Corteva Agriscience investeste in Lavie Bio, subsidiara Evogene de agricultura organica

Corteva ofera in aceasta tranzactie actiunile detinute la Taxon Biosciences si va realiza o infuzie de capital in schimbul unui pachet actiuni Lavie BioCorteva, Inc. (NYSE: CTVA), companie pur agricola, lider in domeniu, si Evogene Ltd. (NASDAQ, TASE: EVGN), lider in biotehnologie si dezvoltator de produse inovatoare in domeniul stiintelor vietii, au anuntat astazi o investitie Corteva care vizeaza filiala Evogene dedicata agriculturii organice, Lavie Bio (Lavie). Tranzactia va avea la baza un schimb de actiuni, Corteva oferind integral pachetul sau de actiuni de la Tava Biosciences, companie detinuta total de Corteva, la care se va adauga o infuzie de capital realizata de Corteva in Lavie.


Prin pachetul de actiuni Taxon Biosciences oferit si a infuziei de capital, Corteva va ajunge sa detina 30% din Lavie, in timp ce Evogene va detine restul pachetului de 70%.

Capacitatile Taxon Biosciences sunt de asteptat sa ofere o valoare sinergica semnificativa companiei Lavie si sa accelereze dezvoltarea de produse. Activele Taxon Biosciences, inclusiv colectia sa vasta de culturi microbiologice si lista de produse in faze avansate de dezvoltare, vor fi integrate portofoliului Lavie, accelerand abordarea companiei privind „proiectele care au la baza solutii biologice” si dezvoltarea de produse.

Investitia Corteva in Lavie ofera drepturi pentru Corteva in dezvoltarea produselor de porumb si soia, permitand, de asemenea, ca Lavie sa beneficieze de accesul si pozitia de lider global a Corteva pe pietele de porumb si soia.

„Tranzactia demonstreaza angajamentul constant al Corteva in a aduce pe piata tehnologii noi si diversificate pentru clienti”, a declarat Susanne Wasson, Presedintele platformei de afaceri pentru protectia plantelor de la Corteva Agriscience. „Suntem incantati sa colaboram cu Lavie Bio - lider in domeniul agriculturii organice – deoarece vom continua sa acceleram comercializarea de produse inovatoare centrate pe nevoile clientilor din acest sector, categorie cu rata de crestere ridicata”, a continuat Wasson.

„Suntem foarte multumiti de preluarea Taxon si de infuzia de capital realizata de Corteva, lider mondial pe piata agricola, care vin dupa aproape doi ani de colaborare in dezvoltarea de solutii. Prin furnizarea de noi tehnologii complementare si a unor cai de acces catre piete importante, consideram ca tranzactia va imbunatati semnificativ capacitatile Lavie in dezvoltarea si comercializarea de produse organice pentru agricultura viitorului”, declara Ofer Haviv, Presedinte & CEO Evogene si Presedintele Consiliului de Administratie Lavie Bio.

„Ne bucura decizia Corteva, companie agricola lider global, de a continua parteneriatul cu Lavie. Cred ca avansul Corteva in materie de inovare in domeniul agricol si capacitatile complementare aduse de achizitionarea Taxon Biosciences, ajuta Lavie in indeplinirea misiunii de a imbunatati calitatea alimentelor, de a facilita agricultura sustenabila si de a imbunatati productivitatea prin introducerea pe piata a unor produse agricole organice care au la baza microbiomul”, a declarat Ido Dor, CEO Lavie Bio.

Agricultura organica presupune aplicarea externa a unor produse din surse naturale, biologice de tipul microbilor, daunatorilor benefici, biochimicalelor si mineralelor pentru optimizarea sanatatii plantei. Lista de produse agricole organice include si biostimulatori care maximizeaza randamentul dat de o planta si durabilitatea acestea, dar si pesticide pentru agricultura ecologica pentru controlul daunatorilor. Agricultura organica este un segment cu cresteri sustinute in piata de inputuri agricole.

