Rosii

Cultivarea ecologica a rosiilor: metode si raspunsuri practice

Cultivarea rosiilor ecologice - Descriere si metode de urmatIn continuarea articolului vom aborda metode practice privind cresterea rosiilor eco. Tot aici veti face cunostinta cu provocarile specifice de productie, incepand de la sol pana la strategii de marketing si piata de desfacere.

Citeşte mai departe...

Hibrizi noi de tomate din gama Bakker Brothers

Hibrizi noi de tomate din gama Bakker BrothersIntr-o piata cu din ce in ce mai multe probleme cauzate de daunatori si patogeni ce duc la aparitia bolilor, asigurarea unor varietati care sa ofere fermierului garantia unei productii de calitate, continuitate in productie, rezistenta si uniformitate este lucrul cel mai important. Ceres Union, firma ce administreaza site-ul SemintePlante.ro a testat mai multi hibrizi din gama Bakker Brothers la diversi fermieri din Romania (fiecare aplicand, la randul lor, diverse tehnologii), si a selectat pentru comercializare doi hibrizi ce aduc un plus de rezistenta ofertei actuale de hibrizi de tomate cu crestere nedeterminata din Romania.

Citeşte mai departe...

Malagrow: Castiguri substantiale pentru cei care au acum rosii de vanzare

Piata premiaza cultivatorii profesionisti - Castigurile ce pot fi obtinute in aceasta perioada de cultivatorii de rosiiProducatorii de rosii care in momentul de fata pot recolta si valorifica pe piata cantitati consistente de produse vor obtine preturi sensibil mai mari in aceasta perioada – ne spune Gabriel Danciulescu. Managerul regional al Malagrow considera ca agricultorii care aplica practici profesionale si amana perioada recoltarii in acest an vor obtine un profit suplimentar considerabil datorita preturilor de producator substantial mai mari.

Citeşte mai departe...

Combaterea bacteriozelor si micozelor la tomate

Combaterea bolilor produse de bacterii si ciuperci la tomateConditiile climatice din ultima perioada au favorizat riscul aparitiei atacului unor agenti patogeni la tomate. Dintre acesti agenti patogeni enumeram: bacterioze cunoscute sub denumirea de patari ale frunzelor, basicari ale fructelor, ofiliri bacteriene, produse de speciile: Xanthomonas vesicatoria, Pseudomonas tomato, Clavibacter michiganensis p.v. michiganensis s.a., micoze: septorioza - Septoria lycopersici, alternarioza - Alternaria porii f.sp. solani, mana - Phytophthora infestans s.a.

Citeşte mai departe...

Patarea maronie si rugozitatea fructelor de tomate

Patarea maronie si rugozitatea fructelor de tomate - identificare si masuri de controlVirusul a fost descoperit pentru prima data la culturile de tomate din Israel in 2014, acesta raspandindu-se aproape in toate serele de tomate din Israel la aproximativ un an dupa primele rapoarte ale focarului. De atunci, virusul a fost raportat in Iordania, Germania, Grecia, Olanda, Spania, Marea Britanie, Italia si Turcia. Virusul se poate raspandi cu usurinta la toate plantele dintr-o cultura. Datorita simptomelor, fructele plantelor infectate pierd valoarea de piata sau nu sunt comercializate.

Citeşte mai departe...

Folia biodegradabila pentru mulcire ecovio® M 2351 | Randament si calitate pentru productia de rosii

Folia biodegradabila ecovio M 2351 - Un sol mai bun un randament mai ridicat si rosii mai gustoaseFoliile care acopera solul (folii pentru mulcire) sunt utilizate pentru a preveni cresterea buruienilor si evaporarea apei din sol, cu scopul de a stabiliza solul si a creste temperatura acestuia. De multe ori, insa, efectul acestor folii, confectionate pana acum din polietilena (PE), poate fi daunator pentru culturi si mediu, din cauza resturilor care pot ramane in sol. BASF a realizat folia ecovio® M 2351, care optimizeaza productia agricola si protejeaza mediul inconjurator, fiind realizata din materiale biodegradabile.

Citeşte mai departe...

