Castravetii din Insula Reichenau, lacul Constanta, Germania

 

Castravetele "Gurken von der Insel Reichenau" a fost inregistrat ca denumire in Registrul denumirilor de origine protejate si al indicatiilor geografice protejate.






 

 

Descrierea produsului "Gurken von der Insel Reichenau"

Tipul produsului:

Clasa 1.6: fructe, legume și cereale, proaspete sau transformate

Denumire:Gurken von der Insel Reichenau

Descriere:

Castravete de tip alungit — cucumis sativus are greutate cuprinsa intre 300 si 900 g. Castravetii au o forma alungita si dreapta, sunt de culoare verde inchis si au o consistenta tare.

Aria geografica:

Insula Reichenau, Lacul Constanta (Bodensee), Germania

Dovada originii:

Toate ambalajele sunt etichetate cu numerele loturilor, ca parte a certificarii IMS in favoarea Reichenau Gemuse e.G. Acest numar permite identificarea intreprinderii producatoare. Toate intreprinderile isi au sediul pe insula Reichenau si cultiva exclusiv parcelele situate pe teritoriul acesteia.

In vederea gestionarii terenurilor se utilizeaza datele din harta hidrografica. Acest sistem de trasabilitate permite stabilirea, in mod irefutabil, a legaturii dintre produs si aria geografica.

Metoda de obtinere:

Castravetii din insula Reichenau se produc in mod exclusiv pe substrat organic, in conformitate cu orientarile privind cultura integrata si controlata, in vederea utilizarii marcii de calitate Baden-Wurttemberg „Gesicherte Qualitat mit Herkunftsangabe” (calitate garantata cu indicatia geografica).

Buruienile sunt combatute, in mare parte, prin mijloace de tip mecanic, cum ar fi prasitul, aburirea sau arderea.

Solul face obiectul unor analize anuale pentru a asigura o utilizare optimala a ingrasamintelor. In sere se utilizeaza insecte utile pentru a combate parazitii.

Castravetii sunt recoltati pe tot parcursul anului pe insula Reichenau. Recolta se efectueaza la primele ore ale diminetii, numai cu mana.

Indata dupa recolta, castravetii sunt ambalati in lazi si transportati catre centrele de sortare care se afla in fiecare intreprindere producatoare. Ca urmare a acestui procedeu, castravetii — recoltati la primele ore ale diminetii si sortati in localuri umbroase — nu sunt expusi aproape deloc la caldura din timpul zilei, ceea ce contribuie in mod evident la promovarea calitatii acestora.

Inainte de a fi sortati propriu-zis, castravetii sunt spalati unul cate unul. Acestia sunt sortati in functie de greutate: 300-400 g; 400-500 g; 500-600 g; 600-750 g; peste 750 g. Castravetii sortati in functie de aceste categorii de greutate corespund criteriilor de calitate 1. Castravetii care, datorita faptului ca sunt prea curbati, nu se incadreaza in categoria 1, sunt ambalati separat si considerati de calitatea 2.

Diferitele categorii de greutate sunt ambalate in cadrul intreprinderii producatoare, in cutii de carton, care au, de obicei, doua compartimente, si etichete de diferite culori. Castravetii sunt ambalati, cata vreme sunt inca umezi, in cutii de carton care sunt, de regula, inchise ermetic. Acest lucru duce la o imbunatatire suplimentara a calitatii, datorita unui oarecare efect de racire.

Legatura:

Legatura naturala: Insula Reichenau este destinata, in principiu, culturii de legume. Datorita situarii sale in mijlocul Lacului Constanta, insula se distinge de alte regiuni de cultura a legumelor prin conditiile sale geografice si climatice deosebite (umiditate, caldura, lumina).

Cultura protejata de pe insula Reichenau raspunde tuturor conditiilor de baza privind cultura castravetilor, si anume o temperatura ridicata, un grad inalt de umiditate a aerului si o aprovizionare regulata cu apa.

Lacul care inconjoara insula si care inmagazineaza lumina si caldura, controlul umiditatii care permite cultura in sere, precum si aprovizionarea cu apa care poate fi adaptata in totalitate necesitatilor plantelor garanteaza conditii de crestere optimale.

La acestea contribuie, de asemenea, cunostintele de specialitate ale producatorilor in materie de cultura in sera / tuneluri din plastic. Castravetii sunt cultivati in mod exclusiv pe substrat organic.

Reputatie: Influentele naturale si umane mentionate anterior au un impact atat de pozitiv asupra calitatii castravetilor de pe insula Reichenau, incat acestia se bucura de un renume care depaseste frontierele regiunii.

