Compania BASF, unul dintre liderii domeniului industrial, cu un portofoliu extins de produse si solutii pentru protectia plantelor, a ales platforma software AGRIVI, dedicata managementului in agricultura, pentru a-si diversifica portofoliul de solutii agro destinat fermelor si cooperativelor din Romania. Parteneriatul este unul complex, ce are drept obiectiv facilitarea tranzitiei fermierilor romani catre agricultura digitala.
Colaborarea celor doua companii vine ca raspuns la provocarile agriculturii moderne, in care caracterul tot mai imprevizibil al vremii, dificultatea combaterii agentilor de daunare, volatilitatea preturilor si insuficienta tot mai acuta a resurselor naturale au devenit probleme tot mai actuale si mai complexe.
Platforma AGRIVI este cunoscuta la nivel global ca lider in segmentul Ag-Tech. Este o solutie completa de gestionare digitala a tuturor proceselor din ferme sau cooperative si ofera capacitati avansate pentru planificarea, trasabilitatea si analiza intregului flux de productie. Asa cum produsele si solutiile de protectie a plantelor oferite de BASF contribuie la cresterea productivitatii si calitatii recoltelor, simplificand activitatile in ferma, solutia AGRIVI le permite fermierilor romani sa isi digitalizeze toate procesele din ferma pentru a putea lua decizii coerente bazate pe date reale din camp, cu scopul de a obtine in final recolte mai bogate, de o calitate superioara.
Solutia AGRIVI permite fermierilor sa aiba acces la cele mai bune practici agricole de actualitate. In acelasi timp, le ofera posibilitatea de a gestiona simplu si rapid toate activitatile din camp sau ferma. Fermierii pot astfel sa planifice intregul sezon agricol, sa analizeze productia si sa integreze in platforma AGRIVI alte tehnologii digitale pentru agricultura, precum statii meteo, aplicatii de gestiune a parcului auto si de utilaje sau imagistica prin satelit. In acest mod, fermierii pot prelua controlul complet asupra fluxului de productie, pentru un management mult mai eficient al fermei.
Initiativa parteneriatului BASF si AGRIVI a pornit de la o constatare simpla: indiferent daca fermierii sunt sau nu pregatiti, digitalizarea agriculturii devine o realitate in tot mai multe ferme din Romania. Sa faci agricultura traditionala nu mai este nici macar o solutie de compromis, iar acest lucru se reflecta tot mai mult in activitatea marilor ferme si a fermierilor de top. Tocmai de aceea, BASF adopta o pozitie de lider, oferind noi servicii si produse care sa ii sprijine pe fermieri in tranzitia catre digitalizare.
BASF investeste in permanenta pentru a dezvolta produse si solutii in avantajul fermierilor, prietenoase cu mediul inconjurator. Prin digitalizare se poate sustine astfel agricultura moderna si sustenabila. ”Serviciile digitale oferite de AGRIVI vin in completarea portofoliului de solutii inovatoare BASF. Ajutam, astfel, fermierii nu doar cu produsele noastre, dar ii sustinem si in procesele de digitalizare, oferindu-le solutia de farm management de la AGRIVI. Am ales varianta pe care am considerat-o cea mai potrivita pentru nevoile acestora”, spune Marijan Tomsic, Country Manager, BASF Agricultural Solutions Romania.
Parteneriatul dintre BASF si AGRIVI este destinat tocmai acelor profesionisti din agricultura care nu sunt doar fermieri. Este pentru cei ce isi doresc performanta, eficienta, profit, dar si sustenabilitate. ”Sunt mandru ca acest parteneriat arata inca o data ca AGRIVI este din nou recunoscut drept solutia digitala inovatoare care contribuie la sustenabilitatea pe termen lung a productiei agricole, atat la nivel mondial, dar si in Romania. Cu ajutorul software-ului nostru, fermierii pot reduce riscurile si pot creste calitatea si randamentul recoltelor. Pe de alta parte, odata cu implementarea platformei AGRIVI, se asigura un control constant al procesului de productie, ceea ce permite trasabilitatea, astfel incat consumatorii pot avea o perspectiva complet transparenta asupra procesului de productie a alimentelor pe care le consuma. Acesta nu mai este viitorul nostru, ci prezentul”, a afirmat Mircea Draghici, General Manager AGRIVI Romania.
