Olympus si Tetra Pak au lansat noul lapte de capra de la ferme romanesti

Lapte de capra de la ferme romanestiInca de la intrarea pe piata din Romania in 1999, Olympus, unul dintre cei mai mari producatori locali de lactate, a investit permanent in inovatie, ceea ce s-a reflectat in dezvoltarea rapida a companiei in segmentele de iaurt si lapte. Recent, Olympus a adaugat un nou produs in portofoliul sau, prin introducerea laptelui de capra de inalta calitate, obtinut de la fermele din Romania, in ambalaj de carton Tetra Gemina® Aseptic.


Laptele de capra reprezinta un segment relativ mic, dar in crestere pe piata lactatelor din Romania. Valorificand sansa de a se diferentia in materie de marca si produs, Olympus a decis sa investeasca in continuare in aceasta subcategorie si a raspuns astfel unor noi nevoi ale consumatorilor, interesati din ce in ce mai mult de un stil de viata sanatos. In plus, avand un continut scazut de lactoza si acizi grasi, laptele de capra este usor digerabil, fiind potrivit pentru alimentatia copiilor, precum si a adultilor.

Aceasta lansare recenta este rezultatul parteneriatului dintre Olympus si Tetra Pak, liderul in solutii de procesare si ambalare a alimentelor. Pentru a-si dezvolta capacitatea de productie si a putea sustine extinderea portofoliului sau, Olympus a investit aproape doua milioane de euro in 2015, in instalarea unei noi linii de productie Tetra Pak®, A3/Flex. Integrand functii de performanta, precum alimentarea automata care asigura o productie continua, conditii aseptice speciale si o sterilizare mai sigura a materialelor de ambalare, aceasta linie de productie ofera avantaje competitive in materie de flexibilitate in productie, precum si oportunitati de reducere a costurilor si de imbunatatire a performantei operationale.

Lapte de capra de la ferme romanesti - ambalaj de carton Tetra Gemina AsepticInvestitia a permis producatorului Olympus sa demareze productia locala a laptelui de capra, in fabrica Halchiu din Brasov, consolidand astfel parteneriatul cu fermierii romani. Astfel, laptele utilizat in productia lactatelor Olympus provine doar din fermele romanesti.

Laptele de capra Olympus este disponibil in retail in noul ambalaj de carton la 1 litru Tetra Gemina® Aseptic, de la Tetra Pak. Designul unghiular si orificiul larg pentru turnare usoara, forma ergonomica pentru o mai buna manevrare si capacul HeliCap™ 27 pentru deschidere si resigilare rapida fac ca acest ambalaj sa fie ideal pentru consumul casnic. De asemenea, ambalajul are certificarea FSC™ (Forest Stewardship Council), care garanteaza ca fibra de lemn din care este produs este obtinuta din paduri gestionate responsabil. Acest ambalaj este doar unul dintre numeroasele forme si dimensiuni din familia de ambalaje Tetra Gemina Aseptic, pe care Olympus le poate produce pe linia Tetra Pak A3/Flex, ceea ce ii ofera flexibilitate sporita in productie, in linie cu cerintele in continua schimbare ale pietei.

Ilias Pliatsikas, General Manager Olympus Romania a declarat: “Pentru noi, calitatea este intotdeauna pe primul loc. De-a lungul anilor, am investit in inovatii tehnologice si de produs, pentru a le oferi cele mai bune produse lactate consumatorilor din Romania. Parteneriatul cu Tetra Pak si lansarea laptelui de capra in ambalajul Tetra Gemina Aseptic reflecta angajamentul nostru de a oferi lactate de inalta calitate.

Catalina Siriteanu, Operational Marketing Director in cadrul Tetra Pak completeaza: “Olympus este un producator cu adevarat inovator si suntem extrem de incantati sa lucram impreuna cu ei la dezvoltarea pietei lactatelor din lapte de capra in Romania. La Tetra Pak, incercam constant sa contribuim la introducerea de produse noi pe piata, deoarece stim ca romanii isi doresc mai multa diversitate in gust, design sau in beneficii functionale. De aceea, laptele de capra de la Olympus in noul ambalaj Tetra Gemina Aseptic va fi alegerea perfecta pentru multi consumatori care isi doresc sa adauge mai mult gust si savoare in viata de zi cu zi.”

