Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de grup.
Evenimentul a facilitat discutii ample si a oferit o perspectiva detaliata asupra strategiei de dezvoltare a companiei Agra Asigurari in contextul dinamic al industriei agricole si indicatorii cheie de performanta.
Cu peste 1.357.000 ha asigurate la nivel national, Agra Asigurari detine in prezent o cota de piata de peste 50%. Analizand rezultatele financiare ale anului 2023, se remarca performantele notabile ale companiei in domeniul asigurarilor agricole.
Cu prime in valoare de peste 340 milioane de euro incasate la nivel de grup, compania a demonstrat o crestere stabila a veniturilor generate. De asemenea, la nivel de grup, suprafata asigurata a insumat 4.2 milioane de hectare si suma asigurata de 10.8 miliarde de euro indica o extindere a portofoliului de asigurari si o consolidare a pozitiei pe piata. Cei aproximativ 67.000 de clienti demonstreaza increderea in serviciile oferite de companie, iar prezenta a 180 de angajati si peste 550 de evaluatori subliniaza dimensiunea si amploarea operatiunilor sale. In ansamblu, rezultatele financiare pentru anul 2023 reflecta o perspectiva promitatoare pentru viitorul companiei in industria asigurarilor.
„Ne-am angajat ferm intr-o directie de dezvoltare strategica, axata pe satisfactia si protectia muncii fermierilor din Romania, care se confrunta anual cu schimbarile climatice imprevizibile. Astfel, am identificat domeniile cheie de dezvoltare pe piata din Romania, pentru a continua sa oferim servicii relevante pentru nevoile agriculturii autohtone si a ne consolida pozitia pe piata asigurarilor. Acestea includ cea mai larga paleta de riscuri asigurabile din Europa si servicii digitalizate de inalta calitate, acoperind sectoare agricole cheie, precum cultura mare, pomicultura, viticultura, spatiile protejate - legumicultura. Prin aceste initiative, ne reafirmam dedicarea fata de cresterea durabila si ne asiguram ca suntem mereu la inaltimea asteptarilor, intr-un mediu economic in continua schimbare”, declara Adrian-Horia Lupu, Director General Agra Asigurari.
Agra Asigurari ofera cea mai rapida si moderna evaluare a daunelor din Europa, cu o perioada de aprobare interna a platilor de sub 2 zile. Portalul online Agra Asigurari aduce numeroase avantaje clientilor si brokerilor deopotriva, precum procesul simplificat de comunicare, acces facil indiferent de locatie, calculator online de prime, vizualizare securizata a documentelor de asigurare, avizare simpla si rapida a daunelor si posibilitatea de a accesa serviciul AgraSat, pentru vizualizarea in timp real a imaginilor din satelit cu parcelele aferente culturilor detinute.
Asigurarea plantatiilor pomicole ofera doua tipuri distincte de acoperire, respectiv Plantatii pomicole Basis si Plantatii pomicole protejate Basis. Primul produs asigura rodul plantatiilor sau arbustilor fructiferi impotriva grindinei, indiferent de varietatea soiurilor, fiind incluse chiar si plantatiile noi, avand obligativitatea de a asigura intreaga suprafata plantata cu aceeasi cultura/plantatie/specie.
In cazul celei de-a doua optiuni, se asigura atat rodul plantatiilor pomicole sau al arbustilor fructiferi, cat si sistemul de protectie antigrindina si pomii fructiferi impotriva grindinei si a furtunii, existand conditia ca suprafata acoperita de sistemul antigrindina sa nu depaseasca 15 hectare. In cazul unei daune totale asupra sistemului de protectie antigrindina vor fi despagubite si daunele mecanice provocate de aceasta asupra rodului. Foliile de protectie anti ploaie de sub plasa antigrindina, precum si alte echipamente suplimentare, se pot asigura impotriva riscurilor grindina si furtuna.
Suma asigurata variaza in functie de tipul de plantatie si produs de asigurare. Pentru Plantatii pomicole Basis, suma asigurata pentru riscul de grindina poate fi aleasa de catre asigurat in functie de productia asteptata.
