Irigatii

Infrastructura de irigatii: Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare

Infrastructura de irigatii - Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciareIn Sedinta Guvernului din 28 septembrie 2016 a fost adoptata o Hotarare prin care se modifica normele metodologice de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, avand in vedere faptul ca aceasta a fost amendata prin modificari si completari legislative succesive.

Citeşte mai departe...

Situatia la zi in sectorul irigatiilor din Romania

Situatia sectorului irigatiilor din RomaniaMihaela Ispas, Senior Associate PeliFilip si Cristina Barticel, Associate PeliFilip ne prezinta principalii actori implicati in dezvoltarea irigatiilor, provocarile in procesul de organizare a utilizatorilor de apa pentru irigatii, precum si alocarea fondurilor pentru infrastructura de irigatii.

Citeşte mai departe...

A inceput Campania de irigatii in judetul Ialomita

Campanie irigatii judet IalomitaAgentia Nationala de Imbunanatatiri Funciare, prin Filiala Teritoriala Ialomita Calmatui, anunta agricultorii din judet ca s-a declansat Campania de irigatii, prin introducerea apei pe canalele din amenajarea Pietroiu-Stefan cel Mare.

Citeşte mai departe...

Proiectarea unui sistem de irigare automata in gradina

3faaf889Irigarile se pot realiza cel mai simplu manual cu stropitoarea si cu furtunul, dar si prin comanda semiautomata sau automata, in cazul sistemelor fixate in pamant.

Citeşte mai departe...

Irigarea culturilor agricole

2WasteWaterCA5615 In etapa actuala, culturile valoroase in conditii de irigare sunt porumbul, sfecla de zahar, lucerna, cartofii si binenteles culturile horticole. In general porumbul ocupa 60 % din suprafata asolamentului de culturi irigate. Dupa lucerna irigata 5-6 ani poate urma  3-4 ani in mocultura irigata porumbul. In cazul cand sunt cerinte si posibilitati, in asolamentul cu culturi irigate se poate introduce floarea soarelui, fasolea, soia, graul si orzul de toamna, cartoful, alcatuind un asolament de scurta durata.

.

Citeşte mai departe...

Sisteme de irigat complete de la Majar, lider in industrie din 1986

Sisteme de irigat MajarAvand in spate peste trei decenii de experienta, compania Majar a reusit sa se faca remarcata pe piata de profit din Europa si in lume. Inceputa in 1986 cu doar o mana de oameni, aceasta societate a reusit sa ajunga un adevarat lider in domeniu deoarece a inteles ca trebuie sa se adrese in primul rand agricultorilor si nevoilor pe care acestia le au in toate etapele activitatilor pe care le intreprind. Astfel, in prezent, aceasta firma a reusit sa se adreseze atat profesionistilor, cat si gospodarilor care doresc sa aiba alaturi cele mai bune utilaje pentru a-si duce la bun sfarsit treaba pe care au inceput-o.

Citeşte mai departe...

Canalul Siret-Baragan ar putea fi finalizat printr-o cooperare romano-israeliana. Acesta va iriga 700.000 ha de teren agricol

cooperare romano-israeliana Canalul de irigatii Siret-BaraganIn perioada 12 — 16 octombrie 2015 Romania a participat la expozitia WATEC Israel, expozitie de tehnologie si inovatie in domeniul managementului apei si al controlului mediului. Discutiile privind cooperarea romano-israeliana in domeniul infrastructurii de apa au fost purtate si cu reprezentantii Mekorot si s-au axat pe proiectul canalului Siret-Baragan, un proiect strategic privind irigarea celei mai vaste si mai fertile zone agricole a Romaniei.

Citeşte mai departe...

Grup de pompare pentru irigatii produs in Romania de Pompe Instal

Grup de pompare pentru irigatiiProducatorul autorizat de grupuri de pompare si pompe submersibile, Pompe Instal S.R.L., realizeaza grupuri de pompare asamblate in Romania, destinate irigatiilor, compuse dintr-o electropompa orizontala bloc din fonta turnata GRUNDFOS tip HIDRO 1NBG50-125-400/392/1450rpm/55 kW/380V, montata pe sasiu din otel grunduit si vopsit.

