Raiffeisen Bank sustine programul Empowering Women in Agrifood 2023

Raiffeisen Bank sustine programul Empowering Women in Agrifood 2023Raiffeisen Bank sustine antreprenoarele din domeniul agroalimentar prin intermediul celei de-a treia editii a programului de accelerare Empowering Women in Agrifood. In program s-au inscris 122 de antreprenoare din toata tara, dintre care 10 au fost selectate pentru a participa la sesiuni de training, mentorat si oportunitati de conectare.


In perioada iulie-septembrie, cele 10 antreprenoare vor avea parte de doua webinarii pe temele Business Modelling si Basic Financial Aspects, dar si de un masterclass, iar pe 21 noiembrie 2023, vor participa la evenimentul de inchidere a programului – Pitching Event – moment in care vor avea sansa de a-si prezenta business-ul si evolutia in accelerator in fata publicului, mentorilor, investitorilor si de a castiga una dintre cele doua finantari oferite de EWA 2023: 10.000 euro pentru marele premiu si 5.000 euro pentru premiul II. Anul se va incheia cu un Summit European in agrifood organizat de EIT Food.

Mentorii programului din partea Raiffeisen Bank Romania sunt: Andreea Porojan - Sustainability & ESG Manager si Bianca Chisulescu - SME Financial Instruments Expert. Cele 10 antreprenoare vor beneficia, de asemenea, de mentorat din partea altor 8 experti si specialisti in domeniu: Indira Abdulvoap - Business Consultant & Chief Growth Officer, Impact Hub Bucharest; Raluca Ioana Barbu - Co-Owner, Highclere Consulting; Cosmina Dinu - Co-Founder, ROMO & Ferma de pasari pasunate; Tudor Iacob - Plant Based Founder, Unison Goodies; Madalina Neagu - Co-Founder, We For Real; Adnana Popa - Co-Founder, Velocità; Giorgiana Popescu - Regional HR Director, ADM Romania; Zorita Sconta - Asistent cercetare, Universitatea; de Stiinte Economice si Medicina Veterinara Cluj-Napoca.

"Romania are 4 milioane de ferme si detine 1/3 din exploatatiile din UE, insa performantele din domeniul cercetarii si inovarii in domeniul agriculturii nu sunt, deocamdata, la cele mai inalte standarde. Credem insa in potentialul agriculturii romanesti si in ideea ca lucrurile se pot schimba in bine. Astfel, in calitate de sustinatori activi ai antreprenoriatului romanesc si ai inovatiei, anul acesta, am decis sa ne alaturam cu mandrie programului care sprijina dezvoltarea antreprenoriatului feminin in domeniul agriculturii sustenabile.” - Andreea Porojan - Sustainability & ESG Manager, Raiffeisen Bank Romania.

Programul de accelerare este organizat de Impact Hub Bucharest si dezvoltat de EIT Food, cea mai mare comunitate de inovare alimentara din lume, ce beneficiaza de sustinere din partea Institutului European de Inovare si Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene.

 

Cele 10 antreprenoare selectate in program sunt:

Veronica Buiuc  Very Vero: Infiintarea unei ferme pentru alimente curate si bogate in nutrienti. In prima faza, business-ul va pune accent pe doua domenii principale: productia de muguri si lastari (cu posibilitatea de a dezvolta un serviciu de obtinere a sucului folosind acesti muguri) si productia de oua provenite de la gaini din rasa Araucana, oua cunoscute ca fiind fara colesterol.

Ilinca Calugar  Mura-n Gura: Lansarea unei game de produse „clean label”, cu un continut bogat de proteine si o valoare nutritiva ridicata, derivate dintr-un procent ridicat de legume proaspete. Produsele isi propun sa fie o masa completa, avand un aport important de proteine si un profil nutritiv bogat din legume. Acestea vor fi functionale (gata de consumat oricand si oriunde), ambalate in materiale reciclate si accesibile financiar.

Cristina Colis – Seminte pentru Viitor: Infiintarea unei pepiniere profesionale pentru plante perene comestibile si furnizarea de servicii de implementare/dezvoltare a gradinilor forestiere in intreaga tara. Gradinile forestiere pot fi, de asemenea, proiectate ca gradini ornamentale.

Oana Melinte – Karomia: Crearea unui sistem de tip franciza pentru agricultura, care are la baza stabilirea lanturilor de aprovizionare directa dintre zonele rurale si orasele din apropiere, prin vanzari directe.

Tatiana Nicoara – Unison: Unison este un producator local de granola, creme tartinabile din nuci, batoane raw, maioneza vegana, alternative vegane la parmezan si alte delicatese. Produsele Unison sunt disponibile prin reteaua a peste 50 de parteneri la nivel national si in 22 de locatii fizice (magazine, cafenele etc.). Pe langa gama actuala de 14 produse, startup-ul urmareste sa dezvolte noi produse pe baza de plante.

