Orz si orzoaica

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA lanseaza pe piata europeana Forapro un nou fungicid pentru cereale pentru un control superior al bolilor si productii mai mariADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon.

Mai multe>>

Productii mai sigure cu o fertilizare optima a cerealelor de toamna!

fertilizare optima a cerealelor de toamnaIn functie de zona, perioada optima pentru prima aplicare a ingrasamintelor din primavara la culturile de cereale variaza foarte mult. In Romania prima fractie de azot dupa perioada de iernare la cerealele de toamna poate fi aplicata de la sfarsitul lunii Februarie in zonele cu precipitatii scazute, pentru a profita de umiditatea din sol acumulata in perioada de iarna si continua pana la mijlocul luni Martie.

Mai multe>>

Tehnologia XR CARE – pachetul revolutionar de fungicide pentru protectia cerealelor

Tehnologia XR CARE - pachetul revolutionar de fungicide pentru cerealeDescopera tehnologia XR CARE de la BASF! Pachetul revolutionar pentru protectia culturilor de cereale include fungicidele Flexity® Trio si Revycare®.

Mai multe>>

Mustang™ - erbicidul de referinta in combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb si cereale paioase

Mustang - erbicidul de referinta in combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb si cereale paioaseAnalizand sezonul agricol 2023, putem sa reamintim urmatoarele: conditii meteo capricioase (in unele zone s-a inregistrat seceta, in alte zone au cazut precipitatii considerabile, temperaturi fie prea scazute, fie prea ridicate, toamna fara precipitatii in zona de sud a tarii, conditii prielnice pentru zona de vest, ...), costuri ridicate pentru infiintarea culturilor, productii scazute si cu preturi de valorificare sub asteptarile producatorilor, ...

Mai multe>>

Pixxaro™ Super - Inovatia cu cel mai larg spectru de combatere din cultura de cereale paioase

Pixxaro Super - Erbicid cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale si perene combatute din cultura de cereale paioaseBuruienile sunt plante fara valoare economica atunci cand sunt intalnite in culturi si reduc productia. Buruienile consuma apa si nutrientii din sol in detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spatiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determina scaderea temperaturii la suprafata solului. Intr-un lan in care sunt buruieni, plantele cresc mai firave, au rezistenta mai mica la cadere, fructifica mai slab si devin sensibile la atacurile de boli si daunatori.

Mai multe>>

Se depun cererile pentru grantul de 100 euro/hectar acordat cultivatorilor de cereale si rapita

Se depun cererile pentru grantul de 100 euro pe hectar acordat cultivatorilor de cereale si rapitaAPIA informeaza potentialii beneficiari ca, in perioada 29 ianuarie – 08 martie 2024 inclusiv, pot depune cereri de acordare a grantului direct producatorilor agricoli din sectorul vegetal, in conformitate cu Ordonanta Guvernului nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea intreprinderilor care isi desfasoara activitatea in domeniul productiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei impotriva Ucrainei.

Mai multe>>

Se depun cererile de acordare a sprijinului de urgenta pentru cereale si seminte oleaginoase

APIA primeste cereri de acordare a unui sprijin de urgenta pentru sectorul cerealelor si cel al semintelor oleaginoaseAPIA informeaza ca pana la data de 26 octombrie 2023 inclusiv, primeste cereri de acordare a sprijinului de urgenta pentru sectorul cerealelor si al semintelor oleaginoase (porumb/orz/floarea-soarelui/rapita). Potentialii beneficiari sunt asteptati la Centrele APIA pe a carui raza teritoriala a fost depusa cererea unica aferenta anului 2022, in vederea depunerii cererii de acordare a sprijinului de urgenta pentru sectorul cerealelor si al semintelor oleaginoase.

Mai multe>>

Sprijin de urgenta pentru fermierii cultivatori de porumb, orz, rapita si floarea-soarelui

Sprijin de urgenta pentru fermierii din sectorul vegetalIn Sedinta de Guvern din data de 14 septembrie 2023 a fost aprobata Hotararea privind acordarea unui sprijin de urgenta pentru sectorul cerealelor si cel al semintelor oleaginoase. Valoarea sprijinului unitar exceptional sub forma de grant este de 2 lei/litru de motorina, pentru cantitatea totala de 152.458.321,08 litri de motorina corespunzatoare culturilor de porumb, orz, rapita, floarea-soarelui.

