Pasari exotice si hobby

Bolile aparatului circulator la pasari mici

Bolile aparatului circulator la pasari miciAparatul circulator al pasarii este constituit din cord, organul care asigura circulatia sanguina in corp vase (artere, vene) si sange partea lichida. Importanta cordului in circulatia sanguina a pasarii rezulta si din greutatea organului care reprezinta 10% din cea corporala. La unele specii de pasari-colibri ajunge la 20%.

Mai multe>>

Hranirea porumbeilor

Hranirea porumbeilorHrana va fi distribuita la discretie doar in perioada cresterii puilor si atunci cand se urmareste ingrasarea celor care vor fi sacrificati. Se obisnuiesc porumbeii cu un anumit program de masa si ei vor sti ca in acel timp trebuie sa astepte in aproprierea cuibului. Pasarile care nu vin la timp de la zborul de dimineata la masa vor fi lasati nehraniti pana la tainul urmator. Astfel ele vor fi obisnuite sa intre in porumbar la timp.

Mai multe>>

Pseudopesta (Paramixoviroza) la porumbei

Pseudopesta - Paramixoviroza - la porumbeiLa pseudopesta, agentul etiologic este paramyxovirusul tipul 1. Formele grave de boala le fac puii si tineretul de porumbei care sunt mai sensibili. Aparitia bolii este favorizata de existenta unor boli parazitare, carentele vitaminice si minerale din alimentatie, oboseala, stresul, sensibilitatea liniilor selectionate. Sursele de infectie sunt pasarile bolnave care elimina virusul prin saliva, lacrimi, secretii nazale, excremente, infectand apa, furajele, adapostul si asternutul.

Mai multe>>

Cea mai frumoasa expozitie de pasari de rasa, prezenta la Urban Grill Fest

Expozitie de pasari de rasa 2018 - Surprizele apar la Urban Grill Fest, cel mai mare festival de cultura gastronomica dedicat exclusiv temei gratarului. Poate una dintre cele mai interesante activari este expozitia de pasari de rasa. Organizatorii evenimentului au pregatit pentru vizitatori exponate pe care rar le putem vedea in Romania. Expozitia va asteapta in parcul expozitional ROMEXPO in perioada 31 mai – 3 iunie.

Mai multe>>

Bolile porumbeilor

Boli la porumbeiPorumbelul este o pasare rezistenta la boli daca spatiul in care sunt adapostiti e curat, uscat, bine aerisit, luminat, iar acestia sunt hraniti corespunzator. Bolile infectioase sunt cele mai de temut, dar si acestea pot fi prevenite prin vaccinare sau tratate cu diverse tipuri de medicamente, atunci cand boala este descoperita in prima faza. Amintim, in continuare, principalele boli care pot aparea:

Mai multe>>

Cresterea puilor de porumbei

Cresterea puilor de porumbeiIn cea de-a optsprezecea zi, la un interval de cateva ore, daca ouale sunt fertile, ambii pui vor iesi din oua. Parintii sunt foarte grijulii, ei nu vor lasa nici un moment puii singuri in primele 10 zile. Masculul va indeparta cojile de oua din cuib. La nastere, greutatea puiului va fi de 70% din greutatea oului, adica 12-14g.

Mai multe>>

Ouatul si clocitul la porumbei

Ouatul si clocitul la porumbeiDupa imperechere, la 10-12 zile, femelele vor depune ouale. Femelele mai in varsta depun primele ouale, iar cele mai tinere mai tarziu, pana in a 15-a zi de la imperechere, la un interval de doua zile intre primul si al doilea ou.

Mai multe>>

Hranirea porumbeilor

Hranirea porumbeilor - amestecurile de graunte si seminte pentru hrana porumbeilorPorumbeii sunt pasari granivore si se hranesc cu graunte de cereale, seminte de leguminoase si seminte oleaginoase. Grauntele de cereale vor forma 60-70% din amestecul de hrana. Semintele de leguminioase se vor administra mai ales in perioada de crestere a puilor, in proportie de pana la 30% din amestec. Semintele de oleaginoase stimuleaza instinctul de reproducere si cresterea puilor, fiind indicate in procent de cel mult 10% din amestec.