Citeşte mai departe...

Scutirea de T.V.A. pentru investitiile in irigatii ar duce in 3 ani la dublarea suprafetei irigate din Romania

Fonduri PNDR - TVA Investitii in irigatiiPrincipala cauza a blocarii celor 77 de proiecte pe Masura 125 care deservesc 155.000 ha, aflate in faze terminale, este rambursarea greoaie a TVA-ului si lipsa fondurilor necesare achitarii TVA-ului de catre organizatiile utilizatorilor de apa pentru irigatii, organizatii non-profit de utilitate publica. Introducerea unei derogari pentru O.U.A.I.-urile care realizeaza investitii in infrastructura de irigatii ar da un imbold pozitiv deblocarii proiectelor aflate in curs de implementare pe Masura 125 si ar incuraja depunerea de noi proiecte pe Submasura 4.3 - Investitii in infrastructura de irigatii - prin PNDR 2014-2020 care ar duce, pe termen scurt, la dublarea suprafetei irigate din Romania.

Citeşte mai departe...

Intalnire pentru identificarea posibilitatilor de implementare a sistemelor de irigatii in judetul Bihor

sisteme de irigatii in judetul BihorLa initiativa presedintelui Camerei Agricole Bihor, domnul inginer Dan Corbut, vineri 31.07.2015, la sediul Directiei pentru Agricultura Bihor, a fost organizata o intalnire la care au participat o parte din cei mai reprezentativi fermieri, reprezentantii Directiei pentru Agricultura Bihor, Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Filialei Teritoriale Somes – Cris, precum si Traian Bodea – directorul general al Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare, in scopul sustinerii unui proiect de identificare, reabilitare si intr-un final implementare a unor sisteme de irigatii in judetul Bihor.

Citeşte mai departe...

Sedinta de lucru pe tema modernizarii si reabilitarii sistemelor de irigatii romanesti

Modernizarea si reabilitarea sistemelor de irigatiiIcpe a initiat o sedinta de lucru pe tema “Modernizarea si reabilitarea sistemelor de irigatii romanesti “ avand ca principal obiectiv dezvoltarea unei strategii in domeniul irigatiilor. La evenimentul ce a avut loc joi, 19 martie 2015 in Parcul Solar Icpe, au participat reprezentanti ai Agentiei Nationale de Imbunatatiri Funciare- ANIF, ai Societatii Nationale Imbunatatiri Funciare-SNIF, reprezentanti ai firmelor romanesti producatoare de echipamente electrice si mecanice pentru statiile de pompare si reprezentanti ai firmelor de proiectare in imbunatatiri funciare.

Citeşte mai departe...

Pompele solare de apa in agricultura – un moft sau un factor economic

Pompele solare de apa in agriculturaApa in general si irigatiile in particular sunt un subiect de actualitate. Luand in considerare deficientele sistemului actual de irigatii, pompele de apa solare pot fi o solutie fiabila la problemele cu care se confrunta agricultorii. Deasemenea folosirea pompelor de apa solare nu este limitata la irigatii ci pot fi utilizate si in zootehnie, piscicultura, sau alte domenii.

Citeşte mai departe...

Cip pentru fiecare planta

newmicrowateCercetatorii de la Universitatea Cornell, SUA, sunt in curs de dezvoltare a unui senzor de umiditate, care poate testa debitul curent de apa in interiorul plantelor, oferind o citire directa a stresului hidric pentru fiecare planta.

Citeşte mai departe...

Irigarea plantelor prin telefon

Edyn-Smart-Garden-System1Dispozitivele de gradinarit inteligente ne pot spune in mod frecvent daca plantele noastre au nevoie de un pic de apa sau un pic de mancare.

Citeşte mai departe...

9 milioane de euro, valoarea investitiilor pentru sistemele de irigatii din judetul Tulcea

Irigatii TulceaIn total, la nivelul judetului se implementeaza 9 proiecte, fiecare avand o valoare de aproximativ un milion de euro (prin PNDR). Reprezentanti ai cinci dintre cei noua beneficiari s-au intalnit marti, 20 mai, cu oficiali din Ministerul Agriculturii, pentru a discuta problemele cu care se confrunta.

