RDF Arad finalizeaza o serie de investitii de 5.7 milioane de euro

RDF utilaje terenRDF Arad a realizat investitii de 5.7 milioane euro in solutii de depozitare, tehnologie si utilaje si vizeaza sa achizitioneze companii cu domenii de activitate conexe. RDF Arad, unul dintre cei mai importanti jucatori regionali in agribusiness, marcheaza finalizarea unor investitii care includ:


• O investitie in valoare de 3 milioane euro in sediul RDF din localitatea Sofronea, jud. Arad cu obiectivul de a creste capacitatea de depozitare a companiei de la 10.000 la 22.000 de tone. In acelasi timp, RDF a achizitionat aparatura de laborator si instalatii noi pentru selectia si tratarea semintelor, precum si o fabrica de extrudat soia. Mai mult, investitia a presupus schimbarea intregii infrastructuri detinute prin schimbarea sistemului de canalizare, inlocuirea a peste 12.000 mp de platforme betonate si renovarea integrala a spatiilor de depozitare si a intregului sediu al companiei.

• O investitie in valoare de 1.3 milione euro in achizitia unei baze pentru depozitare in localitatea Ineu, jud. Arad, cu o capacitate de depozitat cereale de 20,000 tone, si pentru implementarea sistemul de gestiune Dynamics Navision.

• Investitii de 1.4 mil euro pentru completarea parcului cu utilaje agricole noi, moderne, pentru exploatarea terenurilor.

 

Florin Deznan CEO RDF„Investitiile fac parte din strategia noastra de a creste comertul cu cereale, de a dezvolta ramura de productie de seminte si de a ne diversifica liniile de business. Prin aceste investitii am reusit sa crestem capacitatea de depozitare de la 10,000 la 42.000 tone si cantitatea de seminte produse, si nu in ultimul rand, sa reducem costurile. Mai mult, prin achizitia fabricii de extrudate soia, am devenit printre putinii procesatori de soia din Romania. Investitiile in utilaje ne permit sa lucram suprafete de trei ori mai mari de teren agricol, iar investitia din Ineu ne-a ajutat sa crestem cantitatile de cereale pe care le tranzactionam, mergand in sprijinul fermierilor din zona, unde spatiile de depozitare sunt insuficiente.” a spus Florin Deznan, CEO RDF Arad.

Investitiile au fost realizate prin intermediul unui proiect de fonduri europene, prin care 50% din investitie a venit de la AFIR iar 50% din credit bancar. Investitiile din baza de la Ineu si in utilajele agricole au fost realizate cu ajutorul unui cred bancar si leasing.

„Agricultura se numara printre sectoarele de interes strategic in Romania si care are potential urias de dezvoltare, mai ales in zona de digitalizare si tehnologizare, inovatia urmand a avea un rol definitoriu in eficienta, productivitatea si calitatea produselor. Cu aceasta perspectiva, in viitorul apropiat ne dorim sa retehnologizam baza din Ineu, iar pentru urmatorii pasi de dezvoltare a RDF ne dorim sa achizitionam companii cu domenii de activitate conexe.” a spus Alexandru Savin, Membru in Consiliul de Administratie al ROCA Investments.

In 2020 echipa RDF a crescut afacerile cu 65% si a ajuns la un profit operational (EBITDA) de 4.3 milioane lei. In anul 2021 RDF estimeaza o crestere de aproximativ 20% a cifrei de afaceri si o crestere de EBIDTA cu aproximativ 50% fata de 2020. RDF a crescut de asemenea suprafetele de teren agricol lucrate de la 600 ha in 2019 la 2000 ha in 2021.

 

Sectorul agricol in Romania

Programe la nivel national de tehnologizare pentru cresterea gradului de irigare si cultivarea terenurilor mai putin favorabile ar duce agricultura la un alt nivel si ar spori competitivitatea tarii, arata dezbaterile CONFIDEX by Impetum Group. Irigatiile vor juca un rol crucial pentru securitatea agro-alimentara a Romaniei si dezvoltarea sectorului agricol autohton si in acest sens, un sistem national de irigatii este o solutie.