Mai multe>>

Expozitie de gaini si iepuri de rasa la Sibiu, in Piata Rahovei

Expozitie de gaini si iepuri de rasa 2016 la SibiuLa sfarsitul acestei saptamani, sibienii au ocazia sa admire pasari de curte si iepuri de rasa in cadrul unei expozitii organizate in Piata Rahovei, in hala de lactate. Expozitia a ajuns la cea de-a XXI-a editie si este organizata de Camera Agricola Judeteana Sibiu, impreuna cu Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurale Sibiu si a Asociatiei Judetene a Crescatorilor de Pasari si Animale Mici, cu sprijinul Consiliului Judetean Sibiu.

Mai multe>>

Dresajul de gaini

417398 d2ee9c3038904b769355a469b7f798fe.jpg srz p 800 426 75 22 0.50 1.20 0.00 jpg srzViitorii dresori de caini invata fundamentele antrenamentului de animale pe pasari, usurandu-se astfel instruirea lor.

Mai multe>>

Cochetul Papagal Nimfo

Papagalul NimfoGratiosii papagali nimfo (Nymphicus hollandicus) sunt pasarile de casa ideale pentru toate varstele. Au fost domesticiti in urma cu peste 100 de ani, rastimp in care au fost selectati cu atentie. Pot fi invatati sa vorbeasca pe tonuri calme si inalte si au un talent deosebit pentru fluierat. Ei pot reproduce o melodie intr-un timp foarte scurt. Muzica este folosita si ca metoda de seductie de catre masculi, care fluiera si danseaza pentru a-si cuceri aleasa.

Mai multe>>

Variola aviara (Diftero-variola)

Variola Aviara - Avipoxvirus - Diftero-variolaVariola aviara este o boala infectioasa specifica galinaceelor, caracterizata prin aparitia nodulilor pe piele si a falselor membrane pe mucoasele capului. Boala este produsa de un virus din genul Avipoxvirus. Exista 5 tipuri de virusuri variolice si anume: galinar (afecteaza gainile, curcile, bibilicile, paunii si fazanii), columbar (porumbeii), de curca (patogen pentru curca si gaina), de canar (afecteaza canarii si vrabiile) si de prepelita. La variola sunt receptive pasarile domestice si salbatice. Cele mai receptive sunt galinaceele urmate de columbiforme si in special de tineret de 1-2 luni.

Mai multe>>

Concurs si expozitie de pasari exotice la Gradina Zoologica din Brasov

Concurs si expozitie de pasari exotice ZOO Brasov 2015Papagali, canari, pasari exotice si indigene sau mixte pot fi admirate in acest weekend la Gradina Zoologica din Brasov. Joi va fi un concurs, unde cele mai frumoase exemplare vor fi premiate de un juriu international, din Italia si Anglia, iar vineri si sambata, inte orele 9.00 si 17.00, pasarile vor putea fi admirate de catre vizitatori.

Mai multe>>

Supraincarcarea ingluviala (Indigestia gusii) la Perusi

Supraincarcarea ingluviala - Indigestia gusii la papagali PerusiSupraincarcarea ingluviala a gusii este o aglomerare si retinere peste timpul normal de stationare a furajelor consumate. Supraincarcarea gusii intalnita rar si considerata ca accident apare frecvent ca urmare a consumarii de catre pasare a fibrelor textile, verdeturi cu tulpini lungi, a inflorescentelor globuloase si rigide.

Mai multe>>

Pasteureloza Aviara (Holera Aviara)

Pasteureloza pasarilor (holera aviara) - Identificare, profilaxie, tratament si vaccinarea impotriva boliiInfectia naturala poate afecta toate speciile de pasari domestice si salbatice, dar afecteaza in special galinaceele in varsta de peste 3 luni si produce moartea fulgeratoare la toate pasarile din curte: gaina, rata, gasca, bibilica, porumbel.

Mai multe>>

Reproducerea Porumbeilor

Reproducerea purumbeilorPerioada optima de reproducere a porumbeilor este primavara pana in toamna. Formarea cuplurilor se face in jurul datei de 15 martie, in zonele sudice ale tarii noastre, iar in cele nordice cu o luna mai tarziu, in functie de temperatura mediului inconjurator. Data intreruperii reproductiei este determinata de aparitia bolilor infectioase si parazitare specifice (diftero-variola, trichomonoza, coccidioza), care afecteaza in primul rand tineretul in varsta de pana la 4 saptamani. Frecventa cea mai mare a imbolnavirilor se intalneste la crescatorii, intre 10 august si 10 octombrie.

