Olympus si Tetra Pak au lansat noul lapte de capra de la ferme romanesti

Lapte de capra de la ferme romanestiInca de la intrarea pe piata din Romania in 1999, Olympus, unul dintre cei mai mari producatori locali de lactate, a investit permanent in inovatie, ceea ce s-a reflectat in dezvoltarea rapida a companiei in segmentele de iaurt si lapte. Recent, Olympus a adaugat un nou produs in portofoliul sau, prin introducerea laptelui de capra de inalta calitate, obtinut de la fermele din Romania, in ambalaj de carton Tetra Gemina® Aseptic.


Laptele de capra reprezinta un segment relativ mic, dar in crestere pe piata lactatelor din Romania. Valorificand sansa de a se diferentia in materie de marca si produs, Olympus a decis sa investeasca in continuare in aceasta subcategorie si a raspuns astfel unor noi nevoi ale consumatorilor, interesati din ce in ce mai mult de un stil de viata sanatos. In plus, avand un continut scazut de lactoza si acizi grasi, laptele de capra este usor digerabil, fiind potrivit pentru alimentatia copiilor, precum si a adultilor.

Aceasta lansare recenta este rezultatul parteneriatului dintre Olympus si Tetra Pak, liderul in solutii de procesare si ambalare a alimentelor. Pentru a-si dezvolta capacitatea de productie si a putea sustine extinderea portofoliului sau, Olympus a investit aproape doua milioane de euro in 2015, in instalarea unei noi linii de productie Tetra Pak®, A3/Flex. Integrand functii de performanta, precum alimentarea automata care asigura o productie continua, conditii aseptice speciale si o sterilizare mai sigura a materialelor de ambalare, aceasta linie de productie ofera avantaje competitive in materie de flexibilitate in productie, precum si oportunitati de reducere a costurilor si de imbunatatire a performantei operationale.

Lapte de capra de la ferme romanesti - ambalaj de carton Tetra Gemina AsepticInvestitia a permis producatorului Olympus sa demareze productia locala a laptelui de capra, in fabrica Halchiu din Brasov, consolidand astfel parteneriatul cu fermierii romani. Astfel, laptele utilizat in productia lactatelor Olympus provine doar din fermele romanesti.

Laptele de capra Olympus este disponibil in retail in noul ambalaj de carton la 1 litru Tetra Gemina® Aseptic, de la Tetra Pak. Designul unghiular si orificiul larg pentru turnare usoara, forma ergonomica pentru o mai buna manevrare si capacul HeliCap™ 27 pentru deschidere si resigilare rapida fac ca acest ambalaj sa fie ideal pentru consumul casnic. De asemenea, ambalajul are certificarea FSC™ (Forest Stewardship Council), care garanteaza ca fibra de lemn din care este produs este obtinuta din paduri gestionate responsabil. Acest ambalaj este doar unul dintre numeroasele forme si dimensiuni din familia de ambalaje Tetra Gemina Aseptic, pe care Olympus le poate produce pe linia Tetra Pak A3/Flex, ceea ce ii ofera flexibilitate sporita in productie, in linie cu cerintele in continua schimbare ale pietei.

Ilias Pliatsikas, General Manager Olympus Romania a declarat: “Pentru noi, calitatea este intotdeauna pe primul loc. De-a lungul anilor, am investit in inovatii tehnologice si de produs, pentru a le oferi cele mai bune produse lactate consumatorilor din Romania. Parteneriatul cu Tetra Pak si lansarea laptelui de capra in ambalajul Tetra Gemina Aseptic reflecta angajamentul nostru de a oferi lactate de inalta calitate.

Catalina Siriteanu, Operational Marketing Director in cadrul Tetra Pak completeaza: “Olympus este un producator cu adevarat inovator si suntem extrem de incantati sa lucram impreuna cu ei la dezvoltarea pietei lactatelor din lapte de capra in Romania. La Tetra Pak, incercam constant sa contribuim la introducerea de produse noi pe piata, deoarece stim ca romanii isi doresc mai multa diversitate in gust, design sau in beneficii functionale. De aceea, laptele de capra de la Olympus in noul ambalaj Tetra Gemina Aseptic va fi alegerea perfecta pentru multi consumatori care isi doresc sa adauge mai mult gust si savoare in viata de zi cu zi.”

