Noi solutii agricole expuse la AgriPlanta-RomAgroTec 2019

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto1Peste 200 de firme expozante din 13 tari (Romania, Bulgaria, Cehia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Rusia, Spania, Turcia, Ucraina, Ungaria) s-au reunit anul acesta pe o suprafata de 36 ha, cei 11.700 de vizitatori avand ocazia sa se informeze asupra noilor tendinte privind tehnica agricola, dar si sa achizitioneze. Companiile au expus in camp un numar impresionant de masini si utilaje agricole din portofoliu si au lansat pentru perioada expozitiei discounturi si oferte de finantare avantajoase pentru vizitatori.


Desi conditiile meteorologice nu au fost dintre cele mai prielnice pentru organizarea expozitiei, ploaia fiind insa in avantajul fermierilor, AgriPlanta-RomAgroTec 2019 a dovedit si in acest an ca reprezinta o importanta platforma de comunicare pentru comunitatea agricola din Romania, reunind cu succes un numar reprezentativ de fermieri, specialisti, mediul academic si furnizorii de input-uri pentru agricultura.

Din datele preliminare oferite de cercetarea realizata de Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti in parteneriat cu DLG InterMarketing, au fost identificate urmatoarele informatii privind structura si nevoile/asteptarile vizitatorilor, referitoare la expozitie :

  • 49,5% dintre vizitatori au participat pentru prima data la expozitie

  • Peste 37% au fost fermieri cu activitate in productia vegetala (culturi de camp), 9.9% in zootehnie, 8.9% in horticultura

  • Productia vegetala (47.5%), horticultura (17.8%), zootehnia (14.9%) si industria alimentara (11.9%) au reprezentat principalele domenii de interes

  • Principalele 3 motive de vizitare a expozitiei: Informare asupra noutatilor (61.4%), Identificare noi posibilitati de investitii (26,7%), Identificare inovatii din domeniu (15,8%)

  • Increderea reprezentantilor in acest sector a fost reflectata in dorinta crescuta de a derula investitii, 69% dintre vizitatorii intervievati intentionand sa demareze o afacere in domeniu, iar 30,69% intentionand sa dezvolte afacerea existenta in agricultura in perioada urmatoare.

 

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto3

 

 

PREMIERA: IRIG Show, noul concept de promovare a utilajelor pentru irigatii, lansat de DLG InterMarketing pentru vizitatorii AgriPlanta-RomAgroTec 2019

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto2


Din dorinta de a raspunde nevoilor fermierilor, a fost amenajata pentru prima data la AgriPlanta-RomAgroTec 2019 o zona dedicata irigatiilor. 7 companii din Romania si din strainatate au participat cu stand propriu, precum si alte branduri renumite fiind co-expozanti in standurile unora dintre firmele participante. Vizitatorii au avut ocazia sa se informeze asupra solutiilor inovative privind managementul apei, asupra sistemelor inteligente de irigare si tehnologiilor performante in domeniul irigatiilor.

In ziua de Vineri, 17 mai, peste 150 de fermieri, furnizori de utilaje si inputuri, specialisti din domeniu, au participat la Forumul pentru irigatii, pentru a intra in dialog cu speakerii invitati, din partea principalelor autoritati responsabile in domeniu. „Intr-un cadru organizat, au fost prezentate stadiile de lucru pentru fiecare etapa din programul national de reabilitare a sistemului de irigatii, masuri ce vor urma sa fie implementate, solutii tehnice si, nu in ultimul rand, tehnologii oferite de producatorii in materie de irigatii. Intr-un cuvant, implicare.” – Lect. Univ. Dr. Radu Antohe, Expert in politici agricole si dezvoltare rurala.

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto4

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto5


Activitatile din programul 
Forumului pentru Irigatii au fost realizate cu sprijinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, avand ca parteneri: Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF), Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), Autoritatea pentru Administrarea Sistemului National Antigrindina si de Crestere a Precipitatiilor, Directia Judeteana pentru Agricultura Calarasi, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, APPR- Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania.

 

 

Loturi demonstrative

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto8


In cadrul sectiunii 
DLG Special la AgriPlanta – RomAgroTec 2019 au fost organizate loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole de grau, porumb si floarea soarelui, diseminandu-se astfel la nivelul fermierilor, informatii privind aceste culturi in cadrul Campus Cereale – Loturi demonstrative. Produse si tehnologii. Loturile demonstrative au fost realizate cu sprijinul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare Agricola Fundulea si APPR - Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania.

 

 

Ziua Liceelor Agricole, pentru prima data la AgriPlanta-RomAgroTec

Peste 200 de elevi si profesori de la 15 licee cu profil agricol din tara, fermieri, firme din domeniul agricol, mass-media etc. au participat Sambata, 18 mai, la a 13-a editie a Zilei Liceelor Agricole, in cadrul careia a fost evidentiata, de catre participanti, nevoia reala de resursa umana calificata si stabilizata in agricultura, mai ales de fermieri tineri.

