Instalatii de muls

Finalizarea lucrarilor de modernizare la ferma Apold si achizitia a 400 de vaci

Finalizarea lucrarilor de modernizare la ferma Apold si achizitia a 400 de vaciDN AGRAR Group, cea mai mare ferma zootehnica integrata din Romania, cu productie de lapte de vaca si productie vegetala, a finalizat lucrarile de modernizare a salilor de muls la Ferma Apold. Investitia a constat in constructia unei noi sali de muls, la standarde internationale, care a fost finalizata in luna iunie si a fost finantata printr-un imprumut bancar, precum si renovarea salii de muls curente, a carei valoare de renovare s-a ridicat la suma de 100.000 euro si a fost finantata integral prin surse proprii, inclusiv constructia si punerea in functiune.

Mai multe>>

Viitorul este azi: robotii mulg vacile dintr-o ferma din Bistrita-Nasaud printr-o investitie finantata prin PNDR 2020

Robotii mulg vacile dintr-o ferma din Bistrita-Nasaud printr-o investitie PNDR 2020Inovarea si modernizarea in agricultura Romaniei este o directie foarte importanta in implementarea fondurilor europene pe care Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale le gestioneaza. O astfel de investitie in ferme (prin submasura 4.1 „Investitii in exploatatiile agricole”), a vizat modernizarea activitatii unei ferme prin construirea si dotarea salii de muls si a spatiului pentru procesarea laptelui in localitatea Orheiu-Bistritei, din comuna Cetate, judetul Bistrita-Nasaud.

Mai multe>>

Sistemele automate de muls - 6 instalatii care maresc performantele fermelor de vaci de lapte

Sisteme automate de muls - Aparate si instalatii pentru mulsul vacilorSistemele automate de muls devin din ce in ce mai populare. Tehnologia a fost comercializata pentru prima data in anii nouazeci, dar in prezent, peste 25.000 de ferme de vaci sunt echipate cu aceste sisteme. Dupa introducerea aparatului de muls Lely's Astronaut, au urmat diferiti producatori (cum ar fi DeLaval, Boumatic, GEA si Fullwood). Incepand cu anii nouazeci, producatorii au facut progrese tehnologice excelente in ceea ce priveste mulgerea automata.

Mai multe>>

Mulsul rational al vacilor

Mulsul manual si mecanic al vacilorPentru obtinerea unei cantitati mari de lapte, pe langa alimentatie, o importanta mare o are deasemenea mulsul. Modul cum se efectueaza mulsul influenteaza nu numai cantitatea si calitatea laptelui obtinut, ci si dezvoltarea ugerului si functionarea lui normala. Asadar problema mulgerii este una din preocuparile de baza ale sporirii productiei de lapte, careia trebuie sa i se acorde o atentie deosebita. In ceea ce priveste mulsul, se cunosc doua sisteme de muls: mulsul manual si mulsul mecanic.

Mai multe>>

Sistemul Autograssmilk combina pasunatul cu sisteme automatizate de muls

Sistem Autograssmilk pasuni si cresterea vacilor de lapteCrescatorii vacilor de lapte cauta in permanenta modalitati de a reduce costurile si a mari productia. Un proiect cu fonduri europene intentioneaza sa-i ajute in atingerea acestui scop. Noua tehnologie permite fermierilor sa combine pasunatul cu sisteme automatizate de muls pentru o productie mai eficienta si vaci mai fericite.

Mai multe>>

Tehnologii moderne pentru cresterea taurinelor

Tehnologii moderne cresterea bovinelorPentru imbunatatirea performantei fermelor de crestere a taurinelor, a modernizarii si atingerii potentialului de productie se impune implementarea unor noi tehnologii de crestere a animalelor, care sa asigure adaptarea fermelor la cerintele pietei, respectiv sa se imbunatateasca performantele si sustenabilitatea exploatatiilor.

