Produsul romanesc Pateu de pastrav afumat Trutta Dux de la Valeputna a castigat 2 stele de aur Superior Taste Award

Produs romanesc Pateu de pastrav afumat Trutta Dux ValeputnaCel mai prestigios premiu din industria produselor Gourmet a fost acordat de catre International Taste & Quality Institute - iTQi, pateului de pastrav afumat Trutta Dux detinut de brandul Valeputna. Distinctia Superior Taste Award cu doua stele de Aur pentru singurul produs din pastrav premiat in 2016 ne onoreaza!


Superior Taste Award 2016, este de cateva zile o noua fila din povestea Valeputna! Cel mai prestigios premiu din industria produselor Gourmet a fost acordat de catre International Taste & Quality Institute - iTQi, cu sediul in Bruxelles, pateului de pastrav afumat Trutta Dux. Distinctia Superior Taste Award cu doua stele de Aur pentru singurul produs din pastrav premiat in 2016, ne onoreaza si ne confirma ca ne-am ales corect drumul! Avand credinta ca putem face un Pastrav Desavarsit, ne-am inceput calatoria acum sase luni, inconjurati de ape limpezi, brazi, oameni frumosi si traditii, in mica noastra fabricuta din Valea Putnei.

Ne-am promis ca vom manufactura numai produse remarcabile, unice prin gust si compozitie! Contribuind zilnic la masa copiilor si clientilor nostri, suntem extrem de preocupati ca acestea sa fie santoase, naturale si curate! Comparativ cu uzantele pietei, etichetele Valeputna sunt departe de a fi o lectie de chimie. Etichetele noastre sunt o dovada a respectului pentru client!

Am ales sa fim inovativi plecand de la traditie, sa folosim cel mai bun pastrav, sa inotam contra curentului. Am ales sa jucam cartea calitatii in detrimentul volumului. Am ales sa inaintam alaturi de clientii nostri, sa comunicam autentic si sa ne lasam infierbantati de frumusetea aventurii si a destinatiei. Fiind singura entitate din Romania ce detine o unitate specializata in procesarea pastravului si singura entitate din domeniu ce a primit o astfel de distinctie, suntem obligati a seta si pastra standardele la nivelul promisiunii facute noua si clientilor nostri.

 

Produs romanesc de pastrav Valeputna

 

"Cecul in alb oferit de catre acestia ne-a adus in punctul in care ne dorim sa ne autodepasim. Pentru ca Superior Taste Award este in esenta un proces de descoperire a limitelor si nicidecum un concurs! Le multumim Clientilor Valeputna !" a declarat Bobi Purda, Director Vanzari.

Degustarea produselor la testul ITQI se face "in orb" de catre simturile antrenate ale celor 260 de Chefi si Somelieri, fiind evaluata placerea hedonica (greutatea cea mai mare in evaluarea finala), dar si alte criterii precum aspect, miros, textura, gust. Evaluarea produsului se face fara a fi cunoscuta provenienta sa, brandul sau tara de origine. Produsul este prezentat fara ambalaj si fara alta identificare.

Membrii juriului sunt alesi din 15 asociatii europene culinare si de somelieri: the Maitres Cuisiniers de France, Academy of Culinary Arts, Hellenic Chefs' Association, Académie Culinaire de France, Verband der Köche Deutschlands, Federación de Asociaciones de Cocineros de España, Federerazione dei Cuochi Italiana, Årets Kock of Sweden, Euro-Toques, Gilde Van Nedrlandse Meesterkoks, Associação de Cozinheiros Profisionais de Portugal, Craft Guild of Chefs, Turkish Cooks Association, World Master Chefs Society (WMCS) and the Association de la Sommellerie Internationale (ASI).Acesti jurati, atent alesi de iTQi si organizatiile partenere, au fost antrenati multi ani pentru degustarea de produse alimentare. Ei si-au exercitat profesia in Europa dar de asemenea in tari si regiuni precum Japonia, China, Thailanda, Australia, America de Nord, Sud si Centrala.

Acordarea distictiei Superior Taste Award cu doua stele de Aur pateului Trutta Dux atesta calitatea superioara a produselor comercializate sub brandul Valeputna si inca o data, la nivel international, potentialul industriei alimentare si a produselor 100% romanesti, acest calificativ fiind decernat in trecut Magiunului de Topoloveni precum si uleiurilor presate la rece Luna Solai.

