Tratamente pentru pomii fructiferi

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIERPlatforma modulara robotica autonoma Robo Fermier este o solutie autonoma destinata pomicultorilor. Sistemul modular poate fi adaptat pentru executarea unei game largi de lucrari in plantatiile pomicole. Sistemul este conceput special pentru fermele ecologice, dar poate fi folosit si in fermele conventionale. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru PNDR, a participat la Conferinta de inchidere a proiectului Robo-Fermier, organizata de Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa, Bucuresti.

Mai multe>>

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

Dagonis - fungicidPentru fermierii care isi doresc protectie pentru o gama larga de culturi, BASF vine cu solutia perfecta: fungicidul polivalent Dagonis®. Este recomandat pentru peste 20 de culturi, precum marul, parul, morcovul, conopida sau capsunul. Multumita celor doua substante active din compozitie, fluxapiroxad, difenoconzol, fungicidul asigura un control de lunga durata impotriva bolilor.

Mai multe>>

Solutii de top pentru protectia culturii tale de mar

Solutii de top pentru protectia culturii tale de marDescopera noul tau aliat pentru culturile de mar: Smart Technology de la BASF! Fermierii se confrunta des cu pierderi de productie, aparitia formelor de rezistenta la fungicide sau calitatea scazuta a fructelor. Ei bine, cu Smart Technology pentru culturile de mar aceste probleme sunt mai usor de rezolvat.

Mai multe>>

Smartomizer H3O aplica tratamente selective intr-un sistem inovator integrat de management al daunatorilor

Pulverizadores Fede demonstreaza eficacitatea Smartomizer H3O prin aplicarea de tratamente selective in cadrul proiectului european OPTIMASmartomizer H3O, un inovativ pulverizator inteligent, si Spacialty Crops Platform, un instrument digital de management agricol, sunt tehnologiile cheie implementate in cadrul proiectului european OPTIMA (Managementul integrat optimizat pentru detectarea si controlul cu precizie al al bolilor si daunatorilor din culturi perene si legume cultivate in camp), sprijinit din partea Uniunii Europene in cadrul programului Orizont 2020.

Mai multe>>

Insecticidul NanoTac: Malagrow si USAMV Cluj-Napoca au lansat un studiu ce atesta eficacitatea produsului

Screenshot 20210222 044926Recent, Malagrow si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca au lansat un studiu important pentru testarea eficacitatii produsului NanoTac. In continuare va prezentam rezultatul acestui studiu care analizeaza eficacitatea insecticidului NanoTac (o solutie alternativa si ecologica) in conditii de camp impotriva daunatorilor: Paduchele verde al marului; Paduchele trandafirului; Puricele buxusului; Defoliatorul buxusului.

Mai multe>>

DELEGATE™ - Noua solutie de combatere a omizilor, minatoarelor, tripsilor si puricilor meliferi din pomicultura

DELEGATE - Noul insecticid de combatere a larvelor de lepidoptere - omizi a minatoarelor tripsilor si puricilor meliferi din pomiculturaDin cauza modificarilor climatice din ultimii ani, creste si pericolul atacurilor de daunatori in livezi. Viermii, moliile, insectele minatoare si puricii sunt din ce in ce mai multi. Solutia pentru toti acesti daunatori vine de la compania Corteva Agriscience, noul insecticid DELEGATE™ pe baza de spinetoram, cu aplicare dupa inflorit, la doza de 0.3 kg/ha.

Mai multe>>

Performanta in pomicultura are la baza produse de calitate - Un produs pe care te poti baza - Delegate™

Combaterea daunatorilor in pomicultura folosind noul insecticid Delegate Performanta in pomicultura se face numai daca se fac tratamente cu produse de calitate, eficiente impotriva agentilor patogeni si a daunatorilor. In ceea ce priveste combaterea daunatorilor, putem spune ca a inceput primul zbor, atat pentru viermele merelor (Cydia pomonella), cat si pentru molia pielitei fructelor (Adoxophyes orana). Din cauza faptului ca lepidopterele reprezinta o problema pentru pomicultura, recomandam cu incredere noul insecticid Delegate™, lansat in Romania din acest sezon.

