Corteva Agriscience a anuntat castigatoarele programului TalentA, sezonul 2021

Corteva Agriscience a anuntat castigatoarele programului TalentA sezonul 2021 - Corteva premiaza cu 15 000 dolari proiectele castigatoareLansat cu succes anul trecut in Romania, cel de-al doilea sezon al programului TalentA, dezvoltat de Corteva Agriscience, si-a aflat castigatoarele. Festivitatea de premiere a avut loc azi, 15 octombrie, prilej de sarbatoare in intreaga lume, fiind celebrata Ziua Mondiala a Femeilor din mediul Rural.

Cele 33 de doamne inscrise in program si-au construit proiectele, le-au trimis comisiei pentru validare, iar in urma evaluarii, Comisia, formata din 5 experti Corteva si 3 consultanti Starperformining a ales proiectele castigatoare, care raporteaza la beneficiul intregii comunitati si sunt in conformitate cu obiectivele de sustenabilitate ale Corteva Agriscience.

Elena Cosmina Socea, Corina Oprea, Diana Nicoleta Raba si Viorica Mirela Popa, dar si Stefania Leoveanu sunt doamnele fermier care au convins prin proiectele lor ca merita finantare pentru a-si dezvolta afacerea.

Castigatoarea premiului 1 este Elena Cosmina Socea cu proiectul „Construirea unei hale de procesare alune in satul Popesti”. Studenta in anul IV in cadrul Facultatii de Horticultura din cadrul USAMV Iasi, administreaza alaturi de sotul ei o societate cu profil horticol. Beneficiind de o experienta de 8 ani in domeniu horticol din Italia, aceasta si-a deschis propria afacere in anul 2013 si motivata fiind de cresterea afacerii din fiecare an, isi doreste sa se dezvolte si mai mult. “Alunul a devenit o specie tot mai atractiva, se planteaza in mai multe zone din tara, motiv pentru care ne dorim sa construim aceasta hala si sa putem lua alune si de la alti producatori. Noi cultivam alun pe 20 ha, avem si 3 ha plantate cu nuc, dar si pepiniere. Dispunem de teren propriu pe care vom construi hala si vom achizitiona o linie de procesare din Italia, pentru a putea obtine produse finite. Astfel, cu ajutorul premiului oferit de Corteva, vom putea crea locuri de munca permanente, nu doar sezoniere, vom asigura si altor producatori piata de desfacere si ne vom dezvolta afacerea”, a punctat Elena Cosmina Socea.

TalentA 2021 Elena Socea Monica Sorribas Maria Cirja

 

Corina Oprea, initiatoarea proiectului „Craita Merelor - Traditie. Inovatie. Sustenabilitate” este ocupanta celui de-al doilea loc. Tanar antreprenor in agibusiness si manager cu experienta de peste 10 ani in corporatie, Corina iubeste merele la fel de mult ca leadership-ul, dezvoltarea continua si inovatia. Si-a propus sa duca la un alt nivel afacerea familiei, o afacere cu o traditie de peste 40 de ani. “Atunci cand putini mai credeau in patria merelor, eu impreuna cu familia am decis sa aducem livezile cu meri in atentia publicului din noi perspective. In 2011 am fost primii producatori de suc de mere si ne-am bucurat sa impartasim cunostintele despre instalatia de procesare cu comunitatea din care facem parte, astfel incat azi, majoritatea consatenilor produc suc de mere. In 2019, am creat marca Craita Merelor si nu ne-am oprit doar la productia de suc, ci am ascultat dorintele clientilor si am produs mere deshidratate, cidru si anul acesta vom adauga un nou produs, untul de mere. Ma bucur ca am avut ocazia sa fac parte din acest proiect, iar premiul oferit de Corteva ne va oferi posibilitatea sa procesam o cantitate mai mare de fructe si sa extindem tipurile de produse create din mere. Astfel, ne dorim nu doar sa inspiram comunitatea din Voinesti, ci si sa oferim informatii educative in cadrul vizitelor in livada, workshopuri si programe cu scoli si/sau gradinite. Introducerea Bazinului Pomicol Voinesti in circuitele turistice este unul dintre obiectivele menite sa aiba un impact pozitiv, major asupra comunitatii. Nu in ultimul rand, ne dorim sa cream noi locuri de munca prin dezvoltarea business-ului si a capacitatii de productie”, a declarat Corina Oprea.