„Tehnologia moderna va oferi avantajul competitiv la nivelul jucatorilor din agricultura, dar si la nivelul Romaniei in relatiile comerciale cu alte tari. Experienta inginerilor agronomi poate fi plusata de tehnologie, iar accesul la date corecte si complete in timp real poate imbunatati semnificativ deciziile luate si eficienta.

Dezvoltarea tehnologica in perioada urmatoare poate fi explorata la mai multe nivele, precum (i) informatizarea sistemelor de irigatii pentru irigarea eficienta si corecta a culturilor, (ii) cresterea eficientei in controlul calitatii prin platforme care ofera informatii in timp real, (iii) abordarea agriculturii de precizie prin sisteme de monitorizare a culturilor prin satelit/drone/statii meteo, si nu in ultimul rand, prin echipamente agricole autonome controlate automat prin GPS care duc la agricultura de precizie.” a incheiat Alexandru Savin.

 

RDF depozitare Sofronea

 

Despre RDF

RDF este unul din principalii distribuitori zonali de input-uri (ingrasaminte chimice, seminte si pesticide) fiind distribuitor direct al produselor: Pioneer, Dekalb, Syngenta, KWS, Limagrain, RAGT – pe partea de seminte, Bayer, Syngenta, BASF, Arysta – pe parte de pesticide, iar pentru ingrasaminte chimice, RDF colaboreaza atat cu furnizori interni, cat si cu producatori externi de la care face import direct.

Pe langa activitatea de distributie, RDF este unul din principalii traderi zonali de cereale, comercializand peste 80,000 tone cereale/an. Pentru a-si desfasura cat mai bine aceasta activitate, care presupune preluarea cerealelor in cantitati mari de la fermieri, stocarea produselor preluate, conditionarea lor si livrarea, RDF detine silozuri de cereale cu capacitatea de stocare de 22.000 tone.

 

Despre ROCA Investments

ROCA Investments, parte a Impetum Group, este o companie de private equity care contribuie la amplificarea potentialului companiilor, sprijinindu-le sa isi dezvolte strategii de business prin care accelereaza cresterea valorii lor pe termen lung.

Ecosistemul ROCA este format in prezent din companiile: BICO Industries (producator de plasa din fibra), Romcargo Maritim (operator portuar), RDF Arad (agribusiness), Electroplast (producator de cabluri electrice), MECANEX (producator de pompe pentru diverse industrii), Piscicola (ferma piscicola), Artesana (produse lactate artizanale), CAHM (ingrijire personala), Yellow.Menu (restaurant online) si Sinteza (industrie chimica).

In 6 iulie, ROCA Investments a anuntat semnarea primului exit, prin care Frigotehnica, lider national in industria frigului, se alatura VINCI Energies, parte a grupului VINCI, lider mondial in concesiuni, constructii si energie. Detalii aici

Misiunea ROCA este aceea de a dezvolta o cultura antreprenoriala bazata pe parteneriat, investind resurse financiare, know-how si pasiune. ROCA amplifica potentialul si accelereaza cresterea companiilor si brandurilor romanesti, pentru ca visul multor antreprenori romani sa devina realitate.

 

Despre CONFIDEX

Initiat la scurt timp dupa debutul pandemiei, CONFIDEX masoara increderea managerilor romani in economia actuala si are scopul de a crea repere concrete pentru businessuri si de a sprijini managerii in luarea unor decizii adaptate realitatii.

CONFIDEX este singurul studiu care a surprins T zero al companiilor si a monitorizat trimestrial pulsul economiei pe tot parcursul pandemiei. In cele patru etape ale cercetarii de pana acum au raspuns peste 1500 de manageri din Romania. Companiile respondente insumeaza peste 150.000 de angajati.

  

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>