Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

New Corteva report highlights 400x300Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale.

Inovația și impactul sunt piloni centrali ai fiecărei alegeri strategice la Corteva. Astăzi, compania investește aproape 4 milioane de dolari în fiecare zi în inovație sustenabilă pentru a dezvolta tehnologii esențiale care ajută fermierii să rezolve unele dintre cele mai dificile provocări ale lor, de la presiunea dăunătorilor și bolilor până la fenomenele meteorologice extreme.

„În fiecare zi, fermierii se bazează pe soluțiile dezvoltate prin tehnologie avansată pentru a înfrunta provocări dificile. Corteva conduce efortul de implementare a inovației sustenabile pentru a-i echipa în acest sens. Suntem mândri să publicăm acest raport care detaliază modul în care fermierii beneficiază de produsele și parteneriatele noastre bazate pe tehnologie, maximizând productivitatea și profitabilitatea lor, reducând în același timp impactul asupra mediului," a declarat Jean Ionescu, Country Leader pentru România și Republica Moldova.

În 2024, Corteva a înregistrat progrese semnificative în activitatea sa de a face agricultura mai sustenabilă prin tehnologie, inclusiv:
•    100% dintre soluțiile nou dezvoltate de Corteva aflate în pipeline respectă criteriile lor de sustenabilitate
•    22% din veniturile nete din divizia de Protecția Plantelor provin din produse noi, cu avantaje sustenabile

Raportul evidențiază, de asemenea, cele mai recente evoluții în trei domenii de inovație agricolă de ultimă generație, inclusiv tehnologia de editare genetică pentru îmbunătățirea procesului de ameliorare la plante, produse de origine natural pentru protecția plantelor și producția de materii prime pentru biocombustibili destinați aviației sustenabile.

Editare genetică

Editarea genetică utilizează tehnici avansate de ameliorare pentru a crea produse care pot îmbunătăți și proteja potențialul de producție, rezistând în același timp condițiilor de mediu dificile. Corteva lucrează la proiecte care permit oamenilor săi de știință să realizeze modificări precise care îmbunătățesc semnificativ potențialul de producție și reziliența plantelor, cum ar fi porumbul rezistent la necroza letală, cultura de sorg rezistentă la fitoparatzitul striga și meiul perlat cu rezistență prelungită la stocare.

Biocombustibili

Corteva implementează tehnologie pentru a dezvolta materii prime cu emisii reduse de carbon, pentru a contribui la satisfacerea cererii globale pentru biocombustibili de nouă generație, cerere care se așteaptă să se dubleze până la sfârșitul deceniului și să crească de opt ori până în 2050.
În 2024, Corteva a anunțat semnarea unui memorandum de colaborare pentru o viitoare societate mixtă cu compania BP pentru a furniza materii prime pentru biocombustibili destinați aviației sustenabile care să îndeplinească cerințele de reglementare ale Uniunii Europene. Aceste parteneriate contribuie la crearea de valoare pentru fermieri și la reducerea impactului potențial al extinderii biocombustibililor asupra terenurilor utilizate în prezent pentru producția de alimente.
Soluții de origine naturală pentru protecția plantelor

Fermierii caută soluții noi, de origine naturală, pentru a controla pierderile, a optimiza nutrienții și a gestiona stresul cauzat de mediul înconjurător. Portofoliul Corteva include soluții care ajută fermierii să se adapteze la schimbările climatice și să reducă emisiile din ferme. De exemplu, Utrisha™ N este un biostimulant inovator care îmbunătățește eficiența utilizării nutrienților și furnizează azot suplimentar direct plantelor; ajutând fermierii să își protejeze culturile și să își optimizeze potențialul de producție. De exemplu, în România și Republica Moldova, fermierii care au incorporat Utrisha™ N au înregistrat creșteri ale productivității de până la 10%, așa cum reiese dintr-un studiu Corteva desfășurat pe parcursul a trei ani. În ciuda provocărilor climatice, rezultatele au fost remarcabile, cu sporurile de producție la porumb crescând de la 700 kg la 1,5 tone pe hectar, rapița de la 200 kg la 700 kg pe hectar și cerealele de la 200 kg la 500 kg pe hectar.

