RDF Arad a realizat investitii de 5.7 milioane euro in solutii de depozitare, tehnologie si utilaje si vizeaza sa achizitioneze companii cu domenii de activitate conexe. RDF Arad, unul dintre cei mai importanti jucatori regionali in agribusiness, marcheaza finalizarea unor investitii care includ:
• O investitie in valoare de 3 milioane euro in sediul RDF din localitatea Sofronea, jud. Arad cu obiectivul de a creste capacitatea de depozitare a companiei de la 10.000 la 22.000 de tone. In acelasi timp, RDF a achizitionat aparatura de laborator si instalatii noi pentru selectia si tratarea semintelor, precum si o fabrica de extrudat soia. Mai mult, investitia a presupus schimbarea intregii infrastructuri detinute prin schimbarea sistemului de canalizare, inlocuirea a peste 12.000 mp de platforme betonate si renovarea integrala a spatiilor de depozitare si a intregului sediu al companiei.
• O investitie in valoare de 1.3 milione euro in achizitia unei baze pentru depozitare in localitatea Ineu, jud. Arad, cu o capacitate de depozitat cereale de 20,000 tone, si pentru implementarea sistemul de gestiune Dynamics Navision.
• Investitii de 1.4 mil euro pentru completarea parcului cu utilaje agricole noi, moderne, pentru exploatarea terenurilor.
„Investitiile fac parte din strategia noastra de a creste comertul cu cereale, de a dezvolta ramura de productie de seminte si de a ne diversifica liniile de business. Prin aceste investitii am reusit sa crestem capacitatea de depozitare de la 10,000 la 42.000 tone si cantitatea de seminte produse, si nu in ultimul rand, sa reducem costurile. Mai mult, prin achizitia fabricii de extrudate soia, am devenit printre putinii procesatori de soia din Romania. Investitiile in utilaje ne permit sa lucram suprafete de trei ori mai mari de teren agricol, iar investitia din Ineu ne-a ajutat sa crestem cantitatile de cereale pe care le tranzactionam, mergand in sprijinul fermierilor din zona, unde spatiile de depozitare sunt insuficiente.” a spus Florin Deznan, CEO RDF Arad.
Investitiile au fost realizate prin intermediul unui proiect de fonduri europene, prin care 50% din investitie a venit de la AFIR iar 50% din credit bancar. Investitiile din baza de la Ineu si in utilajele agricole au fost realizate cu ajutorul unui cred bancar si leasing.
„Agricultura se numara printre sectoarele de interes strategic in Romania si care are potential urias de dezvoltare, mai ales in zona de digitalizare si tehnologizare, inovatia urmand a avea un rol definitoriu in eficienta, productivitatea si calitatea produselor. Cu aceasta perspectiva, in viitorul apropiat ne dorim sa retehnologizam baza din Ineu, iar pentru urmatorii pasi de dezvoltare a RDF ne dorim sa achizitionam companii cu domenii de activitate conexe.” a spus Alexandru Savin, Membru in Consiliul de Administratie al ROCA Investments.
In 2020 echipa RDF a crescut afacerile cu 65% si a ajuns la un profit operational (EBITDA) de 4.3 milioane lei. In anul 2021 RDF estimeaza o crestere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri si o crestere de EBIDTA cu aproximativ 50% fata de 2020. RDF a crescut de asemenea suprafetele de teren agricol lucrate de la 600 ha in 2019 la 2000 ha in 2021.
Programe la nivel national de tehnologizare pentru cresterea gradului de irigare si cultivarea terenurilor mai putin favorabile ar duce agricultura la un alt nivel si ar spori competitivitatea tarii, arata dezbaterile CONFIDEX by Impetum Group. Irigatiile vor juca un rol crucial pentru securitatea agro-alimentara a Romaniei si dezvoltarea sectorului agricol autohton si in acest sens, un sistem national de irigatii este o solutie.
„Tehnologia moderna va oferi avantajul competitiv la nivelul jucatorilor din agricultura, dar si la nivelul Romaniei in relatiile comerciale cu alte tari. Experienta inginerilor agronomi poate fi plusata de tehnologie, iar accesul la date corecte si complete in timp real poate imbunatati semnificativ deciziile luate si eficienta.
Dezvoltarea tehnologica in perioada urmatoare poate fi explorata la mai multe nivele, precum (i) informatizarea sistemelor de irigatii pentru irigarea eficienta si corecta a culturilor, (ii) cresterea eficientei in controlul calitatii prin platforme care ofera informatii in timp real, (iii) abordarea agriculturii de precizie prin sisteme de monitorizare a culturilor prin satelit/drone/statii meteo, si nu in ultimul rand, prin echipamente agricole autonome controlate automat prin GPS care duc la agricultura de precizie.” a incheiat Alexandru Savin.
