Tratamente vita-de-vie

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vie

Descopera Smart Technology de la BASF - solutia pentru protectia vitei de vieVita de vie reprezinta o parte vitala a agriculturii. In acest context, BASF vine in intampinarea fermierilor cu o inovatie de varf: Smart Technology, o solutie revolutionara pentru protectia culturilor de vita de vie. Aceasta tehnologie de ultima generatie este conceputa pentru a combate eficient o gama larga de boli, cum ar fi mana si fainarea, oferind fermierilor un control sporit asupra productiei de struguri de calitate.

Mai multe>>

Karathane™ Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castraveti

Karathane Gold 350 EC - protectie sigura impotriva fainarii la vita de vie si castravetiFainarea vitei de vie este produsa de agentul patogen Uncinula necator care a fost observat prima data in tara noastra in anul 1851, iar de atunci s-a extins continuu, ajungand astazi sa fie prezent in orice plantatie de vita de vie, din orice colt al tarii noastre. Ciuperca ierneaza sub forma de miceliu de rezistenta in scoarta si mai ales in mugurii lastarilor infectati, dar si sub forma de peritecii pe corzile si resturile vegetative.

Mai multe>>

Tehnologie inteligenta pentru struguri de calitate

Tehnologie inteligenta pentru struguri de calitateSmart Technology de la BASF este noua tehnologie pentru protectia culturilor de vita de vie care ii ajuta pe fermieri sa scape de pierderile de productie si infectiile greu de controlat.

Mai multe>>

Cercetatori cauta sa colaboreze viticultorii romani pentru a testa o noua tehnologie bazata pe inteligenta artificiala si drone agricole

Drona GrapeGuard scaneaza vita de vie pentru a detecta potentiale boli - Produs romanesc de inteligenta artificiala pus in slujba viticultorilorViticultorii din Romania pot beneficia gratuit de un serviciu inovator, bazat pe inteligenta artificiala, care poate monitoriza si preveni bolile vitei de vie, creat de o echipa de cercetatori din Cluj. GrapeGuard foloseste drone si algoritmi inteligenti de procesare a imaginilor, venind in sprijinul viticultorilor romani interesati sa detecteze la timp bolile vitei de vie, care pot afecta pana la 70-80% din productia de vin dintr-un an. Echipa de cercetatori cauta sa colaboreze cu crescatorii de vita de vie, oferind gratuit aceste servicii in schimbul ideilor si sugestiilor de imbunatatire, astfel incat produsul sa devina cat mai util.

Mai multe>>

Orondis Ultra Pack, Forta suprema pentru combaterea manei vitei de vie

Pachetul ORONDIS ULTRA de la Syngenta combina doua fungicide puternice pentru combaterea manei vitei de vieIncepand cu anul 2021, viticultorii vor putea accesa Pachetul ORONDIS™ ULTRA o solutie inovatoare ce combina doua fungicide exceptional de puternice pentru combaterea manei vitei de vie.

Mai multe>>

Protectia vitei de vie cu pachetul Zorvec™ Zelavin® Bria

Protectia impotriva manei la vita de vie cu pachetul de tratament Zorvec Zelavin BriaConform prognozelor meteo emise de catre Administratia Nationala de Meteorologie si Hidrologie din Romania, in perioada imediat urmatoare vom avea doua perioade cu precipitatii local insemnate cantitativ, primul in intervalul de timp 19-20 mai, iar urmatorul intre 24-29 mai. Temperatura aerului va fi apropiata de media multianuala, respectiv temperaturi maxime intre 20-26 °C si minime de 10-12°C.

Mai multe>>

Tratament 2 vita de vie - lastar 20-25 cm, rasfirarea inflorescentelor

Tratament 2 vita de vie - lastar 20-25 cm rasfirarea inflorescentelorPaza buna, trece primejdia! Cresterea accelerata a plantelor, temperaturile ridicate si precipitatiile cazute in ultimele zile, fac previzibila aparitia primelor pete undelemnii, simptomele manei (Plasmopara viticola) si a primelor semne lasate de putregaiul negru (Guignardia spp.), in special in zonele unde in anul 2019, acest patogen, mai putin cunoscut, a dus la pierderi considerabile de recolta.