Mai multe>>

Subventile mai mari la bovine stimuleaza investitiile in zootehnie

Investitii zootehnieLa targul Agraria din Cluj-Napoca, cel mai bine s-au vandut vacile romanesti si sistemele de muls omologate. Este pentru prima data cand comerciantii inregistreaza cresteri de vanzari, dupa ce in ultimii 4 ani numarul vacilor din Romania a scazut cu peste un milion de capete.

Mai multe>>

Inventie de racire rapida a laptelui in India

Racirea lapteluiSam White si Sorin Grama castigatori ai competitie MIT Entrepreneurship 100K in 2007, pentru o tehnologie solara, nu se asteptau ca vor aborda problema laptelui stricat din India (cel mai mare producator din lume).

Mai multe>>

Melodia care ajuta vacile sa produca cel mai mult lapte

Milk1 resizeUniversitatea din Leicester, Anglia a realizat un studiu in anul 2001 pentru a desemna piesa muzicala care ajuta vacile in sala de muls sa produca cel mai mult lapte.

Mai multe>>

Documentatia de sprijin finaciar pentru tancurile de racire se depune pana la 31 mai

104 resizeMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a propus ca 31 mai 2014 sa fie termenul limita de depunere a registrului special de evidenta a beneficiarilor de sprijin financiar prevazut de schema de ajutor de minimis pentru achizitionarea tancurilor de racire a laptelui.

Mai multe>>

300 de primarii au depus dosarele pentru tancuri de racire al laptelui

BulkMilkCoolingTankDescriptionCharriau resizeMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a anuntat ca perioada depunerii cererilor pentru finatarea necesara unor racitoare de lapte a fost prelungita pana pe 30 iunie iar aceste afaceri vor beneficia in continuare de o masura speciala prin care pot primi 15.000 de euro nerambursabili.

Mai multe>>

Se depun cereri de ajutor pentru achizitionarea tancurilor de racire

tancul-pt-racirea-si-depozitarea-laptelui-300x199 resizeCrescatorii de vaci de lapte care detin pana la cinci vaci si care se organizeaza intr-o singura forma asociativa constituita intr-o comuna pot solicita, pana pe 30 decembrie, ajutorul de minimis pentru achizitionarea de tancuri de racire a laptelui.

Mai multe>>

Primariile primesc fonduri pentru tancuri de racire al laptelui

tanc-transport-lapte-e1361983859669 resizeGuvernul a aprobat un proiect al ministrului Agriculturii, Daniel Constantin, prin care asociatiile micilor agricultori de la nivel local vor primi fonduri pentru achizitionarea unui tanc de racire a laptelui astfel incat materia prima sa poata fi tinuta in conditii igienice pana la livrarea catre procesatori.

Mai multe>>

10 motive serioase pentru a alege aparatele de muls SEZER

aparat-de-muls-vaci-elmas-1-2069499 big resizeFirma SEZER din Turcia produce aparate portabile de muls, sisteme fixe de muls, pompe de vid tip, alte echipamente pentru de animale si piese de schimb.

Mai multe>>

Laptele muls traditional va avea certificat de conformitate

milch kombo DW Wis 1346611m resizeLaptele muls in mod traditional de crescatorii de animale va fi interzis in piete incepand de anul viitor. Si asta pentru ca Romania trebuie sa se alinieze la normele Uniunii Europene in ceea ce priveste calitatea produselor lactate.

Mai multe>>

AFIFARM

Cel Mai Recent Instrument in Management-ul Cirezii

Mai multe>>

Tipuri de standuri de muls

stand-vaciFermierul roman trebuie sa aleaga tipul de stand dorit, dintr-o gama larga de tipuri disponibile. Trebuie stiut ca fiecare tip de stand are avantajele cat si dezavantajele sale. In cele de mai jos vom descrie cele mai des intalnite tipuri de standuri de muls.

Mai multe>>

Alegerea unui stand de muls (1)

      Introducere; echipamente pentru muls; alegerea unui stand de muls corespunzator; elemente care influenteaza alegerea unui echipament de muls; elemente care decid alegerea unui stand de muls; termeni folositi indescrierea unui stand de muls.

Mai multe>>

12 reguli de aur ale mulsului

 

.

