Sere si solarii

Rasadnite pe pat cald in solarii

Rasadnite pe pat cald in solariiControlul factorilor de mediu la culturile din sere si solarii, respectiv microclimatul in spatiile protejate, se refera la dirijarea temperaturii din aer si sol, dirijarea luminii, aerisirea si dirijarea umiditatii relative a aerului. La rasadnite temperatura se asigura prin incalzire pe baza de combustibil/biocombustibil, dar se poate recurge si la confectionarea de rasadnite simple si duble pe pat cald in interiorul solariilor.

Citeşte mai departe...

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

cultivarea eficienta a legumelor in sere si solariiCulturile de legume in sere si solarii se obtin cu investii si cheltuieli mari pentru constructii, asigurarea energiei, pentru materiale si subtante chimice si biologice necesare efectuarii de tratamente. Din aceste motive, inca din momentul optiunii pentru culturile protejate, trebuie sa ne gandim la folosirea intensiva a serelor si solariilor construite in acest scop. Intre criteriile de folosire intensiva a spatiilor protejate amintim urmatoarele:

Citeşte mai departe...

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere

Tehnologii noi de cultura a legumelor in sere so solariiRomania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere avand, in perioada decembrie – ianuarie, o radiatie luminoasa superioara tarilor din vestul Europei. Pentru a profita de acest avantaj este nevoie de o eficientizare a tehnologiei culturilor legumicole protejate din Romania.

Citeşte mai departe...

Sustinerea plantelor in solar

Modalitati sustinere plante in solar - legare cu sfoaraO necesitate in solarii, sustinerea plantelor este realizata folosindu-se in mod normal snur de sfoara sau pe arac.

Citeşte mai departe...

Combaterea bolilor si daunatorilor in spatii protejate

Tratament boli si daunatori in sere si solariiTratamentele realizate pentru combaterea bolilor, paianjenilor si insectelor daunatoare culturilor in spatii protejate, sunt urmatoarele:

Citeşte mai departe...

Gama completa de folie pentru solarii oferita de producatorul autohton Romcarbon

Oferta vanzare folie pentru solarii RomcarbonMaterie prima de cea mai buna calitate, tehnologie de ultima generatie si peste 60 de ani de experienta in procesarea maselor plastice – asa a creat Romcarbon cea mai buna reteta pentru o folie de solar premium.

Citeşte mai departe...

Cum amplasam serele si solariile de legume?

seawater-vegetablesSolariile si serele produc legume in perioadele reci si pentru aceasta trebuie sa stim cum le amplasam.

Citeşte mai departe...

Mulcirea solului in sere si solarii

mulching-tomatoes-webMulcirea solului influenteaza favorabil temperatura din sol, regimul de apa si aer, impiedica aparitia buruienilor si algelor in zonele umede si reduce evaporatia apei din sol.

Citeşte mai departe...

Sera care face posibila cresterea culturilor in desert. Acest sistem revolutionar promite schimbarea modului in care se face agricultura

Proiect de sera pentru zone aride secetoaseO organizatie non-profit numita "Roots up" a proiectat o sera care colecteaza umiditatea din aer, ca apoi aceasta sa fie folosita pentru a uda plantele sau chiar ca apa potabila. Creatorii proiectului promit revolutionarea modului in care se face agricultura in zonele desertice, acolo unde sansele aducerii la maturitate a unei culturi sunt practic nule. Astfel, folosindu-se de efectul de sera, acest angrenaj are proprietatea de a capta apa din atmosfera intr-un recipient, ca apoi ea sa fie folosita in diferite scopuri, pornind de la irigatii pana la apa potabila.

Citeşte mai departe...

Caracteristicile foliei profesionale pentru sere si solarii

folie pentru sere si solariiInceputul anilor 1960 a marcat prima utilizare a foliei de polietilena pentru a acoperi structurile de lemn a serelor/solariilor. De atunci insa s-au facut multe imbunatatiri pentru aceasta. Majoritatea foliilor de polietilena sunt fabricate prin procedeul de coextrudare a trei straturi cu polimeri si aditivi diferiti. Fiecare strat contribuie la calitatea foliei si ii imbunatateste performanta.

Citeşte mai departe...

Folii pentru Solar si Agricultura oferite de Romcarbon pentru agricultori si legumicultori

FOLIE PENTRU LEGUMICULTORI SI AGRICULTURAFoliile din polietilena sunt foarte populare datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera (durabilitate, rezistenta, preturi competitive), polietilena fiind un material utilizat la scara larga, pentru fabricatia diverselor materiale din plastic pentru agricultori precum: folii pentru solarii, pentru mulcire sau germinatie, precum si saci, pungi si sacose.