TalentA 2021 Corina Oprea premiul 2

 

Proiectul premiat cu locul 3 „Diversificarea sortimentala prin dezvoltarea unei game artizanale de conserve din fructe si legume” apartine doamnelor Diana Nicoleta Raba si Viorica Mirela Popa. Diana Nicoleta Raba este absolventa a Facultatii de Tehnologia Produselor Agroalimentare din cadrul USAMV a Banatului si doctor in horticultura din anul 2010, actualmente conferentiar universitar in cadrul Facultatii de Management si Turism Rural, iar Viorica Mirela Popa este si ea absolventa a Facultatii de Tehnologia Produselor Agroalimentare din cadrul aceleasi Universitati, doctor in Horticultura din anul 2009 si ocupa functia de sef lucrari in cadrul Facultatii de Inginerie Alimentara. „Prin implementarea acestui proiect incercam sa dezvoltam o varianta sustenabila prin care sa valorificam potentialul horticol din zona de vest a tarii, inclusiv a fructelor din flora spontana a Banatului Montan. Ne dorim sa venim in sprijinul producatorilor locali, pentru ca sunt putine societati care prelucreaza legumele si fructele, iar potentialul de a patrunde pe piata de profil este destul de mare, mai ales ca trendul actual este acela de consuma produse cat mai lipsite de aditivi, produse care sa se apropie cat mai mult de gustul de acasa, preparate cat mai traditional. Ne propunem si diversificarea gamei existente prin introducerea de conserve din fructe si legume realizate in mod traditional. Vom colecta si vom prelucra legumele si fructele de la producatorii din zona si vom exploata resursele din flora spontana, pentru ca de obicei productia merge spre export si se intoarce sub forma de produse procesate in tara. Asadar, premiul oferit de Corteva ne ofera oportunitatea de a reusi sa venim in sprijinul consumatorilor cu produsele curate si sa valorificam corespunzator cunostintele absolventilor universitatii noastre”, a declarat Diana Nicoleta Raba.

TalentA 2021 Diana Raba premiul 3

 

Ca si anul trecut, compania Starperformining a acordat un premiu special, de aceasta data in valoare de 1.500 euro, iar proiectul castigator a fost depus de doamna Stefania Leoveanu, care iti doreste sa infiinteze o plantatie de capsuni in comuna Celaru, judetul Dolj.

TalentA 2021 Stefania Leoveanu - Radu Stanescu

 

„Ne bucuram ca in aceasta zi speciala am putut oferi doamnelor fermier din zonele rurale oportunitatea de a-si dezvolta si moderniza propria afacere, contribuind astfel la bunastarea comunitatii din care fac parte. Le asiguram pe castigatoare de tot sprijinul nostru in implementarea ideilor care vor ajuta la imbunatatirea calitatii vietii in zonele rurale.” a spus Maria Cirja, Director Marketing Corteva Agriscience Romania si Moldova.

 

TalentA 2021 all

 

Despre Corteva Agriscience

Corteva Agriscience este o companie agricola globala, tranzactionata public, care ofera fermierilor din intreaga lume cel mai complet portofoliu din industrie - incluzand un mix echilibrat si divers de genetica, produse pentru protectia plantelor si solutii digitale vizand maximizarea productivitatii pentru a contribui la sporirea randamentelor si rentabilitatii. Detinand unele dintre cele mai recunoscute marci din agricultura si o serie de produse si tehnologii de top aflate in drumul catre piata, pozitionate pentru a genera crestere economica, compania se angajeaza sa colaboreze cu partile interesate din intregul sistem alimentar, indeplinindu-si promisiunea de a imbogati traiul celor care produc si celor care consuma, de a asigura progresul pentru generatiile urmatoare. Corteva Agriscience a devenit o companie publica independenta la 1 iunie 2019, dupa ce fusese anterior Divizia pentru Agricultura a DowDuPont. Mai multe informatii sunt disponibile pe www.corteva.ro

  

 

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>