Mai multe>>

Aplicarea preventiva a produselor pentru combaterea manei la vita de vie

Schema de tratamente de combatere a manei la vita de vie corespunzatoare fiecarei perioade de vegetatie si produse pentru combaterea fainarii la vita de vie si a moliei strugurilorPrecipitatiile cazute in ultima perioada alterneaza volumetric de la o podgorie la alta si chiar de la un trup viticol la altul. Deja putem spune ca am trecut in etapa ”validarii regulii de 30” pentru infectiile primare ale manei la vita de vie, avand indepliniti cei trei facori: 10 mm de precipitatii, minimum 10 cm dimensiunea lastarului si peste 10°C - temperatura aerului dimineata.

Mai multe>>

START primelor tratamente la vita de vie cu Dithane M-45 si Karathane Gold 350 EC

Primele tratamente la vita de vie cu fungicidele Dithane M-45 si Karathane Gold 350 EC care stopeaza instalarea fainarii si manei in plantatiile viticoleIarna dintre anii 2019-2020 a fost una blanda, fara ingheturi, ce a permis ca principalii patogeni ai vitei de vie, mana (Plasmopara viticola) si fainarea (Uncinula necator) sa reziste sub diverse forme caracteristice in resturile vegetale sau pe plantele din camp. Daca nu sunt luate masurile corespunzatoare inca de la inceputul perioadei de vegetatie doar cateva saptamani ne despart de aparitia infectiilor primare si odata cu acestea perpetuarea infectiilor secundare de fiecare data cand apar factorii favorabili.

Mai multe>>

Tratamentele esentiale aplicate culturii de vita-de-vie

vita-de-vie - Pregatiri pentru tratamentele esentiale aplicate culturii pentru a combate Mana, Fainarea, Molia verde a strugurilorLuna mai alaturi de luna iunie sunt cele mai importatnte luni din punct de vedere al sensibilitatii vitei de vie fata de boli si daunatori cat si la aportul de microelemente in fenofazele esentiale. Va voi prezenta succint aspecte ce privesc simptomatologia, ecologia si biologia principalelor boli si daunatori urmate de masurile de prevenire si combatere.

Mai multe>>

Cele mai eficiente fungicide pentru combaterea fainarii si manei vitei de vie: Talendo® si Zorvec™ Zelavin™ Bria

Combaterea fainarii si manei vitei de vie - Fungicidele Talendo si Zorvec Zelavin BriaOdata cu venirea primaverii si reluarea ciclului vegetativ al plantelor apar si riscurile de imbolnavire. Diferiti agenti patogeni care au iernat sub diferite forme in sol, in mugurii sau scoarta coardelor afectate in anul precedent asteapta acum conditiile ideale de temperatura si umiditate pentru a germina si a parazita vita de vie. ­­­­­­­

Mai multe>>

Moliile strugurilor | Identificare, Prevenire si Combatere

Tratamentul la vita-de-vie pentru combaterea moliilor strugurilorIn climatul nostru temperat, moliile strugurilor sunt reprezentate de Eudemisul vitei (Lobesia botrana), frecvent in podgoriile din sudul tarii, Cochilisul vitei-de-vie (Eupoecilia ambiguella), raspandit in regiuni mai nordice si Pirala vitei-de-vie (Sparganothis pilleriana), intalnita mai ales in zonele viticole din Banat si Oltenia.

Mai multe>>

Masuri agrotehnice pentru refacerea viilor afectate de caderile de grindina

tratamente fitosanitare fertilizari si lucrari pentru refacerea plantatiilor viticole afectate de caderile de grindinaIn continuare va prezentam tratamentele, fertilizarile si lucrarile recomandate pentru refacerea plantatiilor viticole afectate de caderile de grindina:

Mai multe>>

Omida paroasa a dudului (Hyphantria cunea) Masuri de prevenire si combatere

Omida paroasa a dudului - Hyphantria cunea - Fluturele alb americanOmida paroasa a dudului (Hyphantria cunea Drury) este un daunator este polifag care ataca 200 specii de plante: pomi fructiferi, arbori ornamentali, vita de vie, etc. La invazii mari, arborii pot fi complet defoliati, productia de fructe fiind compromisa. Atacurile repetate duc la debilitarea pomilor. Omida paroasa are doua generatii pe an. Pentru prevenirea si combaterea acestui daunator se recomanda, pe langa tratamente chimice, masuri de igiena culturala si masuri mecanice prin taierea si arderea cuiburilor aparute in pomi.