Trutta Dux are in componenta pastrav afumat de o maniera unica folosind lemn de fag, conuri de brad si boabe de ienupar, amestecat ulterior cu crema de branza Bio si un mix special de condimente. Afumarea pastravului se inspira din metoda traditionala de afumare veche de 200 de ani, metoda folosita initial in Valea Putnei si raspandita apoi in tot arealul denumit generic Obcinele Bucovinei.

Multumim echipei pentru aceasta realizare cu adevarat deosebita! Valeputna este brandul sub care compania SC Quality Natural SRL, situata in Valea Putnei, comuna Pojorata , jud Suceava isi comercializeaza produsele.Sub aceasi denumire sunt comercializate urmatoarele specialitati din pastrav: pastrav afumat, file de pastrav afumat, gama de pastrav in sosuri (Pastrav Manastiresc, Pastrav Vanatoresc, Pastrav Padurean), pastravul afumat pastrat in ulei aromatizat ( Pastrav Craiesc), gama de tartinabile pe baza de pastrav afumat (Trutta Dux, Trutta Rex, Trutta Princeps, Trutta Primus) si gama de salate ce are ca si ingredient principal pastravul afumat (Descantat, Navalnic, Sorocit, Sburator).

In acest moment distributia acestora se face la nivel national in judetele Suceava, Iasi, Neamt, Bacau, Bistrita, Cluj, Mures, Brasov, Sibiu, Hunedoara, Arad, Arges, Constanta si Bucuresti, iar pe cuprinsul UE in Anglia, Franta, Danemarca, Germania, Belgia, Luxemburg, Spania, Italia.

 

Produs romanesc Valeputna Pateu de pastrav afumat Trutta Dux

www.valeputna.ro

 

 

Noutati

Proiect european FLIARA‭: ‬‭Inovatia Condusa de Femei in Agricultura si in Zonele Rurale‬

05-03-2024 Dezvoltare rurala

Proiect european FLIARA‭: ‬‭Inovatia Condusa de Femei in Agricultura si in Zonele Rurale‬

ECOLISE si ELARD informeaza cu privire la proiectul FLIARA - Female-Led Innovation in Agriculture and Rural Areas de actiune de cercetare si inovare, finantat de Comisia Europeana pe o durata de 3 ani in cadrul programului Orizont Europa. Romania este inclusa intre cele zece tari din diferite regiuni ale Uniunii Europene in care se desfasoara proiectul. FLIARA isi propune sa contribuie la un viitor sustenabil prin evidentierea rolului femeilor in agricultura si in comunitatile rurale. Mai multe>>

Calendarul estimativ pentru depunerea proiectelor in anul 2024

16-02-2024 Fonduri europene agricultura

Calendarul estimativ pentru depunerea proiectelor in anul 2024

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a publicat pe pagina de internet a institutiei calendarul estimativ pentru lansarea sesiunilor de depunere a cererilor de finantare pentru interventiile din cadrul Pilonului II al Planului Strategic PAC 2023-2027 si pentru submasurile 4.1 si 17.1 din PNDR 2014-2020. Mai multe>>

Tineri fermieri [DR 30]: au fost selectate primele cereri de finantare prin PS PAC 2027

15-02-2024 Fonduri europene agricultura

Tineri fermieri [DR 30]: au fost selectate primele cereri de finantare prin PS PAC 2027

Primele proiecte de investitii in agricultura pentru care s-au solicitat fonduri nerambursabile prin AFIR in noua programare financiara deschisa in 2023 au fost selectate in vedere finantarii prin PS PAC 2027. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat pe www.afir.ro primele rapoarte de selectie lunare pentru cererile de finantare depuse in prima etapa de sesiune a interventiei DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricol... Mai multe>>

S-au epuizat fondurile pentru procesare, ferme de bovine, ovine-caprine si pasari de curte

07-02-2024 Fonduri europene agricultura

S-au epuizat fondurile pentru procesare, ferme de bovine, ovine-caprine si pasari de curte

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta epuizarea fondurilor disponibile pentru investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole, finantate prin interventia DR-22, dar si pentru componentele bovine, ovine-caprine si pasari de curte din cadrul interventiei DR-20 Investitii in sectorul zootehnic ale Planului Strategic pentru Politica Agricola Comuna 2023 – 2027 (PS PAC 2027). Mai multe>>

Investitii in procesare: s-au depus solicitari de finantare de peste 1 miliard de euro