Mihaela Simion (Sipos)  Happy Treats: Dezvoltarea unei ferme de insecte, care se concentreaza pe trei directii principale: productia de produse finite, respectiv recompense pentru caini din proteina de insecte, hipoalergenice, dar si insecte vii pentru hranirea pasarilor din ferme, acest lucru contribuind la imbunatatirea starii de sanatatea a pasarilor, si implicit la cresterea productiei de oua. Cea de-a treia directie este reprezentata de valorificarea produselor secundare din ferma, care reprezinta un fertilizant natural pentru culturile agricole.

Dana Sofia  E-labels Digital Solutions: Lansarea unei platforme digitale care sa conecteze consumatorii si producatorii din sectorul agroalimentar ce impartasesc valori comune: transparenta, etica, onestitate. Platforma isi propune sa protejeze producatorii si consumatorii de falsuri, sa le ofere sprijin in luarea deciziilor corecte legate de cumpararea produselor alimentare, sa educe consumatorii, sa constribuie la sustinerea producatorilor si consumatorilor.

Daniela Spatar – Greenery: Afacere specializata in cultivarea microgreen, respectiv dezvoltarea si comercializarea unui produs organic de calitate superioara, sub forma de pulbere, obtinut prin macinarea plantelor verzi micro deshidratate. Plantele vor fi uscate cu ajutorul unui deshidratator, pastrand astfel intreaga valoare nutritiva a acestora. Cultivarea plantelor se face pe sisteme verticale de interior sub iluminare intensa si controlata, umiditate scazuta si ventilatie adecvata, permitand productia pe tot parcursul anului.

Andreea Tudorache – Local Spot: Dezvoltarea unei platforme digitale care sa promoveze si sa gestioneze conceptul si nevoile administrative ale proprietarilor de Puncte Gastronomice Locale (PGL) si ale clientilor acestora. In plus, va fi creata o retea de evenimente care sa contribuie la dezvoltarea punctelor gastronomice locale si a ecosistemului din jur, implicand proprietari, producatori locali si comunitatile locale. Suplimentar, va fi creat un spatiu dedicat pentru promovarea educatiei alimentare prin actiuni si evenimente destinate copiilor, adultilor si proprietarilor de PGL.

Madalina Zmau – Happy Duck Farm: Dezvoltarea unei microferme specializate in producerea si comercializarea carnii de rata (faza initiala), cu obiectiv de extindere in preparate din carne de rata (intr-o faza ulterioara). Ferma isi propune sa ofere un mediu sanatos de crestere a ratelor, cu o dieta formata din cereale, factori naturali de imbogatire a hranei si pasunat in aer liber, inlocuind furajele concentrate imbogatite cu vitamine si proteine sintetice. Scopul final al acestui demers este de a contribui la un stil de viata sanatos pentru consumatorul final.

Pe data de 16 iunie, cele 10 participante au luat parte la evenimentul de start al editiei EWA 2023, in care au cunoscut mentorii si organizatorii programului, au participat la un panel inspirational alaturi de Oana Craioveanu - Cofondator, Impact Hub Bucharest, Andreea Porojan - Sustainability & ESG Manager, Raiffeisen Bank Romania si Cosmina Dinu - Cofondatoare, Ferma de Pasari Pasunate & ROMO si castigatoarea marelui premiu al editiei din 2020 a programului. De asemenea, viitoarele antreprenoare au avut parte si de un training in domeniul proprietatii intelectuale sustinut de avocata Maria Anghel. La eveniment a participat si Aleksandra Bara, Program Manager EIT FOOD, regiunea Europa Centrala si de Est.

 

Empowering Women in Agrifood 2023

 

Mai multe detalii despre editia din 2023 a Empowering Women in Agrifood sunt disponibile pe pagina oficiala: https://www.impacthub.ro/ewa-empowering-women-in-agrifood-2023/.

Incepand cu 2021, Impact Hub Bucharest reprezinta oficial EIT Food in Romania ca EIT Food Hub in calitate de punct de contact pentru reprezentantii locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii si antreprenorii si de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.

Empowering Women in Agrifood editia din 2023 este dezvoltata de EIT Food pentru un total de 110 de antreprenoare din 11 tari europene (Estonia, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Romania si Ucraina), implementata in Romania de Impact Hub Bucharest si sustinuta de Raiffeisen Bank Romania.

 

EWA 2023

 

Despre Raiffeisen Bank Romania

Raiffeisen Bank, banca universala de top, activeaza pe piata bancara din Romania de peste 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are 4.908 de angajati in 291 de unitati, 1123 ATM&MFM si 28.100 POS-uri.

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>