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto6


Principalele activitati din program au inclus:

  • Prezentarea ofertei educationale a liceelor agricole partenere in proiectul „ Sustinem invatamantul preuniversitar agricol”

  • Conferinta “ Tinerii cu studii medii sunt cei care pot face agricultura sa se miste”. La eveniment au participat ca moderatori: Nicoleta Dragomir – redactor-sef Revista Ferma, Catalin Lenta - Radio France International (RFI), Gabriel Gherghescu - emisiunea Viata satului (TVR), avand ca invitati: Maricel Dima - Subsecretar de Stat Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), iar din partea ANFPISDR: Stelian Victor FEDORCA - director Cabinet presedinte, Gabriel Narcis VRINCEANU – director. Organizatori: DLG InterMarketing, Radio France Internationale – Romania. Partener: Revista Ferma

  • Concurs cu premii, pe teme agricole, pentru liceeni

  • Dezbateri cu firmele expozante, liceeni si fermieri asupra aspectelor practice in educatia agricola.


Organizatori eveniment: Fundatia Revistei Ferma, DLG InterMarketing;

Parteneri: Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR), Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Masini Agricole din Romania (APIMAR), Autoritatea Nationala pentru Formare Profesionala Initiala in Sistem Dual din Romania, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Academia de Studii Economice Bucuresti – Facultatea de Economie Agroalimentara si a Mediului.

 

 

Conditiile meteo au impiedicat desfasurarea programului de demonstratii cu masini agricole, utilaje pentru logistica fermei si constructii

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto7


Vremea nefavorabila a impiedicat desfasurarea amplului program de demonstratii pregatit pentru aceasta editie. Totusi, s-au putut desfasura zilnic, in perioada 16-19 mai 2019, demonstratii cu masini agricole la standul IPSO Agricultura, AgroConcept, Agri Alianta, desfasurate in 3 zone distincte, DLG InterMarketing alocand o suprafata generoasa, special pentru demonstratiile practice cu tehnica agricola de ultima ora, unde fermierii interesati, s-au convins de performantele in lucru ale masinilor si utilajelor agricole inscrise in programul de demonstratii individuale.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, impreuna cu organizatorul, DLG InterMarketing, au oferit informatii noi privind tehnologiile de conservare a solului: cauze, consecinte si metode de reducere a compactarii solului, demonstratii cu reglarea presiunii aerului din anvelope, efecte asupra reducerii consumului de combustibil.

De asemenea, la standul USAMV Cluj-Napoca, vizitatorii interesati au putut afla de la specialisti cum trebuie aplicate substantele de protectie a plantelor, in cadrul sectiunii “Tehnici Moderne pentru Protectia plantelor. Testarea masinilor. TOPPS”. „In cadrul programului TOPPS au fost prezentate tehnici de alimentare, distributie, reglare si exploatare a masinilor fitosanitare. De asemenea, abordarea corecta a sigurantei utilizatorului si a consumatorului, prin prisma spalarii interioare si exterioare a masinilor si a reducerii contaminarii prin fenomene de deriva. De asemenea, s-a pus accent pe reducerea poluarii cu produse de protectia plantelor, a apelor de suprafata si subterane.” – Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferentiar USAMV Cluj-Napoca.

 

 

Campus&Cariera, un nou concept marca DLG InterMarketing, lansat la AgriPlanta-RomAgroTec 2019

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto13

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto9


Activitatile de consiliere individuala si de grup, SkillShop-urile, interviurile face-to-face cu angajatorii care au depus oferte de recrutare la Job-Wall desfasurate in cadrul noului concept lansat de catre DLG InterMarketing, "Campus & Cariera" au fost considerat utile pentru dezvoltarea unor planuri de viitor de catre studentii si absolventii participanti la AgriPlanta-RomAgroTec 2019. 
Parteneri: AgriBusinessJob, Fundatia Revistei Ferma, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

 

 

AgriKids: sute de copii au participat la activitati de familiarizare cu agricultura

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto11

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto10


La aceasta editie, sectiunea AgriKids a venit in intampinarea micilor fermieri cu activitati interesante, precum: escape room cu tema agricola, jocuri interactive, laborator de stiinta distractiva, ateliere de creatie, teste de cunostinte din domeniul agriculturii. Sute de copii au participat Vineri, Simbata si Duminica la programul destinat familiarizarii lor cu practicile agricole.

Editia AgriPlanta-RomAgroTec 2019 s-a bucurat de prezenta Ministrului Agriculturii, Dl. Petre Daea, acesta vizitand standurile firmelor expozante si intrand in dialog cu fermierii.

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto12

AgriPlanta-RomAgroTec 2019 - Foto14


Asociatiile reprezentative din agricultura folosesc AgriPlanta-RomAgroTec ca platforma de comunicare cu membrii, astfel, la aceasta editie,
 Federatia Nationala a Grupurilor de Actiune Locala din Romania a organizat Joi, 16 mai, seminarul "Rolul GAL-urilor in dezvoltarea formelor asociative din agricultura". Totodata, APPR - Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania si APAR – Asociatia Presei Agricole din Romania au realizat intalniri de lucru cu membrii acestora.

AgriPlanta-RomAgroTec 2019, organizata cu sprijnul APIMAR, LAPAR si PROAGRO, a beneficiat la aceasta editie de urmatoarele partneriate: Partener Oficial – EuroChem, Partener – BNP Paribas Leasing Solution, Parteneri Tehnici : Asociatia Producatorilor de Pormb din Romania- APPR, CASE Agriculture prin Titan Machinery, Directia pentru Agricultura a Judetului Calarasi, Güttler, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti, Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”, In colaborare cu: Consiliul Judetean Calarasi si Primaria Fundulea.

 

  

Noutati

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>