07-02-2024 Fonduri europene agricultura

Investitii in procesare: s-au depus solicitari de finantare de peste 1 miliard de euro

Fondurile disponibile pentru investitii in conditionarea, depozitarea si procesarea produselor agricole si pomicole, finantate prin interventia DR-22 a Planului Strategic pentru Politica Agricola Comuna 2023 – 2027 (PS PAC 2027), au fost consumate integral prin solicitarile depuse on-line pe site-ul oficial al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale in aceasta perioada. Mai multe>>

3.761 de cereri de finantare au fost depuse pentru Tineri Fermieri (DR-30)

23-01-2024 Fonduri europene agricultura

3.761 de cereri de finantare au fost depuse pentru Tineri Fermieri (DR-30)

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta epuizarea fondurilor disponibile pentru interventia DR-30 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, componenta nationala din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricola Comuna 2023 – 2027 (PS PAC 2027). Mai multe>>

Peste 5 mld. euro proiecte de finantare nerambursabila se vor lansa in prima jumatate a anului

12-01-2024 Fonduri europene agricultura

Peste 5 mld. euro proiecte de finantare nerambursabila se vor lansa in prima jumatate a anului

Cel putin opt programe de finantare sunt deja deschise sau in curs de a fi lansate de autoritati in acest an, alocarea totala a acestora ridicandu-se la peste 5 miliarde de euro, arata o analiza REI. Sprijinul nerambursabil vizeaza investitii in productia de energie verde si cresterea eficientei energetice a companiilor, in productia de materiale de constructii, in domeniul alimentar sau in reindustrializarea anumitor regiuni cheie ale tarii. Mai multe>>

AFIR: Bilantul fondurilor nerambursabile acordate in 2023 si sesiunile active in prezent

09-01-2024 Fonduri europene agricultura

AFIR: Bilantul fondurilor nerambursabile acordate in 2023 si sesiunile active in prezent

Gradul de absorbtie a fondurilor europene acordate Romaniei prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) este in prezent de 86% in programarea financiara 2014 – 2020, inclusiv in perioada de tranzitie 2021 – 2022. Procentul reprezinta valoarea platilor efectuate de AFIR in conturile fermierilor, procesatorilor, antreprenorilor si autoritatilor locale, valoare care ajunge la 10,87 miliarde de euro, raportata la alocarea totala de 12,7 miliarde de euro. Mai multe>>

Noul magazin online al Agrii Romania, dezvoltat de Zitec

09-01-2024 Piete si magazine agro-alimentare

Noul magazin online al Agrii Romania, dezvoltat de Zitec

Zitec, lider pe piata de IT & digital marketing in Romania, anunta dezvoltarea noului magazin online al Agrii Romania, cel mai important furnizor de servicii agronomice, tehnologii performante si sfaturi tehnice de pe piata nationala. Dezvoltat pe platforma Magento 2, site-ul vine in ajutorul fermierilor mici sau persoanelor fizice, cu un catalog de produse variat si un proces de plasare a comenzilor simplu si rapid. Mai multe>>

SELO - linia de produse alimentare artizanale dezvoltata de Corina Hodorogea si sustinuta de Corteva Agriscience

09-01-2024 Produse traditionale

SELO - linia de produse alimentare artizanale dezvoltata de Corina Hodorogea si sustinuta de Corteva Agriscience

Corina Hodorogea, o femeie fermier dedicata activitatii sale, din satul Baleni-Sarbi din judetul Dambovita, se pozitioneaza in fruntea inovatiei agricole cu proiectul sau SELO - o marca locala de produse alimentare artizanale - sustinut de Corteva Agriscience, compania internationala de cercetare si dezvoltare agricola. Aceasta initiativa cu un potential de transformare a comunitatii locale a fost sustinuta printr-o bursa acordata in cadrul proiectului de granturi educationale TalentA, unde Cori... Mai multe>>

Fondurile pentru infrastructura rutiera si agricola din mediul rural s-au epuizat inainte de termen

09-01-2024 Fonduri europene agricultura

Fondurile pentru infrastructura rutiera si agricola din mediul rural s-au epuizat inainte de termen

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale anunta epuizarea fondurilor disponibile pentru interventia DR-27 Crearea/ modernizarea infrastructurii de acces agricola si DR-28 Crearea/ modernizarea infrastructurii rutiere de baza din spatiul rural din cadrul Planului Strategic pentru Politica Agricola Comuna 2023 – 2027 (PS PAC 2027). Mai multe>>