Mai multe>>

Bucharest Pet Exhibition 2015 - Expozitie De Animale De Companie

Bucharest-Pet-Exibition-2015Prima editie a Bucharest Pet Exhibition – Expozitie de animale de companie va avea loc in perioada 27 februarie-1 martie 2015, in Pavilioanele C2, C3 si C4-C5, din cadrul Centrului Expozitional ROMEXPO.

Mai multe>>

Cinci motive de a creste bibilici

guineafowlBibilicile sunt o prezenta exotica in majoritatea gospodariilor si multi prefera sa nu le creasca pentru ca zboara, sunt galagioase si au o greutate mica, dar exista si multi altii care le cresc din diferite motive.

Mai multe>>

Sfaturi la achizitionarea unui perus

Sfaturi la achizitionarea unui perusInainte de achizitionarea unui perus este bine sa aveti cateva cunostiinte elementare pentru a va asigura ca veti cumpara un exemplar tanar si sanatos. Iata cateva date care va vor orienta si ajuta:

Mai multe>>

Lebada care hraneste pestii

maxresdefaultO mica poveste despre o pasare remarcabila, ne poate inspira mintea si sufletul pentru a face fapte bune atunci cand avem aceasta posibilitatea.

Mai multe>>

Sfaturi despre cresterea si imperecherea porumbeilor

cresterea si imperecherea porumbeilorIntretinerea porumbeilor; Cresterea pentru zbor; Cresterea perechilor reproducatoare de porumbei; Separarea si imperecherea porumbeilor.

Mai multe>>

Se deschide Piata de pasari/animale mici si punctul de sacrificare miei la Agro Transilvania

piata-agro-clujConsiliul Judetean Cluj si Centrul Agro Transilvania vor deschide la Dezmir, in incinta centrului, o piata de pasari si animale mici. Tot aici va functiona si un punct autorizat pentru sacrificarea mieilor.

Mai multe>>

Sfaturi utile la achizitionare unui animal de companie

hamster resizeCresterea unui animal, implica responsabilitate va da posibilitatea sa intelegeti ce inseamna sa ai pe cineva in grijă. Va invata ce inseamna sinceritatea, devotamentul, afectiunea, rabdarea.

Mai multe>>

Porumbei voiajori de competitie in valoare de aproximativ 1.000.000 de euro sustrasi din Germania

Porumbei voiajoriPolitistii de investigatii criminale au efectuat sapte perchezitii, pe raza judetului Prahova, la domiciliile mai multor persoane banuite ca ar fi sustras zeci de porumbei voiajori de competitie din Germania, a caror valoare este evaluata la aproximativ 1.000.000 de euro.

Mai multe>>

Zilele Columbofiliei Romane - Expozitia Nationala a Romaniei

01 resizeFederatia Crescatorilor de Porumbei Voiajori din Romania, membra a Federatiei Columbofile Internationale din anul 1969, a organizat in perioada 29 noiembrie - 01 decembrie Zilele Columbofiliei Romane - Expozitia Nationala a Romaniei la Targu Mures.

Mai multe>>

Perusul ondulat (Melopsittacus Undulatus)

perusul ondulatPerusii ondulati sunt pasari dinamice, mobile si mai ales foarte comunicative, emitand permanent sunete de chemare si de comunicare reciproca, care, la nivelul intregului stol capata o rezonanta si o sonoritate ampla si variata, animand mediul inconjurator.

Mai multe>>

Sfaturi pentru ingrijirea perusilor

ingrijirea perusilorPerusii nu sunt pasari foarte pretentioase, avand o alimentatie aproape exclusiv vegetariana. In libertate, se hranesc cu semintele si lastarii diferitelor plante, dar si cu alimente de origine animala, respectiv, nevertebrate (insecte, melci, etc.). Ca si pasari de companie, de colivie (in captivitate), regimul perusilor trebuie sa se axeze intr-o proportie crescuta tot pe alimentele vegetale.