Mai multe>>

Combaterea omizilor defoliatoare

Omizile defoliatoare - Tratamente de combatereOmizile defoliatoare care ataca arborii izolati de pe aliniamente, padurile de stejar, arborii ornamentali, trandafirii si chiar livezile de pomi fructiferi si arbusti fructiferi mai putin ingrijite sunt: Omida paroasa a buxusului (Cydalima perspectalis), Fluturele cu abdomen auriu (Euproctis chrysorrhoea), Molia frunzelor (Yponomeuta malinella), Omida paroasa a stejarului (Limantria dispar), Inelarul (Malocosoma neustria), Cotarul verde (Operoptera brumata) s.a..

Mai multe>>

Basicarea frunzelor de piersic si nectarine

Basicarea frunzelor de piersic si nectarine - Taphrina deformansBasicarea frunzelor de piersic (Taphrina deformans) este o boala, care in prezent se intalneste in toate tarile unde se cultiva piersicul si produce pagube insemnate in anii cu precipitatii abundente. Boala se manifesta pe frunze, flori, fructe si ramuri. Frunzele atacate, pe anumite portiuni sau pe toata suprafata hipertrofii ale parenchimului foliar au un aspectul basicat, cu unflaturi pe suprafata superioara si adancituri pe cea inferiora, unde apare o pulbere alba.

Mai multe>>

Viespea neagra a Prunului

Viespea neagra a Prunului - Identificare si Tratament de CombatereConditiile climatice si faza de vegetatie a pomilor au creat premisele pentru aparitia si dezvoltarea Viespei Neagre a Prunului (Hoplocampa minuta). Ca masura preventiv - curativa se recomanda executarea unui tratament chimic, incepand din momentul cand 10 – 15 % din petalele florilor s-au scuturat. Perioada optima dureaza 5 zile, pentru fiecare soi.

Mai multe>>

Avertizare: Monilioza samburoaselor la prun, cires, visin, cais si piersic

Monilioza samburoaselor - Identificare si tratament in livezile de prun cires visin cais si piersicMonilioza samburoaselor (Monilinia Laxa) este o boala raspandita si pagubitoare, producand pagube cifrate intre 30-50% din productia de fructe si poate duce treptat la uscarea pomilor. Conditiile climatice din ultima perioada si faza de vegetatie, au favorizat aparitiia si dezvoltarea bolii in livezile de prun, cires, visin, cais, piersic.

Mai multe>>

Combaterea bolilor si daunatorilor specifici arbustilor fructiferi

Tratamente boli si daunatori specifici la arbusti fructiferi - coacaz agris zmeur si murIn aceste zile, o atentie deosebita trebuie acordata pentru a da un raspuns oportun, la timp si adecvat la problemele provocate de organismele daunatoare, respectiv in prevenirea si combaterea bolilor si daunatorilor in plantatiile si pepinierele de arbusti fructiferi.

Mai multe>>

Focul bacterian al rozaceelor la mar par si gutui, infectia principala in timpul infloritului

Tratamente fitosanitare prefloral floral si postfloral de combatere a Focului bacterian al rozaceelor la mar par si gutuiConditiile meteorologice si faza de vegetatie au favorizat extinderea atacului de Arsura bacteriana (Focul bacterian al rozaceelor - Erwinia amylovora), ca infectie primara in timpul infloritului, la speciile semintoase (Mar, Par si Gutui). In plantatiile unde a fost inregistrat atac in anii anteriori, se recomanda executarea a doua-trei tratamente in timpul infloritului pomilor cu produse pe baza de Fosetil de Aluminiu.

Mai multe>>

Tratamentul prefloral si din timpul infloritului in livezile de pomi fructiferi

Tratamentul prefloral si din timpul infloritului in livezile de pomi fructiferiIn aceasta perioada se recomanda realizarea urmatoarelor tratamente pentru combaterea bolilor si daunatorilor in plantatiile de mar, par, prun, cires si visin.

Mai multe>>

Gargarita florilor de Mar - Metode chimice si ecologice de prevenire si combatere

Gargarita florilor de Mar - Identificare si tratament de combatereAnthonomus Pomorum (Gargarita florilor de Mar) poate cauza pierderi importante la culturile de mar si par. Adultii hibernanti ataca mugurii floriferi si vegetativi insa cele mai mari pagube le produc larvele care se hranesc cu organele interne ale florilor. In continuare, va prezentam masurile de prevenire si combatere in plantatiile de mar si par:

Mai multe>>

Soarecele de camp – masuri chimice si agrotehnice de combatere

Soarecele de camp  masuri chimice - otrava soareci - si masuri agrotehnice de combatereCa urmare a conditiilor favorabile si a potentialului biologic de inmultire deosebit, se constata o inmultire a rozatoarelor (soarecele de camp - Microtus arvalis) de la an la an, aceste specii fiind active tot timpul anului, chiar sub stratul de zapada. In aceasta perioada si primavara devreme, recomandam la culturile agricole perene (trifoi, lucerna), plantatii pomicole, pepiniere, pajisti naturale si culturi agricole de toamna (cereale paioase, rapita), tratament pentru combaterea acestora, pe parcelele unde densitatea daunatorului este de 4-5 colonii (vetre de atac) pe ha.