Rosiile romanesti si verdeturile de sezon, sigure pentru consum

Rosiile romanesti si verdeturile de sezon sigure pentru consumProducatorii agricoli romani dau dovada de seriozitate si cumpatare in ceea ce priveste utilizarea optima si in conditii de siguranta a produselor de protectie a plantelor. In acest moment, in pietele agroalimentare si in targurile unde producatorii autohtoni isi comercializeaza en-gros marfa pe care o produc, alaturi de tomatele romanesti apreciate pentru gustul lor deosebit, se gasesc in cantitati suficiente si cartofi timpurii, ardei grasi, capsune, castraveti, varza alba, fasole verde, verdeturi, toate din productia autohtona.

Citeşte mai departe...

Boli care produc ofilirea tomatelor | Metode de prevenire si combatere

Ofilirea bacteriana a tomatelor si Ofilirea fuzariana - fuzarioza - la tomateOfilirile de natura patogena care pot aparea la tomate pot fi de natura bacteriana sau micotica. Stabilirea cauzelor care duc la aceste ofiliri este foarte importanta pentru fermierii cultivatori de tomate, in special pentru cei care produc aceasta specie legumicola in spatii protejate. Aceste ofiliri sunt produse uneori de bacteria fitopatogena Clavibacter michiganensis p. michiganensis, iar, alteori, de unele specii de ciuperci, in special Fusarium oxysporum f.s. lycopersici.

Citeşte mai departe...

Mana tomatelor (Tratament preventiv)

Mana tomatelor - Tratament preventivMana tomatelor apare pe tomate in special in ciclul doi de cultura. In sere si solarii pierderile pot varia de la 30% pana la compromiterea culturii. Tomatele pot fi infectate in toate fenofazele, frunzele prezentand pe margini sau spre varf pete cu aspect umed (verde inchis). Tesuturile afectate se vestejesc, se brunifica si frunzele se rasucesc spre partea superioara.

Citeşte mai departe...

Precizari MADR cu privire la producatorii de rosii din judetul Dolj

Vehicularea in mass-media a unei informatii eronate despre legumicultorii din sudul tariiIn urma aparitiei unor stiri difuzate in spatiul public, referitoare la situatia fermierilor din judetul Dolj, care ar fi fost nevoiti sa arunce tone de rosii, pentru corecta informare a opiniei publice, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale face urmatoarele precizari:

Citeşte mai departe...

S-a prelungit termenul de valorificare a productiei pentru producatorii de tomate

S-a prelungit termenul de valorificare a productiei pentru producatorii de tomateIn Sedinta de Guvern din 24 mai 2018 s-a aprobat prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate in spatii protejate pana la 15 iunie 2018. Decizia a fost luata in contextul fenomenelor meteorologice nefavorabile desfasurate in perioada februarie-martie 2018, care au afectat cresterea si dezvoltarea rasadurilor precum si replantarea acestora.

Citeşte mai departe...

Primele rosii de la producatorii autohtoni au ajuns in pietele din Bucuresti

Primele rosii livrate de producatorii autohtoni au ajuns in pietele din BucurestiPrimele tomate ale producatorilor agricoli autohtoni inscrisi in programul de sprijin guvernamental au aparut in pietele agroalimentare din municipiul Bucuresti. Consumatorii se pot aproviziona cu tomate romanesti preferate pentru calitatile lor gustative, obtinute pe sol prin metode conventionale, fertilizate cu ingrasamant natural si, bineinteles, proaspete.

Citeşte mai departe...

Cultura de tomate in camp vs cultura de tomate in spatii protejate

Cultura de tomate in camp si in spatii protejateTomata, una din primele 5 legume din lume ca importanta, poate fi cultivata, in functie de destinatia fructelor in camp deschis sau in spatii protejate. Care este cea mai profitabila varianta, aflam in continuare.

Citeşte mai departe...

Producatorii de tomate vor avea mai mult timp la dispozitie pentru valorificarea productiei

Producatorii de tomate vor avea mai mult timp la dispozitie pentru valorificarea productieiProducatorii agricoli sustinuti prin program guvernamental sa cultive tomate in spatii protejate (sere, solarii), in vederea asigurarii necesarului de consum intern, isi vor putea valorifica productia realizata intr-o perioada de timp mai mare, respectiv incepand cu data de 23 octombrie.

Citeşte mai departe...

