Raiffeisen Bank sustine antreprenoarele din domeniul agroalimentar prin intermediul celei de-a treia editii a programului de accelerare Empowering Women in Agrifood. In program s-au inscris 122 de antreprenoare din toata tara, dintre care 10 au fost selectate pentru a participa la sesiuni de training, mentorat si oportunitati de conectare.
In perioada iulie-septembrie, cele 10 antreprenoare vor avea parte de doua webinarii pe temele Business Modelling si Basic Financial Aspects, dar si de un masterclass, iar pe 21 noiembrie 2023, vor participa la evenimentul de inchidere a programului – Pitching Event – moment in care vor avea sansa de a-si prezenta business-ul si evolutia in accelerator in fata publicului, mentorilor, investitorilor si de a castiga una dintre cele doua finantari oferite de EWA 2023: 10.000 euro pentru marele premiu si 5.000 euro pentru premiul II. Anul se va incheia cu un Summit European in agrifood organizat de EIT Food.
Mentorii programului din partea Raiffeisen Bank Romania sunt: Andreea Porojan - Sustainability & ESG Manager si Bianca Chisulescu - SME Financial Instruments Expert. Cele 10 antreprenoare vor beneficia, de asemenea, de mentorat din partea altor 8 experti si specialisti in domeniu: Indira Abdulvoap - Business Consultant & Chief Growth Officer, Impact Hub Bucharest; Raluca Ioana Barbu - Co-Owner, Highclere Consulting; Cosmina Dinu - Co-Founder, ROMO & Ferma de pasari pasunate; Tudor Iacob - Plant Based Founder, Unison Goodies; Madalina Neagu - Co-Founder, We For Real; Adnana Popa - Co-Founder, Velocità; Giorgiana Popescu - Regional HR Director, ADM Romania; Zorita Sconta - Asistent cercetare, Universitatea; de Stiinte Economice si Medicina Veterinara Cluj-Napoca.
"Romania are 4 milioane de ferme si detine 1/3 din exploatatiile din UE, insa performantele din domeniul cercetarii si inovarii in domeniul agriculturii nu sunt, deocamdata, la cele mai inalte standarde. Credem insa in potentialul agriculturii romanesti si in ideea ca lucrurile se pot schimba in bine. Astfel, in calitate de sustinatori activi ai antreprenoriatului romanesc si ai inovatiei, anul acesta, am decis sa ne alaturam cu mandrie programului care sprijina dezvoltarea antreprenoriatului feminin in domeniul agriculturii sustenabile.” - Andreea Porojan - Sustainability & ESG Manager, Raiffeisen Bank Romania.
Programul de accelerare este organizat de Impact Hub Bucharest si dezvoltat de EIT Food, cea mai mare comunitate de inovare alimentara din lume, ce beneficiaza de sustinere din partea Institutului European de Inovare si Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene.
Veronica Buiuc – Very Vero: Infiintarea unei ferme pentru alimente curate si bogate in nutrienti. In prima faza, business-ul va pune accent pe doua domenii principale: productia de muguri si lastari (cu posibilitatea de a dezvolta un serviciu de obtinere a sucului folosind acesti muguri) si productia de oua provenite de la gaini din rasa Araucana, oua cunoscute ca fiind fara colesterol.
Ilinca Calugar – Mura-n Gura: Lansarea unei game de produse „clean label”, cu un continut bogat de proteine si o valoare nutritiva ridicata, derivate dintr-un procent ridicat de legume proaspete. Produsele isi propun sa fie o masa completa, avand un aport important de proteine si un profil nutritiv bogat din legume. Acestea vor fi functionale (gata de consumat oricand si oriunde), ambalate in materiale reciclate si accesibile financiar.
Cristina Colis – Seminte pentru Viitor: Infiintarea unei pepiniere profesionale pentru plante perene comestibile si furnizarea de servicii de implementare/dezvoltare a gradinilor forestiere in intreaga tara. Gradinile forestiere pot fi, de asemenea, proiectate ca gradini ornamentale.
Oana Melinte – Karomia: Crearea unui sistem de tip franciza pentru agricultura, care are la baza stabilirea lanturilor de aprovizionare directa dintre zonele rurale si orasele din apropiere, prin vanzari directe.
Tatiana Nicoara – Unison: Unison este un producator local de granola, creme tartinabile din nuci, batoane raw, maioneza vegana, alternative vegane la parmezan si alte delicatese. Produsele Unison sunt disponibile prin reteaua a peste 50 de parteneri la nivel national si in 22 de locatii fizice (magazine, cafenele etc.). Pe langa gama actuala de 14 produse, startup-ul urmareste sa dezvolte noi produse pe baza de plante.
Mihaela Simion (Sipos) – Happy Treats: Dezvoltarea unei ferme de insecte, care se concentreaza pe trei directii principale: productia de produse finite, respectiv recompense pentru caini din proteina de insecte, hipoalergenice, dar si insecte vii pentru hranirea pasarilor din ferme, acest lucru contribuind la imbunatatirea starii de sanatatea a pasarilor, si implicit la cresterea productiei de oua. Cea de-a treia directie este reprezentata de valorificarea produselor secundare din ferma, care reprezinta un fertilizant natural pentru culturile agricole.
Dana Sofia – E-labels Digital Solutions: Lansarea unei platforme digitale care sa conecteze consumatorii si producatorii din sectorul agroalimentar ce impartasesc valori comune: transparenta, etica, onestitate. Platforma isi propune sa protejeze producatorii si consumatorii de falsuri, sa le ofere sprijin in luarea deciziilor corecte legate de cumpararea produselor alimentare, sa educe consumatorii, sa constribuie la sustinerea producatorilor si consumatorilor.