Pentru mai multe informatii despre Olympus, va rugam sa vizitati www.olympusdairy.ro, iar pentru mai multe informatii despre ambalajele din carton Tetra Gemina® Aseptic, liniile de productie Tetra Pak si intreaga gama de produse, va rugam sa vizitati www.tetrapak.ro.

DESPRE OLYMPUS
Grupul Olympus este prezent in Romania din 1999. In ultimii 17 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor romani, in efortul de a imbunatati metodele de crestere si ingrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate in ceea ce priveste colectarea laptelui. In perioada 1999-2016, investitia totala a grupului Olympus in Romania s-a ridicat la 70 de milioane de euro.

Grupul de firme, detinut de o familie aflata la a treia generatie de producatori de lactate, are sediul in Trikala, Grecia, si opereaza in 34 de tari, inclusiv pe piete precum SUA, Germania si Italia. In prezent, detine cinci unitati de productie in Grecia, Bulgaria si Romania, care produc lactate si sucuri naturale.

Pentru mai multe informatii, accesati
www.olympusdairy.ro si facebook.com/OlympusDairy.

DESPRE TETRA PAK
Tetra Pak este lider mondial in solutii de procesare, ambalare si distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrand indeaproape cu clientii si furnizorii nostri, oferim produse sigure, inovatoare si in armonie cu protectia mediului inconjurator, care satisfac in fiecare zi cerintele consumatorilor din peste 170 de tari. Avand aproximativ 23.000 de angajati in peste 80 de tari, noi credem in asumarea cu responsabilitate a pozitiei de lider in industria de profil, pentru crearea unei cresteri profitabile in armonie cu protectia mediului inconjurator si cu o buna conduita sociala.

Motto-ul nostru, „PROTEJEAZA CE E BUN™", reflecta viziunea noastra de a oferi alimente sanatoase si disponibile oriunde. Mai multe informatii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro.

  

Noutati

Tunsul oilor

14-02-2017 Ovine si caprine

Tunsul oilor

Perioada optima pentru tunsul oilor se stabileste in functie de rasa, factorii climatici si posibilitatile de adapostire. Oile cu lana groasa si semifina, crescute in zone de altitudine mare, fiind mai rezistente la variatiile de temperatura, se pot tunde mai devreme, chiar in prima jumatate a lunii mai. Mai multe>>

Pregatirea si desfasurarea campaniei de fatari la ovine

16-01-2017 Ovine si caprine

Pregatirea si desfasurarea campaniei de fatari la ovine

Campania de fatari la ovine se desfasoara, in sistemul traditional, incepand cu ultima decada din ianuarie, luna februarie si prima decada a lunii martie, in functie de data introducerii berbecilor reproducatori in turmele cu oile stabilite pentru reproductie. Mai multe>>

Rase de oi: Rasa Turcana

02-12-2016 Ovine si caprine

Rase de oi: Rasa Turcana

Se creste in tara noastra din cele mai vechi timpuri, fiind cunoscuta si sub denumirea de "Oaia Barsana". Inainte de 1950 reprezenta la noi peste 60% din efectivul ovin. Datorita actiunii de ameliorare, actiune intreprinsa in ultimii 20 de ani, prin incrucisari cu Tigaie si Merinos, turcana si metisi acestia reprezinta astazi cca. 43% din totalul oilor existente. Mai multe>>

Cum au reusit stanele romanesti sa intre in secolul 21 cu ajutorul elvetienilor?

19-11-2016 Ovine si caprine

Cum au reusit stanele romanesti sa intre in secolul 21 cu ajutorul elvetienilor?