Mai multe>>

Bolile si daunatorii vitei de vie | Tratamente de combatere chimica si biologica

Bolile si daunatorii vitei de vie - Tratamente de combatere chimica si biologicaO problema dificila a viticulturii contemporane, cu tendinta de crestere in viitor, o reprezinta sensibilitatea soiurilor existente, in cultura, la atacul de boli si daunatori specifici. Prevenirea daunelor, care pot sa ajunga pana la compromiterea totala a recoltei de struguri, impune aplicarea de tratamente costisitoare, care pot reprezenta pana la 30-35% din cheltuielile de productie.

Mai multe>>

Demonstratie practica cu utilaje in vie si livada la Timisoara

Demonstratie practica cu masini si utilaje in pomicultura si viticultura la TimisoaraFirma de vanzare utilaje pentru viticultura, pomicultura, SC Real Deal SRL, in parteneriat cu AFIR - Agentia pentru finantarea investitiilor rurale, Directia pentru Agricultura a Judetului Timis, Patria Bank, Patria Credit si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara, a oferit celor interesati imaginea activitatii concrete in vie si livada a utilajelor produse de companii cunoscute in occident.

Mai multe>>

Drone profesionale pentru agricultura, lansate de Falcon Electronics si Parrot

Drone profesionale pentru agricultura - Falcon Electronics si ParrotFalcon Electronics, lider pe piata echipamentelor electronice auto din Romania si unic importator de drone Parrot, lanseaza in premiera la nivel local dronele profesionale dedicate agriculturii Parrot Disco-PRO AG si Parrot Bluegrass. Dronele sunt utilizate deja in alte tari pentru supravegherea culturilor mari (cereale, leguminoase, rapita, floarea soarelui etc), a livezilor si viilor, pentru colectarea de informatii despre starea plantatiilor si analizarea lor. Toate aceste date permit producatorilor agricoli sa evalueze rapid situatia din teren pentru a aplica tratamentele adecvate si pentru a reduce pagubele cauzate de boli sau daunatori.

Mai multe>>

Tratamentele pentru combaterea daunatorilor in viticultura | Recomandari fitosanitare

Tratamente in luna aprilie pentru combaterea daunatorilor la vita-de-vieAvand in vedere vechea traditie viticola si suprafata extinsa cultivata cu vita-de-vie de care dispune Romania, sustinuta de clima favorabila, viticultura necesita o atentie deosebita prin realizarea unor tratamente periodice adecvate. In acest sens, Ministerul Agriculturii (MADR) prin Autoritatea Nationala Fitosanitara (ANF) face recomandari cu privire la efectuarea tratamentelor fitosanitare pentru vita-de-vie in functie de conditiile climatice care favorizeaza aparitia si dezvoltarea agentilor daunatori:

Mai multe>>

Cum sa folosesti cele mai bune solutii pentru a obtine struguri sanatosi si vinuri de exceptie

delan-pro-vieA produce un vin de buna calitate este o arta, o particularitate unica si specifica fiecarei crame. Iar vinurile obtinute incununeaza toate eforturile de peste an. Mai intai ai nevoie de struguri sanatosi, culesi la momentul optim, apoi de o tehnologie moderna de vinificatie. Insa pentru un vin cu adevarat remarcabil, trebuie sa poti pune in valoare calitatile strugurilor culesi din plantatia in care ai realizat numeroase lucrari de intretinere si in care ai aplicat tehnologii performante de protectie.

Mai multe>>

Tratamente de primavara recomandate de Bayer pentru vita de vie

Tratamente de primavara recomandate pentru vita de vieA inceput un nou sezon in cultura vitei de vie, temperaturile ridicate ce au fost inregistrate atat de timpuriu in acest an, grabesc iesirea din perioada de repaus a daunatorilor (acarienii) sau germinarea conidiilor unor ciperci (in special fainarea). Timpurietatea sezonului ne obliga sa incepem mai devreme tratamentele, in stransa corelatie insa cu fazele de vegetatie ale vitei de vie si cu solutii de protectie fitosanitara preventive, destinate in principal atacurilor de acarieni si primelor infectii cu fainare.

