AGRIVI si BASF ofera o solutie digitala completa fermierilor romani

Platforma AGRIVI ofera o solutie completa pentru gestionarea digitala a tuturor proceselor din ferme - Proiectul AGRIVI si BASF ofera solutii moderne adaptate noilor realitati din agriculturaCompania BASF, unul dintre liderii domeniului industrial, cu un portofoliu extins de produse si solutii pentru protectia plantelor, a ales platforma software AGRIVI, dedicata managementului in agricultura, pentru a-si diversifica portofoliul de solutii agro destinat fermelor si cooperativelor din Romania. Parteneriatul este unul complex, ce are drept obiectiv facilitarea tranzitiei fermierilor romani catre agricultura digitala.


Colaborarea celor doua companii vine ca raspuns la provocarile agriculturii moderne, in care caracterul tot mai imprevizibil al vremii, dificultatea combaterii agentilor de daunare, volatilitatea preturilor si insuficienta tot mai acuta a resurselor naturale au devenit probleme tot mai actuale si mai complexe.

Platforma AGRIVI este cunoscuta la nivel global ca lider in segmentul Ag-Tech. Este o solutie completa de gestionare digitala a tuturor proceselor din ferme sau cooperative si ofera capacitati avansate pentru planificarea, trasabilitatea si analiza intregului flux de productie. Asa cum produsele si solutiile de protectie a plantelor oferite de BASF contribuie la cresterea productivitatii si calitatii recoltelor, simplificand activitatile in ferma, solutia AGRIVI le permite fermierilor romani sa isi digitalizeze toate procesele din ferma pentru a putea lua decizii coerente bazate pe date reale din camp, cu scopul de a obtine in final recolte mai bogate, de o calitate superioara.

Solutia AGRIVI permite fermierilor sa aiba acces la cele mai bune practici agricole de actualitate. In acelasi timp, le ofera posibilitatea de a gestiona simplu si rapid toate activitatile din camp sau ferma. Fermierii pot astfel sa planifice intregul sezon agricol, sa analizeze productia si sa integreze in platforma AGRIVI alte tehnologii digitale pentru agricultura, precum statii meteo, aplicatii de gestiune a parcului auto si de utilaje sau imagistica prin satelit. In acest mod, fermierii pot prelua controlul complet asupra fluxului de productie, pentru un management mult mai eficient al fermei.

Initiativa parteneriatului BASF si AGRIVI a pornit de la o constatare simpla: indiferent daca fermierii sunt sau nu pregatiti, digitalizarea agriculturii devine o realitate in tot mai multe ferme din Romania. Sa faci agricultura traditionala nu mai este nici macar o solutie de compromis, iar acest lucru se reflecta tot mai mult in activitatea marilor ferme si a fermierilor de top. Tocmai de aceea, BASF adopta o pozitie de lider, oferind noi servicii si produse care sa ii sprijine pe fermieri in tranzitia catre digitalizare.

BASF investeste in permanenta pentru a dezvolta produse si solutii in avantajul fermierilor, prietenoase cu mediul inconjurator. Prin digitalizare se poate sustine astfel agricultura moderna si sustenabila. ”Serviciile digitale oferite de AGRIVI vin in completarea portofoliului de solutii inovatoare BASF. Ajutam, astfel, fermierii nu doar cu produsele noastre, dar ii sustinem si in procesele de digitalizare, oferindu-le solutia de farm management de la AGRIVI. Am ales varianta pe care am considerat-o cea mai potrivita pentru nevoile acestora”, spune Marijan Tomsic, Country Manager, BASF Agricultural Solutions Romania.

 

Platforma AGRIVI ofera o solutie completa pentru gestionarea digitala a tuturor proceselor din ferme - AGRIVI si BASF

 

Parteneriatul dintre BASF si AGRIVI este destinat tocmai acelor profesionisti din agricultura care nu sunt doar fermieri. Este pentru cei ce isi doresc performanta, eficienta, profit, dar si sustenabilitate. ”Sunt mandru ca acest parteneriat arata inca o data ca AGRIVI este din nou recunoscut drept solutia digitala inovatoare care contribuie la sustenabilitatea pe termen lung a productiei agricole, atat la nivel mondial, dar si in Romania. Cu ajutorul software-ului nostru, fermierii pot reduce riscurile si pot creste calitatea si randamentul recoltelor. Pe de alta parte, odata cu implementarea platformei AGRIVI, se asigura un control constant al procesului de productie, ceea ce permite trasabilitatea, astfel incat consumatorii pot avea o perspectiva complet transparenta asupra procesului de productie a alimentelor pe care le consuma. Acesta nu mai este viitorul nostru, ci prezentul”, a afirmat Mircea Draghici, General Manager AGRIVI Romania.