Mai multe>>

Catalogul de culturi de toamna 2023 a fost lansat si celebreaza 10 ani de cercetare a Forumului APPR

Catalogul de culturi de toamna 2023 a fost lansat si celebreaza 10 ani de cercetare a Forumului APPRCatalogul de culturi de toamna, editia 2023, a fost lansata azi, 14 septembrie si marcheaza un deceniu de activitate de cercetare a Forumului APPR. Reteaua de testare R.I.T.A.C. are 7 culturi inscrise: Porumb, Floarea-soarelui, Grau, Orz, Rapita, Soia, Sorg si 37 de locatii de testare, prin cercetare aplicata in sistem de microparcele randomizate.

Mai multe>>

Combaterea buruienilor din cultura de cereale paioase - Recomandari Corteva

Combaterea buruienilor din cultura de cereale paioase - Recomandari CORTEVACompania Corteva, lider detasat pe segmentul de erbicide la cereale paioase, detine solutii inovatoare, cele mai eficace si sigure destinate combaterii buruienilor, atat monocotiledonate cat si dicotiledonate, fie cu aplicare in toamna, fie in primavara, din culturile de grau, orz, triticale sau secara.

Mai multe>>

TRANSFORM™ - STOP transmiterii virusurilor in culturile de cereale paioase

TRANSFORM - insecticid ce ofera o protectie de lunga durata impotriva afidelor din culturile de cereale paioase - grau de toamna, orz de toamna, ovazSezonul de toamna, lung si calduros, a favorizat raspandirea masiva a afidelor. Afidele apar sub forma de colonii pe frunze si tulpini, pe care le inteapa si absorb sucul celular. Plantele nu se mai dezvolta, zonele atacate se decoloreaza si se vestejesc. Afidele sunt si vectori pentru virozele care produc piticirea si ingalbenirea plantelor, fenomenul fiind deosebit de periculos, mai ales la orz!

Mai multe>>

AMINO EXPERT® PROTEKT: Biostimulator complex cu absorbtie rapida

AMINO EXPERT PROTEKT - Biostimulator complex cu absorbtie rapidaAmino Expert® PROTEKT este special conceput pentru culturile de grau si orz cu aplicare in primele etape de dezvoltare a plantelor imbunatatind inradacinarea, infratirea si acumularea nutrientilor si zaharurilor in tesuturile tinerelor plante. Actiunea sinergica a ingredientelor special selectate din Amino Expert® PROTEKT, conduce la rezultate vizibile in ceea ce priveste aspectul general al culturii si la cresteri semnificative de productie.

Mai multe>>

Cultivatorii din Romania sunt lideri la productia de grau, orz si rapita in anul 2021

Fermierii din Romania lideri la productia de cereale si oleaginoase in anul 2021Rating-ul „exceptional” pentru recolta agricola din anul 2021 acordat Romaniei de catre GEOGLAM (Group on Earth Observations Global Agricultural Monitoring Initiative) este confirmat de rezultatele obtinute de catre fermierii romani. Pana la aceasta data, culturile vedeta ale anului 2021 care plaseaza fermierii din Romania pe pozitia de leader sunt: graul, orzul si rapita.

Mai multe>>

Calitatea culturilor furajere in UE: Risc general moderat pana la ridicat de contaminare cu micotoxine

Evalurea recoltelor furajere din vara anului 2020 - arata ca exista un risc general moderat pana la ridicat de contaminare cu micotoxine in UE - Rezultatele la orz, grau, porumb, siloz de porumb, siloz de iarba, lucerna, fan, iarba, mazare, ovaz, srot floarea-soarelui, triticale si soiaConditiile meteorologice au fost variabile in intreaga Europa de-a lungul sezonului agricol 2020 si au avut un impact direct asupra prezentei mucegaiurilor si micotoxinelor specifice in diferite regiuni. Micotoxinele sunt produse de anumite specii de mucegaiuri si sunt o preocupare pentru crescatorii de animale din cauza capacitatii lor de a influenta negartiv calitatea furajelor si ulterior, sanatatea si performanta animalelor.

Mai multe>>

Iernarea cu succes este foarte importanta pentru culturile de cereale paioase!