Mai multe>>

Noutati

Este momentul să schimbi izolația din podul casei! Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori

27-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Este momentul să schimbi izolația din podul casei! Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori

Podul și mansarda casei tale joacă un rol crucial în menținerea confortului termic al locuinței și în protejarea structurii acesteia. O izolație eficientă în aceste zone ajută la reducerea pierderilor de căldură, la prevenirea condensului și la economisirea energiei. Cu toate acestea, izolația din pod poate să-și piardă eficiența în timp, necesitând înlocuire. Iată semnele pe care nu trebuie să le ignori și soluțiile eficiente recomandate de specialisti. Mai multe>>

Furtunul de pompieri: ce este și în ce situații este util

26-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Furtunul de pompieri: ce este și în ce situații este util

Furtunul de pompieri s-a născut din necesitate ca armă în lupta omenirii cu forța distructivă a focului. Prima formă de furtun de pompieri datează din anul 400 i.C și este stomacul de vită.Pe atunci oamenii umpleau cu apă stomacuri de vită pe care le rostogoleau apoi către locul incendiului. Odată ajunși la locul cu pricina, pompierii antici săreau cu picioarele pe stomacul devenit recipient, împroșcând apa peste foc. Însă furtunul de pompieri, într-o formă mai apropiată de furtunul modern, apar... Mai multe>>

Pompe submersibile: Soluții eficiente pentru aplicații rezidențiale și agricole

10-06-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Pompe submersibile: Soluții eficiente pentru aplicații rezidențiale și agricole

Într-o lume în continuă evoluție, unde nevoile noastre devin din ce în ce mai complexe, inovația joacă un rol crucial în găsirea soluțiilor optime. În acest context, pompele submersibile se evidențiază ca fiind una dintre cele mai remarcabile realizări tehnologice, oferind o gamă largă de beneficii atât în mediul rezidențial, cât și în cel agricol. Mai multe>>

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

18-05-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Tehnologii avansate in statiile de epurare a apelor uzate: ce trebuie sa stii

Pe masura ce populatia lumii creste si cererea de apa curata se intensifica, devine tot mai importanta gasirea unor modalitati eficiente si durabile de tratare a apelor uzate. Tehnologiile avansate de epurare a apelor uzate ofera o serie de beneficii in comparatie cu metodele traditionale. Mai multe>>

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

07-03-2024 Irigatii

Peste 78 milioane lei decontate de MADR pentru consumul de energie electrica cu irigatiile

Pana la data de 6 martie 2024, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Agentia Nationala de Imbunatatiri Funciare, a platit integral sumele solicitate pentru acoperirea cheltuielilor cu energia electrica aferenta campaniei de irigatii din anul 2023, reprezentand consumul de energie electrica cu pomparea apei pentru irigatii in statiile de punere sub presiune ale fermierilor organizati in OUAI si alti beneficiari, in baza Legii nr. 125/2007, suma totala decontata fiind in valoare de 7... Mai multe>>

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

16-10-2023 Constructii, instalatii, echipamente

RUFSTER – producator national de invelitori metalice

Localizata in inima Bucovinei, Unitatea de Productie RUFSTER din Radauti este o investitie cu capital romanesc de peste 8 milioane de Euro. Lansat in 2011, brandul de producator RUFSTER a aparut ca raspuns la nevoile pietei de invelitori metalice pentru un control al calitatii extins si pe partea de productie. Mai multe>>

4 solutii eficiente de protectie a proprietatilor impotriva ursilor

06-10-2023 Constructii, instalatii, echipamente

4 solutii eficiente de protectie a proprietatilor impotriva ursilor

Ursii pot cauza numeroase probleme in cadrul unei ferme, cum ar fi distrugerea recoltelor si a culturilor agricole, uciderea animalelor domestice si distrugerea structurilor si echipamentelor. Aceste daune pot avea un impact economic semnificativ asupra fermelor, afectandu-le pe termen lung. Exista insa metode prin care putem sa ne protejam proprietatile impotriva ursilor. Iata cateva dintre acestea! Mai multe>>