Soiul de rosii Buzau1600 este readus pe piata de Lidl impreuna cu USAMV Bucuresti si SCDL Buzau

Incepand cu luna iulie romanii vor regasi pe piata soiul de rosii Buzau1600Lidl Romania aduce gustul autentic al rosiilor autohtone, prin revitalizarea soiului romanesc Buzau1600. O premiera pe piata de retail din tara, initiativa de a revitaliza un soi autohton face parte din proiectul, „Cultivat in Romania, specific romanesc”, derulat de Lidl Romania cu sprijinul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si Statiunea de Cercetare-Dezvoltare Legumicola Buzau.

Citeşte mai departe...

Din programul RALF 2017: Initiativa lui Denis Digel si a celor 35 de fermieri francezi

RALF 2017: Initiativa lui Denis Digel si a celor 35 de fermieri franceziDenis Digel este unul dintre fermierii invitati in programul Forumului International de Agricultura RALF 2017, care va avea loc in aceasta toamna la Bucuresti. Impreuna cu alti 35 de fermieri, Denis Digel a preluat un fost supermarket al unui mare lant international, pe care l-a transformat intr-un nou centru alimentar, in care fermierii autohtoni comercializeaza in prezent peste 40 de soiuri de tomate, productie proprie.

Citeşte mai departe...

Au fost livrate primele rosii romanesti in piete si hypermarketuri

Primele rosii romanesti obtinute prin programul de subventii pentru tomate au ajuns in piete si hypermarketuriPrimii producatori de rosii romanesti produse prin Programul de sprijin pentru tomate cultivate in spatii protejate au livrat deja marfa pe pietele din Romania si hypermarketuri.

Citeşte mai departe...

Lucrarile de ingrijire a tomatelor in sere si solarii

Cultivarea tomatelor - Lucrari de ingrijire rosii in sere si solariiDatorita dificultatilor de asigurare a caldurii, plantarea tomatelor in sere se poate amana pana in perioada 20 februarie – 10 martie, iar in solarii intre 15 martie – 15 aprilie. Asigurarea si mentinerea desimii culturii de 2,4 – 2,7 pl/mp in sere si de 4-6 pl/mp in solarii se face prin completarea golurilor, in urmatoarele 15 zile dupa plantare.

Citeşte mai departe...

Adevaratele tomate San Marzano de la poalele muntelui Vezuviu

Soiuri de tomate - tomatele San Marzano DOPTomatele de San Marzano beneficiaza de Denumire de Origine Protejata pentru regiunea Agro Sarnese Nocerino. Au forma elongata, sunt compacte, au putine seminte si pielita groasa. Acest soi, datorita naturii lui delicate, trebuie cules numai manual si nu se preteaza la prelucrare industriala.

Citeşte mai departe...

Esalonarea productiei si stabilirea sortimentului la tomate

Esalonarea productiei si stabilirea soiului de tomate in functie de tipul de culturaTehnologia, intensitatea de cultura si soiul de tomate pentru fiecare ferma in parte sunt dependente de modalitatile de comercializare, de tipul de cultura (solar, camp, sera) dar si de dotarea tehnica. Mentru stabilirea sortimentului si tehnologiei aplicate este necesar se se clarifice inainte, cu distribuitorul, despre tipul de fruct dorit, perioada de livrare si cerintele de cultura.

Citeşte mai departe...

Tomatele, legumele cele mai valoroase economic din lume

Tomatele - productia mondiala de rosii si valoarea lor economicaTomatele (Licopersicon esculentum) ocupa loc de intaietate sub raportul raspandirii in cultura si ca pondere in structura consumului de legume pe plan mondial. Valoarea productiei in dolari este de peste 58 miliarde dolari, la o productie mondiala de 161,8 milioate de tone. Primul producator de rosii din lume este China cu o valore a productie de 17,9 miliarde dolari..

Citeşte mai departe...

Recomandari de sezon: Combaterea manei la tomate cu Captadin 80 PU sau Dithane M45

Sfaturi de vara - Cum se combate mana la tomateGospodarii adevarati stiu ca vara, cel mai mare pericol, la tomate, vine de la mana. Magazinul online Erbicid.ro pune la dispozitia clientilor sai, dintr-o gama variata, doua produse pentru a combate mana la tomate, respectiv: Captadin 80 PU si Dithane M45. O recolta sanatoasa este o recolta profitabila, iar cei care investesc intr-un mod inteligent vor avea de castigat mai tarziu.