Iernarea cu succes este foarte importanta pentru culturile de cereale paioaseDepinde de multi factori, dar cel mai mult de conditiile climatice. Toamna, regimul climatic aduce deseori surprize neplacute fermierilor, dupa campania de semanat. In conditii nefavorabile din toamna, plantele de cereale paioase pierd timp pretios pentru a se dezvolta si au nevoie de ajutor pentru a-si putea asigura stadiul necesar unei iernari de succes, intr-un timp foarte scurt pana la venirea iernii.

Mai multe>>

Erbicidarea de toamna la cerealele paioase devine o necesitate. Corteva are solutia - erbicidul Bizon!

Erbicidarea de toamna devine o necesitate - erbicidul BizonDupa o iarna destul de blanda si lipsita de precipitatii, primavara a debutat cu seceta in multe zone ale tarii, dar si cu temperaturi foarte scazute, urmata de o perioada foarte ploioasa si inundatii in luna iunie, dupa care s-a instalat o seceta teribila. Este foarte importat sa scapam de concurenta buruienilor problema din culturile de cereale paioase, precum: iarba vantului, toate speciile de veronica, turita, macul, samulastra de rapita, rocoina (care incep sa rasara in toamna si continua rasarirea sau dezvoltarea in ferestrele iernii si primavara devreme), prin aplicarea, inca din toamna, de produse cu o activitate prelungita la sol.

Mai multe>>

Gandacul balos al cerealelor paioase

Gandacul balos al cerealelor paioaseDenumit popular Gandacul balos, Lema melanopa este unul dintre cei mai importanti daunatori ai orzului, ovazului si graului. Daunatorul prezinta o generatie pe an si ierneaza in stadiul de adult in liziera padurilor, sub resturi vegetale ramase in camp. Acestia sunt de culoare albastra cu reflexii verzui metalice cu capul pronotul, femurele, tibile sunt de culoare rosiatica.

Mai multe>>

Seceta afecteaza culturile de toamna si pune in pericol semanatul culturilor de primavara

Seceta afecteaza culturile de toamna si pune in pericol semanatul culturilor de primavaraAnul acesta situatia agricola este si va deveni din ce in ce mai complicata din multe puncte de vedere. Pe langa pandemie, in aceasta primavara avem in sudul si estul tarii ceva mult peste pandemie, avem culturi agricole de camp aflate in coma …de la zi la zi pierdem si vom pierde suprafete importante de grau, orz si rapita.

Mai multe>>

Tratamentul impotriva bolilor foliare la culturile de cereale semanate in toamna

Tratamentul impotriva bolilor foliare la culturile de cereale semanate in toamnaPentru culturile de cereale semanate in toamna (grau, triticale, orz, secara) se recomanda executarea tratamentului impotriva complexului de boli foliare, care pot produce diminuari insemnate de recolta. Pentru prevenirea si combaterea acestor boli foliare la cerealele paioase, respectiv fainare, septorioze, rugini (la griu, triticale) si helmintosporioza, rincosporioza, fainare (la orz), va recomandam sa aplicati tratamente chimice dupa cum urmeaza:

Mai multe>>

Efectul inghetului asupra culturilor de toamna

Efectul inghetului asupra culturilor de toamna - grau, orz, rapitaIn noaptea de 15 spre 16 martie s-au inregistrat temperaturi negative in cea mai mare parte a tarii, dar mai ales in sud-estul tarii, acolo unde minimele inregistrate au ajuns si la -9°C. Aceste temperaturi scazute au survenit dupa o perioada nefiresc de calduroasa, cu zile in care s-au inregistrat temperaturi chiar si de peste 20°C. Aceste variatii extreme au fost pe deplin resimtite de culturile agricole aflate pe camp – grau, orz si rapita.

Mai multe>>

Combaterea fainarii cerealelor

Ce este Fainarea Cerealelor si cum poate fi combatuta - Fainarea este o boala care afecteaza frecvent cerealele si are ca efect scaderea productieiCultura de cereale se numara printre cele mai cultivate in tara noastra, insa, ca orice alt tip de cultura, aceasta poate fi afectata de diverse boli specifice, care sa puna in pericol atat dezvoltarea plantelor, cat si productia din punct de vedere cantitativ si calitativ. Una dintre aceste boli este fainarea, care apare an de an mai ales la culturile de grau, orz si secara.

