Agreena va plati cele mai mari stimulente fermierilor pentru certificatele de carbon, cu 45% fata de anul precedent

Plata fermierilor din programul Agreena pentru al doilea an de recolta demonstreaza importanta certificatelor de carbon in accelerarea tranzitiei catre practicile regenerativeAgreena, compania care isi concentreaza activitatea pe impactul climatic si tehnologie financiara si avand cea mai mare platforma de certificare a carbonului din sol la nivel global, anunta rezultatele celui de-al doilea an de recolta si a doua plata anuala anticipata pentru fermierii participanti in programul AgreenaCarbon. Numarul de hectare inscrise in anul de recolta 2022 s-a marit de 10 ori fata de anul precedent, iar numarul fermierilor participanti a crescut de 4 ori.

 

Utilizand un sistem modern de cuantificare a carbonului din sol, Agreena este compania care plateste cele mai mari stimulente fermierilor, intre 32 si 36 de euro pe certificatul anticipat de carbon in functie de regiune, ceea ce reprezinta o crestere de pana la 45% fata de anul trecut.

Agreena este un pionier in crearea de sisteme naturale de eliminare a carbonului si stocarea acestuia in sol. Certificatele vor fi disponibile in curand pe piata pentru companiile care doresc sa sprijine tranzitia fermierilor catre practici care contribuie la combaterea schimbarilor climatice, a pierderii biodiversitatii si a viitorului securitatii alimentare.

Stocarea carbonului in sol este considerata una dintre solutiile de top pentru extinderea actiunii impotriva schimbarilor climatice, datorita accesibilitatii si impactului imediat pe care il poate avea, obstacolul principal in calea adoptarii fiind reprezentat de costurile ridicate pentru fermieri. Pentru a converti tranzitia fermierilor catre practicile agricole regenerative in certificate de carbon de inalta calitate, Agreena genereaza un nou flux de venituri pentru fermieri prin valorificarea pietei voluntare a carbonului.

Astfel, 20% din cresterea anuala a numarului de hectare din portofoliul Agreena a provenit de la fermierii membri care au adaugat mai mult teren agricol in program.

Plata fermierilor din programul Agreena pentru al doilea an de recolta - Agreena CEO Simon Haldrup„Agreena introduce pe piata o noua categorie de certificate de carbon si va dura o perioada pentru ca aceasta sa se dezvolte si sa se extinda, insa fermierii nu asteapta, acestia au nevoie de o plata fiabila si rapida pentru a-si acoperi eforturile investite in tranzitia practicilor regenerative”, a declarat Simon Haldrup, CEO al Agreena. „De aceea, Agreena isi asuma un risc calculat si plateste fermierii in fiecare an de recolta. Cu toate acestea, certificatele de carbon sunt doar o parte a solutiei si este nevoie de un cumul de stimulente pentru ca fermierii din intreaga lume sa faca tranzitia spre practici regenerative.”

Fermierii si companiile care isi bazeaza activitatea pe certificatele de carbon pentru a reduce gazele cu efect de sera se afla in momente diferite de timp. Vanzarile certificatelor de carbon pot dura un an sau mai mult dupa ce impactul a fost certificat. Fermierii inscrisi in programul Agreena pot decide cum ar dori sa foloseasca certificatele pe care le genereaza, iar una dintre aceste optiuni este sa fie platiti imediat dupa incheierea anului de recoltare pentru a-si acoperi costurile initiale. Plata anticipata se bazeaza pe preturile pietei la momentul respectiv. Cresterea pietei voluntare de carbon si preturile pentru certificatele de carbon de inalta calitate continua sa creasca, iar orice avantaj venit din vanzarea certificatelor direct de catre Agreena este impartit cu fermierul.

Certificatele de carbon Agreena sunt rezultatul faptului ca fermierii iau masuri pentru a stoca carbon suplimentar din atmosfera in solurile lor si, in acelasi timp, pentru a-si reduce propriile emisii prin practici agricole precum no-till. Compania a dezvoltat un program care este in concordanta cu cea mai recenta abordare IPCC si cu principiile recunoscute ale pietei voluntare de carbon si a construit relatii cu partenerii agricoli si fermierii din Europa.

Mai recent, Agreena si-a largit activitatea corporativa care gestiona doar vanzarile de certificate, solutiile MRV si de risc. In prezent, Agreena lucreaza si cu cumparatorii de certificate pentru a adapta, structura si creste portofoliul companiei, modelat dupa activele deja vandute si tranzactionate pe pietele financiare traditionale.

„Prima noastra recolta de certificate de carbon de inalta calitate provine de la fermieri din Europa Centrala si tocmai a fost pusa la dispozitie pentru o prevanzare in cantitate limitata”, a declarat Frederik Aagaard, Directorul Pietelor Carbonului Agreena. „Suntem incantati sa putem facilita participarea companiilor in sprijinirea finantarii acestei tranzitii pentru fermieri.”

Fermierii se pot inscrie in programul Agreena pentru anul de recolta 2023 pana la data de 30 iunie si astfel se poate calcula potentialul de castig, completand formularul de pe site-ul Agreena. Mai multe informatii despre program si cum functioneaza acesta pot fi gasite aici.

