Inaugurarea Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz (ARBIO)

ArbioIn cadrul Inaugurarii Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz (ARBIO), din 18 Iunie, eveniment major ce va avea loc la Hotel Hilton, Bucuresti, se va lansa Conferinta pentru Biomasa si Biogaz: Solutia pentru problemele de Cogenerare si Mediu.


ARBIO reprezinta industriile Bio din Romania, fiind deja membru al Asociatiei Europene pentru Biogaz (EBA), cat si al Asociatiei Europene pentru Biomasa (AEBIOM). Intr-o piata cu un potential imens, ARBIO promoveaza/sustine investitiile durabile in sectoare precum: Biogaz, Biomasa, Digestie Anaeroba, Energie din Deseuri, Biodiesel, Bioetanol, Reciclare si alte domenii.

Pe 7 Mai Departamentul pentru Energie al Romaniei a publicat un set de principii care vor forma baza noii strategii nationale pentru energie pentru perioada 2014 — 2015. Pentru prima data, este declarat in mod clar ca 'in perioada 2014 — 2024 Romania ar trebui sa incurajeze dezvoltarea prudenta a energiilor regenerabile, cu un accent pe biomasa'.


Acesta este un semn tangibil aratand faptul ca Guvernul intelege importanta Biomasei si Biogazului si avantajele pe care acestea le ofera industriei, fermelor si municipiilor.

Toate aceste avantaje si mai multe detalii despre Fondurile Europene in Romania, vor fi prezentate de catre ARBIO, in parteneriat cu Federatia Nationala PRO AGRO si Asociatia Romana a Carnii, in cadrul Inaugurarii Asociatiei Romane de Biomasa si Biogaz (ARBIO), din 18 Iunie, eveniment major ce va avea loc la Hotel Hilton, Bucuresti.

Arbio-inaugurare


Speakerii deja confirmati sunt urmatorii:

  1. Dl. Daniel Constantin, Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale 
  2. Dl. Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene 
  3. Dl. Mircea Geoana, Inalt Reprezentant al Primului Ministru pentru Probleme Economice si Diplomatice 
  4. Dl. Dan Ioan Gheorghiu, Consilier al Primului Ministru, Chairman & CEO ISPE 
  5. Dl. Emil Calota, Vice Presedinte ANRE 
  6. Dl. Mihai Herciu, Director General al Autoritatii de Management pentru PNDR 
  7. Dr Jan Stambasky, Presedinte al EBA (European Association of Biogas) 
  8. Dl. Ludger Spohr, Presedinte EIPS (European Industry of Pellet Suppliers)


Solutia pentru municipii si problemele lor legate de Cogenerare si Gestionarea Deseurilor

  1. Mai mult de 50% dintre orasele Romaniei necesita investitii in unitatile ineficiente de caldura combinata cu energie (CHP)
  2. In acelasi timp, exista 101 probleme legate de gestionarea deseurilor la nivelul municipiilor care trebuie rezolvate inainte ca termenul dat de Comisia Europeana sa expire Proiectele de Biomasa pot oferi solutia Cogenerarii la nivel local, cu multe avantaje pentru consumator. De asemenea, tehnologia 'Waste to Energy' transforma deseurile municipale in energie si caldura. Ambele solutii nu necesita infrastructura de mare anvergura sau investitii majore din partea Statului.


Solutia pentru fabrici, ferme si alti producatori privati cu probleme de tratare a deseurilor

  1. Zeci de fabrici romanesti (in special exportatori) trebuie sa se conformeze standardelor Europene referitoare la gestionarea deseurilor 
  2. Acelasi lucru este valabil si pentru fermele animale sau vegetale, plus alti producatori privati cu deseuri 

Proiectele de Biogaz si Digestie Anaeroba transforma dejectiile / deseurile intr-o sursa de energie si caldura. Astfel, companiile evita penalitatile (conform standardelor Europene) si isi transforma deseurile in venituri, independenta energetica si un viitor fara riscuri de mediu.


Ce inseamna decizia Guvernului pentru sectorul Biomasei

Prioritizand sectorul Biomasei, Guvernul Romaniei pregateste terenul pentru dezvoltarea sustenabila si solida a Biomasei si Biogazului, evitand problemele din trecut. Aceasta abordare este similara cu cea a ARBIO. Consideram ca Biomasa si Peletii, Biogazul, Energia din Deseuri, Digestia Anaeroba, Energia Geotermala etc., sunt solutia pentru problemele serioase de Cogenerare si Mediu cu care ne confruntam, in mod special atunci cand includ caldura combinata cu energie (CHP).


Materia prima disponibila si probleme care necesita solutii

Anumite fapte pot explica multe. Tara are sursele de materie prima necesara:

  • Romania beneficiaza de 14 mil. ha de teren agricol 
  • 7 mil ha de paduri exista de asemenea 
  • In plus, 0,5 mil. ha de teren neproductiv sunt potrivite pentru cultivarea plantelor energetice 
  • Aproximativ 4 mil. tone de deseuri urbane sunt produse anual, 189 kg / cap de locuitor 
  • Plus deseurile de la fabrici, ferme etc


Pentru a securiza sustenabilitatea venitului, 
ARBIO a elaborat un set de propuneri foarte bine argumentate care:

  • Iau in considerare sugestia Departamentului Energiei pentru contractele cu diferenta de pret ('price difference contracts') 
  • Sustin schema de Feed in Tariff trimisa Comisiei Europene de catre ANRE 
  • Propun o solutie 'determinata de piata' revolutionara fara Certificate Verzi 


Sectorul Biomasei si Biogazului din Romania va oferi noi oportunitati municipiilor, fabricilor, fermelor si investitorilor, rezolvand zeci de probleme care exista astazi.

Acesta este un eveniment 'orientat catre investitori', raspunzand intrebarilor acestora. Deja 40+ investitori si 10+ municipii au confirmat prezenta lor.


Participantii vor primi raspunsurile la intrebarile lor si 
Studiul de Impact pregatit de ARBIO referitor la rezultatele implementarii Biomasei in Romania, plus multe alte materiale informative.


Pentru mai multe informatii:

office@arbio.ro sau +40 21 308 62 71 
ARBIO 
Ilias Papageorgiadis 
President 
37, Putul lui Zamfir street, Dorobanti area, Sector 1, Bucharest. Romania 
Tel: +40 21 30 86 271-8, Fax: +40 21 327 07 43

 

Noutati

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>