Mai multe>>

Sercadis® - fungicidul inovator de la BASF care ofera siguranta si flexibilitate in combaterea fainarii la vita de vie

sercadis-fungicid-fainare-vieSa fii viticultor implica si o multime de probleme si provocari la care trebuie sa gasesti zilnic solutii. De la protectia plantatiei de vita de vie si pana la adaptarea la cerintele distribuitorilor sau consumatorilor, fiecare viticultor isi face planuri specifice. Produsele pentru protectia plantelor, flexibile si performante, pot sa devina, astfel, un sprijin semnificativ, care te pot sustine in obtinerea celor mai bune rezultate.

Mai multe>>

Tratamente in plantatiile de vita de vie in luna iulie

Tratamente in plantatiile de viticole in luna iulieIn aceasta perioada se recomanda realizarea tratamentelor in plantatiile de vita de vie pentru prevenirea si combaterea unor agenti fitopatogeni si daunatori periculosi, precum: Mana (Plasmopara viticola), fainarea (Uncinula necator), antracnoza (Gloesporium ampelophagum), putregaiul negru (Guignardia bidwelli), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), monilioza (Monilinia spp.), alte boli micotice si bacteriene, precum si molia strugurilor (Lobesia botrana), acarieni eriophyzi (Eriophyes vitis), galicoli (Calepitrimerus vitis), tetranichizi, etc. care pot cauza pierderi importanate la vita de vie.

Mai multe>>

Tratamente aplicate la vita de vie in lunile de vara

Tratamente aplicate vara la vita de vieLa vita-de-vie, in lunile de vara, recomandam efectuarea unui tratament complex, de siguranta, impotriva bolilor si daunatorilor care ataca plantatiile viticole, folosind una din urmatoarele combinatii de produse fungicide si insecticide:

Mai multe>>

Tratamente la vita-de-vie dupa scuturarea florii

Tratamente profilactice postfloral la vita-de-vieDupa scuturarea florii, este momentul optim de aplicare a unui tratament de siguranta pentru prevenirea si cambaterea manei, fainarii, antracnozei, moliilor strugurilor si acarienilor, executarea acestui tratament post-floral fiind necesara, chiar daca nu sunt indeplinite conditiile aparitiei acestor bolilor si daunatorilor.

Mai multe>>

Tigararul, daunatorul responsabil de rasucirea frunzelor sub forma de tigara la vita de vie

Tigararul daunatorul responsabil de rasucirea frunzelor sub forma de tigara la vita de vieTigararul (byctiscus betulae) este un daunator al vitei de vie al carui simptom specific este rasucirea frunzelor sub forma de tigara unde femela depune ponta. Adultul ataca in lunile mai-iunie atat mugurii, cat si frunzele. Tigararul, pe langa vita de vie, mai ataca si alte specii de leguminoase.

Mai multe>>

Cotarul Cenusiu | Combaterea daunatorului in plantatiile viticole

Cotarul Cenusiu - vita de vieIn ultima perioada fost semnalata prezenta populatiei de Cotar cenusiu (Peribatodes rhomboidaria) in plantatiile viticole, fiind unul din cei mai periculosi daunatori din podgorii. Cotarul cenusiu ataca in mod frecvent plantatiile viticole din zonele deluroase limitrofe cu lizierele de paduri.

Mai multe>>

Vita de vie: Tratamentul prefloral de combatere a manei, fainarii si acarienilor

Vita de vie - Tratament prefloral de combatere mana fainare acarieniPerioada optima pentru tratamentul prefloral de combatere a manei, fainarii si acarienilor la vita de vie este la la momentul cand lastarii au 7-10 cm pana la inflorire.

Mai multe>>

Mana vitei de vie | Imagini. Identificare. Tratamente de Combatere.

Mana vitei de vie - Imagini - Identificare - Tratamente - CombatereMana vitei de vie (Plasmopara viticola) este una dintre cele mai periculoase boli ale vitei de vie. Ciuperca ataca toate organele verzi ale vitei de vie: frunze, lastari ierbacei, carcei, flori, ciorchini si boabe. In conditii favorabile de atac si in lipsa masurilor de combatere, mana poate compromite complet productia de struguri.