Citeşte mai departe...

Sfaturi practice pentru gospodari. Cu ce se combate mana la tomate?

Tratament la rosii combatere mana la tomateInceputul verii coincide cu mana la tomate, o problema serioasa care se combate cu Captadin 80 pu si Dithane m45. Romanii sunt recunoscuti ca fiind cu adevarat oameni gospodari, iar in aceasta perioada agricultura are un cuvant important de spus, in special cea ecologica. Astfel, o recolta sanatoasa este una care va oferi atat beneficii materiale, cat si recunostinta celor din jur. Fie ca este vorba de culturi pentru consumul propriu, de mici dimensiuni, sau de solare intregi, folosirea unor produse corespunzatoare propuse de magazinul online Erbicid.ro va duce la rezultate stisfacatoare in orice situatie.

Citeşte mai departe...

Plantatul si semanatul direct al tomatelor de vara-toamna

Plantat si semanat direct la tomate de vara-toamnaPlantarea in camp a tomatelor are loc, esalonat, in 2-3 epoci, in perioada 1 mai – 10 iunie, iar semanatul direct in camp pana in 20 mai. Soiurile de tomate cultivate in Romania pentru stare proaspata si industrializare, avand port pitic, semi-inalt si inalt, cultivate nepalisate sunt:

Citeşte mai departe...

Solutii de fertilizare rosii pentru o productie garantata

Fertilizare rosii - Ingrasaminte tomatePentru ca tomatele sa fie de cea mai buna calitate, carnoase si parfumate e nevoie de un program de fertilizare bine pus la punct si urmat cu strictete. Cel mai important aspect, cand vine vorba de fertilizare rosii este o plantare corecta. Astfel, este indeplinit primul pas spre o cultura reusita de tomate, care sa creasca sanatoase si frumoase. Urmatorii pasi importanti in fertilizare rosii sunt la mijlocul productiei si, mai apoi, chiar la final.

Citeşte mai departe...

Cultura intensiva a tomatelor - fertilizarea completa

Ingrasaminte pentru cultura intensiva a tomatelorFertilizarea tomatelor reprezinta una dintre verigile tehnologice care au un impact mare asupra calitatii si cantitatii productiei. Printr-o fertilizare corecta trebuie urmarit in permanenta ca dezvoltarea vegetativa (tulpini si frunze) sa fie in echilibru cu dezvoltarea generativa (flori si fructe). De asemenea trebuie pastrat echilibrul intre partea subterana formata din radacini si cea supraterana formata din tulpini, frunze si fructe. Orice dezechilibru creat va duce la scaderi ale productiei dar si ale calitatii acesteia. O fertilizare corecta este asociata in permanenta cu stadiul fenologic al culturii, asigurandu-se elementele nutritive necesare la momentul potrivit.

Citeşte mai departe...

Bio-carbunele utilizat in cultura hidroponica a tomatelor

Carbunele ca substrat pentru tomatele hidroponiceDeoarece utilizarea metodei hidroponice de cultivare a devenit tot mai raspandita in randul producatorilor de legume, cercetatorii cauta noi materiale care ii pot ajuta pe cultivatori sa economiseasca bani, sa produca plante sanatoase si contribuie la practicarea unei agriculturi durabile. Studiile au aratat ca bio-carbunele rezultat din piroliza lenta (incalzire in absenta oxigenului) a biomasei poate fi utilizat ca substrat pentru productia hidroponica de tomate.

Citeşte mai departe...

De la automatele de lapte la cele de rosii

tomaten2Producatorul Stoffels din Belgia a creat masina de distribuit tomate, care o fost nominalizata pentru premiile FLIA 2016.

Citeşte mai departe...

Masurile tehnologice care influenteaza gustul tomatelor

rosie secetaPreturile mai ridicate la tomate si in special la cele ecologice, trebuie sa fie justificate si printr-o calitate superioara.

Citeşte mai departe...

Combaterea bolilor la tomate

1568008Obtinerea unor productii constante si rentabile de tomate este posibila prin aplicarea unui complex de masuri tehnologice, dintre care cele de protectie fitosanitara au un rol important.