Citeşte mai departe...

Acoperisuri retractabile pentru sere si solarii

P1070477-299x219De peste 30 de ani, firma Cravo, Canada, este pe primul loc in lume in ceea ce priveste proiectarea si producerea de acoperisuri retractabile pentru sere, solarii si livezi ajutand astfel agricultorii sa-si protejeze culturile de caldura excesiva, frig, vant, grindina, zapada si de insecte.

Citeşte mai departe...

Grindina a afectat peste 500 de hectare de sere in Spania

invernadero granizo450 de hectare de sere au fost inundate si alte 60 de hectare de sere au fost distruse complet in Almeria, Spania.

Citeşte mai departe...

Solarii: Producatorii din legumicultura demareaza investitii importante in spatii protejate

Solarii legumicultura Marea BritanieIn cadrul unei deplasari la ferme legumicole din Marea Britanie, legumicultorii romani au avut ocazia sa studieze caracterului inovativ al solariilor din aceasta zona, precum si costul scazut de producere si intretinere si eficienta exploatarii in aceste sisteme.

Citeşte mai departe...

Serele Venlo Wijnen Square Crops, incalzite cu energie geotermala

Square Crops 1Pieter Wijnen detine o companie de sere impreuna cu fratele sau, unde cultiva ardei si castraveti pe circa 50 de hectare de teren.

Citeşte mai departe...

Fermele de pe acoperis “Lufa Farms” din Montreal

lufafarmsgreenhouseIn 2011, Lufa Farms a devenit cel mai mare cultivator urban de legume, cu o suprafata de 31000 metri patrati de sere pe acoperisul unei cladiri din orasul Montreal, Canada.

Citeşte mai departe...

Grindina si inundatiile au distrus multe culturi agricole din sudul tarii

grindina in sudInundatiile au facut prapad in sudul tarii unde sute de solarii au fost distruse și în cazul culturilor de camp, recoltele au fost afectate pe o suprafata de 100.000 de hectare.

Citeşte mai departe...

In serele din desert se obtine peste 60% din productia Israelului pentru export

sere-israel resizeSituat in desertul Negev, Arava este regiunea cea mai izolata din Israel. In Negev, resursele de apa sunt limitate. Temperaturile pot urca la 55 de grade C si in fiecare directie, vei vedea un peisaj sumbru si pustiu.

Citeşte mai departe...

Tehnologia generala a cultivarii legumelor in solarii

Protejarea legumelor in camp, cu ajutorul maselor plastice, este o metoda accesibila, care permite obtinerea legumelor timpurii sau prelungirea vegetatiei la legumele de toamna.

Citeşte mai departe...

Minisera de camera

minisera masa resizeMulti gradinari amatori doresc sa obtina un rasad sanatos fara investitii costisitoare si fara sa cheltuiasca multi bani.

Citeşte mai departe...

Serele viitorului

sere UK1Thanet Earth este cel mai mare si modern complex de sere din Marea Britanie. Acoperind o dimensiune echivalenta cu 80 de terenuri de fotbal acesta schimba modul in care Marea Britanie isi produce hrana.

Citeşte mai departe...

Tunelul dublu - in producerea legumelor extratimpurii si timpurii

tunel resizeAdaposturile joase sunt in general cu caracter tempor si joaca un rol insemnat in producerea extratimpurie si timpurie a legumelor.

Citeşte mai departe...

Producatorul roman cu cea mai mare suprafata de sere din Europa

sere-mari resizeOana Belu, consilier in cadrul Leoser, spune ca suprafata cu 90 de hectare cu sere reprezinta cea mai mare din Europa detinuta de un singur producator.

Citeşte mai departe...

Pregatirea solariilor pentru infiintarea culturilor

1288694382 134239479 1-Fotografii-de--Sere-solarii-si-minisere-profesionale-1288694382 resizeIn practica se intalnesc solarii in exploatare de mai multi ani sau se pune problema de construirea de noi solarii.

Citeşte mai departe...

Gospodarii cultiva legume în solariile CJC

solarii-cjcConsumam produse romanesti”, un program demarat de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) în 2009, este în plină desfasurare.

Citeşte mai departe...