Reteaua Nationala pentru Dezvoltare Rurala va prezinta un proiect de succes prin care un consortiu de ONG-uri romano-elvetiene a reusit sa aduca sase stane din zona montana in secolul 21. Proiectul „Modele agricole sustenabile pentru zona montana a Romaniei” a vizat construirea de stane si saivane, asigurarea independentei energetice prin resurse regenerabile, imbunatatirea managementului in ceea ce priveste pasunatul, dar si crearea brand-ului “De la munte”, sub umbrela caruia sa se comercializ... Mai multe>>

Intalnire intre ANSVSA si Crescatorii de ovine pe tema sanatatii animalelor si a oportunitatilor de export

11-10-2016 Ovine si caprine

Intalnire intre ANSVSA si Crescatorii de ovine pe tema sanatatii animalelor si a oportunitatilor de export

O echipa de specialisti din cadrul ANSVSA, condusa de presedintele dr. Radu Roatis Chetan, s-a intalnit la sediul Autoritatii cu principalii reprezentanti ai crescatorilor si exportatorilor de ovine si caprine din Romania. Printre temele abordate s-au numarat: Mai multe>>

Drumul oii: Trei ciobani, 300 de oi, 100 de zile, 1400 km

28-09-2016 Ovine si caprine

Drumul oii: Trei ciobani, 300 de oi, 100 de zile, 1400 km

In anul 2013, doi ciobani din Romania si unul polonez au plecat la drum, in transhumanta, cu 300 de oi si un miel. Au mers 100 de zile si au parcurs aproape 1400 de kilometri. Destinatia finala: Muntii Tatra. Expozitia - prefata a proiectului cultural Drumul oii. Poveste cu sfarsit asteptat ? - Va fi deschisa la Muzeul National al Taranului Roman, sala Acvariu, in perioada 22 septembrie - 30 octombrie 2016. Intrarea este libera. Mai multe>>

Pregatirea campaniei de monta la ovine

20-09-2016 Ovine si caprine

Pregatirea campaniei de monta la ovine

O etapa prioritara in tehnologia de crestere a ovinelor o constituie implementarea unor masuri specifice in domeniul reproductei, masuri care sa genereze obtinerea unui indice de natalitate ridicat, pentru a se asigura inlocuirea animalelor valorificate, reformate sau moarte, cat si cresterea numerica a efectivului. Mai multe>>

TERRACALCO 95 sau cum sa imbunatatesti calitatea pajistilor si fanetelor in cel mai scurt timp

14-09-2016 Pajisti pasuni fanete

TERRACALCO 95 sau cum sa imbunatatesti calitatea pajistilor si fanetelor in cel mai scurt timp

TerraCalco 95 este cea mai buna solutie pentru a amenda solul, optimizand astfel cantitatea si calitatea pasunilor si a fanetelor. Compania Carmeuse vine in ajutorul agricultorilor prin crearea unui sol mai fertil, cu plante cu o valoare furajera mai mare. Mai multe>>

Oi din rase ameliorate pentru zona de munte

10-08-2016 Ovine si caprine

Oi din rase ameliorate pentru zona de munte

Zona montana are un aport substantial pentru dezvoltarea sectorului ovin in tara noastra. Acest patrimoniu national de furaje, corect valorificat poate determina productii superioare la produsele animaliere (lapte, carne, lana), cu costuri reduse. Oile din rasele romanesti, precum Turcana, au o deosebita rusticitate si rezistenta la conditiile aspre de mediu. Mai multe>>

Olympus si Tetra Pak au lansat noul lapte de capra de la ferme romanesti

21-07-2016 Ovine si caprine

Olympus si Tetra Pak au lansat noul lapte de capra de la ferme romanesti

Inca de la intrarea pe piata din Romania in 1999, Olympus, unul dintre cei mai mari producatori locali de lactate, a investit permanent in inovatie, ceea ce s-a reflectat in dezvoltarea rapida a companiei in segmentele de iaurt si lapte. Recent, Olympus a adaugat un nou produs in portofoliul sau, prin introducerea laptelui de capra de inalta calitate, obtinut de la fermele din Romania, in ambalaj de carton Tetra Gemina® Aseptic. Mai multe>>

Cresterea si intretinerea caprelor in sistem extensiv

19-07-2016 Ovine si caprine

Cresterea si intretinerea caprelor in sistem extensiv

Aceasta modalitate de crestere este de obicei adoptata de micii crescatori de la sate. Mai multe gospodarii isi aduna caprele intr-o turma, numarul lor variind intre 50-200 capete. Mai multe>>