Mai multe>>

Fainarea la vita de vie | Identificare si Tratamente de combatere

Fainarea la vita de vie - Imagini - Identificare - Tratamente de prevenire si combatereFainarea (Uncinula necator) este considerata una dintre cele mai pagubitoare boli ale vitei-de-vie. Fainarea este produsa de o ciuperca ce provoaca imbolnaviri din primavara pana in toamna pe toate organele verzi ale plantei. Factorii favorizanti sunt temperaturile ridicate, umiditatea si lumina insuficienta la nivelul plantei. Atacul se manifesta pe frunze, lastari, inflorescente, ciorchini si boabe.

Mai multe>>

Fertilizarea la vita-de-vie

Fertilizarea plantatiilor de Vita-de-vieFertilizarea la vita-de-vie are particularitati determinate de slaba fertilitate, in general, a solurilor viticole, supuse eroziunii si diversitatii mari determinata de amenajarile antierozionale (cu profile de sol deranjate), dar si de particularitatile acestei plante cu necesar mare de elemente fertilizante pe toata durata de zeci de ani de exploatare a plantatiilor.

Mai multe>>

Noutati

Noile ambalaje ecologice ADAMA de un litru asigura o depozitare eficienta si sunt usor de folosit de catre fermieri

19-02-2024 Protectia plantelor

Noile ambalaje ecologice ADAMA de un litru asigura o depozitare eficienta si sunt usor de folosit de catre fermieri

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat astazi ca extinde utilizarea ambalajelor sale de un litru recent lansate, demonstrand angajamentul companiei pentru sustenabilitate. Ambalajele au fost dezvoltate pentru a reduce impactul asupra mediului, fiind usor de folosit de catre fermieri. Noul ambalaj de un litru al produselor ADAMA va fi introdus pe piata din Europa in primul trimestru al anului 2024. Mai multe>>

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

19-02-2024 Fungicide

Descopera Dagonis® - fungicidul eficient pentru protectia a peste 20 de culturi

Pentru fermierii care isi doresc protectie pentru o gama larga de culturi, BASF vine cu solutia perfecta: fungicidul polivalent Dagonis®. Este recomandat pentru peste 20 de culturi, precum marul, parul, morcovul, conopida sau capsunul. Multumita celor doua substante active din compozitie, fluxapiroxad, difenoconzol, fungicidul asigura un control de lunga durata impotriva bolilor. Mai multe>>

Promovarea utilizarii solutiilor de biocontrol in UE

05-10-2023 Protectia plantelor

Promovarea utilizarii solutiilor de biocontrol in UE

Acum, mai mult ca oricand, fermierii europeni au nevoie de o gama larga de instrumente pentru a-si proteja culturile de presiunea daunatorilor si a bolilor. Schimbarile climatice agraveaza si mai mult aceste probleme, intr-un moment in care trebuie sa producem mai durabil. Initiativele politice, cum ar fi Pactul Verde European al UE, au ambitia de a face agricultura mai durabila, de a reduce riscul utilizarii pesticidelor si de a promova alternative la pesticidele conventionale. Mai multe>>

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

15-09-2023 Tratament seminte

O cultura profitabila incepe cu o samanta tratata cu Ympact®

Fertilizantul de natura organica Ympact® este inspirat din cercetarile intreprinse in programele spatiale pentru a favoriza cresterea si dezvoltarea plantelor intr-un mediu ostil, iar acum este folosit la scara larga in peste 20 de tari din Uniunea Europeana. Acest fertilizant, unul de ultima generatie, ce poate fi utilizat pentru tratarea semintelor de cereale paioase si mazare, poate fi aplicat foarte usor impreuna cu tratamentul insectofungicid aplicat in mod uzual pe seminte, doza fiind de 0... Mai multe>>

EFSA da unda verde utilizarii glifosatului in agricultura, CE decide cand si cum va reinnoi autorizarea substantei

31-08-2023 Erbicide

EFSA da unda verde utilizarii glifosatului in agricultura, CE decide cand si cum va reinnoi autorizarea substantei