Agreena anticipeaza ca, pe masura ce piata voluntara de carbon va continua sa se dezvolte, piata va vedea evolutii continue legate de certificare si noi standarde. Portofoliul Agreena de certificate de reducere a gazelor cu efect de sera si de eliminare a carbonului este acreditat conform standardului ISO 14064-2 si in prezent este in curs de certificare Verra VCS.

Plata fermierilor din programul Agreena pentru al doilea an de recolta

 

Despre Agreena

Agreena finanteaza tranzitia spre agricultura regenerativa prin activarea puterii resurselor naturale si a stocarii carbonului in sol. Lucrand in stransa colaborare cu fermieri parteneri din 16 piete europene, La nivel global, AgreenaCarbon este cea mai importanta platforma de carbon din sol. Combinand cu tehnologiile de monitorizare prin satelit, solutiile Agreena pot sprijini fermierii, companiile si guvernele in a-si atinge tintele de zero emisii de carbon. Cititi mai multe pe agreena.com.

  

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

13-03-2024 Targuri si expozitii

Inspiratie si inovatie la BioFEST 2024 - Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectia mediului si sustenabilitate!

Universitatea Nationala de Stiinta si Tehnologie POLITEHNICA Bucuresti, prin Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice, anunta cea de-a patra editie a BioFEST 2024. Cel mai mare festival dedicat tehnologiilor de protectie a mediului si descoperirilor in domeniul sustenabilitati va avea loc in perioada 28-30 martie 2024, in campusul UNSTPB. BioFEST este mai mult decat un simplu festival, este o punte catre viitor, aducand impreuna cele mai recente tehnologii, practici si solutii din industria... Mai multe>>

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

13-03-2024 Plati APIA

Saptamana aceasta se efectueaza plata ajutorului pentru legume in spatii protejate (2023-2024)

Legumicultorii inscrisi pentru ajutorul de minimis de 1.000 euro/1.000 mp/beneficiar, acordat pentru sustinerea productiei de legume in spatii protejate in perioada de extrasezon, vor primi banii cuveniti in aceasta saptamana. Mai multe>>

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

13-03-2024 Afaceri agricole

Cat ”cantareste” o afacere cu cantare industriale

Grupul SILOBAG, prezent pe piata agricola din Romania din anul 2022 cu brandurile SILOBAG Romania si IulianCantar.eu, a inregistrat o cifra de afaceri de peste un milion de euro in anul 2023, din care mai mult de jumatate reprezinta cantarele produse si vandute in tara. Mai multe>>

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

07-03-2024 Intalniri si conferinte

Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia [EuroGrainExchange 2024]

In cadrul EuroGrainExchange 2024 - eveniment exceptional dedicat industriei de cereale din Europa Centrala si de Est, va avea loc masa rotunda cu tema "Cererea care a salvat sezonul: Africa de Nord, Turcia, Italia si Grecia", in data de 11 Aprilie 2024, ora 11:30, la Radisson Blu Hotel Bucuresti. Printre subiectele abordate se regasesc: Concepul Mare Nostrum. Balcanii / Marea Neagra ca furnizor principal pentru Africa de Nord si Asia de Sud-Est. Tarile adriatice guverneaza afacerile de coaster. ... Mai multe>>

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

05-03-2024 Plati APIA

Turcescu: "APIA mentine acelasi ritm sustinut de autorizare a dosarelor eligibile, efectuarea platilor catre fermieri"

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, ieri – 04.03.2024, a autorizat la plata 4.670 beneficiari, cu o suma totala de 129.036.691,46 lei, astfel: 29.838.330,83 lei de la Bugetul National (BN); 95.177.957,18 lei din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA); 3.353.158,66 lei din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR). Mai multe>>

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

05-03-2024 Stiri agricole

Corteva Agriscience a acordat un grant in bani pentru a sprijini persoanele cu dizabilitati in agricultura

Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare in domeniul agriculturii, angajata in transformarea peisajului agricol, a acordat un grant in bani proiectului care isi propune sa sprijine fermierii cu dizabilitati. Initiativa „Punem Agricultura pe Picioare", lansata de Alexandra Buliga, femeie fermier si antreprenor in cadrul societatii Baiagro din judetul Neamt, a obtinut sprijinul Corteva in cadrul programului de granturi educationale TalentA in 2023, destinat sa sustin... Mai multe>>

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

05-03-2024 Subventii agricultura

Incepe vizarea carnetelor de renta viagera

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, pentru obtinerea sumei de bani reprezentand renta viagera agricola aferenta anului 2023, rentierii vor solicita viza anuala, in perioada 01.03 - 31.08.2024, fie prin prezenta fizica la sediile Centrelor Judetene APIA, fie prin mijloace electronice de comunicatii sau posta/curier. Mai multe>>

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

29-02-2024 Plati APIA

Se amana startul Campaniei Cererilor de Plata pentru anul 2024

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca amana startul Campaniei de primire a Cererilor de Plata cu cel putin 2 saptamani. In acest moment se modifica legislatia europeana, in sensul modificarii/aprobarii Regulamentului (UE) nr. 2115/2021 opozabil Romaniei. Totodata, se asteapta de la Comisia Europeana (CE) derogarile privind conditionalitatea pentru GAEC 7 si GAEC 8. Mai multe>>