competitiei, „Ideea ta", vor fi desemnati de catre public: cele mai votate 10 idei de afaceri castiga fiecare cate 1000 euro. Strangerea de voturi pentru antreprenorii inscrisi in categoria „Ideea ta" continua pana la data de 1 decembrie.

 

4 afaceri vor fi premiate in cadrul categoriilor de Startup si Running Ops

Ziua de 29 noiembrie va gazdui atat semifinala, cat si finala sectiunii de Startup. Semifinala se va desfasura in prima parte a zilei, in format de roundtable pitching (fara public), cand 35 de antreprenori selectati vor sustine un pitch de 5 minute in grupuri restranse, jurizate de 12 specialisti. 7 antreprenori vor intra in finala categoriei Startup si vor urca pe scena in fata publicului, pentru sustinerea pitch-urilor si sansa de a castiga unul dintre marile premii puse la bataie.

Semifinala pentru categoria Running Ops, dedicata startupurilor cu peste trei ani de vechime si care genereaza deja venituri, are loc online, ante-eveniment, pe 24 noiembrie. Finala categoriei Running Ops se va desfasura pe scena „Romanii sunt antreprenori”, pe 29 noiembrie: cei 7 finalisti desemnati de juriu isi vor sustine pitch-urile pe scena si vor raspunde intrebarilor suplimentare din partea juriului.

La final, juriul Startarium va alege castigatorii celor 4 premii:

  • Locul 1 Startup: 20.000 de euro;
  • Locul 2 Startup: 10.000 de euro;

 

  • Locul 1 Running Ops: 40.000 de euro;
  • Locul 2 Running Ops: 20.000 de euro.

 

Oportunitati de invatare si networking pentru participantii la eveniment

Pe parcursul zilei, cei pasionati de mediul de business si antreprenoriat vor avea ocazia sa asiste la prezentari, discutii si sesiuni de invatare pe teme de actualitate.

In deschiderea evenimentului „Romanii sunt antreprenori”, pe scena principala vor urca Dan Stefan, cofondator Autonom, si reprezentantii organizatorilor competitiei: Impact Hub Bucharest, ING Bank si Pluxee. Panelul Viitorul businessului in Romania, organizat impreuna cu Romanian Business Leaders, va aduce in fata publicului antreprenori de succes ce vor impartasi din experienta si viziunea proprie de business.

Sesiunile de invatare construite sub forma unor masterclass-uri – „Pastila de antreprenoriat” - vor fi disponibile publicului pe scene dedicate si cuprind urmatoarele teme:

  • Sustenabilitatea - adaptare de business sau transformare culturala? (Magdalena Caramilea, Director de sustenabilitate Autonom);
  • Principii STELL*R pentru inalta performanta (Adrian Florea, fondator Trend Consult);
  • Cum construiesti un brand coerent (Andrei Lasc si Mihaela Joita, cofondatori Poarta 9);
  • Echipe performante (Cosmin Alexandru, cofondator Teamology Institute);
  • Bani si libertate. Despre echipa, viziune si autonomie in afaceri (Ovidiu Toader, Business Coach);
  • Cum imi pot proteja compania de potentialele amenintari de securitate cibernetica (speaker, in curs de confirmare).

Moderatorul evenimentului va fi Alex Grecu, om de radio si antreprenor. Agenda completa este disponibila pe pagina dedicata. Accesul la „Romanii sunt antreprenori” este gratuit, insa necesita inscrierea prealabila aici pentru rezervarea locului in sala.

 

Agrifood Innovation Stage, scena dedicata inovatiei in agrifood

Cea de-a treia editie a Agrifood Innovation Summit urca pe scena Romanii sunt antreprenori - Vizual Lansare AFIS

 

Agrifood Innovation Stage (AFIS) este scena dedicata participantilor interesati de inovatia in agricultura si industria alimentara. Aflata la cea de-a treia editie in 2023, AFIS este organizata de EIT Food si Impact Hub Bucharest, ca reprezentant EIT Food in Romania. Scopul initiativei este de a oferi o perspectiva avizata asupra viitorului industriei agrifood, alaturi de experti din domeniul agroalimentar, agritech si cercetare. EIT Food este sustinut de Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene.

Subiectele principale abordate in cadrul AFIS vizeaza siguranta alimentara in Romania, care sunt metodele potrivite prin care tinerii fermieri pot fi incurajati sa adopte strategii de sprijin colaborativ, dar si lansarea celei de-a treia editii a maparii ecosistemului de agrifood din Romania.  

 

Despre Startarium si „Romanii sunt antreprenori”

„Romanii sunt antreprenori” este noua identitate sub care se desfasoara in 2023 evenimentul emblematic Startarium PitchDay. In cadrul celor 4 editii de succes, organizate intre 2016 si 2019, au concurat peste 580 de antreprenori, au fost sprijinite 155 de afaceri, iar 35 dintre acestea au beneficiat de premii in valoare totala de 450.000 euro.

Peste 220 de antreprenori s-au inscris in editia din 2023 a competitiei. Inscrierile au fost deschise in perioada 12.10 – 12.11, iar antreprenorii s-au putut inscrie la urmatoarele categorii: Ideea ta, Startup si Running Ops. Valoarea premiilor cumulate oferite este de 100.000 euro, nerambursabili.