Daniela Spatar – Greenery: Afacere specializata in cultivarea microgreen, respectiv dezvoltarea si comercializarea unui produs organic de calitate superioara, sub forma de pulbere, obtinut prin macinarea plantelor verzi micro deshidratate. Plantele vor fi uscate cu ajutorul unui deshidratator, pastrand astfel intreaga valoare nutritiva a acestora. Cultivarea plantelor se face pe sisteme verticale de interior sub iluminare intensa si controlata, umiditate scazuta si ventilatie adecvata, permitand productia pe tot parcursul anului.
Andreea Tudorache – Local Spot: Dezvoltarea unei platforme digitale care sa promoveze si sa gestioneze conceptul si nevoile administrative ale proprietarilor de Puncte Gastronomice Locale (PGL) si ale clientilor acestora. In plus, va fi creata o retea de evenimente care sa contribuie la dezvoltarea punctelor gastronomice locale si a ecosistemului din jur, implicand proprietari, producatori locali si comunitatile locale. Suplimentar, va fi creat un spatiu dedicat pentru promovarea educatiei alimentare prin actiuni si evenimente destinate copiilor, adultilor si proprietarilor de PGL.
Madalina Zmau – Happy Duck Farm: Dezvoltarea unei microferme specializate in producerea si comercializarea carnii de rata (faza initiala), cu obiectiv de extindere in preparate din carne de rata (intr-o faza ulterioara). Ferma isi propune sa ofere un mediu sanatos de crestere a ratelor, cu o dieta formata din cereale, factori naturali de imbogatire a hranei si pasunat in aer liber, inlocuind furajele concentrate imbogatite cu vitamine si proteine sintetice. Scopul final al acestui demers este de a contribui la un stil de viata sanatos pentru consumatorul final.
Pe data de 16 iunie, cele 10 participante au luat parte la evenimentul de start al editiei EWA 2023, in care au cunoscut mentorii si organizatorii programului, au participat la un panel inspirational alaturi de Oana Craioveanu - Cofondator, Impact Hub Bucharest, Andreea Porojan - Sustainability & ESG Manager, Raiffeisen Bank Romania si Cosmina Dinu - Cofondatoare, Ferma de Pasari Pasunate & ROMO si castigatoarea marelui premiu al editiei din 2020 a programului. De asemenea, viitoarele antreprenoare au avut parte si de un training in domeniul proprietatii intelectuale sustinut de avocata Maria Anghel. La eveniment a participat si Aleksandra Bara, Program Manager EIT FOOD, regiunea Europa Centrala si de Est.
Mai multe detalii despre editia din 2023 a Empowering Women in Agrifood sunt disponibile pe pagina oficiala: https://www.impacthub.ro/ewa-empowering-women-in-agrifood-2023/.
Incepand cu 2021, Impact Hub Bucharest reprezinta oficial EIT Food in Romania ca EIT Food Hub in calitate de punct de contact pentru reprezentantii locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii si antreprenorii si de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.
Empowering Women in Agrifood editia din 2023 este dezvoltata de EIT Food pentru un total de 110 de antreprenoare din 11 tari europene (Estonia, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Spania, Turcia, Romania si Ucraina), implementata in Romania de Impact Hub Bucharest si sustinuta de Raiffeisen Bank Romania.
Despre Raiffeisen Bank Romania
Raiffeisen Bank, banca universala de top, activeaza pe piata bancara din Romania de peste 25 de ani, deservind peste 2,3 milioane de clienti, persoane fizice si juridice. Banca are 4.908 de angajati in 291 de unitati, 1123 ATM&MFM si 28.100 POS-uri.
29-04-2025 Stiri agricole
Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>
28-04-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>
25-04-2025 Stiri agricole
Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>
25-04-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>
25-04-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Mai multe>>
25-04-2025 Stiri agricole
Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>
24-04-2025 Stiri agricole
Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>
18-04-2025 Siguranta alimentara
InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>
18-04-2025 Stiri agricole
Pentru a aduce claritate asupra modului în care funcționează sistemul antigrindină și de creștere a precipitațiilor în România, IAA – Intervenții Active în Atmosferă, aduce în prim-plan informații documentate. Cu o experiență de peste 30 de ani, IAA este o societate privată românească care desfășoară o activitate strategică, susținând fermierii, protejând culturile și contribuind direct la securitatea alimentară a țării Mai multe>>
18-04-2025 Stiri agricole
Se estimează că până la sfârșitul secolului migrația globală se va dubla, în mare parte din cauza crizelor devastatoare și interconectate reprezentate de degradarea solului, schimbările climatice și insecuritatea alimentară, conform unui nou raport publicat astăzi de mișcarea Salvează Solul. Mai multe>>
17-04-2025 Credite agricultura
Tarfin, liderul regional în domeniul finanțărilor în agricultură, continuă să aducă soluții inovative pentru fermierii din toate colțurile țării, asigurându-se că aceștia au acces la finanțare rapidă, flexibilă și digitală. În acest sezon, compania își reafirmă angajamentul de a sprijini fermierii din România și de a asigura sustenabilitatea producției agricole. . Mai multe>>
17-04-2025 Marketing agroalimentar
Maria Cîrjă, Marketing Manager România și Republica Moldova la Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost desemnată „Cel mai bun Director de Marketing din România” la Gala de Excelență în Management organizată de revista Capital.Evenimentul celebrează realizările remarcabile ale liderilor de afaceri din întreaga țară, care conduc proiecte cu impact în domenii cheie precum marketing, vânzări, resurse umane și altele. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>