Parteneriatul dintre BASF si AGRIVI a inceput cu un proiect pilot, desfasurat in acest an. Obiectivul programului pilot a fost identificarea abordarilor ideale adaptate conditiilor din Romania. Astfel, participantii au beneficiat de instruire cu privire la capacitatile si beneficiile platformei, pentru a crea planificari de sezon agricol, pentru a putea monitoriza volumul de ore de lucru si activitatea specifica fermei, inputurile, precum si pentru a inregistra dinamica costurilor in timp real.
Utilizatorii platformei AGRIVI au recunoscut rapid beneficiile deciziilor luate pe baza datelor introduse, astfel ca pentru acestia noua abordare a reprezentat o adevarata cheie a succesului. Managementul integrat al resurselor, al operatiunilor, al finantelor si al fortei de munca, precum si trasabilitatea acestora, impreuna cu posibilitatea extinsa de raportare si analiza au facut ca solutia sa fie excelent primita de fermierii din proiectul pilot.
Si specialistii BASF implicati in proiect au recunoscut utilitatea platformei AGRIVI pentru fermieri. ”Pe langa componentele de comunicare online si canalele prin care incercam sa ajutam fermierii cu informatii tehnice, cu solutii la problemele lor din culturi, urmatorul pas este digitalizarea fermei. De aceea consideram ca o platforma de management al fermei precum AGRIVI este binevenita. Am testat aplicatia in faza de pilot timp de un sezon si suntem incantati de faptul ca AGRIVI ofera o solutie completa”, este de parere Bogdan Boboc, Digital & Online Manager BASF Agricultural Solutions Romania.
In acest moment, proiectul va trece in etapa urmatoare, in care platforma AGRIVI va putea fi implementata la nivel national, pentru un grup selectat de fermieri. Solutia AGRIVI permite accesul la informatii tehnice, agroeconomice, alerte meteo, insa punctul forte il constituie sectiunea de management al fermei. Fermierii pot face planificari de activitati, de recolte, de resurse umane, pot gestiona utilajele, lucrarile in camp sau pot primi inclusiv alerte pentru plata facturilor. Aceste facilitati si multe altele incluse in solutia de management AGRIVI vor putea facilita procesele de administrare a fermei, asigurand fermierilor instrumentele necesare pentru analiza detaliata a activitatii in scopul optimizarii profiturilor.
Despre AGRIVI
AGRIVI este lider global in solutii de agricultura digitala. Abordarea AGRIVI pentru rezolvarea problemei alimentare globale este prin digitalizarea agriculturii si prin schimbarea procesului decizional al fermierului care se bazeaza pe practici traditionale si cunostinte istorice. Anul acesta, compania a castigat premiul in categoria Sistem de Management Conectat in Ferma, accordat de catre Food & Agriculture Organization (FAO), din cadrul Natiunilor Unite. Platformele AGRIVI pentru management digital sunt disponibile in peste 10 limbi, inclusiv complet localizate pentru piata romaneasca, in limba locala si cu rapoarte administrative adaptate la specificul romanesc. Platformele AGRIVI de gestionare a fermelor sustin toti actorii din lantul valoric agroalimentar (exploatatii agricole mici sau mari, companii producatoare de produse alimentare si bauturi, retaileri, banci si multe altele).
Despre BASF Agricultural Solutions Romania
Cu o populatie in continua crestere, lumea devine din ce in ce mai dependenta de capacitatea noastra de a dezvolta o agricultura durabila si de a pastra un mediu sanatos. Colaborand cu agricultori, profesionisti in agricultura, experti in managementul daunatorilor si altii, ne asumam sa contribuim la acest lucru. De aceea, investim in cercetare si dezvoltare si intr-un portofoliu complex, inclusiv de seminte si trasaturi genetice, solutii chimice si biologice pentru protectia culturilor, gestionarea solului, sanatatea plantelor, controlul daunatorilor si agricultura digitala. Cu echipe de experti in laboratoare, pe camp, la birou si in unitatile de productie, conectam gandirea inovatoare si activitatea practica de zi cu zi pentru a crea idei ale lumii reale care functioneaza - pentru agricultori, societate si planeta. In 2020, divizia noastra a generat vanzari de 7,66 miliarde de euro. Pentru mai multe informatii, vizitati www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.