Castigatorii Startup si Running Ops vor fi desemnati pe data de 29 noiembrie, in cadrul evenimentului final al competitiei, in urma procesului de jurizare. Castigatorii sectiunii „Ideea ta” vor fi alesi de catre public, prin vot online. Concursul de strangere de voturi continua pana la 1 decembrie, ora 23.59, urmand ca pe 5 decembrie sa fie anuntati public cei 10 castigatori ai votului de popularitate.

Detalii despre agenda si speakerii evenimentului „Romanii sunt antreprenori” sunt disponibile pe pagina dedicata aici. Accesul este gratuit si se face pe baza de inscriere prin completarea formularului dedicat. Locurile sunt limitate.

 

Startarium vizual

 

Despre organizatori

Startarium, o initiativa 100% privata, este cea mai complexa platforma pentru antreprenori la inceput de drum, lansata in 2016 de Impact Hub Bucharest si ING. Startarium ofera acces gratuit, national, online, la toate resursele necesare pentru a lansa, a creste si a sustine o afacere de succes: continut educational, mentorat de business, proiecte de incubare si accelerare, instrumente moderne de finantare si competitia de pitching Startarium PitchDay. De la lansare in octombrie 2016, Startarium a adunat o comunitate de 50.000+ de membri si 5.400+ de idei de business, peste 100 de contributori, consultanti si mentori cu care antreprenorii pot lucra gratuit, a publicat 1300+ de materiale educationale si a deschis accesul la finantari ce depasesc 840.000 de euro.

Impact Hub Bucharest este spatiul dinamic in care profesionisti si antreprenori lucreaza pentru dezvoltarea proiectelor si initiativelor de business. Inca din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spatiu de coworking din Romania, cu o comunitate de peste 3.000 de membri in Bucuresti, iar la nivel global organizatia este prezenta in peste 100 de locatii din peste 50 de tari. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a sustine ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startupurilor si finantare directa, precum si cea mai mare platforma online de educatie antreprenoriala - Startarium.

ING Bank Romania este parte a ING Group, institutie financiara internationala globala, care ofera servicii bancare unui numar de peste 38 de milioane de clienti individuali, companii sau institutii din peste 40 de tari. Infiintata in 1994, ING Bank Romania este in prezent o banca universala, oferind produse si servicii tuturor categoriilor de clienti – companii mari si mici, institutii financiare, mici antreprenori si persoane fizice. ING Bank Romania este singura banca cu o crestere organica din top 10 banci locale dupa active, fara achizitii de portofolii de clienti sau alte banci. ING Bank Romania este o banca universala cu peste 1,7 milioane de clienti din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri & Mid-Corporate si Wholesale Banking. Misiunea ING este aceea de a-i sustine pe oameni sa fie cu un pas inainte, in viata si in afaceri.

Pluxee este principalul partener global pentru beneficii extrasalariale si solutii pentru cresterea implicarii angajatilor la locul de munca, care deschide o lume de oportunitati pentru a-i ajuta pe toti oamenii sa se bucure mai mult de ceea ce conteaza cu adevarat pentru ei. Printr-o gama completa de solutii inovatoare si digitale, Pluxee creeaza experiente relevante, captivante si personalizate pentru a contribui la wellbeing-ul angajatilor la locul de munca si nu numai. De la experiente oferite prin pranzul zilnic, evenimente culturale, vacante, cadouri pana la wellbeing si servicii de telemedicina, produsele si serviciile Pluxee sunt concepute pentru a aduce mai multa valoare oamenilor. Pluxee sustine cresterea puterii de cumparare si promoveaza wellbeing-ul a peste 2 milioane de angajati. Pluxee ajuta peste 35.000 de clienti sa dezvolte relatii mai bune cu angajatii lor si sustine afacerile a peste 55.000 de locatii partenere. Reconfirmat de fundatia solida construita de Sodexo, Pluxee, cu cei 250 de angajati ai sai, se angajeaza sa-si sporeasca implicarea in comunitate ca lider sustenabil, oferind clientilor, partenerilor si beneficiarilor sai mijloacele de a face alegeri mai durabile in fiecare zi. Pentru mai multe informatii, vizitati https://www.pluxee.ro 

Noutati

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Românii NU vor pesticide

27-04-2025 Pesticide

Românii NU vor pesticide

În plină campanie electorală, tema sănătății și securității alimentare ia avânt. 89% dintre românii cu drept de vot afirmă că nu vor să consume alimente produse cu pesticide și nu vor ca fermierii români să folosească pesticide interzise în UE Mai multe>>

Fermierii îmbunătățesc productivitatea culturilor împotriva buruienilor prin inovații sustenabile

25-04-2025 Erbicide

Fermierii îmbunătățesc productivitatea culturilor împotriva buruienilor prin inovații sustenabile

Autor: Maria Cîrjă, Marketing Manager, România și Republica MoldovaCu o populație globală estimată să ajungă la aproximativ 10,3 miliarde până în anii 2080¹, agricultura are oportunitatea nu doar de a hrăni o populație în creștere, ci și de a juca un rol vital în promovarea unui viitor mai rezilient. Prin adoptarea unor metode sustenabile și orientate spre viitor, fermierii au puterea de a produce alimente sănătoase și hrănitoare, contribuind în același timp la cultivarea unei planete prospere p... Mai multe>>

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

25-04-2025 Stiri agricole

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a  și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

25-04-2025 APIA

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor  din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

25-04-2025 APIA

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică,  Mai multe>>

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

25-04-2025 Stiri agricole

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

24-04-2025 Stiri agricole

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

18-04-2025 Siguranta alimentara

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi  (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>