Pentru mai multe informatii despre Olympus, va rugam sa vizitati www.olympusdairy.ro, iar pentru mai multe informatii despre ambalajele din carton Tetra Gemina® Aseptic, liniile de productie Tetra Pak si intreaga gama de produse, va rugam sa vizitati www.tetrapak.ro.

DESPRE OLYMPUS
Grupul Olympus este prezent in Romania din 1999. In ultimii 17 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor romani, in efortul de a imbunatati metodele de crestere si ingrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate in ceea ce priveste colectarea laptelui. In perioada 1999-2016, investitia totala a grupului Olympus in Romania s-a ridicat la 70 de milioane de euro.

Grupul de firme, detinut de o familie aflata la a treia generatie de producatori de lactate, are sediul in Trikala, Grecia, si opereaza in 34 de tari, inclusiv pe piete precum SUA, Germania si Italia. In prezent, detine cinci unitati de productie in Grecia, Bulgaria si Romania, care produc lactate si sucuri naturale.

Pentru mai multe informatii, accesati
www.olympusdairy.ro si facebook.com/OlympusDairy.

DESPRE TETRA PAK
Tetra Pak este lider mondial in solutii de procesare, ambalare si distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrand indeaproape cu clientii si furnizorii nostri, oferim produse sigure, inovatoare si in armonie cu protectia mediului inconjurator, care satisfac in fiecare zi cerintele consumatorilor din peste 170 de tari. Avand aproximativ 23.000 de angajati in peste 80 de tari, noi credem in asumarea cu responsabilitate a pozitiei de lider in industria de profil, pentru crearea unei cresteri profitabile in armonie cu protectia mediului inconjurator si cu o buna conduita sociala.

Motto-ul nostru, „PROTEJEAZA CE E BUN™", reflecta viziunea noastra de a oferi alimente sanatoase si disponibile oriunde. Mai multe informatii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro.

  

Noutati

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

25-01-2024 Pajisti pasuni fanete

'Cel mai priceput fermier in domeniul pasunatului!' - concurs national cu premii lansat de USAMV Cluj-Napoca

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj-Napoca anunta lansarea unui concurs inedit, cu premii consistente, destinat fermierilor romani care integreaza pasunatul in cresterea animalelor (vaci, oi, capre, cai etc). Concursul are loc in cadrul Proiectului Grazing4Agroecology (G4AE), in care USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, si in parteneriat cu UBM Feed Romania, fabrica de furaje din comuna Sanpaul (jud. Mures). Mai multe>>

Progrese importante in exportul de ovine romanesti catre Maroc si Iordania

14-05-2023 Ovine si caprine

Progrese importante in exportul de ovine romanesti catre Maroc si Iordania

Recastigarea pietelor externe de ovine in relatiile traditionale cu Iordania si deschiderea unei noi piete de export prin dezvoltarea relatiilor comerciale dintre Romania si Maroc, in domeniul ovin, reprezinta doua obiective atinse de MADR in prima jumatate a acestui an. Rezultatele s-au concretizat in urma vizitei efectuate in Romania de ministrul agriculturii din Iordania in luna martie 2023 si a vizitei delegatiei din Maroc din aceasta saptamana, dupa dialogul purtat de ministrul agricul... Mai multe>>

Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania

12-04-2023 Ovine si caprine

Cea mai mare fabrica de procesare a lanii din Europa va fi construita in Romania

MADR saluta demersul unor investitori romani din judetul Olt, comuna Fagetelu, care au obtinut suma de 182.059.200 lei, in cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin HG nr. 959/2022, prin finantare de la Ministerul Economiei. Fondurile vor fi folosite pentru infiintarea unei fabrici de procesare a lanii si la fabricarea de produse fono si termo izolante din lana, dar si pentru valorificarea unor produse secundare, precum lanolina, ingrasamintele organice sub forma de pelete sau compostul r... Mai multe>>

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

07-03-2023 Pajisti pasuni fanete

Proiectul Grazing4AgroEcology - solutii inovative pentru sistemele agricole bazate pe pasunat