Mai multe>>

Prevenirea producerii focului bacterian la mar, par, gutui

Prevenirea producerii focului bacterian la mar par gutuiLa speciile pomicole semintioase (mar, par, gutui) pentru prevenirea atacului agentului patogen Erwinia amylovora care produce focul bacterian, (patogen de carantina) in perioada repaosului vegetativ, recomandam efectuarea unui tratament cu produse de uz fitosanitar, omologate.

Mai multe>>

Tratament de combatere Paduchele din San Jose - generatia de iarna

Tratament combatere Paduchele din San Jose generatia de iarna oua si larve hibernante de acarieni in livezile de pomi fructiferiPaduchele din San-José (Quadraspidiotus perniciosus) ataca peste 200 specii de arbori, arbusti si plante ierboase, insa prefera speciile lemnoase. Dintre speciile pomicole ataca mai frecvent speciile samantoase (mar, par, coacaz, mosmon s.a.) si mai putin speciile samburoase (piersic, cais, visin, cires). Dintre arbori, arbusti forestieri si ornamentali ataca ulmul, teiul, frasinul, artarul, salcamul, stejarul, plopul, carpenul, salcia etc., preferand lemnul cainesc, gutuiul japonez, trandafirul si paducelul.

Mai multe>>

Combaterea inovativa a daunatorilor: Isoclast™ activ asigura rentabilitatea culturilor-cheie din agricultura europeana

Combaterea inovativa a daunatorilor cu ajutorul Isoclast activ- Insecticidul inovator impotriva insectelor daunatoare - afidele paduchii testosi si musculita alba - Isoclast activ asigura o eficienta maxima la mar piersic rosie si cartofUn studiu recent a descoperit faptul ca fermierii europeni pot evita pierderi de miliarde de euro protejandu-si culturile cu produse inovatoare precum cele care contin Isoclast™ activ. Prezentat in cadrul targului Fruit Logistica din Berlin, studiul desfasurat de grupul independent de consultanta Nomisma a aratat ca pot beneficia de utilizarea acestui produs, culturi in valoare de 129 mld. Euro, dispuse pe 54,1 milioane de hectare, sau 31% din totalul zonei cultivate la nivel european.

Mai multe>>

Sanatatea plantelor: Program de combate a 20 de organisme daunatoare de carantina de pe teritoriul UE

Sanatatea plantelor - prioritizarea combaterii a 20 de organisme daunatoare de carantina care afecteaza plantele pe teritoriul UEComisia Europeana a publicat in 11 octombrie 2019 o lista cu 20 de organisme daunatoare de carantina reglementate care sunt considerate a fi organisme daunatoare prioritare. Statele membre vor lansa campanii de informare destinate publicului, vor efectua anchete anuale, vor pregati planuri de urgenta, exercitii de simulare si planuri de actiune in vederea eradicarii acestor organisme daunatoare.

Mai multe>>

Autorizatii temporare la cultura de afin pentru combaterea unor daunatori periculosi

Autorizatii temporare la cultura de afin pentru combaterea unor daunatori periculosiIn baza notificarii adresate Comisiei Europene, s-a eliberat o autorizatie temporara de 120 zile, care expira la data de 04.10.2019, pentru produsele de protectie a plantelor MAVRIK 2F si SWITCH 62,5 WG la cultura de afin.

Mai multe>>

Viermele Prunelor | Tratamentele pentru combaterea daunatorului

Viermele prunelor - Identificare si Tratamente de combatereViermele prunelor (Cydia funebrana sin Laspeyresia funebrana, Grapholita funebrana) este considerat printre cei mai periculosi daunatori ai prunului. Frecventa fructelor atacate ajungand pana la 70-80% in plantatiile netratate. Daunatorul ierneaza ca larva intr-un cocon matasos sub scoarta exfoliata a pomilor, sub frunzele cazute, si dezvolta in mod obisnuit 2 generatii pe an.