Citeşte mai departe...

Fonduri PNDR pentru reabilitarea retelei secundare de irigatii

Fonduri Irigatii PNDR"Sunt fonduri europene pentru toata infrastructura secundara a sistemului de irigatii la nivel national si, spre deosebire de cele 60 de milioane de euro din perioada 2007-2013, in urmatorul PNDR, am marit suma cu 370 de milioane de euro" a declarat joi, la Tulcea, intr-o conferinta de presa, ministrul Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Citeşte mai departe...

Pompele de apa solare

h8ao0LlI1s5WcMwHdpVyRAkaxUsGkQPUSisteme utilizate pentru aductiuni de apa in zone izolate, irigarea gradinilor prin picurare. Nu necesita acumulatori de stocare.

Citeşte mai departe...

Se infiinteaza Regia Autonoma Administratia Canalului Siret - Baragan

12 CANAL Zona dopului km 5710 0a39481b15 resizePROIECT DE LEGE privind infiintarea Regiei Autonome “Administratia Canalului Siret-Baragan”.

Citeşte mai departe...

Cel mai mare sistem de irigatii din Transilvania va putea fi modernizat in 2014

21-milioane-de-lei-pentru-proiectul-sistemului-de-irigatii-de-pe-raul-arie-7506 resizeProiectul de reabilitare si modernizare a infrastructurii de baza pentru irigatii de pe valea raului Aries, in valoare totala de 21 milioane de lei, asteapta inca aprobarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pentru a putea fi pus in practica.

Citeşte mai departe...

1 milion de euro pentru fiecare organizatie de utilizatori de apa

irigatii-1361209413 resizeSectorul de irigatii va beneficia, in viitorul Program National pentru Dezvoltare Rurala 2014 - 2020, de o alocare financiara de peste 371 de milioane de euro, de aproape sase ori mai mare decat cea din actualul program, a declarat joi, Agerpres, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin.

Citeşte mai departe...

Sistemele de irigatii din Serbia distruse in proportie de 80%

img2992 resizeSistemele de irigatii din Serbia au fost distruse, de-a lungul timpului, din cauza ca nu au fost intretinute.

Citeşte mai departe...

Sistemul de irigatii prin picurare John Deere la porumb

1t6spqor142u resizeDe la fondarea sa in 1837, John Deere si-a schimbat foarte mult activitatiile, produsele si serviciile sale.

Citeşte mai departe...

Sistemul incas de irigatii "Waru Waru"

medium DSC 0432 resizeSistemul de agricultura cunoscut sub numele de Waru Waru se practica in campia din jurul lacului Titicaca, unde există zone mari, care sunt inundate periodic ca urmare a variatiilor sezoniere normale ale nivelului apei din lac.

Citeşte mai departe...

Irigatiile din Timis si Ilfov sunt intr-o stare accentuata de degradare

Canal irigatii deterioratRezultatele controlului dispus de Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, la reteaua secundara a sistemului de irigatii si la canalele din judetele Timis si Ilfov arata ca infrastructura sistemului de irigatii si de desecare nu a fost intretinuta potrivit destinatiei sale, aflandu-se in prezent intr-o stare accentuata de degradare.

Citeşte mai departe...

Prevenirea si diminuarea efectelor secetei. Viitorul lucrarilor de irigatii

prevenirea seceteiIeri a avut loc dezbaterea intitulata “Prevenirea si diminuarea efectelor secetei. Viitorul lucrarilor de irigatii” avand ca principal subiect schimbarile climatice si efectul acestora asupra agriculturii si a mediului inconjurator.

Citeşte mai departe...

Paradoxul irigatiilor din judetul Dolj

canal-irigatii resizeA plouat consistent, exact cand se atinsese pragul de ofilire al plantelor agricole, pe toata întinderea Doljului. Binefăcatoarele precipitatii au alungat, pentru o vreme, îngrijorarea producatorilor agricoli, aflati la cheremul Celui de Sus.

Citeşte mai departe...