Pentru Plantatiile pomicole protejate Basis, suma asigurata pentru rodul plantatiei poate fi aleasa de catre asigurat in functie de productia asteptata. Pentru sistemele de protectie, suma asigurata este stabilita la 60.000 lei/ha pentru structura de sustinere si 40.000 lei/ha pentru plasa antigrindina, iar pentru pomii fructiferi este de 75.000 lei/ha, fara posibilitate de modificare.
Despagubirile in cazul plantatiilor pomicole pe rod sunt calculate in functie de clasificarea rodului conform standardelor de calitate ale Uniunii Europene si se acorda in caz de dauna totala sau partiala, cu sau fara fransiza, in functie de amploarea daunelor.
De asemenea, fermierii pot suporta mai multe tipuri de fransize, in functie de de culturi si sumele asigurate. Termenul de subscriere pentru aceste asigurari este 15.05, iar acoperirea intra in vigoare dupa inflorirea deplina a plantelor.
Pachetul Vita de Vie Basis ofera asigurare pentru plantatiile viticole, scolile de vita de vie si corzi altoi impotriva riscurilor climatice, inclusiv grindina, incendiu/foc si furtuna/ploaie torentiala. Asigurarea acopera cheltuielile tehnologice suplimentare cauzate de grindina pentru struguri dupa stadiul de vegetatie BBCH 85.
In cadrul pachetului Vita de Vie Universal, asigurarea cuprinde suplimentar protectie impotriva inghetului tarziu de primavara. Valabilitatea acoperirii pentru inghetul tarziu incepe de la dezmugurire si se extinde pana la data de 31 mai.
Printre beneficiile oferite de acest produs se afla alegerea sumei de asigurare. Evaluarea daunelor se efectueaza rapid, fara a se solicita documente suplimentare (de ex. raportul de la INMH), plata indemnizatiei de asigurare se efectueaza in maxim 30 de zile de la semnarea protocolului final de dauna.
Astfel, Agra Asigurari garanteaza asistenta rapida si competenta in caz de daune, asigurand un sprijin esential in momentele dificile. Prin investitii continue in angajati calificati si motivati, dar si in dezvoltarea echipei de evaluatori formata din fermieri si ingineri agronomi care inteleg realitatea activitatilor din teren, Agra Asigurari isi consolideaza capacitatea de a raspunde eficient nevoilor variate ale clientilor sai. De asemenea, compania se angajeaza sa creasca in mod profitabil si sa opereze in mod durabil, tinand cont atat de cerintele clientilor, cat si de impactul asupra comunitatii si mediului inconjurator.
Despre Agra Asigurari
Incepand cu 2016, compania Agra Asigura ofera produsele sale de asigurare fermierilor din Romania fiind singurul asigurator specializat pe domeniul agricol. Prin dezvoltarea permanenta a paletei de produse, compania ofera asiguratilor cele mai bune solutii pentru prevenirea efectelor climatice. Agra Asigurari garanteaza cea mai rapida si moderna evaluare de daune din Europa. Astfel, ajutorul rapid si nebirocratic in caz de dauna este principiul de baza al societatii Agra Asigurari.
