Clubul Fermierilor Romani lanseaza seria III a programului ”Tineri Lideri pentru Agricultura”

Clubul Fermierilor Romani lanseaza seria III a programului Tineri Lideri pentru AgriculturaProgramul are inscrisi 60 de tineri fermieri dornici sa-si dezvolte afaceri agricole si sa se implice in reprezentarea fermierilor in relatia cu autoritatile din Romania si de la Bruxelles. Grupul Agricover sustine financiar cursurile pentru toti cei 60 de participanti. Totodata, acorda 15 burse complete, dintre care 8 sunt pentru tineri fermieri din Republica Moldova.


Clubul Fermierilor Romani continua pentru al treilea an consecutiv programul “Tineri Lideri pentru Agricultura”, care pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles.

„Tinerii antreprenori pe care ii formam in programul Tineri Lideri pentru Agricultura trebuie sa fie constienti ca sunt parte a unui proces de transformare a Romaniei, ca fac parte dintr-o elita care trebuie sa-si asume rolul de a conduce aceasta tranformare a agriculturii romanesti. In programul de pregatire organizat de Club aducem impreuna oameni, idei, resurse si oferim tinerilor un pasaport pentru succesiunea si continuitatea afacerilor de familie. Modelam acesti tineri in vectori ai modernizarii si ne bazam pe potentialul lor, pe care il amplificam, si pe disponibilitatea lor de a se implica si de a darui comunitatii din care fac parte, in mod responsabil, asumat”, declara Florian Ciolacu, director executiv Clubul Fermierilor Romani. ”Avem deja 47 de absolventi care sunt implicati in afacerile de familie, unii dintre ei au preluat deja afacerea de la parinti, iar altii au lansat noi linii de business. Acestor tineri li se alatura cei 60 de fermieri recrutati din toate regiunile Romaniei, inclusiv cei 8 fermieri din Republica Moldova, si astfel continuam sa dezvoltam comunitatea de tineri lideri pe care o formam in jurul Clubului Fermierilor Romani, pentru a declansa schimbarea in agricultura romaneasca.”

Clubul Fermierilor Romani apreciaza initiativa Grupului Agricover care sustine integral cheltuielile de scolarizare pentru toti cei 60 de participanti din seria 2021-2022, in cadrul actiunilor sale de responsabilitate sociala. Grupul Agricover acorda burse complete unui numar de 15 tineri dintre participantii la program, acoperind costurile cursurilor si cheltuielile de cazare, masa si transport.

“Agricover sustine agricultura romaneasca prin crearea cadrului pentru dezvoltarea liderilor de maine si investeste in formarea tinerilor fermieri care vor asigura succesiunea si continuitatea fermelor din Romania. Sustinem generatiile urmatoare de fermieri care se implica in ferme alaturi de parintii lor si avem incredere ca vor accelera procesele de inovatie si modernizare din agricultura. Pe parcursul urmatorilor ani, pana in 2028, ne propunem sa facilitam formarea profesionala a unui numar de 1000 de tineri, un obiectiv asumat la nivelul grupului, prin care credem cu putere ca vom asigura o baza solida a schimbului de generatii de care agricultura romaneasca are nevoie, pentru un management performant al afacerilor agricole", a precizat Liviu Dobre, CEO al Agricover Holding SA.

Programul ”Tineri Lideri pentru Agricultura” este dezvoltat de Clubul Fermierilor Romani impreuna cu Fundatia Leaders, integrator al programului, si are ca parteneri educationali companii de training renumite si apreciate in Romania precum Ascendis, Attitude Training, Sfera Business, Evolutiv Consultants Network, Smart Experience, alaturi de specialisti cu experienta in business, afaceri de familie, training si mentoring.

Clubul Fermierilor Romani este preocupat permanent sa imbogateasca experienta de invatare si practica pentru participanti si, din acest motiv, seria III aduce cu sine cateva noutati: noi parteneri educationali, mai multi traineri, sesiuni noi de instruire precum ”Managementul riscului – Asigurari agricole”, ”Managementul productiei agricole – Comertul cu cereale”, ”Succesiunea afacerii de familie” si ”Reforma PAC si Pactul Ecologic European”. De asemenea, tinerii vor avea ca obiectiv sa dezvolte un plan de afacere personalizat pentru ferma lor si un plan individual de cariera, sub atenta coordonare a celor mai buni traineri si specialisti din program.

 

Obiectiv Program

Programul pregateste noua generatie de antreprenori in agricultura, cu o viziune integrata de business, pentru a creste competitivitatea in acest domeniu si pentru asigurarea succesiunii afacerilor fermierilor.

 

Profil participanti

Tineri cu varsta pana la 35 ani, absolventi de facultate, copii ai fermierilor membri in Clubul Fermierilor Romani sau tineri proveniti din familii de fermieri, dornici sa-si dezvolte competentele in managementul afacerii, sa creasca afacerea familiei si sa se implice in comunitate. In program se pot inscrie tineri indiferent de facultatea absolvita, marimea fermei sau tipul de afacere agricola. Este necesar ca exploatatia agricola sa fie inscrisa la APIA.

 

Curricula Program

Programul cuprinde cursuri de 1-3 zile, de pregatire in urmatoarele domenii: administrarea afacerii; management strategic; leadership; comunicare si vorbire in public; diplomatie si protocol; vanzare si tehnici de negociere; marketing in agribusiness; resurse umane; simulare de business; succesiunea afacerii; asigurari agricole; comertul cu cereale; reforma PAC si Pactul Ecologic European; legislativ-juridic; fiscal-audit; tehnologie. Cursurile sunt interactive, cu activitati practice si studii de caz, iar transferul de cunostinte, metode si concepte se face prin ancorarea lor in afacerea de familie.