Mai multe>>

Omida paroasa a dudului (Hyphantria cunea) Masuri de prevenire si combatere

Omida paroasa a dudului - Hyphantria cunea - Fluturele alb americanOmida paroasa a dudului (Hyphantria cunea Drury) este un daunator este polifag care ataca 200 specii de plante: pomi fructiferi, arbori ornamentali, vita de vie, etc. La invazii mari, arborii pot fi complet defoliati, productia de fructe fiind compromisa. Atacurile repetate duc la debilitarea pomilor. Omida paroasa are doua generatii pe an. Pentru prevenirea si combaterea acestui daunator se recomanda, pe langa tratamente chimice, masuri de igiena culturala si masuri mecanice prin taierea si arderea cuiburilor aparute in pomi.

Mai multe>>

Musca Cireselor | Identificare si Combatere

Musca Cireselor - Identificare si tratamente de CombatereMusca cireselor (Rhagoletis cerasis) se numara printre speciile familiei Tephrididae si reprezinta cel mai important daunator in ceea ce priveste cultivarea ciresilor. Perioada in care incepe zborul frenetic al mustelor de cirese, depinde strict de temperatura, iar aceasta perioada se situeaza undeva intre mijlocul lunii mai si luna iulie. In acest interval mustele stau mai mult in coroana copacilor.

Mai multe>>

Viespea samburilor de prun

Viespea samburilor de prun - Eurytoma schreineri SchrViespea samburilor de prun (Eurytoma schreineri Schr.) este considerata cel mai periculos daunator al prunului, pagubele cauzate in unii ani ajungand pana la 90% din productia de fructe. Pentru combaterea viespii samburilor de prun sunt necesare 2-3 tratamente fitosanitare. Primul tratament se aplica atunci cand viespile incep sa sape orificiul de iesire in peretele samburelui. Al doilea tratament considerat „cheie” se efectueaza la 6-8 zile dupa primul, ceea ce biologic corespunde cu maximum de aparitie al adultilor, iar cel de-al treilea tratament se aplica la 8-10 dupa al doilea, pentru combaterea ultimilor adulti aparuti.

Mai multe>>

Tratamentul de iarna la sfarsitul repausului vegetativ pentru pomii fructiferi

Tratamentul de iarna la sfarsitul repausului vegetativ pentru pomii fructiferiDetinatorii de plantatii pomicole efectueaza in aceasta perioada tratamentele fitosanitare din repausul vegetativ, pentru diminuarea rezervei biologice a bolilor si daunatorilor specifici pomilor si arbustilor fructiferi. Pentru a veni in sprijinul detinatorilor de plantatii pomicole se fac recomandari privind perioada de aplicare prezentand si retete cu produse de protectia plantelor ce pot fi utilizate.

Mai multe>>

Demonstratie practica cu utilaje in vie si livada la Timisoara

Demonstratie practica cu masini si utilaje in pomicultura si viticultura la TimisoaraFirma de vanzare utilaje pentru viticultura, pomicultura, SC Real Deal SRL, in parteneriat cu AFIR - Agentia pentru finantarea investitiilor rurale, Directia pentru Agricultura a Judetului Timis, Patria Bank, Patria Credit si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, a oferit celor interesati imaginea activitatii concrete in vie si livada a utilajelor produse de companii cunoscute in occident.

Mai multe>>

Bolile si daunatorii la Nuc - Masuri de prevenire si combatere

Bolile si daunatorii la Nuc - Masuri de prevenire si tratamente de combatereNucul este atacat de numeroase boli si daunatori: Bacterioza nucului (Xanthomonas pv. Juglandis), Antracnoza nucului (Gnomonia leptostyla), Cancerul bacterian (Pseudomonas syringae), Boala cernelii (Phytopthora cinnamomii) si daunatorii Paduchii de frunza (Aphis juglandis, Aphis juglandicola), Molia nucului (Gracilaria roscipenella), Acarianul frunzelor de nuc (Eriophyes tristriatus).

Mai multe>>

Drone profesionale pentru agricultura, lansate de Falcon Electronics si Parrot

Drone profesionale pentru agricultura - Falcon Electronics si ParrotFalcon Electronics, lider pe piata echipamentelor electronice auto din Romania si unic importator de drone Parrot, lanseaza in premiera la nivel local dronele profesionale dedicate agriculturii Parrot Disco-PRO AG si Parrot Bluegrass. Dronele sunt utilizate deja in alte tari pentru supravegherea culturilor mari (cereale, leguminoase, rapita, floarea soarelui etc), a livezilor si viilor, pentru colectarea de informatii despre starea plantatiilor si analizarea lor. Toate aceste date permit producatorilor agricoli sa evalueze rapid situatia din teren pentru a aplica tratamentele adecvate si pentru a reduce pagubele cauzate de boli sau daunatori.