USAMV Cluj-Napoca reprezinta Romania, in calitate de partener, in cadrul Proiectului Grazing4AgroEcology (G4AE), care sustine fermierii prin promovarea unor solutii inovative, prin care sistemele agricole bazate pe pasunat sa devina viabile din punct de vedere economic, iar obiectivul principal este acela de a produce alimente mai sanatoase si cu un impact mai scazut asupra mediului. Mai multe>>

Masurile de protejare a sanatatii ovinelor pe durata unui an

01-02-2023 Ovine si caprine

Masurile de protejare a sanatatii ovinelor pe durata unui an

Ingrijirea ovinelor crescute in sistem traditional pe durata unui an este extrem de importanta din punct de vedere tehnologic, dar si pentru felul in care aceasta specie reuseste sa reziste unor boli nespecifice (tehnopatii) generate de nerespectarea conditiilor de crestere si exploatare, sau fata de boli cauzate de virusi, bacterii, sau paraziti. Mai multe>>

Masuri ANSVSA de protejare impotriva contaminarii cu variola ovinelor si caprinelor

02-10-2022 Ovine si caprine

Masuri ANSVSA de protejare impotriva contaminarii cu variola ovinelor si caprinelor

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus aplicarea imediata de masuri menite sa protejeze efectivele de rumegatoare mici din tara noastra de contaminare cu variola ovinelor si caprinelor. Decizia a survenit in urma confirmarii bolii in 4 ferme de ovine din Spania, in regiunile Andaluzia si Castilia-La Mancha si de notificarea de alte noi suspiciuni. Mai multe>>

Fatarea la ovine

27-01-2022 Ovine si caprine

Fatarea la ovine

In decursul anilor, fatarea mieilor a evoluat natural, existand din ce in ce mai putine probleme la nastere. Si totusi in randurile urmatoare vom incerca sa ajutam prin explicarea intregului proces. Mai multe>>

Avantajele cresterii caprelor

28-06-2021 Ovine si caprine

Avantajele cresterii caprelor

Dintre toate rumegatoarele care se cresc la noi in tara, capra a fost plasata pe unul dintre ultimele locuri in sfera interesului zootehnic. Considerata prin traditie "vaca saracului", acestei specii nu i s-a acordat niciodata importanta cuvenita. In tarile din vestul Europei, precum si in tari precum SUA si Australia cresterea caprelor este considerata de mult timp o ocupatie profitabila. Mai multe>>

Recomandari privind producerea si valorificarea laptelui de oaie

26-05-2021 Ovine si caprine

Recomandari privind producerea si valorificarea laptelui de oaie

La aceasta data un procent insemnat de crescatori de ovine exploateaza aceasta specie pentru productia de lapte care este utilizat cu precadere la obtinerea branzeturilor, mai ales telemea, cas, branzeturi framantate, urda, sau cascaval, produse la care se realizeaza un randament foarte bun. Pentru imbunatatirea productiei de lapte si valorificarea acestuia se recomanda urmatoarele: Mai multe>>

Hipocalcemia oilor

12-04-2021 Ovine si caprine

Hipocalcemia oilor

Hipocalcemia oilor este o tulburare a metabolismului calciului, caracterizata prin manifestari depresive si convulsive. Este descrisa ca o entitate morbida in Anglia, Austria, precum si in alte tari si credem ca exista si la noi in tara, fiind insa confundata cu tetania de iarba (hipomagneziemia). Tulburarea apare la oile in gestatie avansata sau lactatie, mai ales in lunile februarie-aprilie, cand in mod normal calcemia este mai scazuta, fiind citata si la mieii tinuti exclusiv in adaposturi ma... Mai multe>>

De unde se poate cumpara carne de miel controlata sanitar veterinar, sigura pentru consum?

07-04-2021 Ovine si caprine

De unde se poate cumpara carne de miel controlata sanitar veterinar, sigura pentru consum?

ANSVSA vine in intampinarea consumatorilor care doresc sa isi achizitioneze carne de miel pentru prepararea bucatelor traditionale si informeaza despre masurile luate pentru a pune la dispozitie mai multe surse de unde se poate achizitiona carne de miel controlata sanitar veterinar, sigura pentru consum. Mai multe>>