Udarea prin picurare solutia cea mai sigura in irigarea plantelor

picurare-tub-rUdarea prin picurare este o metoda relativ noua care consta in distribuirea apei pe teren in mod lent, sub forma de picaturi.

 

Citeşte mai departe...

In zona agricola terasa Harsovei se pot iriga 40000 hectare

Canaralele de la Harsova resizeIn apropiere de Ghindaresti, judetul Constanta, pe malul Dunarii, se afla una dintre putinele statii de pompare care nu s-a degradat la fel de mult ca celelalte si care furniza, inainte de 1989, apa pentru 43 de mii de hectare din zona agricola “terasa Hasova” .

Citeşte mai departe...

In Olt, fermierii nu-si permit sa irige culturile

irigatii-corabia resizeChiar daca programul „Apa pe canal” va da roade in tara, in Olt, deocamdata, fermierii nu s-au hotarat daca vor uda.

Citeşte mai departe...

2500 de hectare de livezi dotate cu sisteme de irigare

p17245nsil resizeUn agricultor din satul Olanesti, raionul Stefan Voda, din Republica Moldova este convins ca va strange 30 de tone de mere la hectar, chiar daca anul va fi unul secetos.

Citeşte mai departe...

Prima umplere cu apa a canalelor de irigatii finantata de Ministerul Agriculturii

apa-canale resizePrima umplere cu a apa a canalelor de irigatii ar putea fi finantata de Ministerul Agriculturii si vine in sprijinul agricultorilor, care nu ar mai fi nevoiti sa plateasca preturi foarte mari, potrivit declaratiilor ministrului agriculturii, Daniel Constantin.

Citeşte mai departe...

Sisteme de irigatii si drenaj

sisteme de irigatii si drenaj  104891624 mare resizeDaca pana in anul 2003 sistemele de irigatii erau facultative intr-o gradina, acum reprezinta o conditie de acordare a garantiei intregii lucrari.

Citeşte mai departe...

Mai sunt active sesiunile de depunere proiecte pentru irigatii si infrastructura

5irigatii718 resizeFondurile europene pentru agricultură intra pe ultima suta de metri, inainte de adoptarea unei noi Politice Agricole Comune la nivelul Uniunii Europene, care este pusa la punct chiar in aceasta perioada.

Citeşte mai departe...

Bani pentru continuarea lucrarilor la Canalul Siret- Baragan

89805-canal resizePrin proiectul Bugetului de Stat pe anul 2013, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) i-a fost alocata o suma cu 500 de milioane de euro mai mare decat cea alocata in 2012.

Citeşte mai departe...

Solutii pentru irigarea culturilor in Romania si in alte parti ale lumii

irrigation-arizona resizeEste nevoie de doua tone de apa pentru a se produce hrana zilnica a unui singur om iar resursele de apa ale Romaniei se situeaza sub 2000 m.c./locuitor pe an.

Citeşte mai departe...

Solutii pentru sisteme de irigatii in Bistrita-Nasaud

rau-nasaudSpecialistii din agricultura si cu cei in imbunatatirile funciare au indicat mai multe solutii de amenajare de minisisteme de irigatii care se preteaza conditiilor din Bistrita Nasaud.

Citeşte mai departe...

O solutie viabila - Canalul Magistral Siret-Baragan

Canal-Siret-BaraganParte componenta a Campiei Romane, Spatiul Siret Ialomita are o suprafata agricola de peste 700.000 ha, dar este deficitar in resurse de apa.

Citeşte mai departe...

Judetul Constanta va avea un sistem complet de irigatii

canal4Directia Agricola Constanta va implementa un proiect pilot pentru un sistem de irigatii ce va acoperi toata suprafata judetului.

Citeşte mai departe...

Fonduri structurale si de dezvoltare rurala pentru reabilitarea sistemului de irigatii

Irrigation systemTara noastra ar putea combina, in perioada 2014-2020, fondurile structurale pentru marea infrastructura privind utilizarea apei cu fondurile de dezvoltare rurala pentru conectarea agricultorilor la aceasta infrastructura, a mai spus Dacian Ciolos.

Citeşte mai departe...