Mini-sera verticala de langa casa de locuit

61rKU-NFyqL. SL500 SS500 Oricine isi doreste sa se poata bucura de verdeata o perioada cat mai lunga din an. Astfel incat amenajarea unei gradini intr-o mini-sera devine o prioritate pentru cei care locuiesc la curte si au la dispozitie o suprafata de teren cat de mica.

Citeşte mai departe...

Sere de legume incalzite cu stuf

-4-rosiiIon Vladei din Chirileni, Republica Moldova isi incalzeste serele cu stuf deoarece este cea mai ieftina sursa de energie.

Citeşte mai departe...

Dezinfectia solului in sere si solarii

Se apropie perioada pentru inceperea unui nou ciclu de vegetatie in sere si solarii. Ca urmare a armonizarii legislatiei nationale la legislatia UE o parte dintre produsele care se foloseau la dezinfectia solului in sere si solarii sunt interzise pentru a mai fi utilizate.

Citeşte mai departe...

Infiintare sera de legume de 1500 mp

Infiintarea unei sere prin construirea a 3 module de sere legumicole (inclusiv dotarea lor) cu urmatoarele caracteristici:

Citeşte mai departe...

1500 de solarii noi in Dobrogea in sistem cooperatist

Dupa exemplul vecinilor nostri bulgari, 1500 de solarii au aparut in judetul Constanta, iar ardeii si rosiile, obtinute 100% natural, vor fi vandute cu preturi mici, sustin taranii.

Citeşte mai departe...

Folie pentru solar

O buna alegere a foliei pentru solarii poate sa pastreze cu usurinta, simplu si avantajos, calitatea si sanatatea plantelor. Acestea permit sa se realizeze o distributie optima de temperatura si lumina atunci cand plantele sunt in crestere, dar si o buna izolatie fata de factorii externi.

 

Citeşte mai departe...

Concepte si noutati in domeniul foliei si produselor complementare pentru agricultura

Joi, 24 febuarie 2010 a avut loc in localitatea Izbiceni, jud. Olt seminarul pe teme agricole “Recolte Bogate cu GLIA”.

 

Citeşte mai departe...

Solariile Haygrove

Sistem de solarii-tunel cu acoperire mare la costuri minime.

Citeşte mai departe...

Informatii utile privind sectorul de producere a legumelor de sera si solar

1327146177 305948095 12-solarii-craiovasere-legume-craiovainstalatii-de-irigare-prin-picurare-craiova- resizeLinkuri utile in sectorul producerii legumelor de sera si solar:

Citeşte mai departe...

Centrul de productie sere Pipera

 

 

 

Luni, 1 iunie 2009, incepand cu ora 15.00, domnul Ilie Sarbu, ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, va participa la inaugurarea centrului de productie sere Pipera, apartinand Organizatiei de producatori Hortifruct Bucuresti. 

Citeşte mai departe...

Utilizarea foliilor Kritifil pe solarii

solariu1.jpg

Foliile Kritifil pentru solarii sunt produse prin coxtrudare in 3 straturi ceea ce le confera o rezistenta mecanica foarte mare si o durata de viata de peste 6 ani.

Citeşte mai departe...

AGROCON-sere

"Avem sere construite peste tot in Europa."

Cele mai multe sunt construite in Belgia, Olanda, Germania, Franta si Austria, insa in ultimii ani AGROCON - sere, construieste si in tarile din Est, inclusiv Romania.
.

Citeşte mai departe...

Noutati

Rasadnite pe pat cald in solarii

09-12-2016 Sere si solarii

Rasadnite pe pat cald in solarii

Controlul factorilor de mediu la culturile din sere si solarii, respectiv microclimatul in spatiile protejate, se refera la dirijarea temperaturii din aer si sol, dirijarea luminii, aerisirea si dirijarea umiditatii relative a aerului. La rasadnite temperatura se asigura prin incalzire pe baza de combustibil/biocombustibil, dar se poate recurge si la confectionarea de rasadnite simple si duble pe pat cald in interiorul solariilor. Mai multe>>

Infrastructura de irigatii: Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare

28-09-2016 Irigatii

Infrastructura de irigatii: Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare

In Sedinta Guvernului din 28 septembrie 2016 a fost adoptata o Hotarare prin care se modifica normele metodologice de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, avand in vedere faptul ca aceasta a fost amendata prin modificari si completari legislative succesive. Mai multe>>