Cel mai amplu aviz stiintific din istoria Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a fost prezentat miercuri, 30 august, in Comisia pentru Agricultura din Parlamentul European. Dupa 3 ani de studii, 2400 de documente analizate, 90 de experti si 27 de autoritati nationale implicate, EFSA a intocmit un dosar de 180.000 de pagini, cu o concluzie favorabila utilizarii glifosatului, o substanta indelung contestata. Mai multe>>

Syngenta lanseaza platforma de comert online - magazin.syngenta.ro

10-07-2023 Protectia plantelor

Syngenta lanseaza platforma de comert online - magazin.syngenta.ro

Syngenta Romania lanseaza astazi platforma de comert online destinata achizitiei de produse si servicii Syngenta. Noul magazin online vine in intampinarea producatorilor agricoli mici, care vor avea posibilitatea sa acceseze prin mediul online produse si servicii oferite de catre Syngenta Romania. In prima etapa, producatorii agricoli vor putea achizitiona produse pentru protectia plantelor, iar ulterior, platforma va oferi acces catre achizitia semintelor si a serviciilor digitale. Mai multe>>

Ecovelex™ - biopesticidul care ii ajuta pe fermieri sa tina pasarile departe de culturi, in siguranta

19-06-2023 Tratament seminte

Ecovelex™ - biopesticidul care ii ajuta pe fermieri sa tina pasarile departe de culturi, in siguranta

Dezvoltat pe parcursul a trei ani de Corteva Agriscience si Eden, Ecovelex este un nou produs pe piata de tratare a semintelor si are scopul de a inlocui substantele chimice conventionale, interzise in UE si in Regatul Unit. Acest produs a fost creat pentru a contracara daunele produse de pasari - o cauza majora a pierderilor inregistrate in cazul culturilor de porumb si a altor culturi. Acest produs are la baza substante chimice derivate din plante si este formulat cu ajutorul sistemului de mic... Mai multe>>

Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

31-05-2023 Erbicide

Echipamentul ONE SMART SPRAY, dezvoltat de Bosch si BASF, reduce cu 87% cantitatea de erbicide necesare pentru controlul buruienilor

Ieri a avut loc evenimentul de lansare in Romania a tehnologiei ONE SMART SPRAY, noua solutie de aplicare a produselor de protectia plantelor cu un nivel ridicat de precizie, care ofera economii maxime de erbicide, fara a compromite nivelul de combatere a buruienilor. Mai multe>>

ADAMA va lansa 20 de produse noi pe piata din Romania pana in 2030

29-03-2023 Protectia plantelor

ADAMA va lansa 20 de produse noi pe piata din Romania pana in 2030

ADAMA Agricultural Solutions Romania, parte din Grupul ADAMA, lider mondial in industria produselor pentru protectia plantelor, anunta principalele realizari pe piata din Romania din anul 2022, rezultatele financiare ale grupului pentru anul trecut, precum si planurile pentru 2023. Mai multe>>

BASF prezinta cele mai recente inovatii din domeniul agriculturii: protectia culturilor, seminte si solutii digitale

21-03-2023 Protectia plantelor

BASF prezinta cele mai recente inovatii din domeniul agriculturii: protectia culturilor, seminte si solutii digitale

Obiectivul companiei BASF este de a oferi fermierilor solutiile necesare pentru a putea depasi presiunile organismelor daunatoare ale culturilor locale, precum si provocarile climatice, schimbarea cerintelor de reglementare si asteptarile tot mai exigente ale consumatorilor. Implementand strategia in agricultura anuntata in 2019, BASF isi concentreaza inovatiile pentru a imbunatati productia culturilor regionale majore, precum soia in America, pomi fructiferi si legume in Europa si cultura de or... Mai multe>>

INVICTUS asigura curatarea si decontaminarea echipamentului de stropit

23-01-2023 Tratamente fitosanitare

INVICTUS asigura curatarea si decontaminarea echipamentului de stropit

In perioada imediat urmatoare se va intra la efectuarea tratamentelor in camp, si aici vorbim atat de aplicarea erbicidelor cat si a fungicidelor si insecticidelor. La fiecare inceput de sezon trebuie efectuata calibrarea echipamentului pentru a se asigura aplicarea dozei corespunzatoare – in acest fel tratamentele se vor efectua in conditii de siguranta si eficacitate. Mai multe>>