Aproape jumatate de milion de hectare sunt afectate de desertificare

salcam-nisipDirectorul Institutului de Cercetari pentru Pedologie si Agrochimie, dr. Mihail Dumitru, spune ca 400.000 de hectare din suprafata agricola a Romaniei sunt afectate de fenomenul desertificarii.

Citeşte mai departe...

3000 de hectare vor fi irigate in judetul Iasi prin masura 125

irrigation-israel 13203 600x450Doua Organizatii ale Utilizatorilor de Apa pentru Irigatii (OUAI) vor reface sistemele de irigatii cu fonduri nerambursabile. La inceputul acestei saptamani OUAI “Aqua” Solente Sud-Trifesti si OUAI “Aqua” Solente Nord Bivolari, au depus doua proiecte pentru modernizarea si retehnologizarea infrastructurilor de irigatii.

Citeşte mai departe...

Proiectele de irigatii se vor depune pana la 31 octombrie

 

IA BLOGPIC2 WaterDrivePoint3 FFAgentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) va primi proiecte de investitii in irigatii si lucrari de imbunatatiri funciare va primi pana la finele lunii octombrie, desi masura urma sa se inchida luni 15 octombrie, a anuntat APDRP.

Citeşte mai departe...

Irigarea prin picurare se extinde in toata lumea

-irigareprinpicurareAstazi, irigarea este esentiala la nivel mondial pentru aprovizionarea cu alimente. Aproape 18% din totalul terenurile agricole din lume sunt irigate pe care se obtine 40 % din produsele alimentare la nivel mondial.

Citeşte mai departe...

Roata de apa calcata cu picioarele

--roata-irigatieCalcarea unei roti de apa "Chakram chavittal" este o activitate agrara traditionala din regiunea indiana Kerala.

Citeşte mai departe...

Analiza economica a amenajarii de irigatii Sadova-Corabia

---irigatii-dabuleniSecretarul de Stat, Daniel Botanoiu, a efectuat o deplasare in localitatea Dabuleni, judetul Dolj, marti, 14 august 2012.

Citeşte mai departe...

Statii de pompare trecute in proprietatea consiliilor judetene

--irigatiile din ungariaMinisterul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a intocmit un act normativ prin care statiile de pompare, din cadrul sistemului national de irigat, dezafectate si nefolosite de ani de zile, urmeaza sa fie trecute in proprietatea si admnistrarea consiliilor judetene.

 

Citeşte mai departe...

Noutati

Rasadnite pe pat cald in solarii

09-12-2016 Sere si solarii

Rasadnite pe pat cald in solarii

Controlul factorilor de mediu la culturile din sere si solarii, respectiv microclimatul in spatiile protejate, se refera la dirijarea temperaturii din aer si sol, dirijarea luminii, aerisirea si dirijarea umiditatii relative a aerului. La rasadnite temperatura se asigura prin incalzire pe baza de combustibil/biocombustibil, dar se poate recurge si la confectionarea de rasadnite simple si duble pe pat cald in interiorul solariilor. Mai multe>>

Infrastructura de irigatii: Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare

28-09-2016 Irigatii

Infrastructura de irigatii: Noi norme de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare

In Sedinta Guvernului din 28 septembrie 2016 a fost adoptata o Hotarare prin care se modifica normele metodologice de aplicare a Legii imbunatatirilor funciare nr. 138/2004, avand in vedere faptul ca aceasta a fost amendata prin modificari si completari legislative succesive. Mai multe>>

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

09-09-2016 Depozitare

Silozul Carani, cel mai mare hub logistic din tara destinat produselor agricole se inaugureaza langa Timisoara

SIFI TM Agro inaugureaza la Carani cel mai mare hub logistic destinat produselor agricole din Romania, in urma unui program de investitii derulat in ultimii ani. Silozul Carani, situat strategic in una din cele mai importante zone agricole din tara, foarte aproape de Timisoara, dar si de Autostrada A1, are o capacitate de receptie/livrare de 5.000 tone zilnic si cu o capacitate totala de depozitare de 170.000 de tone. Mai multe>>