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

09-09-2016 Depozitare

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

SIFI TM Agro inaugureaza la Carani cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din Romania, in urma unui program de investitii derulat in ultimii ani. Silozul Carani, situat strategic in una din cele mai importante zone agricole din tara, foarte aproape de Timisoara, dar si de Autostrada A1, are o capacitate de receptie/livrare de 5.000 tone zilnic si cu o capacitate totala de depozitare de 170.000 de tone. Mai multe>>

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

03-08-2016 Sere si solarii

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

Culturile de legume in sere si solarii se obtin cu investii si cheltuieli mari pentru constructii, asigurarea energiei, pentru materiale si subtante chimice si biologice necesare efectuarii de tratamente. Din aceste motive, inca din momentul optiunii pentru culturile protejate, trebuie sa ne gandim la folosirea intensiva a serelor si solariilor construite in acest scop. Intre criteriile de folosire intensiva a spatiilor protejate amintim urmatoarele: Mai multe>>

Daunatori si agenti patogeni in gradina. Cine sunt cu adevarat dusmanii agricultorilor

03-08-2016 Carti - Gradinarit si peisagistica

Daunatori si agenti patogeni in gradina. Cine sunt cu adevarat dusmanii agricultorilor

Identificarea, prevenirea si combaterea organismelor daunatoare din gradina este unul dintre cele mai importante aspecte de care agricultorii trebuie sa tina cont atunci cand se decid sa urmeze o cale in acest domeniu. Astfel, doi cunoscuti cercetatori ungari din acest domeniu, dr. Vétek Gábor si dr. Nagy Géza, au redactat o carte extrem de complexa privind acest aspect. Datorita succesului pe care l-a avut de-a lungul timpului, cartea Daunatori si agenti patogeni in gradina a ajuns deja la a do... Mai multe>>

Situatia la zi in sectorul irigatiilor din Romania

26-07-2016 Irigatii

Situatia la zi in sectorul irigatiilor din Romania

Mihaela Ispas, Senior Associate PeliFilip si Cristina Barticel, Associate PeliFilip ne prezinta principalii actori implicati in dezvoltarea irigatiilor, provocarile in procesul de organizare a utilizatorilor de apa pentru irigatii, precum si alocarea fondurilor pentru infrastructura de irigatii. Mai multe>>

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere

09-07-2016 Sere si solarii

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere avand, in perioada decembrie – ianuarie, o radiatie luminoasa superioara tarilor din vestul Europei. Pentru a profita de acest avantaj este nevoie de o eficientizare a tehnologiei culturilor legumicole protejate din Romania. Mai multe>>

Cele mai bune pulverizatoare Stihl

03-07-2016 Constructii, instalatii, echipamente

Cele mai bune pulverizatoare Stihl

Un pulverizator profesional ofera o modalitate optima de stropire a recoltelor, folosindu-se cu precadere in pomicultura, legumicultura si viticultura. Se utilizeaza atat in activitati de stropire pentru prevenirea aparitiei bolilor si a parazitilor, cat si pentru plivirea chimica. Pulverizatoarele Stihl si-au construit un renume pe piata de profil, remarcandu-se prin manevrabilitate ridicata si rezultate excelente in utilizare. Mai multe>>

Sustinerea plantelor in solar

24-05-2016 Sere si solarii

Sustinerea plantelor in solar

O necesitate in solarii, sustinerea plantelor este realizata folosindu-se in mod normal snur de sfoara sau pe arac. Mai multe>>

Precizari privind derularea sezonului 2016 de combatere a caderilor de grindina

12-05-2016 Constructii, instalatii, echipamente

Precizari privind derularea sezonului 2016 de combatere a caderilor de grindina

Fata de informatiile aparute in spatiul public privind pagubele cauzate de recentele caderi de grindina in zonele in care este operational Sistemul national antigrindina si de crestere a precipitatiilor (SNACP) facem urmatoarele precizari: Mai multe>>

Iazuri de gradina, planificare, constructie si intretinere. O carte care merita citita

02-05-2016 Carti - Gradinarit si peisagistica

Iazuri de gradina, planificare, constructie si intretinere. O carte care merita citita

Moda iazurilor de gradina a ajuns si in Romania. Cu toate acestea, putini sunt expertii care pot pune la punct un astfel de amplasament. Acesta este si motivul pentru care editura Casa propune cartea lui Ulrich E. Stempel, Iazuri de gradina, planificare, constructie si intretinere, un manual complet care ofera oricarei persoane interesate un mod practic de intelegere a acestui fenomen. Mai multe>>