Lavie se concentreaza pe imbunatatirea calitatii produselor alimentare, pe facilitarea agriculturii sustenabile si a cresterii productivitatii prin dezvoltarea de noi produse biologice agricole bazate pe microbiom. Abordarea Lavie este unica prin faptul ca utilizeaza o platforma proprie de Biologie Computationala Predictiva (CPB), dezvoltata de Evogene, utilizand volume mari de date si solutii informatice avansate la care adauga descoperiri, optimizari si stadii de dezvoltare pentru crearea unei noi generatii de produse pe baza de microbiom. Lista de produse Lavie aflate in stadii avansate de cercetare adreseaza nevoi majore pentru culturile mari de tipul porumbului si graului, dar si pentru culturile specializate, asa cum este cultura de struguri.

 

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie globala, pur-agricultura, tranzactionata pe bursa, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - inclusiv un mix echilibrat si divers de seminte, solutii pentru protectia culturilor si solutii digitale axate pe maximizarea productivitatii si cresterea randamentului si profitabilitatii. Avand in portofoliu unele dintre cele mai usor de recunoscut marci din agricultura si o linie de produse si tehnologii de top in industrie, care pot genera cresteri viitoare, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a imbogati viata celor care produc si a celor care consuma si asigurand progresul generatiilor viitoare. Corteva Agriscience a devenit o companie independenta listata la bursa pe data de 1 iunie 2019 anterior fiind divizia agricola a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.com

 

Despre Evogene Ltd. 

Evogene (NASDAQ, TASE: EVGN) este o companie lider in biotehnologie care dezvolta produse pentru principalele piete in materie de stiintele vietii, utilizand o platforma nica de Biologie Computationala Predictiva (CPB), care contine informatii stiintifice si tehnologii de calcul avansate. Platforma este utilizata astazi pentru identificarea si dezvoltarea de produse inovatoare pentru principalele domenii de activitate ale companiei (prin filiale sau divizii): produse chimice pentru domeniul agricol, solutii biologice pentru agricultura, solutii de tratare a semintelor, terapii pe baza microbiomului uman si productia de canabis medicinal. Fiecare filiala sau divizie isi stabileste propria lista de produse care intra in faza avansata de cercetare, precum si modul de acces al acestora pe piata, fapt demonstrat de colaborarile cu alte companii lider globali precum BASF, Bayer, Corteva sau ICL. Pentru mai multe informatii, vizitati www.evogene.com 

 

Despre Lavie Bio Ltd. 

Lavie Bio, o subsidiara Evogene (NASDAQ, TASE: EVGN), isi propune sa imbunatateasca calitatea alimentelor, sa sustina agricultura sustenabila si cresterea productivitatii prin crearea unor produse agricole organice care au la baza microbiomul. Utilizand propria platforma de tehnologii de calcul predictiv, Lavie dezvolta biostimulatori si pesticide bio de „ultima generatie”. Pentru mai multe informatii despre companie, va rugam sa vizitati: https://www.lavie-bio.com/ 

 

Despre platforma Evogene de Biologie Computationala Predictiva (CPB)

Platforma CPB a Evogene a fost proiectata pentru realizarea de predictii bazate pe modele informatice (in silico) si ierarhizarea genelor, proteinelor, microbilor si moleculelor mici pe baza multiplelor atribute, element cheie in dezvoltarea cu succes si comercializarea noilor produse biotehnologice. Se estimeaza ca ierarhizarea corecta a caracteristicilor produselor la inceputul etapei de cercetare si nu in timpul procesului de dezvoltare reduce durata si costurile programelor de cercetare, dar, mai important, creste sansele de reusita. Capabilitatile platformei CPB sunt directionate si spre optimizarea produselor si a posibilelor viitoare produse, avand la baza rezultate generate de experimente si instrumente de analiza datelor.