Parteneriatul dintre BASF si AGRIVI a inceput cu un proiect pilot, desfasurat in acest an. Obiectivul programului pilot a fost identificarea abordarilor ideale adaptate conditiilor din Romania. Astfel, participantii au beneficiat de instruire cu privire la capacitatile si beneficiile platformei, pentru a crea planificari de sezon agricol, pentru a putea monitoriza volumul de ore de lucru si activitatea specifica fermei, inputurile, precum si pentru a inregistra dinamica costurilor in timp real.

Utilizatorii platformei AGRIVI au recunoscut rapid beneficiile deciziilor luate pe baza datelor introduse, astfel ca pentru acestia noua abordare a reprezentat o adevarata cheie a succesului. Managementul integrat al resurselor, al operatiunilor, al finantelor si al fortei de munca, precum si trasabilitatea acestora, impreuna cu posibilitatea extinsa de raportare si analiza au facut ca solutia sa fie excelent primita de fermierii din proiectul pilot.

Si specialistii BASF implicati in proiect au recunoscut utilitatea platformei AGRIVI pentru fermieri. ”Pe langa componentele de comunicare online si canalele prin care incercam sa ajutam fermierii cu informatii tehnice, cu solutii la problemele lor din culturi, urmatorul pas este digitalizarea fermei. De aceea consideram ca o platforma de management al fermei precum AGRIVI este binevenita. Am testat aplicatia in faza de pilot timp de un sezon si suntem incantati de faptul ca AGRIVI ofera o solutie completa”, este de parere Bogdan Boboc, Digital & Online Manager BASF Agricultural Solutions Romania.

In acest moment, proiectul va trece in etapa urmatoare, in care platforma AGRIVI va putea fi implementata la nivel national, pentru un grup selectat de fermieri. Solutia AGRIVI permite accesul la informatii tehnice, agroeconomice, alerte meteo, insa punctul forte il constituie sectiunea de management al fermei. Fermierii pot face planificari de activitati, de recolte, de resurse umane, pot gestiona utilajele, lucrarile in camp sau pot primi inclusiv alerte pentru plata facturilor. Aceste facilitati si multe altele incluse in solutia de management AGRIVI vor putea facilita procesele de administrare a fermei, asigurand fermierilor instrumentele necesare pentru analiza detaliata a activitatii in scopul optimizarii profiturilor.

 

Platforma AGRIVI ofera o solutie completa pentru gestionarea digitala a tuturor proceselor din ferme - Proiectul AGRIVI si BASF

 

Despre AGRIVI

AGRIVI este lider global in solutii de agricultura digitala. Abordarea AGRIVI pentru rezolvarea problemei alimentare globale este prin digitalizarea agriculturii si prin schimbarea procesului decizional al fermierului care se bazeaza pe practici traditionale si cunostinte istorice. Anul acesta, compania a castigat premiul in categoria Sistem de Management Conectat in Ferma, accordat de catre Food & Agriculture Organization (FAO), din cadrul Natiunilor Unite. Platformele AGRIVI pentru management digital sunt disponibile in peste 10 limbi, inclusiv complet localizate pentru piata romaneasca, in limba locala si cu rapoarte administrative adaptate la specificul romanesc. Platformele AGRIVI de gestionare a fermelor sustin toti actorii din lantul valoric agroalimentar (exploatatii agricole mici sau mari, companii producatoare de produse alimentare si bauturi, retaileri, banci si multe altele).

 

Despre BASF Agricultural Solutions Romania

Cu o populatie in continua crestere, lumea devine din ce in ce mai dependenta de capacitatea noastra de a dezvolta o agricultura durabila si de a pastra un mediu sanatos. Colaborand cu agricultori, profesionisti in agricultura, experti in managementul daunatorilor si altii, ne asumam sa contribuim la acest lucru. De aceea, investim in cercetare si dezvoltare si intr-un portofoliu complex, inclusiv de seminte si trasaturi genetice, solutii chimice si biologice pentru protectia culturilor, gestionarea solului, sanatatea plantelor, controlul daunatorilor si agricultura digitala. Cu echipe de experti in laboratoare, pe camp, la birou si in unitatile de productie, conectam gandirea inovatoare si activitatea practica de zi cu zi pentru a crea idei ale lumii reale care functioneaza - pentru agricultori, societate si planeta. In 2020, divizia noastra a generat vanzari de 7,66 miliarde de euro. Pentru mai multe informatii, vizitati www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.

  

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>