Mai multe>>

Starea culturilor de toamna 2019-2020

Starea culturilor de toamna respectiv Grau Orz Rapita Triticale la intrarea in iarna - Primul trimestru al anului agricol 2019-2020Anul agricol 2019-2020 a debutat cu o lipsa semnificativa de precipitatii in raport cu media multianuala, lipsa care a indus o seceta pedologica accentuata si prelungita in toate regiunile tarii, cu exceptia zonei de podis al Moldovei. In primul trimestru al anului agricol 2019-2020 temperaturile medii lunare au inregistrat valori net superioare valorilor medii multianuale, acestea conducand la o dezvoltare relativ netipica a bolilor specifice si a unor daunatori.

Mai multe>>

Cereale de toamna: Protejati cultura cu cea mai completa oferta Corteva!

Cultivati cereale de toamna  Protejati cultura cu cea mai completa oferta de erbicide insecticide si fungicide marca CortevaCompania Corteva Agriscience™ este liderul detasat pe segmentul de erbicide la cereale paioase, cu o cota de piata de 33%. Erbicidare de toamna: BIZON™. Erbicidare de primavara: PIXXARO™ SUPER, PALLAS™ 75 WG, FLORAMIX™, MUSTANG™, CERLIT™ SUPER. Combaterea bolilor: EVOLUS®. Combaterea afidelor: TRANSFORM™.

Mai multe>>

Erbicidarea de toamna devine o necesitate. Corteva Agriscience™ are solutia - erbicidul Bizon™

Erbicidul Bizon - Erbicidarea de toamna devine o necesitateCu totii resimtim astazi efectul schimbarilor climatice. Aceste schimbari afecteaza inclusiv culturile, buruienile, bolile si daunatorii. Am avut o primavara foarte capricioasa, care a debutat cu o vreme extrem de secetoasa in lunile martie si aprilie, cu diferente mari de temperatura intre zi si noapte, cu temperaturi mult sub 00C in unele zone. Toate acestea, pe langa culturile de cereale slab dezvoltate, au facut ca si combaterea buruienilor in aceasta primavara sa fie o adevarata provocare, fiind afectata inclusiv eficacitatea erbicidelor.

Mai multe>>

A inceput campania de recoltat la orz si orzoaica

A inceput campania de recoltat la orz si orzoaica 2019Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale informeaza ca a inceput campania de recoltat la orz si orzoaica. Astfel, vineri, 14 iunie 2019, in judetul Constanta au fost recoltate primele 1.115 hectare orz din totalul de 41.350 hectare insamantate la nivelul judetului si circa 100 ha orzoaica, dintr-un total de 14.080 hectare semanate.

Mai multe>>

MADR a discutat cu reprezentantii berarilor masurile de sprijin pentru hamei si orzoaica

Intalnire de lucru cu reprezentantii Asociatiei Berarii Romaniei la sediul MADRPetre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat, in data de 1 aprilie 2019, la o intalnire de lucru organizata la sediul institutiei cu reprezentantii Asociatiei Berarii Romaniei. Intalnirea a avut ca scop cunoasterea problemelor cu care se confrunta acest sector in vederea identificarii solutiilor pentru a veni in sprijinul acestora.

Mai multe>>

Cultivarea sorgului in sistem „relay cropping”: O metoda cu mare potential de productie

Cultivarea sorgului in sistem relay cropping - productii mai mari decat la cultura dublaSistemul „relay cropping” consta in obtinerea unei culturi in cadrul altei culturi, care este deja infiintata si care are o epoca de recoltare diferita. Un exemplu este combinatia dintre orzul de toamna si sorg. Sistemul este diferit de metoda culturii duble, unde cele doua culturi urmeaza una dupa cealalta, in acelasi an, pe aceeasi parcela.

Mai multe>>

Pixxaro - erbicid creat special pentru combaterea buruienilor la grau, orz si alte culturi graminee

Pixxaro - erbicid pentru combaterea buruienilor la grau orz si alte culturi gramineeCorteva Agriscience™, Divizia de Agricultura a DowDuPont, lanseaza oficial in Romania Pixxaro™ ce are in compozitie Arylex™, o solutie avansata de protectia plantelor, cu efect rapid si spectru larg de combatere. Pixxaro contine Arylex, o substanta activa creata special pentru combaterea buruienilor la grau, orz si alte culturi graminee. Erbicidul are un spectru larg de combatere. Necesita o aplicare foliara primavara, la aparitia buruienilor.