In functie de interes, participantii la program se pot inscrie la stagiile de internship la Bruxelles (Reprezentanta Romaniei la Comisia Europeana; Comisia de Agricultura din Parlamentul European, asociatii europene ale fermierilor), in Romania la institutiile responsabile din agricultura (MADR, APIA, AFIR, Comisiile de Agricultura din Parlamentul Romaniei) sau la companii private mari de tehnologie si inputuri agricole sau utilaje agricole. Stagiile se deruleaza pe tot parcursul programului si sunt facilitate de Clubul Fermierilor Romani in cadrul dialogului cu aceste institutii.

 

Perioada desfasurare Program

Programul se desfasoara in perioada septembrie 2021 - mai 2022. Fiecare tanar fermier participa la cursuri cate o saptamana pe luna, in fiecare luna in perioada mentionata, conform planificarii training-urilor. Participarea la cursuri este obligatorie.

Mai multe informatii despre programul Tineri Lideri pentru Agricultura: cfro.ro/tineri-lideri/ 

 

Clubul Fermierilor Romani seria III a programului Tineri Lideri pentru Agricultura

 

Despre Clubul Fermierilor Romani

Clubul Fermierilor Romani pentru Agricultura Performanta este o asociatie non-profit si neguvernamentala a fermierilor din Romania. Membrii asociatiei sunt fermieri performanti care au modele de afaceri bazate pe inovatie, tehnologie si bunele practici in agricultura, pentru cresterea competitivitatii si a valorii adaugate create in acest domeniu.

Obiectivul principal al Clubului Fermierilor Romani este sa asigure implicarea activa a membrilor sai in procesul de consultare si elaborare a reglementarilor europene si nationale in domeniul agricol, cu scopul de a creste performanta fermierilor din Romania.

Activitatea asociatiei este organizata pe proiecte, bazate pe nevoile fermierilor, aprobate de Consiliul Director si puse in practica de unitatea executiva a Clubului. Proiectele vizeaza domeniile legislativ, fiscal, tehnologie si resurse umane si isi propun sa identifice solutii care sa raspunda in mod real, concret, problemelor cu care se confrunta fermierii.

Clubul Fermerilor Romani lanseaza si deruleaza programe si proiecte concrete pe patru directii strategice de actiune: reprezentare, consiliere si consultanta, formare si leadership, informare si comunicare www.cfro.ro

 

Despre Agricover

Agricover Holding S.A. este o societate de tip holding, care detine trei entitati de business, respectiv Agricover S.A. - specializata in distributia de tehnologii agricole pentru fermieri, Agricover Credit IFN S.A. - institutie financiara nebancara specializata in finantarea fermierilor si Agricover Technology S.R.L. prin care Grupul, incepand cu 2021, intentioneaza sa ofere fermierilor acces la inovatiile digitale din agricultura mondiala si, practic, sa le faciliteze acestora o transformare a modului in care isi desfasoara activitatea prin intermediul accesarii tehnologiilor digitale www.agricover.ro

  

Noutati

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

25-04-2025 Stiri agricole

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a  și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

25-04-2025 APIA

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor  din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

25-04-2025 APIA

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică,  Mai multe>>

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

25-04-2025 Stiri agricole

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

24-04-2025 Stiri agricole

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

18-04-2025 Siguranta alimentara

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi  (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>

IAA între mit și realitate: cum funcționează combaterea grindinei și cum ajută economia României

18-04-2025 Stiri agricole

IAA între mit și realitate: cum funcționează combaterea grindinei și cum ajută economia României

Pentru a aduce claritate asupra modului în care funcționează sistemul antigrindină și de creștere a precipitațiilor în România, IAA – Intervenții Active în Atmosferă, aduce în prim-plan informații documentate. Cu o experiență de peste 30 de ani, IAA este o societate privată românească care desfășoară o activitate strategică, susținând fermierii, protejând culturile și contribuind direct la securitatea alimentară a țării Mai multe>>

Criza degradării solurilor contribuie la dublarea migrației globale, avertizează un nou raport

18-04-2025 Stiri agricole

Criza degradării solurilor contribuie la dublarea migrației globale, avertizează un nou raport

Se estimează că până la sfârșitul secolului migrația globală se va dubla, în mare parte din cauza crizelor devastatoare și interconectate reprezentate de degradarea solului, schimbările climatice și insecuritatea alimentară, conform unui nou raport publicat astăzi de mișcarea Salvează Solul. Mai multe>>

Tarfin sprijină fermierii români prin finanțare accesibilă și soluții inovative. Numărul celor care au apelat la finanțare a crescut cu aproape 60% în ultimul an

17-04-2025 Credite agricultura

Tarfin sprijină fermierii români prin finanțare accesibilă și soluții inovative. Numărul celor care au apelat la finanțare a crescut cu aproape 60% în ultimul an

Tarfin, liderul regional în domeniul finanțărilor în agricultură, continuă să aducă soluții inovative pentru fermierii din toate colțurile țării, asigurându-se că aceștia au acces la finanțare rapidă, flexibilă și digitală. În acest sezon, compania își reafirmă angajamentul de a sprijini fermierii din România și de a asigura sustenabilitatea producției agricole. . Mai multe>>

Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management

17-04-2025 Marketing agroalimentar

Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management

Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Republica Moldova la Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost desemnată „Cel mai bun Director de Marketing din România” la Gala de Excelență în Management organizată de revista Capital.Evenimentul celebrează realizările remarcabile ale liderilor de afaceri din întreaga țară, care conduc proiecte cu impact în domenii cheie precum marketing, vânzări, resurse umane și altele. Mai multe>>