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

03-08-2016 Sere si solarii

5 reguli de cultivare eficienta a legumelor in sere si solarii

Culturile de legume in sere si solarii se obtin cu investii si cheltuieli mari pentru constructii, asigurarea energiei, pentru materiale si subtante chimice si biologice necesare efectuarii de tratamente. Din aceste motive, inca din momentul optiunii pentru culturile protejate, trebuie sa ne gandim la folosirea intensiva a serelor si solariilor construite in acest scop. Intre criteriile de folosire intensiva a spatiilor protejate amintim urmatoarele: Mai multe>>

Daunatori si agenti patogeni in gradina. Cine sunt cu adevarat dusmanii agricultorilor

03-08-2016 Carti - Gradinarit si peisagistica

Daunatori si agenti patogeni in gradina. Cine sunt cu adevarat dusmanii agricultorilor

Identificarea, prevenirea si combaterea organismelor daunatoare din gradina este unul dintre cele mai importante aspecte de care agricultorii trebuie sa tina cont atunci cand se decid sa urmeze o cale in acest domeniu. Astfel, doi cunoscuti cercetatori ungari din acest domeniu, dr. Vétek Gábor si dr. Nagy Géza, au redactat o carte extrem de complexa privind acest aspect. Datorita succesului pe care l-a avut de-a lungul timpului, cartea Daunatori si agenti patogeni in gradina a ajuns deja la a do... Mai multe>>

Situatia la zi in sectorul irigatiilor din Romania

26-07-2016 Irigatii

Situatia la zi in sectorul irigatiilor din Romania

Mihaela Ispas, Senior Associate PeliFilip si Cristina Barticel, Associate PeliFilip ne prezinta principalii actori implicati in dezvoltarea irigatiilor, provocarile in procesul de organizare a utilizatorilor de apa pentru irigatii, precum si alocarea fondurilor pentru infrastructura de irigatii. Mai multe>>

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere

09-07-2016 Sere si solarii

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere

Romania are conditii benefice pentru cultivarea legumelor extratimpurii in sere avand, in perioada decembrie – ianuarie, o radiatie luminoasa superioara tarilor din vestul Europei. Pentru a profita de acest avantaj este nevoie de o eficientizare a tehnologiei culturilor legumicole protejate din Romania. Mai multe>>

Cele mai bune pulverizatoare Stihl

03-07-2016 Constructii, instalatii, echipamente

Cele mai bune pulverizatoare Stihl

Un pulverizator profesional ofera o modalitate optima de stropire a recoltelor, folosindu-se cu precadere in pomicultura, legumicultura si viticultura. Se utilizeaza atat in activitati de stropire pentru prevenirea aparitiei bolilor si a parazitilor, cat si pentru plivirea chimica. Pulverizatoarele Stihl si-au construit un renume pe piata de profil, remarcandu-se prin manevrabilitate ridicata si rezultate excelente in utilizare. Mai multe>>

Sustinerea plantelor in solar

24-05-2016 Sere si solarii

Sustinerea plantelor in solar

O necesitate in solarii, sustinerea plantelor este realizata folosindu-se in mod normal snur de sfoara sau pe arac. Mai multe>>

Precizari privind derularea sezonului 2016 de combatere a caderilor de grindina

12-05-2016 Constructii, instalatii, echipamente

Precizari privind derularea sezonului 2016 de combatere a caderilor de grindina

Fata de informatiile aparute in spatiul public privind pagubele cauzate de recentele caderi de grindina in zonele in care este operational Sistemul national antigrindina si de crestere a precipitatiilor (SNACP) facem urmatoarele precizari: Mai multe>>

Iazuri de gradina, planificare, constructie si intretinere. O carte care merita citita

02-05-2016 Carti - Gradinarit si peisagistica

Iazuri de gradina, planificare, constructie si intretinere. O carte care merita citita

Moda iazurilor de gradina a ajuns si in Romania. Cu toate acestea, putini sunt expertii care pot pune la punct un astfel de amplasament. Acesta este si motivul pentru care editura Casa propune cartea lui Ulrich E. Stempel, Iazuri de gradina, planificare, constructie si intretinere, un manual complet care ofera oricarei persoane interesate un mod practic de intelegere a acestui fenomen. Mai multe>>