Citeşte mai departe...

Windset Farms, cel mai bun producator de rosii din lume

514aae8da3c27.preview-620Windset Farms din Canada este cel mai bun producator de rosii din lume pe anul 2014

Citeşte mai departe...

Zuccherino F1, printre cele mai dulci rosii

zuccherino 300xCora Seeds din Cesena, Italia este o companie tanara, alcatuita din specialisti cu peste 25 de ani de cercetare si experienta in domeniul semintelor de legume profesionale.

Citeşte mai departe...

Noutati

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Sfaturi utile pentru a-ti transforma gradina intr-un spatiu confortabil si atractiv

21-11-2023 Gradinarit

Sfaturi utile pentru a-ti transforma gradina intr-un spatiu confortabil si atractiv

Daca ai un mic spatiu exterior, este pacat sa nu profiti de el. Exista o multime de decoratiuni, accesorii si plante care il pot transforma intr-un colt de relaxare, de care sa te bucuri in fiecare zi. Mai multe>>

Cum sa actualizezi sau sa accentuezi estetica gradinii tale prin cateva modificari simple

16-08-2023 Gradinarit

Cum sa actualizezi sau sa accentuezi estetica gradinii tale prin cateva modificari simple

Fie ca esti un gradinar pasionat sau pur si simplu un iubitor al oazelor de verdeata, gradina ta poate deborda un suflu nou de la an la an. De la mici sculpturi de gradina amplasate din loc in loc si pana la plante noi de sezon sau aranjamente facute cu mana ta, poti actualiza estetica gradinii fara prea multi bani, dar cu multa imaginatie si pasiune. Mai multe>>

12 plante care se dezvolta cel mai bine intr-o sera de gradina

30-06-2023 Sere si solarii

12 plante care se dezvolta cel mai bine intr-o sera de gradina

Pasiunea pentru gradinarit iti poate aduce, pe langa alimente proaspete si sanatoase pe tot parcursul anului, venituri suplimentare. Pentru aceasta, insa, trebuie sa te asiguri ca alegi sa cultivi plantele care prospera in aceste mici oaze tropicale create de un simplu cadru metalic acoperit cu o folie impermeabila. Mai multe>>

Meseria de gradinar, din ce in ce mai atractiva

13-06-2023 Gradinarit

Meseria de gradinar, din ce in ce mai atractiva

Meseria de gradinar pare meseria ideala pentru pasionatii de flori si legume, pentru cei care iubesc natura, spatiile verzi si peisagistica urbana. Poate fi o meserie banoasa, daca esti un gradinar dedicat si creativ, dar si o meserie care aduce mereu ceva nou in viata ta. Mai multe>>

Folia de acoperire pentru solarii si sere: O investitie excelenta pentru agricultorii pasionati

06-06-2023 Sere si solarii

Folia de acoperire pentru solarii si sere: O investitie excelenta pentru agricultorii pasionati

Daca iti doresti o productie de calitate si o crestere sanatoasa a plantelor tale, folia de acoperire pentru solarii si sere reprezinta o alegere excelenta. Aceste produse sunt esentiale pentru a crea un mediu optim in care plantele se pot dezvolta in conditii controlate si pot fi protejate de factorii externi daunatori. Mai multe>>

Cultivarea ecologica a rosiilor: metode si raspunsuri practice

08-05-2023 Rosii

Cultivarea ecologica a rosiilor: metode si raspunsuri practice

In continuarea articolului vom aborda metode practice privind cresterea rosiilor eco. Tot aici veti face cunostinta cu provocarile specifice de productie, incepand de la sol pana la strategii de marketing si piata de desfacere. Mai multe>>

CLOSER™ combate afidele din culturile de legume si diminueaza transmiterea virusurilor la plantele de cultura

25-04-2023 Legume

CLOSER™ combate afidele din culturile de legume si diminueaza transmiterea virusurilor la plantele de cultura

Afidele pot provoca daune in culturile de legume in mod direct, datorita hranirii cu seva si indirect, prin transmiterea virusurilor. Prevenirea aparitiei virusurilor este si trebuie sa fie o preocupare de baza a fermierilor. Astfel, managementul controlului afidelor devine din ce in ce mai important. Mai multe>>