 

Declaratie prealabila Corteva Agriscience privind declaratiile anticipative

Acest comunicat de presa contine declaratii anticipative conform sectiunii 21E al Actului de Schimb Valutar din 1934, cu modificarile aferente, si sectiunii 27A din Legea Valorilor Mobiliare din 1933, cu modificarile aferente, care pot fi identificate prin folosirea termenilor precum "planuri", "se asteapta", "vor", "asteapta", "cred", "intentioneaza", "proiecte", "tinte", "estimari" sau alte cuvinte cu semnificatie similara. Toate declaratiile care fac referire la asteptari sau previziuni despre viitor, inclusiv declaratiile despre strategia Corteva pentru crestere economica, dezvoltarea produselor, aprobarea reglementarilor, pozitia pe piata, beneficiile anticipate ale achizitiilor recente, calendarul beneficiilor anticipate al actiunilor de restructurare, rezultatul situatiilor neprevazute, chestiuni legate de mediu, cheltuieli si rezultate financiare, precum si beneficii preconizate datorita separarii Corteva de DowDuPont, sunt declaratii anticipative.

Declaratiile anticipative se bazeaza pe anumite ipoteze si asteptari privind evenimente viitoare care ar putea sa nu fie corecte sau sa nu se realizeze. De asemenea, declaratiile cu privire la evenimente sau fapte din viitor implica riscuri si incertitudini, multe nefiind in controlul Corteva. Consecintele diferentelor semnificative dintre rezultate si declaratiile anticipative ar putea include, printre altele, intreruperi ale activitatii, probleme operationale, pierderi financiare, raspunderea juridica fata de terti si riscuri similare, oricare dintre ele avand posibilitatea de a crea prejudicii materiale afacerilor Corteva, precum si rezultate ale operatiunilor si situatiei financiare. In plus, pot exista alte riscuri si incertitudini pe care Corteva nu le poate identifica in prezent sau care Corteva nu se asteapta sa aiba un impact semnificativ asupra afacerii sale.
In cazul in care, in orice declaratie anticipativa, se exprima o asteptare sau convingere cu privire la rezultatele sau evenimentele viitoare, acea asteptare sau convingere se bazeaza pe planurile si asteptarile actuale ale conducerii Corteva si este exprimata cu buna credinta, cu o baza rezonabila, dar nu poate exista nici o garantie ca acea asteptare se va realiza sau ca va deveni realitate. Corteva refuza sa recunoasca si nu isi asuma nicio obligatie de a actualiza sau revizui oricare dintre declaratiile cu privire la viitor, cu exceptia cazurilor prevazute de legea aplicabila si in vigoare. O analiza detaliata a unor riscuri si incertitudini semnificative care pot determina rezultate si evenimente semnificativ diferite fata de declaratiile anticipative este inclusa in Declaratia de Inregistrare a Corteva pe formularul 10 depus la Comisia de Valori Mobiliare din SUA.

 

Declaratie prealabila Evogene privind declaratiile anticipative

Acest comunicat de presa contine declaratii anticipative referitoare la evenimente viitoare. Aceste declaratii pot fi identificate prin folosirea unor termeni precum "s-ar putea", "este posibil ca", "se asteapta", "intentioneaza", "anticipeaza", "planuieste", "crede", "programeaza", "estimeaza" sau alte cuvinte cu semnificatie similara. Aceste declaratiile au la baza asteptari curente, estimari, proiecte si presupuneri, descriu opinii despre evenimente viitoare si implica anumite riscuri si incertitudini dificil de previzionat, nefiind o garantie pentru performanta viitoare. Prin urmare, rezultatele si performantele viitoare ale Evogene ar putea fi diferite de ceea ce s-a exprimat sau sugerat in aceste declaratii anticipative ca urmare a unui numar mare de factori, unii dintre acestia neputand fi controlati de Evogene, inclusiv, si nu ne limitam la asta, factori de risc din raportarile Evogene catre autoritatile bursiere. Evogene refuza orice obligatie sau angajament de a actualiza sau revizui aceste declaratii pentru a reflecta evenimente viitoare, dezvoltari sau schimbari referitoare la asteptarile, proiectele si presupunerile sale.