28-06-2025 Informatii utile
InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorilor și Asociația Energia Inteligentă lansează Ghidul consumatorului de energie electrică și gaze naturale, un instrument util pentru toți consumatorii de energie care aduce în prim plan importanța cunoașterii drepturilor și responsabilităților acestora în raport cu furnizorii și operatorii din domeniul energetic. În contextul liberalizării pieței de energie electrică începând cu data de 1 iulie 2025, pentru a plăti un preț corect la c... Mai multe>>
27-06-2025 Stiri agricole
Informare HBM Consulting: În dimineața zilei de 25 iunie, am transmis o solicitare oficială privind accelerarea implementării Schemei de sprijin pentru autoconsum energetic destinată sectoarelor cod CAEN 01, 10 și 11 ( https://ros.ms/r4PrN ). Mai multe>>
27-06-2025 Stiri agricole
Cum reparăm un deficit de miliarde și construim o industrie agroalimentară competitivă? Există o ironie greu de ignorat în peisajul economic al României. Una dintre cele mai fertile țări din Europa importă majoritatea alimentelor pe care le consumă. Rafturile din retail spun povestea unui paradox devenit cotidian: carne procesată din vest, lactate din centrul Europei, dulciuri și conserve de oriunde, mai puțin de aici. Și asta într-o țară care are pământ fertil, tradiție agricolă, și ... Mai multe>>
27-06-2025 Stiri agricole
Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, anunță lansarea seriei video „ADN de Fermier”, realizată în parteneriat cu emisiunea Agro Jurnal de pe canalul național Digi 24. Episoadele vor fi difuzate lunar pe parcursul întregului an și sunt concepute pentru a evidenția rolul tranziției generaționale în agricultura românească. Mai multe>>
23-06-2025 Stiri agricole
București, 23.06.2025 — Compania IAA – Intervenții Active în Atmosferă atrage atenția asupra unei situații critice care pune în pericol funcționarea întregului sistem național de combatere a căderilor de grindină și de stimulare a precipitațiilor.https://www.youtube.com/watch?v=7GAxhsfgCPw Mai multe>>
21-06-2025 Stiri agricole
20 iunie 2025, Sediul Autorității pentru Digitalizarea României (ADR)Prin acest protocol, Clubul Fermierilor Români și Autoritatea pentru Digitalizarea României își propun:- Să sprijine adoptarea tehnologiei digitale în ferme prin inițiative de formare și consiliere,- Să faciliteze accesul la finanțări pentru proiecte de digitalizare- Să contribuie la reducerea decalajului digital și la creșterea competitivității fermierilor români pe piața europeană. Mai multe>>
20-06-2025 Marketing agroalimentar
Napolact marchează un nou record de prezență în gospodăriile din România, atingând un nivel istoric de 45%, conform datelor aferente primului trimestru din 2025. Cu alte cuvinte, aproape 1 din 2 gospodării românești aleg Napolact, confirmând încrederea consumatorilor în calitatea și autenticitatea brandului. Mai multe>>
19-06-2025 Siguranta alimentara
Pe măsură ce lumea continuă să facă față efectelor vremii extreme și ale perturbărilor economice, securitatea alimentară rămâne una dintre cele mai presante priorități globale. Potrivit Raportului Global privind Criza Alimentară 20251, aproape 295 de milioane de oameni s-au confruntat cu insecuritate alimentară acută anul trecut, o creștere uluitoare față de anii anteriori. Mai multe>>
19-06-2025 Plati APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început miercuri, 18 iunie 2025, transferul sumelor aferente Sprijinului Cuplat pentru Campania 2024. Peste 43.500 de fermieri vor beneficia de plăți în valoare totală de peste 60 de milioane de euro, fonduri provenite din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA). Mai multe>>
18-06-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg că a fost publicat în Monitorul Ofical al României nr. 549/13.06.2025, Ordinul nr. 213 din 12.06.2025 pentru completarea anexei la Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr. 117/2023 privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condiţiile şi modul de implementare a intervenţiei IS-V-01 „Restructurarea şi reconversia plantaţiilor viticole” din cadrul Planului strategic PAC 2023-20... Mai multe>>
16-06-2025 APIA
Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice că la data de 13 iunie a.c. s-a încheiat Campania de primire a Cererilor de plată aferente anului 2025. Astfel, în perioada 03 martie – 13 iunie 2025, au fost depuse 708.012 cereri de plată pentru o suprafață de 9.875.710,11 milioane hectare. Mai multe>>
16-06-2025 Stiri agricole
Brandul românesc Artesana a fost distins cu titlul de „Artisan Dairy Innovator of the Year” în cadrul prestigioasei competiții internaționale Global Brand Awards 2025, organizată de Global Brands Magazine, cu sediul în Marea Britanie. Ceremonia de decernare a avut loc în seara zilei de 13 iunie, la The Grand Hyatt Dubai, și a reunit lideri ai industriei din întreaga lume. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>