Mai multe>>

Recolte record in vara anului 2018, in ciuda culturilor afectate de calamitati

Recolte record in vara anului 2018 in ciuda culturilor afectate de calamitatiAnul trecut Romania s-a situat pe locul 1 in Uniunea Europeana la porumb si floarea soarelui si locul 4 la grau si rapita si locul 3 la soia. Desi in prima jumatate a anului 2018, am traversat una dintre cele mai dificile perioade din punct de vedere meteorologic, in majoritatea judetelor, care nu au fost afectate de calamitati, recolta de cereale paioase a inregistrat cresteri fata de anul trecut, inregistrand pe tara un nou maxim istoric.

Mai multe>>

Asigura protectia cerealelor inca de la semanat cu noul fungicid Systiva 333 FS

Fungicidul Systiva 333 FSDescopera primul fungicid cu actiune foliara, aplicat direct pe seminte si scapa de grija primului tratament din primavara. Cerintele pentru o agricultura de performanta s-au schimbat in ultima perioada, dar, din pacate, a ramas un factor care nu poate fi influentat, oricat ne-am dori: vremea. De mai multe ori, conditiile meteo din primavara, momentul aplicarii primului tratament cu fungicide la cereale, sau perioadele nefavorabile din timpul iernii pun fermierii in dificultate, pot intarzia intrarea in camp sau pot cauza pierderi semnificative de productie.

Mai multe>>

AgroGo: Evolutia pretului la grau, rapita si orz in perioada recoltarii in 2018

Pretul la grau rapita si orz in campania de recoltat 2018Ne apropiem de finalul perioadei de recoltare la orz, rapita si grau. Astfel, fie ca recolta e deja stocata, fie ca e inca in camp, merita sa analizam ce valoare (monetara) are ea acum si cum ne situam fata de anul trecut. In continuare va prezentam o scurta analiza realizata de AgroGo (Bursa online de cereale), referitoare la preturile cerealelor in perioada recoltarii, comparate cu preturile de anul trecut.

Mai multe>>

Principalele lucrari agricole realizate in campania agricola de vara

Aflati ce lucrari se realizeaza in campania agricola de varaDupa realizarea lucrarilor de intretinere a culturilor insamantate in toamna anului anterior (orz, grau, rapita, triticale, secara, ovaz de toamna, etc.), se da startul campaniei agricole de vara prin care se recolteaza plantele ajunse la maturitate si se pregateste terenul pentru infiintarea culturilor de toamna.

Mai multe>>

Noutati

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Productii mai sigure cu o fertilizare optima a cerealelor de toamna!

06-03-2024 Cereale

Productii mai sigure cu o fertilizare optima a cerealelor de toamna!

In functie de zona, perioada optima pentru prima aplicare a ingrasamintelor din primavara la culturile de cereale variaza foarte mult. In Romania prima fractie de azot dupa perioada de iernare la cerealele de toamna poate fi aplicata de la sfarsitul lunii Februarie in zonele cu precipitatii scazute, pentru a profita de umiditatea din sol acumulata in perioada de iarna si continua pana la mijlocul luni Martie. Mai multe>>

Tehnologia XR CARE – pachetul revolutionar de fungicide pentru protectia cerealelor

05-03-2024 Cereale

Tehnologia XR CARE – pachetul revolutionar de fungicide pentru protectia cerealelor

Descopera tehnologia XR CARE de la BASF! Pachetul revolutionar pentru protectia culturilor de cereale include fungicidele Flexity® Trio si Revycare®. Mai multe>>

Cristian Marginean – Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigat

21-02-2024 Porumb

Cristian Marginean – Fermierul castigator al trofeului Porumbul de Aur la categoria neirigat

In cadrul celei mai recente editii a Congresului „De la fermieri pentru fermieri” a avut loc decernarea trofeelor Porumbul de Aur, iar la categoria neirigat castigator a fost desemnat tanarul Cristian Marginean din judetul Mures, care a ales hibridul Pioneer® P9241 si a obtinut o productie de 13.400 kg/ha, anunta compania Corteva Agriscience. Mai multe>>

Mustang™ - erbicidul de referinta in combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb si cereale paioase

16-02-2024 Cereale

Mustang™ - erbicidul de referinta in combaterea buruienilor dicotiledonate din culturile de porumb si cereale paioase