Despre RDF
RDF este unul din principalii distribuitori zonali de input-uri (ingrasaminte chimice, seminte si pesticide) fiind distribuitor direct al produselor: Pioneer, Dekalb, Syngenta, KWS, Limagrain, RAGT – pe partea de seminte, Bayer, Syngenta, BASF, Arysta – pe parte de pesticide, iar pentru ingrasaminte chimice, RDF colaboreaza atat cu furnizori interni, cat si cu producatori externi de la care face import direct.
Pe langa activitatea de distributie, RDF este unul din principalii traderi zonali de cereale, comercializand peste 80,000 tone cereale/an. Pentru a-si desfasura cat mai bine aceasta activitate, care presupune preluarea cerealelor in cantitati mari de la fermieri, stocarea produselor preluate, conditionarea lor si livrarea, RDF detine silozuri de cereale cu capacitatea de stocare de 22.000 tone.
Despre ROCA Investments
ROCA Investments, parte a Impetum Group, este o companie de private equity care contribuie la amplificarea potentialului companiilor, sprijinindu-le sa isi dezvolte strategii de business prin care accelereaza cresterea valorii lor pe termen lung.
Ecosistemul ROCA este format in prezent din companiile: BICO Industries (producator de plasa din fibra), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producator de cabluri electrice), MECANEX (producator de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (ferma piscicola), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (ingrijire personala), Yellow.Menu (restaurant online) si Sinteza (industrie chimica).
In 6 iulie, ROCA Investments a anuntat semnarea primului exit, prin care Frigotehnica, lider national in industria frigului, se alatura VINCI Energies, parte a grupului VINCI, lider mondial in concesiuni, constructii si energie. Detalii aici.
Misiunea ROCA este aceea de a dezvolta o cultura antreprenoriala bazata pe parteneriat, investind resurse financiare, know-how si pasiune. ROCA amplifica potentialul si accelereaza cresterea companiilor si brandurilor romanesti, pentru ca visul multor antreprenori romani sa devina realitate.
Despre CONFIDEX
Initiat la scurt timp dupa debutul pandemiei, CONFIDEX masoara increderea managerilor romani in economia actuala si are scopul de a crea repere concrete pentru businessuri si de a sprijini managerii in luarea unor decizii adaptate realitatii.
CONFIDEX este singurul studiu care a surprins T zero al companiilor si a monitorizat trimestrial pulsul economiei pe tot parcursul pandemiei. In cele patru etape ale cercetarii de pana acum au raspuns peste 1500 de manageri din Romania. Companiile respondente insumeaza peste 150.000 de angajati.
29-04-2025 Stiri agricole
Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>
28-04-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>
25-04-2025 Stiri agricole
Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>
25-04-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>
25-04-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Mai multe>>
25-04-2025 Stiri agricole
Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>
24-04-2025 Stiri agricole
Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>
18-04-2025 Siguranta alimentara
InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>
18-04-2025 Stiri agricole
Pentru a aduce claritate asupra modului în care funcționează sistemul antigrindină și de creștere a precipitațiilor în România, IAA – Intervenții Active în Atmosferă, aduce în prim-plan informații documentate. Cu o experiență de peste 30 de ani, IAA este o societate privată românească care desfășoară o activitate strategică, susținând fermierii, protejând culturile și contribuind direct la securitatea alimentară a țării Mai multe>>
18-04-2025 Stiri agricole
Se estimează că până la sfârșitul secolului migrația globală se va dubla, în mare parte din cauza crizelor devastatoare și interconectate reprezentate de degradarea solului, schimbările climatice și insecuritatea alimentară, conform unui nou raport publicat astăzi de mișcarea Salvează Solul. Mai multe>>
17-04-2025 Credite agricultura
Tarfin, liderul regional în domeniul finanțărilor în agricultură, continuă să aducă soluții inovative pentru fermierii din toate colțurile țării, asigurându-se că aceștia au acces la finanțare rapidă, flexibilă și digitală. În acest sezon, compania își reafirmă angajamentul de a sprijini fermierii din România și de a asigura sustenabilitatea producției agricole. . Mai multe>>
17-04-2025 Marketing agroalimentar
Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Republica Moldova la Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost desemnată „Cel mai bun Director de Marketing din România” la Gala de Excelență în Management organizată de revista Capital.Evenimentul celebrează realizările remarcabile ale liderilor de afaceri din întreaga țară, care conduc proiecte cu impact în domenii cheie precum marketing, vânzări, resurse umane și altele. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>