Mai multe>>

Recomandari Bayer in pomicultura

Tratamente recomandate de Bayer in pomiculturaPomicultura se afla permanent in atentia companiei Bayer, inovatiile din ultimele sezoane (Luna Experience® si Movento®), dar si cele ce vor urma, intarind preocuparea noastra pentru aceasta ramura importanta a horticulturii. Dincolo de utilizarile produselor conform etichetei, recomandarile noastre sunt insotite si de informatii specifice privind succesiunea produselor in schema de tratamente, compatibilitatea, factorii limitativi sau, din contra, cei ce cresc eficacitatea produselor aplicate.

Mai multe>>

Recomandari de sezon pentru pomicultori | Autoritatea Nationala Fitosanitara

Recomandari de sezon pentru pomicultori - Tratamente la pomii fructiferi in luna aprilieMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Autoritatea Nationala Fitosanitara, recomanda pentru acesta perioada efectuarea de tratamente fitosanitare in pomicultura, care sunt esentiale pentru o livada plina cu pomi sanatosi si roditori. Fara o ingrijire corespunzatoare, soarta pomilor fructiferi devine paguboasa pentru pomicultor.

Mai multe>>

Combaterea bolilor si daunatorilor de sezon la pomii fructiferi

Combaterea bolilor si daunatorilor la pomii fructiferi in luna iulieConditiile climatice din ultimele zile au favorizat aparitia si dezvoltarea unor boli si daunatori foarte periculosi, care pot aduce mari pagube la speciile pomicole samburoase (prun, cires, visin) si in plantatiile de semintoase (mar, par, gutui).

Mai multe>>

Noutati

Noile ambalaje ecologice ADAMA de un litru asigura o depozitare eficienta si sunt usor de folosit de catre fermieri

19-02-2024 Protectia plantelor

Noile ambalaje ecologice ADAMA de un litru asigura o depozitare eficienta si sunt usor de folosit de catre fermieri

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat astazi ca extinde utilizarea ambalajelor sale de un litru recent lansate, demonstrand angajamentul companiei pentru sustenabilitate. Ambalajele au fost dezvoltate pentru a reduce impactul asupra mediului, fiind usor de folosit de catre fermieri. Noul ambalaj de un litru al produselor ADAMA va fi introdus pe piata din Europa in primul trimestru al anului 2024. Mai multe>>

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

19-02-2024 Fungicide

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

Pentru fermierii care isi doresc protectie pentru o gama larga de culturi, BASF vine cu solutia perfecta: fungicidul polivalent Dagonis®. Este recomandat pentru peste 20 de culturi, precum marul, parul, morcovul, conopida sau capsunul. Multumita celor doua substante active din compozitie, fluxapiroxad, difenoconzol, fungicidul asigura un control de lunga durata impotriva bolilor. Mai multe>>

Promovarea utilizarii solutiilor de biocontrol in UE

05-10-2023 Protectia plantelor

Promovarea utilizarii solutiilor de biocontrol in UE

Acum, mai mult ca oricand, fermierii europeni au nevoie de o gama larga de instrumente pentru a-si proteja culturile de presiunea daunatorilor si a bolilor. Schimbarile climatice agraveaza si mai mult aceste probleme, intr-un moment in care trebuie sa producem mai durabil. Initiativele politice, cum ar fi Pactul Verde European al UE, au ambitia de a face agricultura mai durabila, de a reduce riscul utilizarii pesticidelor si de a promova alternative la pesticidele conventionale. Mai multe>>

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

15-09-2023 Tratament seminte

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

Fertilizantul de natura organica Ympact® este inspirat din cercetarile intreprinse in programele spatiale pentru a favoriza cresterea si dezvoltarea plantelor intr-un mediu ostil, iar acum este folosit la scara larga in peste 20 de tari din Uniunea Europeana. Acest fertilizant, unul de ultima generatie, ce poate fi utilizat pentru tratarea semintelor de cereale paioase si mazare, poate fi aplicat foarte usor impreuna cu tratamentul insectofungicid aplicat in mod uzual pe seminte, doza fiind de 0... Mai multe>>