Analizand sezonul agricol 2023, putem sa reamintim urmatoarele: conditii meteo capricioase (in unele zone s-a inregistrat seceta, in alte zone au cazut precipitatii considerabile, temperaturi fie prea scazute, fie prea ridicate, toamna fara precipitatii in zona de sud a tarii, conditii prielnice pentru zona de vest, ...), costuri ridicate pentru infiintarea culturilor, productii scazute si cu preturi de valorificare sub asteptarile producatorilor, ... Mai multe>>

Cultura de porumb: 6 sfaturi importante pentru o cultura bogata

16-02-2024 Porumb

Cultura de porumb: 6 sfaturi importante pentru o cultura bogata

Cultivarea porumbului este o practica veche care a ramas in top 3 in agricultura moderna datorita diverselor utilizari ale acestei cereale. Pentru a obtine o recolta bogata si de calitate, este esential sa se respecte anumite principii si sa se aplice tehnici adecvate in fiecare etapa a procesului de cultivare. Astfel, astazi iti vom prezenta 6 sfaturi importante care garanteaza succesul culturii tale. Mai multe>>

Pixxaro™ Super - Inovatia cu cel mai larg spectru de combatere din cultura de cereale paioase

12-02-2024 Cereale

Pixxaro™ Super  - Inovatia cu cel mai larg spectru de combatere din cultura de cereale paioase

Buruienile sunt plante fara valoare economica atunci cand sunt intalnite in culturi si reduc productia. Buruienile consuma apa si nutrientii din sol in detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spatiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determina scaderea temperaturii la suprafata solului. Intr-un lan in care sunt buruieni, plantele cresc mai firave, au rezistenta mai mica la cadere, fructifica mai slab si devin sensibile la atacurile de boli si daunatori. Mai multe>>

PALLAS™ si FLORAMIX™ – nicio sansa buruienilor din cultura de grau

26-01-2024 Grau

PALLAS™ si FLORAMIX™ – nicio sansa buruienilor din cultura de grau

In 2023, Agricultura din Romania a continuat sa traverseze o perioada plina de provocari, unele cu un impact semnificativ: pretul oscilant al cerealelor, perioade secetoase in anumite zone, productie oscilanta pentru toate culturile, provocari pe care le vom intalni si in urmatorul sezon agricol. Combaterea buruienilor este principala lucrare de ingrijire din cultura cerealelor paioase. Pierderile de productie in cazul culturii de grau sunt de aproximativ 10 – 20%, dar pot ajunge in situatii ext... Mai multe>>

ADAMA lanseaza in Europa cinci fungicide noi pentru cereale, bazate pe tehnologia Asorbital®

26-01-2024 Cereale

ADAMA lanseaza in Europa cinci fungicide noi pentru cereale, bazate pe tehnologia Asorbital®

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea a cinci fungicide noi pentru cereale pe piata din Europa pentru a combate cele mai importante boli care afecteaza randamentul productiilor in cele mai critice faze de dezvoltare ale culturii. Aceste produse ofera clientilor ADAMA un portofoliu cuprinzator de solutii inovatoare concepute pentru a oferi rezultate excelente in domeniu, fiind aplicabile in diferite etape ale tratamentului (T1, T2 sau T3) ... Mai multe>>

Tehnologia XR STAR – protectie de top pentru culturi de cereale de calitate

24-01-2024 Cereale

Tehnologia XR STAR – protectie de top pentru culturi de cereale de calitate

Descopera tehnologia de top de la BASF si scapa de problema bolilor la culturile de cereale cu ajutorul celor doua substante active: Xemium® si Revysol®. Actioneaza eficient impotriva agentilor patogeni, iar tu obtii productii mari, de calitate si profitabile. Mai multe>>

Verben™ - fungicidul NR 1 din T1! Standardul inegalabil in combaterea bolilor la culturile de cereale paioase!

12-01-2024 Cereale

Verben™ - fungicidul NR 1 din T1! Standardul inegalabil in combaterea bolilor la culturile de cereale paioase!

Principalele boli care afecteaza puternic culturile de cereale paioase isi fac aparitia chiar din primavara, cum ar fi fainarea, patarea in ochi, septorioza, iar daca factorii de mediu sunt favoribili si restul bolilor pot aparea mai devreme. Mai multe>>