  

Noutati

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

18-03-2024 Eco / Bio

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

Fermierii romani si moldoveni au pornit intr-o calatorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internationala Corteva Agriscience de cercetare si dezvoltare in domeniul agricol, care introduce in 2024 aceste inovatii revolutionare in ambele tari. Peste 500 de fermieri si distribuitori din Romania si Republica Moldova s-au alaturat expertilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care isi au originile di... Mai multe>>

Energie Verde: fonduri nerambursabile de peste 800 mil. euro vor fi disponibile prin „Fondul pentru Modernizare”

12-02-2024 Energie regenerabila

Energie Verde: fonduri nerambursabile de peste 800 mil. euro vor fi disponibile prin „Fondul pentru Modernizare”

Fonduri nerambursabile de peste 800 milioane euro pentru investitii in proiecte de energie verde vor fi disponibile pe piata in urmatoarele saptamani, unde companiile vor putea creste eficienta energetica a fabricilor sau noi unitati de producere a energiei regenerabile vor putea fi instalate pe tot teritoriul tarii, arata datele REI, grup de companii specializate in atragerea de fonduri europene si ajutoare de stat, aflat in topul celor mai mari firme de consultanta de profil din Romania. Mai multe>>

Kilowat: 2024 - cel mai bun an pe piata sistemelor fotovoltaice. Romanii din mediul rural vor sa scape definitiv de facturile la energie

23-01-2024 Energie regenerabila

Kilowat: 2024 - cel mai bun an pe piata sistemelor fotovoltaice. Romanii din mediul rural vor sa scape definitiv de facturile la energie

Intr-un context economico-politic tot mai instabil, romanii, atat persoane fizice, cat si persoane juridice, resimt costurile din ce in ce mai mari la energie si se indreapta spre sistemele fotovoltaice, ce le-ar putea reduce aceste costuri de pana la 6 ori. Astfel, 2024 va fi cel mai bun an pentru piata de sisteme fotovoltaice, cu o cerere in crestere, in special din partea romanilor din mediul rural, si cu un interes ridicat pentru finantari din partea IMM-urilor, arata previziunile Kilowat, u... Mai multe>>

UniCredit Bank a finantat centrala fotovoltaica de la Sarmasag/Salaj cu 39,3 milioane de euro

09-01-2024 Energie regenerabila

UniCredit Bank a finantat centrala fotovoltaica de la Sarmasag/Salaj cu 39,3 milioane de euro

UniCredit Bank Romania a finalizat cu succes o tranzactie de finantare pe proiect, in valoare totala de 39,3 milioane de euro cu Comcris Energy SRL, o subsidiara a companiei de productie din surse regenerabile, Enery, cu sediul la Viena. Pachetul de finantare sustine dezvoltarea, constructia si exploatarea centralei fotovoltaice Sarmasag de 51,4 MW DC, situata in judetul Salaj. Mai multe>>

Viitorul Biocombustibilului in UE este in ceata

13-12-2023 Energie regenerabila

Viitorul Biocombustibilului in UE este in ceata

Directia in care se indreapta biocombustibilii este neclara si exista dificultati la fiecare pas, avertizeaza Curtea de Conturi Europeana intr-un raport publicat astazi. Lipsa unei viziuni pe termen lung a afectat siguranta investitiilor, iar problemele legate de durabilitate, concurenta pentru biomasa si costurile ridicate actioneaza drept constrangeri in introducerea in utilizare a biocombustibililor. Mai multe>>

XTB Romania: Presiunea politica pentru o tranzitie rapida la energia verde se confrunta cu un sector dominat de incertitudini

21-11-2023 Energie regenerabila

XTB Romania: Presiunea politica pentru o tranzitie rapida la energia verde se confrunta cu un sector dominat de incertitudini

