Afla totul despre POPAM! Noi evenimente de informare: Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime

Afla totul despre POPAM - Noi evenimente de informare pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime in anul 2019Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala de Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (DGP-AMPOPAM), anunta organizarea unei noi serii de evenimente de informare, in perioada 20.02-14.03.2019.


Primul eveniment, ce se va desfasura in data de 20.02.2019, incepand cu ora 10.00, la sala de conferinte a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura (Bd. Ficusului, nr. 42, Bucuresti, Sector 1.), va fi deschis oficial de Petre DAEA, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. De asemenea, vor fi realizate expuneri de catre conducerea Directiei Generale Pescuit – Autoritatea de Management pentru POPAM precum si de experti implicati in gestionarea FEPAM.

In cadrul acestor evenimente, beneficiarii/potentialii beneficiari/publicul interesat vor afla detalii cu privire la masurile finantate din Fondul European de Pescuit si Afaceri Maritime (FEPAM).

Astfel, cei interesati pot afla detalii referitoare la depunerea de proiecte finantate din FEPAM privind: investitii productive in acvacultura, diversificarea veniturilor si noi forme de venit, masuri de marketing, porturi de pescuit, locuri de debarcare, centre de licitatii si adaposturi - investitiile menite sa imbunatateasca infrastructura porturilor de pescuit si a halelor de licitatii sau a locurilor de debarcare, investitii pentru construirea sau modernizarea adaposturilor pentru imbunatatirea sigurantei pescarilor, investitii in instalatiile de colectare a deseurilor, inovare, etc.

Calendarul actiunile de informare de la nivel local pentru urmatoarea perioada este:

    • • 26.02.2019, la Sambata de Sus – Pensiunea Miruna (DJ102G, Sambata de Sus, judetul Brasov);
    • • 28.02.2019, la Iasi – Hotel Capitol (Soseaua Nicolina 203A, Valea Adanca 700063);
    • • 05.03.2019, la Oradea – Hotel Continental (Aleea Strandului nr. 1, Oradea, judetul Bihor);
    • • 07.03.2019, la Borsa – Hotel Nord (Strada Alexandru Ioan Cuza 237A, Borsa 435200);
    • • 12.03.2019, la Baile Olanesti – Hotel Central (Strada Libertatii nr 6, Baile Olanesti, judetul Valcea);
    • • 14.03.2019, la Tulcea – Hotel Delta (Strada Isaccei nr 2, Tulcea).

Confirmarea participantilor se va face prin comunicarea datelor de identificare (nume, prenume, e-mail, telefon) la adresa de e-mail popam.comunicare@madr.ro 

 

A fost deschisa seria de evenimente de promovare a masurilor de finantare din cadrul POPAM

madr popam daea


Petre Daea: Institutiile statului sunt datoare sa mearga in intampinarea nevoilor fermierilor

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a deschis oficial in data de 20 februarie 2019 primul eveniment de promovare a celor mai noi masuri de finantare din cadrul Programului Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM). Evenimentul a avut loc la sala de conferinte a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Apicultura si face parte dintr-o serie de sase actiuni de informare care se desfasoara la nivel local in perioada 20.02-14.03.2019. La intalnire au participat reprezentanti ai organizatiilor de pescari, ai patronatelor, ai Federatiilor Zonelor Pescaresti si ai acvacultorilor. Alaturi de ministrul Petre Daea s-au aflat secretarul de stat Daniel Botanoiu, experti din cadrul Directiei Generale de Pescuit AMPOPAM precum si reprezentanti ai Agentiei Nationale de Pescuit si Acvacultura.

Subiectele abordate in cadrul dezbaterii au vizat: prezentarea principalelor masuri lansate (masura II.2 - Investitii productive in acvacultura, masura I.6 - Diversificarea veniturilor si noi forme de venit, masura I.23 Porturi de pescuit, locuri de debarcare, centre de licitatii si adaposturi - Investitiile menite sa imbunatateasca infrastructura porturilor de pescuit si a halelor de licitatii sau a locurilor de debarcare, investitiile pentru construirea sau modernizarea adaposturilor necesare imbunatatirii sigurantei pescarilor, inclusiv investitiile in instalatiile de colectare a deseurilor marine) si detalierea principalelor impedimente in accesarea fondurilor precum si discutarea demersurilor care se impun in vederea imbunatatirii gradului de absorbtie a fondurilor in acest domeniu.

In interventia sa, ministrul Petre Daea a subliniat importanta existentei, pentru prima data, a doua instrumente care vin in sprijinul sectorului de pescuit si acvacultura: actul normativ pentru motorina si cel pentru investitii in piscicultura si i-a indemnat pe piscicultori la utilizarea acestora.

Totodata, ministrul a facut apel la unitate si colaborare in sectorul de pescuit si acvacultura intrucat „Obiectivul prioritar este sa luati toti banii, la care avem dreptul si pe care trebuie sa ii folosim”. Ministrul a afirmat de asemenea ca ”Aici, astazi, in dialogul pe care il veti purta trebuie sa vedem ce facem in continuare in domeniu, cu ce bani, in asa fel incat, pana la croirea noii politici in domeniu, sa putem sa valorificam resursele pe care le avem, sursele de finantare pe care le punem la dispozitie, dar mai cu seama modul de lucru intre autoritate si cei care isi desfasoara activitatea in domeniu.

Ministrul Petre Daea a asigurat reprezentantii sectorului de intregul sau sprijin in revitalizarea domeniului si a subliniat importanta colaborarii si comunicarii, in special in acest moment de ”plamadire a Politicii Agricole Comune post 2020”. In incheiere, ministrul Daea a declarat: ”Obiectivul pe care il urmarim este sa venim in sprijinul fermierilor, cu solutii reale si sa demonstram ca pescarii si fermierii piscicoli gasesc rezonanta in randul autoritatilor pentru intelegerea fenomenelor si mai mult in rezolvarea problemelor. Pornind de la aceste considerente, va asigur ca pornim impreuna pe acest drum, il urmam impreuna, cautam solutii impreuna, rezolvam greutatile impreuna, intr-un cuvant suntem toti in aceeasi barca”.

In cadrul interventiei sale, secretarul de stat Daniel Botanoiu, care detine responsabilitatea directa a sectorului, a accentuat atat importanta identificarii unor instrumente pentru implicarea, mentinerea si sustinerea tinerilor in acest domeniu precum si necesitatea comunicarii si a implicarii specialistilor din sectorul de pescuit si acavacultura in procesul de conturare a politicilor din domeniu.

La randul sau, Ciceronis Cumpanasoiu, Directorul General al DGP AM POPAM si-a exprimat intreaga disponibilitate de a sprijini potentialii beneficiari in accesarea FEPAM si a transmis ca in perioada imediat urmatoare vor avea loc evenimente similare la nivel local, in vederea promovarii masurilor recent lansate.

MADR

    

Noutati

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

18-03-2024 Eco / Bio

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

Fermierii romani si moldoveni au pornit intr-o calatorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internationala Corteva Agriscience de cercetare si dezvoltare in domeniul agricol, care introduce in 2024 aceste inovatii revolutionare in ambele tari. Peste 500 de fermieri si distribuitori din Romania si Republica Moldova s-au alaturat expertilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care isi au originile di... Mai multe>>