Mai multe>>

Expozitie de pasari si animale rare de genoteca in Bucuresti

targ pasari septembrieToamna se numara bobocii... si se bucura copiii! Primaria Sectorului 6 sprijina 'Asociatia crescatorilor de pasari de genoteca' din Bucuresti si judetul Ilfov in organizarea celei de-a treia editii a Expozitiei de pasari si animale rare de genoteca.

Mai multe>>

Paramyxoviroza porumbeilor

porumbel-bolnav resizeParamyxoviroza este o boală infectioasa de mare contagiozitate, asemanatoare cu pseudopesta aviara si afecteaza in special porumbeii.

Mai multe>>

Asociatia Columbofila Voiajorul Bihor organizeaza “Derby Pui Jihlava 2013”

lansare3-300x225 resizePrima jumatate a lunii septembrie vine cu un concurs mult asteptat pentru columbofilii din zona de vest a tarii, motivul principal il constituie faptul ca se vor acorda premii in banii.

Mai multe>>

Alegerea potrivita a unui porumbel si cresterea acestuia

Ce fel de porumbeiOrice columbofil incepator si chiar avansat, trebuie sa-si procure in volierele sale cel putin 2-3 perechi si sa le asigure o voliera sanatoasa, spatioasa, luminoasa, corespunzatoare numarului de porumbei cu boxe pentru reproducatori si locuri de odihna pentru ceilalti porumbei din crescatorie.

Mai multe>>

Canarul - muzica si culoare

canarulCanarii sunt printre cele mai intalnite pasari de apartament, fiind preferati datorita cantecului lor. Aceste pasari nu au nevoie de mult spatiu si se adapteaza usor. Canarul domestic este un descendent al celui salbatic, identificat in Insulele Canare si Azore si importat in Spania incepand cu anul 1478.

Mai multe>>

Noutati

Grupul de firme Safir este unul dintre cei mai importanti angajatori locali din regiunea Moldovei

01-11-2023 Pasari

Grupul de firme Safir este unul dintre cei mai importanti angajatori locali din regiunea Moldovei

Cu un numar impresionant de 767 de angajati activi, grupul de firme Familia Safir demonstreaza angajament pentru dezvoltarea comunitatii din judetele din regiunea Moldovei. Aproximativ 80% dintre angajatii grupului de firme sunt din judetul Vaslui si ocupa diferite roluri in cele sapte ferme, trei fabrici (de produse semipreparate si preparate, nutreturi combinate si fainuri proteice), un abator, magazine proprii, o rotiserie, precum si in departamentele suport care deservesc aceste divizii. Mai multe>>

Gripa aviara diagnosticata in judetul Teleorman

28-10-2023 Pasari

Gripa aviara diagnosticata in judetul Teleorman

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala a confirmat prezenta virusului gripei aviare H5N1 in probele prelevate de la o pasare dintr-o gospodarie cu un efectiv de 120 de pasari (40 curci, 45 de gaste, 10 rate, 25 de gaini) din localitatea Tiganesti, judetul Teleorman. Mai multe>>

Grupul ungar Hodler Capital a incheiat un joint venture cu producatorul roman de carne de pasare Oprea Avi Com

16-03-2023 Pasari

Grupul ungar Hodler Capital a incheiat un joint venture cu producatorul roman de carne de pasare Oprea Avi Com

O echipa de avocati specializati in fuziuni si achizitii a D&B David si Baias, societatea de avocatura corespondenta PwC in Romania, a asistat Hodler Asset Management, care face parte din Hodler Capital, un holding de investitii in industria agricola si alimentara, cu sediul in Ungaria, in incheierea unui joint venture cu producatorul roman de carne de pasare Oprea Avi Com. Mai multe>>

„Green Behaviour – Clean Life” - Proiectul care promoveaza importanta protectiei mediului in sectorul avicol

01-02-2023 Pasari

„Green Behaviour – Clean Life” - Proiectul care promoveaza importanta protectiei mediului in sectorul avicol

Coordonatorul Celiz International Center din Romania si partenerul IVI din Italia si-au unit fortele pentru a implementa proiectul Erasmus+ „Green Behavior - Clean Life”, un proiect care vizeaza promovarea constientizarii aspectelor legate de protectia mediului in randul antreprenorilor din domeniul avicol. In conditiile in care schimbarile climatice devin o problema din ce in ce mai presanta, proiectul incearca sa incurajeze practicile si comportamentul sustenabil in aceasta industrie si nu num... Mai multe>>

