Compania BASF, unul dintre liderii domeniului industrial, cu un portofoliu extins de produse si solutii pentru protectia plantelor, a ales platforma software AGRIVI, dedicata managementului in agricultura, pentru a-si diversifica portofoliul de solutii agro destinat fermelor si cooperativelor din Romania. Parteneriatul este unul complex, ce are drept obiectiv facilitarea tranzitiei fermierilor romani catre agricultura digitala.
Colaborarea celor doua companii vine ca raspuns la provocarile agriculturii moderne, in care caracterul tot mai imprevizibil al vremii, dificultatea combaterii agentilor de daunare, volatilitatea preturilor si insuficienta tot mai acuta a resurselor naturale au devenit probleme tot mai actuale si mai complexe.
Platforma AGRIVI este cunoscuta la nivel global ca lider in segmentul Ag-Tech. Este o solutie completa de gestionare digitala a tuturor proceselor din ferme sau cooperative si ofera capacitati avansate pentru planificarea, trasabilitatea si analiza intregului flux de productie. Asa cum produsele si solutiile de protectie a plantelor oferite de BASF contribuie la cresterea productivitatii si calitatii recoltelor, simplificand activitatile in ferma, solutia AGRIVI le permite fermierilor romani sa isi digitalizeze toate procesele din ferma pentru a putea lua decizii coerente bazate pe date reale din camp, cu scopul de a obtine in final recolte mai bogate, de o calitate superioara.
Solutia AGRIVI permite fermierilor sa aiba acces la cele mai bune practici agricole de actualitate. In acelasi timp, le ofera posibilitatea de a gestiona simplu si rapid toate activitatile din camp sau ferma. Fermierii pot astfel sa planifice intregul sezon agricol, sa analizeze productia si sa integreze in platforma AGRIVI alte tehnologii digitale pentru agricultura, precum statii meteo, aplicatii de gestiune a parcului auto si de utilaje sau imagistica prin satelit. In acest mod, fermierii pot prelua controlul complet asupra fluxului de productie, pentru un management mult mai eficient al fermei.
Initiativa parteneriatului BASF si AGRIVI a pornit de la o constatare simpla: indiferent daca fermierii sunt sau nu pregatiti, digitalizarea agriculturii devine o realitate in tot mai multe ferme din Romania. Sa faci agricultura traditionala nu mai este nici macar o solutie de compromis, iar acest lucru se reflecta tot mai mult in activitatea marilor ferme si a fermierilor de top. Tocmai de aceea, BASF adopta o pozitie de lider, oferind noi servicii si produse care sa ii sprijine pe fermieri in tranzitia catre digitalizare.
BASF investeste in permanenta pentru a dezvolta produse si solutii in avantajul fermierilor, prietenoase cu mediul inconjurator. Prin digitalizare se poate sustine astfel agricultura moderna si sustenabila. ”Serviciile digitale oferite de AGRIVI vin in completarea portofoliului de solutii inovatoare BASF. Ajutam, astfel, fermierii nu doar cu produsele noastre, dar ii sustinem si in procesele de digitalizare, oferindu-le solutia de farm management de la AGRIVI. Am ales varianta pe care am considerat-o cea mai potrivita pentru nevoile acestora”, spune Marijan Tomsic, Country Manager, BASF Agricultural Solutions Romania.
Parteneriatul dintre BASF si AGRIVI este destinat tocmai acelor profesionisti din agricultura care nu sunt doar fermieri. Este pentru cei ce isi doresc performanta, eficienta, profit, dar si sustenabilitate. ”Sunt mandru ca acest parteneriat arata inca o data ca AGRIVI este din nou recunoscut drept solutia digitala inovatoare care contribuie la sustenabilitatea pe termen lung a productiei agricole, atat la nivel mondial, dar si in Romania. Cu ajutorul software-ului nostru, fermierii pot reduce riscurile si pot creste calitatea si randamentul recoltelor. Pe de alta parte, odata cu implementarea platformei AGRIVI, se asigura un control constant al procesului de productie, ceea ce permite trasabilitatea, astfel incat consumatorii pot avea o perspectiva complet transparenta asupra procesului de productie a alimentelor pe care le consuma. Acesta nu mai este viitorul nostru, ci prezentul”, a afirmat Mircea Draghici, General Manager AGRIVI Romania.
Parteneriatul dintre BASF si AGRIVI a inceput cu un proiect pilot, desfasurat in acest an. Obiectivul programului pilot a fost identificarea abordarilor ideale adaptate conditiilor din Romania. Astfel, participantii au beneficiat de instruire cu privire la capacitatile si beneficiile platformei, pentru a crea planificari de sezon agricol, pentru a putea monitoriza volumul de ore de lucru si activitatea specifica fermei, inputurile, precum si pentru a inregistra dinamica costurilor in timp real.
Utilizatorii platformei AGRIVI au recunoscut rapid beneficiile deciziilor luate pe baza datelor introduse, astfel ca pentru acestia noua abordare a reprezentat o adevarata cheie a succesului. Managementul integrat al resurselor, al operatiunilor, al finantelor si al fortei de munca, precum si trasabilitatea acestora, impreuna cu posibilitatea extinsa de raportare si analiza au facut ca solutia sa fie excelent primita de fermierii din proiectul pilot.