Sectorul de energie verde este unul dintre cele mai populare subiecte ale ultimilor ani, iar aceasta tendinta este de asteptat sa persiste avand in vedere intentia globala de tranzitie catre politica emisiilor zero. Cu toate acestea, piata nu a inregistrat un avans constant si sigur. Potrivit lui Radu Puiu, analist financiar la XTB Romania, in ultimele luni, actiunile din domeniul energiei regenerabile au pierdut puternic teren, inregistrand o performanta semnificativ mai mica fata de companiile... Mai multe>>

BASF Innovation Hub: start-up-uri romanesti printre primele cinci solutii regionale selectate

21-11-2023 Protectia mediului

BASF Innovation Hub: start-up-uri romanesti printre primele cinci solutii regionale selectate

Start-up-urile romanesti 3D Printing Hub si Peelhy s-au calificat printre primele cinci solutii regionale ale competitiei pentru un viitor sustenabil, BASF Innovation Hub. Selectarea acestora in etapa regionala deschide posibilitatea de a participa la Marea finala pentru intreaga Europa Centrala si de Sud-Est. Start-up-ul Peelhy dezvolta un bio-sticker antimicrobian si biodegradabil pentru alimente proaspete si legume cu coaja comestibila, care scade nivelul acestora de contaminare. Mai multe>>

Proiectul BIOservicES va dezvolta practici imbunatatite de management al solului. Printre parteneri se numara si Romania

12-11-2023 Protectia mediului

Proiectul BIOservicES va dezvolta practici imbunatatite de management al solului. Printre parteneri se numara si Romania

Proiectul „BIOservicES - Crearea legaturilor intre biodiversitatea solului si serviciile si functiile ecosistemice in diferite utilizari ale solului: de la identificarea factorilor, presiunilor si rezilientei la schimbarile climatice pana la evaluarea economica a acestora”, condus de Universitatea Politehnica din Cartagena si coordonat de Raul Zornoza, profesor la aceeasi institutie, anunta debutul. Cu un buget de 7 milioane de euro obtinut prin programul Horizon Europe, proiectul va reuni 22 de... Mai multe>>

Cum sa alegi bateria solara potrivita in functie de destinatia ei de utilizare?

01-11-2023 Energie regenerabila

Cum sa alegi bateria solara potrivita in functie de destinatia ei de utilizare?

Poti instala o baterie solara in casa ta pentru a stoca energia produsa de panourile solare si pentru a o utiliza in timpul noptii sau in zilele innorate. Proprietarii de cladiri comerciale au posibilitatea sa foloseasca baterii solare pentru a economisi energie si a reduce costurile cu electricitatea. Astfel, bateriile pot fi amplasate pe acoperisuri, in parcari sau in spatii de depozitare. Agricultorii pot instala baterii solare pentru a alimenta pompe de apa, sisteme de irigatie si alte echip... Mai multe>>

Schimbarile climatice ii determina pe fermieri sa adopte practici sustenabile

20-10-2023 Protectia mediului

Schimbarile climatice ii determina pe fermieri sa adopte practici sustenabile

Schimbarile recente ale climei au motivat fermierii sa adopte practici sustenabile in scopul obtinerii unei productivitati pe termen lung. In 2023, fermierii romani persista in eforturile lor de a se alinia cu practici care sustin un sistem alimentar rezilient. Mai multe>>

Curs gratuit de agricultura sustenabila Agereco

12-10-2023 Protectia mediului

Curs gratuit de agricultura sustenabila Agereco

Esti agricultor si doresti sa imbunatatesti practicile de gestionare a terenului tau si sa contribui la un viitor mai sustenabil? Raspunsul este: cursul despre agricultura sustenabila si gestionarea terenului, finantat prin Programul Erasmus+. Condus de o echipa de experti in agricultura durabila, Cursul de agricultura sustenabila Agereco este conceput pentru a oferi agricultorilor cele mai recente tehnici si cele mai bune practici pentru gestionarea terenurilor, intr-un mod prietenos cu me... Mai multe>>