Cum sa investesti corect pentru a avea o gradina de vis

06-04-2023 Gradinarit

Cum sa investesti corect pentru a avea o gradina de vis

Cu totii stim ca intre visul de a avea o gradina inforitoare si momentul in care te poti bucura pe deplin de ea se afla multa munca, determinare si deschiderea de a cumpara utilajele corecte. Ne-am propus sa va prezentam care sunt utilajele agricole care reprezinta cea mai inspirata si eficienta alocare a bugetului familiei dumneavoastra. Mai multe>>

Prima sera verticala din Romania inaugurata de Ultragreens si Kaufland

12-10-2022 Sere si solarii

Prima sera verticala din Romania inaugurata de Ultragreens si Kaufland

Kaufland si Ultragreens, cunoscut pana acum ca Microgreens Romania, inaugureaza prima unitate de agricultura verticala din Romania, a carei productii va fi integral directionata vanzarii in magazinele retailerului. Green Hub Kaufland by Ultragreens este un proiect amplu de mediu si agricultura inteligenta, orientat catre noile tendinte de consum sanatos si in conformitate cu agenda ONU de dezvoltare sustenabila. Investitia Ultragreens, principalul producator de microplante si plante aromati... Mai multe>>

Gradinaritul, de la obligatie la pasiune – Echipamente de care ai nevoie ca sa transformi gradina de acasa intr-o sursa de legume si terapie

02-09-2022 Gradinarit

Gradinaritul, de la obligatie la pasiune – Echipamente de care ai nevoie ca sa transformi gradina de acasa intr-o sursa de legume si terapie

Gradinaritul este o activitate complexa, dar care implica beneficii valoroase pentru sanatatea ta fizica si mentala. Petrecerea timpului in aer liber, cultivarea propriilor straturi de fructe si legume, te ajuta sa te relaxezi, sa iti mentii tonusul si sa elimini stresul intr-o maniera creativa. Mai multe>>

Transforma-ti gradina intr-un spatiu de relaxare si luat masa

20-04-2022 Gradinarit

Transforma-ti gradina intr-un spatiu de relaxare si luat masa

Daca ai o gradina si vrei sa profiti din plin de ea, ai ocazia de a o transforma intr-un spatiu placut de relaxare si de luat masa. Organizeaza intalnirile placute cu prietenii in sezonul cald si alegeti sa stati in gradina, la aer curat, relaxati-va pana seara tarziu stand la povesti si la un pahar de vin sau bucura-te de momente de relaxare singur intr-un colt de gradina. Pentru a transforma gradina intr-un spatiu ideal de relaxare sau de luat masa, trebuie sa tii cont de cateva reguli esentia... Mai multe>>

Sugestii pentru amenajarea gradinii

30-03-2022 Gradinarit

Sugestii pentru amenajarea gradinii

Gradina este o zona cu o multime de roluri: spatiul de joaca al celor mici, locul perfect pentru a socializa in zilele cu vreme buna si chiar perimetrul in care tu poti da frau liber imaginatiei, in practicarea unor hobby-uri precum gradinaritul. Amenajarea gradinii tine cont de cele mai mai multe ori de stilul acesteia, dar si de caracteristicile acesteia. Mai multe>>

Sfaturi practice pentru ingrijirea gradinii

24-02-2022 Gradinarit

Sfaturi practice pentru ingrijirea gradinii

Ingrijirea gradinii este un proces care se desfasoara pe tot parcursul anului, chiar si in perioada de repaus vegetal. Gradinarii stiu foarte bine asta, iar fiecare are propriile metode si propriile secrete pentru ca gradina lui sa arate impecabil. Am stat de vorba cu cativa dintre ei si am reusit sa aflam cateva sfaturi practice, pe care le dam si noi mai departe, pentru a fi de folos si altor pasionati de gradinarit. Mai multe>>

Romanii vor sa consume mai multe legume, in portii mici

01-02-2022 Legume

Romanii vor sa consume mai multe legume, in portii mici

Consumatorii romani iau in medie trei mese pe zi, dintre care doua sunt gatite in casa, si doar o jumatate de masa este bazata pe alimente de origine vegetala, arata datele obtinute in cadrul unei cercetari realizate la finalul anului trecut de Bonduelle, producator de legume congelate si conservate. Mai multe>>