Pe lângă Utrisha™ N, în 2024 Corteva Agriscience a introdus și diverse tipuri de soluții biologice în România și Republica Moldova, concepute cu moduri unice de acțiune, cum ar fi îmbunătățirea utilizării nutrienților, creșterea rezistenței plantelor la factorii de stres abiotic, secetă sau temperaturi extreme și îmbunătățirea proceselor de dezvoltare ale plantelor. Acestea includ produse inovatoare pentru o gamă largă de provocări agricole, cum ar fi fertilizantul lichid cu micronutrienți Keylate B, fertilizantul mineral StarterMn Platinum și fertilizantul mineral lichid BioForge®. Aceste produse îmbunătățesc în mod colectiv utilizarea azotului, corectează deficiențele de nutrienți, promovează o creștere echilibrată, întăresc rezistența culturilor la stres și îmbunătățesc nivelurile de carbohidrați pentru producții sporite, evidențiind angajamentul față de practicile agricole durabile și eficiente din regiune.

Începând cu 2025, fermierii români pot beneficia de inovații suplimentare din portofoliul Corteva Biologicals, cum ar fi Sosdia™ Stress Max, un atenuator de stres abiotic care ajută culturile precum porumbul să își mențină activitatea fiziologică și potențialul de producție în timpul secetei și altor condiții de stres. În plus, fermierii moldoveni pot utiliza fertilizantul foliar Kinsidro™ Grow+ ca soluție pentru a sprijini creșterea rapidă a plantelor și pentru a elimina blocajele de nutrienți în culturi precum grâul, rapița și porumbul.
Luate împreună, aceste inovații au potențialul de a revoluționa agricultura, satisfăcând cererea tot mai mare a consumatorilor.

Accesați raportul complet aici.


Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opțiuni avantajoase pe piață prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul său echilibrat și divers de semințe, produse de protecția a plantelor și servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, ce pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare.  
 
Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro 
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube 
 
# # #
 
™ ® ℠ Mărci comerciale și de servicii ale Corteva Agriscience și a companiilor afiliate

Contact Corporate Communications Corteva:
Ana-Maria Grigore
+40 (754) 228 975
[email protected]



Noutati

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

25-04-2025 Stiri agricole

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a  și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

25-04-2025 APIA

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor  din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

25-04-2025 APIA

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică,  Mai multe>>

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

25-04-2025 Stiri agricole

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

24-04-2025 Stiri agricole

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

18-04-2025 Siguranta alimentara

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi  (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>

IAA între mit și realitate: cum funcționează combaterea grindinei și cum ajută economia României

18-04-2025 Stiri agricole

IAA între mit și realitate: cum funcționează combaterea grindinei și cum ajută economia României

Pentru a aduce claritate asupra modului în care funcționează sistemul antigrindină și de creștere a precipitațiilor în România, IAA – Intervenții Active în Atmosferă, aduce în prim-plan informații documentate. Cu o experiență de peste 30 de ani, IAA este o societate privată românească care desfășoară o activitate strategică, susținând fermierii, protejând culturile și contribuind direct la securitatea alimentară a țării Mai multe>>

Criza degradării solurilor contribuie la dublarea migrației globale, avertizează un nou raport

18-04-2025 Stiri agricole

Criza degradării solurilor contribuie la dublarea migrației globale, avertizează un nou raport

Se estimează că până la sfârșitul secolului migrația globală se va dubla, în mare parte din cauza crizelor devastatoare și interconectate reprezentate de degradarea solului, schimbările climatice și insecuritatea alimentară, conform unui nou raport publicat astăzi de mișcarea Salvează Solul. Mai multe>>

Tarfin sprijină fermierii români prin finanțare accesibilă și soluții inovative. Numărul celor care au apelat la finanțare a crescut cu aproape 60% în ultimul an

17-04-2025 Credite agricultura

Tarfin sprijină fermierii români prin finanțare accesibilă și soluții inovative. Numărul celor care au apelat la finanțare a crescut cu aproape 60% în ultimul an

Tarfin, liderul regional în domeniul finanțărilor în agricultură, continuă să aducă soluții inovative pentru fermierii din toate colțurile țării, asigurându-se că aceștia au acces la finanțare rapidă, flexibilă și digitală. În acest sezon, compania își reafirmă angajamentul de a sprijini fermierii din România și de a asigura sustenabilitatea producției agricole. . Mai multe>>

Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management

17-04-2025 Marketing agroalimentar

Leadershipul în marketing al Corteva în România, onorat la Gala Capital de Excelență în Management

Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Republica Moldova la Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost desemnată „Cel mai bun Director de Marketing din România” la Gala de Excelență în Management organizată de revista Capital.Evenimentul celebrează realizările remarcabile ale liderilor de afaceri din întreaga țară, care conduc proiecte cu impact în domenii cheie precum marketing, vânzări, resurse umane și altele. Mai multe>>