EFSA da unda verde utilizarii glifosatului in agricultura, CE decide cand si cum va reinnoi autorizarea substantei

31-08-2023 Erbicide

EFSA da unda verde utilizarii glifosatului in agricultura, CE decide cand si cum va reinnoi autorizarea substantei

Cel mai amplu aviz stiintific din istoria Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a fost prezentat miercuri, 30 august, in Comisia pentru Agricultura din Parlamentul European. Dupa 3 ani de studii, 2400 de documente analizate, 90 de experti si 27 de autoritati nationale implicate, EFSA a intocmit un dosar de 180.000 de pagini, cu o concluzie favorabila utilizarii glifosatului, o substanta indelung contestata. Mai multe>>

Syngenta lanseaza platforma de comert online - magazin.syngenta.ro

10-07-2023 Protectia plantelor

Syngenta lanseaza platforma de comert online - magazin.syngenta.ro

Syngenta Romania lanseaza astazi platforma de comert online destinata achizitiei de produse si servicii Syngenta. Noul magazin online vine in intampinarea producatorilor agricoli mici, care vor avea posibilitatea sa acceseze prin mediul online produse si servicii oferite de catre Syngenta Romania. In prima etapa, producatorii agricoli vor putea achizitiona produse pentru protectia plantelor, iar ulterior, platforma va oferi acces catre achizitia semintelor si a serviciilor digitale. Mai multe>>

Ecovelex™ - biopesticidul care ii ajuta pe fermieri sa tina pasarile departe de culturi, in siguranta

19-06-2023 Tratament seminte

Ecovelex™ - biopesticidul care ii ajuta pe fermieri sa tina pasarile departe de culturi, in siguranta

Dezvoltat pe parcursul a trei ani de Corteva Agriscience si Eden, Ecovelex este un nou produs pe piata de tratare a semintelor si are scopul de a inlocui substantele chimice conventionale, interzise in UE si in Regatul Unit. Acest produs a fost creat pentru a contracara daunele produse de pasari - o cauza majora a pierderilor inregistrate in cazul culturilor de porumb si a altor culturi. Acest produs are la baza substante chimice derivate din plante si este formulat cu ajutorul sistemului de mic... Mai multe>>

Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

31-05-2023 Erbicide

Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

Ieri a avut loc evenimentul de lansare in Romania a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua solutie de aplicare a produselor de protectia plantelor cu un nivel ridicat de precizie, care ofera economii maxime de erbicide, fara a compromite nivelul de combatere a buruienilor. Mai multe>>

ADAMA va lansa 20 de produse noi pe piata din Romania pana in 2030

29-03-2023 Protectia plantelor

ADAMA va lansa 20 de produse noi pe piata din Romania pana in 2030

ADAMA Agricultural Solutions Romania, parte din Grupul ADAMA, lider mondial in industria produselor pentru protectia plantelor, anunta principalele realizari pe piata din Romania din anul 2022, rezultatele financiare ale grupului pentru anul trecut, precum si planurile pentru 2023. Mai multe>>

BASF prezinta cele mai recente inovatii din domeniul agriculturii: protectia culturilor, seminte si solutii digitale

21-03-2023 Protectia plantelor

BASF prezinta cele mai recente inovatii din domeniul agriculturii: protectia culturilor, seminte si solutii digitale

Obiectivul companiei BASF este de a oferi fermierilor solutiile necesare pentru a putea depasi presiunile organismelor daunatoare ale culturilor locale, precum si provocarile climatice, schimbarea cerintelor de reglementare si asteptarile tot mai exigente ale consumatorilor. Implementand strategia in agricultura anuntata in 2019, BASF isi concentreaza inovatiile pentru a imbunatati productia culturilor regionale majore, precum soia in America, pomi fructiferi si legume in Europa si cultura de or... Mai multe>>

INVICTUS asigura curatarea si decontaminarea echipamentului de stropit

23-01-2023 Tratamente fitosanitare

INVICTUS asigura curatarea si decontaminarea echipamentului de stropit

In perioada imediat urmatoare se va intra la efectuarea tratamentelor in camp, si aici vorbim atat de aplicarea erbicidelor cat si a fungicidelor si insecticidelor. La fiecare inceput de sezon trebuie efectuata calibrarea echipamentului pentru a se asigura aplicarea dozei corespunzatoare – in acest fel tratamentele se vor efectua in conditii de siguranta si eficacitate. Mai multe>>