21-06-2025 Stiri agricole
20 iunie 2025, Sediul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR)Prin acest protocol, Clubul Fermierilor Români și Autoritatea pentru Digitalizarea României își propun:- Să sprijine adoptarea tehnologiei digitale în ferme prin inițiative de formare și consiliere,- Să faciliteze accesul la finanțări pentru proiecte de digitalizare- Să contribuie la reducerea decalajului digital și la creșterea competitivității fermierilor români pe piața europeană. Mai multe>>
20-06-2025 Marketing agroalimentar
Napolact marchează un nou record de prezență în gospodăriile din România, atingând un nivel istoric de 45%, conform datelor aferente primului trimestru din 2025. Cu alte cuvinte, aproape 1 din 2 gospodării românești aleg Napolact, confirmând încrederea consumatorilor în calitatea și autenticitatea brandului. Mai multe>>
19-06-2025 Siguranta alimentara
Pe măsură ce lumea continuă să facă față efectelor vremii extreme și ale perturbărilor economice, securitatea alimentară rămâne una dintre cele mai presante priorități globale. Potrivit Raportului Global privind Criza Alimentară 20251, aproape 295 de milioane de oameni s-au confruntat cu insecuritate alimentară acută anul trecut, o creștere uluitoare față de anii anteriori. Mai multe>>
19-06-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început miercuri, 18 iunie 2025, transferul sumelor aferente Sprijinului Cuplat pentru Campania 2024. Peste 43.500 de fermieri vor beneficia de plăți în valoare totală de peste 60 de milioane de euro, fonduri provenite din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Mai multe>>
18-06-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg că a fost publicat în Monitorul Ofical al României nr. 549/13.06.2025, Ordinul nr. 213 din 12.06.2025 pentru completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 117/2023 privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condiţiile şi modul de implementare a intervenţiei IS-V-01 „Restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole” din cadrul Planului strategic PAC 2023-20... Mai multe>>
16-06-2025 APIA
Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 13 iunie a.c. s-a încheiat Campania de primire a Cererilor de plată aferente anului 2025. Astfel, în perioada 03 martie – 13 iunie 2025, au fost depuse 708.012 cereri de plată pentru o suprafață de 9.875.710,11 milioane hectare. Mai multe>>
16-06-2025 Stiri agricole
Brandul românesc Artesana a fost distins cu titlul de „Artisan Dairy Innovator of the Year” în cadrul prestigioasei competiții internaționale Global Brand Awards 2025, organizată de Global Brands Magazine, cu sediul în Marea Britanie. Ceremonia de decernare a avut loc în seara zilei de 13 iunie, la The Grand Hyatt Dubai, și a reunit lideri ai industriei din întreaga lume. Mai multe>>
13-06-2025 Siguranta alimentara
Autoritățile au confiscat produse alimentare contrafăcute în valoare de 91 de milioane de euro într-o singură operațiune la nivelul UE. Vinurile și băuturile spirtoase se confruntă cu una dintre cele mai ridicate rate de contrafacere în comparație cu alte produse, cu pierderi anuale în vânzări de 2 289 de milioane de euro și aproape 5 700 de locuri de muncă în UE. Numai în România, în acest sector se pierd anual 29 de milioane de euro din vânzări și peste 220 de locuri de muncă. Mai multe>>
12-06-2025 Targuri si expozitii
Vor fi prezentate și cele mai noi soiuri brevetate la OSIM de către Stațiunea de Cercetare Horticolă – Luna albă și Splendoria. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca are plăcerea să invite iubitorii de trandafiri la evenimentul anual ”Parfum de Cluj”, în 14 iunie, între orele 10.00 – 18.00, la Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH). Mai multe>>
12-06-2025 Stiri agricole
Impact Hub Bucharest și partenerul principal Rompetrol, cu sprijinul Climate-KIC, au deschis înscrierile pentru Romania ClimAccelerator, acceleratorul startupurilor verzi, care se desfășoară între 11 iunie și 11 august 2025. Programul susține dezvoltarea startupurilor verzi care propun soluții inovatoare în domenii precum mobilitate urbană, energie regenerabilă, agricultură inteligentă pentru climă, Mai multe>>
12-06-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 26 mai – 06 iunie 2025, plăți pentru anul de cerere 2024, în suma totală 104.676.932,20 lei (21.038.860,67 euro), astfel: Mai multe>>
11-06-2025 Plati APIA
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reamintește că vineri, 13 iunie, este termenul limită de depunere a cererilor de Plată, în cadrul Campaniei 2025. Cererile de plată se depun electronic, prin accesarea aplicației IPA-Online. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>