Un sondaj efectuat in anul 2000 in randul agentilor comerciali si al consumatorilor indica faptul ca acestia din urma asociaza insula Reichenau, in primul rand, cu cultura de legume (insula este, de asemenea, denumita „insula legumelor”), avand pareri pozitive asupra prospetimii, aspectului si originii produselor. Castravetii din insula Reichenau reprezinta produse ale culturii traditionale de legume, care provine de la traditia monastica prezenta pe insula.

Descriindu-si gradina in lucrarea sa din anul 840, intitulata „De cultura Hortorum” si cunoscuta sub numele de „Hortulus”, abatele Walahfried Strabo a fondat traditia gradinilor de legume de pe insula Reichenau. In timp ce primele documente care atesta cultura de castraveti pe insula Reichenau dateaza din anul 1900, aceasta se intindea deja pe 300 de ari in 1932 [a se vedea Glonkler, „Vom Weinbau zum Gemusebau” („De la cultura vitei de vie la cultura legumelor”), 1991, pp. 61 si 70].

In prezent, culturile protejate de castraveti acopera circa 32 ha.

Etichetare:

Gurken von der Insel Reichenau g.g.A.

Grup:

Denumire: Reichenau-Gemüse eG

Adresa: Marktstraße 1

D-78479 Insel Reichenau

Telefon (49-7534) 920 00

Fax (49-7534) 92 0020

E-mail: info@reichenaugemuese.de

Component: Productori/transformatori ( X ) alte categorii ( )


Sursa: www.agriculturae.ro



Noutati

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Sfaturi utile pentru a-ti transforma gradina intr-un spatiu confortabil si atractiv

21-11-2023 Gradinarit

Sfaturi utile pentru a-ti transforma gradina intr-un spatiu confortabil si atractiv

Daca ai un mic spatiu exterior, este pacat sa nu profiti de el. Exista o multime de decoratiuni, accesorii si plante care il pot transforma intr-un colt de relaxare, de care sa te bucuri in fiecare zi. Mai multe>>

Cum sa actualizezi sau sa accentuezi estetica gradinii tale prin cateva modificari simple

16-08-2023 Gradinarit

Cum sa actualizezi sau sa accentuezi estetica gradinii tale prin cateva modificari simple

Fie ca esti un gradinar pasionat sau pur si simplu un iubitor al oazelor de verdeata, gradina ta poate deborda un suflu nou de la an la an. De la mici sculpturi de gradina amplasate din loc in loc si pana la plante noi de sezon sau aranjamente facute cu mana ta, poti actualiza estetica gradinii fara prea multi bani, dar cu multa imaginatie si pasiune. Mai multe>>

12 plante care se dezvolta cel mai bine intr-o sera de gradina

30-06-2023 Sere si solarii

12 plante care se dezvolta cel mai bine intr-o sera de gradina

Pasiunea pentru gradinarit iti poate aduce, pe langa alimente proaspete si sanatoase pe tot parcursul anului, venituri suplimentare. Pentru aceasta, insa, trebuie sa te asiguri ca alegi sa cultivi plantele care prospera in aceste mici oaze tropicale create de un simplu cadru metalic acoperit cu o folie impermeabila. Mai multe>>

Meseria de gradinar, din ce in ce mai atractiva

13-06-2023 Gradinarit

Meseria de gradinar, din ce in ce mai atractiva

Meseria de gradinar pare meseria ideala pentru pasionatii de flori si legume, pentru cei care iubesc natura, spatiile verzi si peisagistica urbana. Poate fi o meserie banoasa, daca esti un gradinar dedicat si creativ, dar si o meserie care aduce mereu ceva nou in viata ta. Mai multe>>

Folia de acoperire pentru solarii si sere: O investitie excelenta pentru agricultorii pasionati

06-06-2023 Sere si solarii

Folia de acoperire pentru solarii si sere: O investitie excelenta pentru agricultorii pasionati

Daca iti doresti o productie de calitate si o crestere sanatoasa a plantelor tale, folia de acoperire pentru solarii si sere reprezinta o alegere excelenta. Aceste produse sunt esentiale pentru a crea un mediu optim in care plantele se pot dezvolta in conditii controlate si pot fi protejate de factorii externi daunatori. Mai multe>>

Cultivarea ecologica a rosiilor: metode si raspunsuri practice

08-05-2023 Rosii

Cultivarea ecologica a rosiilor: metode si raspunsuri practice

In continuarea articolului vom aborda metode practice privind cresterea rosiilor eco. Tot aici veti face cunostinta cu provocarile specifice de productie, incepand de la sol pana la strategii de marketing si piata de desfacere. Mai multe>>

CLOSER™ combate afidele din culturile de legume si diminueaza transmiterea virusurilor la plantele de cultura