Si specialistii BASF implicati in proiect au recunoscut utilitatea platformei AGRIVI pentru fermieri. ”Pe langa componentele de comunicare online si canalele prin care incercam sa ajutam fermierii cu informatii tehnice, cu solutii la problemele lor din culturi, urmatorul pas este digitalizarea fermei. De aceea consideram ca o platforma de management al fermei precum AGRIVI este binevenita. Am testat aplicatia in faza de pilot timp de un sezon si suntem incantati de faptul ca AGRIVI ofera o solutie completa”, este de parere Bogdan Boboc, Digital & Online Manager BASF Agricultural Solutions Romania.
In acest moment, proiectul va trece in etapa urmatoare, in care platforma AGRIVI va putea fi implementata la nivel national, pentru un grup selectat de fermieri. Solutia AGRIVI permite accesul la informatii tehnice, agroeconomice, alerte meteo, insa punctul forte il constituie sectiunea de management al fermei. Fermierii pot face planificari de activitati, de recolte, de resurse umane, pot gestiona utilajele, lucrarile in camp sau pot primi inclusiv alerte pentru plata facturilor. Aceste facilitati si multe altele incluse in solutia de management AGRIVI vor putea facilita procesele de administrare a fermei, asigurand fermierilor instrumentele necesare pentru analiza detaliata a activitatii in scopul optimizarii profiturilor.
Despre AGRIVI
AGRIVI este lider global in solutii de agricultura digitala. Abordarea AGRIVI pentru rezolvarea problemei alimentare globale este prin digitalizarea agriculturii si prin schimbarea procesului decizional al fermierului care se bazeaza pe practici traditionale si cunostinte istorice. Anul acesta, compania a castigat premiul in categoria Sistem de Management Conectat in Ferma, accordat de catre Food & Agriculture Organization (FAO), din cadrul Natiunilor Unite. Platformele AGRIVI pentru management digital sunt disponibile in peste 10 limbi, inclusiv complet localizate pentru piata romaneasca, in limba locala si cu rapoarte administrative adaptate la specificul romanesc. Platformele AGRIVI de gestionare a fermelor sustin toti actorii din lantul valoric agroalimentar (exploatatii agricole mici sau mari, companii producatoare de produse alimentare si bauturi, retaileri, banci si multe altele).
Despre BASF Agricultural Solutions Romania
Cu o populatie in continua crestere, lumea devine din ce in ce mai dependenta de capacitatea noastra de a dezvolta o agricultura durabila si de a pastra un mediu sanatos. Colaborand cu agricultori, profesionisti in agricultura, experti in managementul daunatorilor si altii, ne asumam sa contribuim la acest lucru. De aceea, investim in cercetare si dezvoltare si intr-un portofoliu complex, inclusiv de seminte si trasaturi genetice, solutii chimice si biologice pentru protectia culturilor, gestionarea solului, sanatatea plantelor, controlul daunatorilor si agricultura digitala. Cu echipe de experti in laboratoare, pe camp, la birou si in unitatile de productie, conectam gandirea inovatoare si activitatea practica de zi cu zi pentru a crea idei ale lumii reale care functioneaza - pentru agricultori, societate si planeta. In 2020, divizia noastra a generat vanzari de 7,66 miliarde de euro. Pentru mai multe informatii, vizitati www.agriculture.basf.com sau oricare dintre canalele noastre de social media.
29-04-2025 Stiri agricole
Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>
28-04-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>
25-04-2025 Stiri agricole
Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>
25-04-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>
25-04-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Mai multe>>
25-04-2025 Stiri agricole
Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>
24-04-2025 Stiri agricole
Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>
18-04-2025 Siguranta alimentara
InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>
18-04-2025 Stiri agricole
Pentru a aduce claritate asupra modului în care funcționează sistemul antigrindină și de creștere a precipitațiilor în România, IAA – Intervenții Active în Atmosferă, aduce în prim-plan informații documentate. Cu o experiență de peste 30 de ani, IAA este o societate privată românească care desfășoară o activitate strategică, susținând fermierii, protejând culturile și contribuind direct la securitatea alimentară a țării Mai multe>>
18-04-2025 Stiri agricole
Se estimează că până la sfârșitul secolului migrația globală se va dubla, în mare parte din cauza crizelor devastatoare și interconectate reprezentate de degradarea solului, schimbările climatice și insecuritatea alimentară, conform unui nou raport publicat astăzi de mișcarea Salvează Solul. Mai multe>>
17-04-2025 Credite agricultura
Tarfin, liderul regional în domeniul finanțărilor în agricultură, continuă să aducă soluții inovative pentru fermierii din toate colțurile țării, asigurându-se că aceștia au acces la finanțare rapidă, flexibilă și digitală. În acest sezon, compania își reafirmă angajamentul de a sprijini fermierii din România și de a asigura sustenabilitatea producției agricole. . Mai multe>>
17-04-2025 Marketing agroalimentar
Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Republica Moldova la Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost desemnată „Cel mai bun Director de Marketing din România” la Gala de Excelență în Management organizată de revista Capital.Evenimentul celebrează realizările remarcabile ale liderilor de afaceri din întreaga țară, care conduc proiecte cu impact în domenii cheie precum marketing, vânzări, resurse umane și altele. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>