Caz de gripa aviara confirmat la o lebada de vara in judetul Calarasi

18-11-2021 Pasari

Caz de gripa aviara confirmat la o lebada de vara in judetul Calarasi

In luna octombrie 2021, a inceput un nou sezon epidemic al virusului HPAI produs de catre pasarile salbatice migratoare. DSVSA Calarasi a fost notificata telefonic despre prezenta in localitatea Postavari, pe malul Lacului Postavari, de pe raza fondului cinegetic 20 Frumusani, comuna Frumusani, a unui cadavru de lebada. Mai multe>>

ANSVSA controleaza carnea de pasare si a ouale provenite din Polonia

28-10-2021 Pasari

ANSVSA controleaza carnea de pasare si a ouale provenite din Polonia

Actiunea a fost decisa ca urmare a numarului mare de notificari de alerta, primite in ultima perioada prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje (SRAAF), privind comercializarea pe teritoriul Romaniei a unor loturi de carne de pasare, provenite din Polonia, in care s-a identificat Salmonella enteritidis si/sau Salmonella typhimurium, serotipuri cu un grad ridicat de risc pentru sanatatea consumatorilor. Mai multe>>

Focarele de gripa aviara din jud. Mures si Harghita au fost stinse, iar restrictiile au fost ridicate

24-06-2021 Pasari

Focarele de gripa aviara din jud. Mures si Harghita au fost stinse, iar restrictiile au fost ridicate

In perioada 11-14 iunie au fost stinse focarele de gripa aviara care au evoluat in localitatile Ungheni, Cozma, Santana, Grebenisu de Campie din judetul Mures si Cristuru Secuiesc din judetul Harghita. Odata cu stingerea focarelor de gripa aviara au fost ridicate restrictiile de circulatie a persoanelor, a animalelor si a mijloacelor de transport pentru zonele de protectie (raza de 3 km in jurul focarului) si de supraveghere (raza de 10 km in jurul focarului). Mai multe>>

Oportunitatea de export pentru carnea de pui/pasare in Statul Qatar

12-05-2021 Pasari

Oportunitatea de export pentru carnea de pui/pasare in Statul Qatar

In data de 26 aprilie a.c., Ambasada Romaniei in Statul Qatar a fost contactata de catre reprezentatii companiei Qatar Airways Catering Company (QACC), companie care ofera servicii exclusive de catering catre Qatar Airways si alte companii aeriene care deservesc Aeroportul International Hamad din Doha, privind oportunitatea de a incheia colaborari comerciale cu producatori de carne de pasare din Romania. Mai multe>>

Bolile aparatului circulator la pasari mici

10-05-2021 Pasari

Bolile aparatului circulator la pasari mici

Aparatul circulator al pasarii este constituit din cord, organul care asigura circulatia sanguina in corp vase (artere, vene) si sange partea lichida. Importanta cordului in circulatia sanguina a pasarii rezulta si din greutatea organului care reprezinta 10% din cea corporala. La unele specii de pasari-colibri ajunge la 20%. Mai multe>>

Masuri dispuse la nivel national pentru a preveni raspandirea gripei aviare

08-05-2021 Pasari

Masuri dispuse la nivel national pentru a preveni raspandirea gripei aviare

La solicitarea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, in seara zilei de 7 mai 2021 s-a intrunit Comitetul National pentru Situatii de Urgenta – Centrul National de Combatere a bolilor pentru adoptarea unor noi masuri in contextul diagnosticarii virusului gripei aviare la pasarile dintr-o exploatatie comerciala de pasari din localitatea Ungheni, judetul Mures. Mai multe>>

265.000 de oua contaminate cu Salmonella oprite de la comercializare de inspectorii ANSVSA

30-04-2021 Pasari

265.000 de oua contaminate cu Salmonella oprite de la comercializare de inspectorii ANSVSA

Ca urmare a controalelor inspectorilor Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) realizate in cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice (transmisibile de la animale la om), a fost oprit de la comercializare un lot de 265.000 de oua, contaminate cu Salmonella enteridis. Mai multe>>