25-04-2023 Legume

CLOSER™ combate afidele din culturile de legume si diminueaza transmiterea virusurilor la plantele de cultura

Afidele pot provoca daune in culturile de legume in mod direct, datorita hranirii cu seva si indirect, prin transmiterea virusurilor. Prevenirea aparitiei virusurilor este si trebuie sa fie o preocupare de baza a fermierilor. Astfel, managementul controlului afidelor devine din ce in ce mai important. Mai multe>>

Cum sa investesti corect pentru a avea o gradina de vis

06-04-2023 Gradinarit

Cum sa investesti corect pentru a avea o gradina de vis

Cu totii stim ca intre visul de a avea o gradina inforitoare si momentul in care te poti bucura pe deplin de ea se afla multa munca, determinare si deschiderea de a cumpara utilajele corecte. Ne-am propus sa va prezentam care sunt utilajele agricole care reprezinta cea mai inspirata si eficienta alocare a bugetului familiei dumneavoastra. Mai multe>>

Prima sera verticala din Romania inaugurata de Ultragreens si Kaufland

12-10-2022 Sere si solarii

Prima sera verticala din Romania inaugurata de Ultragreens si Kaufland

Kaufland si Ultragreens, cunoscut pana acum ca Microgreens Romania, inaugureaza prima unitate de agricultura verticala din Romania, a carei productii va fi integral directionata vanzarii in magazinele retailerului. Green Hub Kaufland by Ultragreens este un proiect amplu de mediu si agricultura inteligenta, orientat catre noile tendinte de consum sanatos si in conformitate cu agenda ONU de dezvoltare sustenabila. Investitia Ultragreens, principalul producator de microplante si plante aromati... Mai multe>>

Gradinaritul, de la obligatie la pasiune – Echipamente de care ai nevoie ca sa transformi gradina de acasa intr-o sursa de legume si terapie

02-09-2022 Gradinarit

Gradinaritul, de la obligatie la pasiune – Echipamente de care ai nevoie ca sa transformi gradina de acasa intr-o sursa de legume si terapie

Gradinaritul este o activitate complexa, dar care implica beneficii valoroase pentru sanatatea ta fizica si mentala. Petrecerea timpului in aer liber, cultivarea propriilor straturi de fructe si legume, te ajuta sa te relaxezi, sa iti mentii tonusul si sa elimini stresul intr-o maniera creativa. Mai multe>>

Transforma-ti gradina intr-un spatiu de relaxare si luat masa

20-04-2022 Gradinarit

Transforma-ti gradina intr-un spatiu de relaxare si luat masa

Daca ai o gradina si vrei sa profiti din plin de ea, ai ocazia de a o transforma intr-un spatiu placut de relaxare si de luat masa. Organizeaza intalnirile placute cu prietenii in sezonul cald si alegeti sa stati in gradina, la aer curat, relaxati-va pana seara tarziu stand la povesti si la un pahar de vin sau bucura-te de momente de relaxare singur intr-un colt de gradina. Pentru a transforma gradina intr-un spatiu ideal de relaxare sau de luat masa, trebuie sa tii cont de cateva reguli esentia... Mai multe>>

Sugestii pentru amenajarea gradinii

30-03-2022 Gradinarit

Sugestii pentru amenajarea gradinii

Gradina este o zona cu o multime de roluri: spatiul de joaca al celor mici, locul perfect pentru a socializa in zilele cu vreme buna si chiar perimetrul in care tu poti da frau liber imaginatiei, in practicarea unor hobby-uri precum gradinaritul. Amenajarea gradinii tine cont de cele mai mai multe ori de stilul acesteia, dar si de caracteristicile acesteia. Mai multe>>

Sfaturi practice pentru ingrijirea gradinii

24-02-2022 Gradinarit

Sfaturi practice pentru ingrijirea gradinii

Ingrijirea gradinii este un proces care se desfasoara pe tot parcursul anului, chiar si in perioada de repaus vegetal. Gradinarii stiu foarte bine asta, iar fiecare are propriile metode si propriile secrete pentru ca gradina lui sa arate impecabil. Am stat de vorba cu cativa dintre ei si am reusit sa aflam cateva sfaturi practice, pe care le dam si noi mai departe, pentru a fi de folos si altor pasionati de gradinarit. Mai multe>>

Romanii vor sa consume mai multe legume, in portii mici

01-02-2022 Legume

Romanii vor sa consume mai multe legume, in portii mici

Consumatorii romani iau in medie trei mese pe zi, dintre care doua sunt gatite in casa, si doar o jumatate de masa este bazata pe alimente de origine vegetala, arata datele obtinute in cadrul unei cercetari realizate la finalul anului trecut de Bonduelle, producator de legume congelate si conservate. Mai multe>>