Seminar industria agroalimentara

 


Seminar industria agroalimentara VIF, in Bucuresti pe 21 si 22 ianuarie 2009.





 

 

VIF, editor de programe informatice specializate in industria agroalimentara de peste 25 de ani, organizeaza doua seminarii pe 21 si 22 ianuarie la Bucuresti.

Controlul fluxului de materie prima, instrumentele de pilotare a activitatii, reprezinta solutii cu care VIF raspunde nevoilor industriei agroalimentare din Romania: reorganizare, crestere….

VIF este prezent in toate filierele agroalimentare, cu peste 350 de situri echipate in Franta, in insulele Reunion, insulele Mauritiu, Maroc, Spania, Elvetia, Brazilia…




Solutii pentru dezvoltarea intreprinderii: trasabilitatea si controlul costurilor

Intreprinderile agroalimentare sunt confruntate cu doua mari provocari in fazele de reorganizare si crestere. Ele au nevoie sa controleze fluxul materiei pentru a garanta in acelasi timp profitul intreprinderii si un pret competitiv pentru clienti. In acest scop intreprinderile trebuie sa gestioneze fluxurile fizice prin integrarea in detaliu a informatiilor privind fluxul materiei.

VIF prezinta 4 mari tematici:

· Instrumentele de trasabilitate si de control al calitatii, care permit trasarea tuturor produselor care intra si ies din intreprindere. Trasabilitatea in VIF, a carei fiabilitate este recunoscuta, permite urmarirea precisa a tuturor componentelor din fabricarea produselor.

· Gestiunea stocurilor, element esential care se integreaza in fluxul de productie si de expeditie.

· Metodele de calcul al costului de productie.

· Instrumentele de urmarire a randamentului, pentru masurarea, simularea si anticiparea profitului si castigului de productivitate.




Avantajele unui program dedicat industriei agroalimentare

Constient de particularitatile importante ale industriei agroalimentare, VIF se axeaza pe «procesul meseriei» clientilor sai si este un editor dedicat acestei industrii.

In contextul gestionarii pretului, amortizarii rapide a investitiilor, a respectarii normelor de trasabilitate europene, etc. experienta VIF prezinta un avantaj serios pentru intreprinderile romanesti din domeniul agroalimentar.




VIF, un editor dedicat industriei agroalimentare

Societate franceza specializata de peste 25 de ani in domeniul editiei de softuri, VIF propune solutii care acopera ansamblul nevoilor din IAA (gestiune comerciala, MES, SCM, gestiune de productie, aprovizionare…)

De la inceput, VIF s-a specializat in sectorul agroalimentar, care prezinta caracteristici particulare.

Produsele din industria agroalimentara sunt destinate consumului uman. In mod natural, controalele sunt specifice.

Procesele de asamblare si de dezasamblare sunt succesive si cateodata sunt combinate.

Materia vie, care se afla la baza productiei, este prin definitie eterogena la intrare insa produsele sunt omogene la iesire.

Industriile agroalimentare se integreaza intr-un sector economic, in care sunt prezente atat fluxurile impinse (legate de contractele cu producatorii) cat si fluxurile trase (legate in special de comenzile efectuate de marea distributie)

Deseori, produsele sunt ultra proaspete si cu data limita de consum redusa.

Societatea VIF activeaza in industria agroalimentara de la inceputurile sale si se bucura astazi de o cunoastere detaliata a meseriilor din fiecare filiera.

Expertiza aceasta face ca echipele VIF sa fie capabile sa acompanieze firmele in cadrul unui demers personalizat, de la analiza nevoilor pana la implementarea solutiilor, al caror element de trasabilitate este omniprezent.




Programul VIF: trasabilitatea intrinseca

VIF a inteles foarte devreme rolul esential al conceptului de trasabilitate precum si interesul informatizarii ei pentru intreprindere, facand din aceasta elementul central al produsului ei. Astfel, de la aparitia primelor semne ale crizei «vacii nebune» în 1996, solutiile VIF erau pregatite sa controleze trasabilitatea totala a fluxurilor de materii si a informatiilor in medii industriale complexe. Alegerea trasabilitatii si monitorizarii calitatii ca dimensiuni permanente ale solutiei VIF si nu ca «module» complementare este determinanta pentru intreprinderile cliente.

Arhitectura solutiei VIF permite astfel restituirea trasabilitatii si garantia fiabilitatii culegerii informatiilor necesare fara a impacta productivitatea intreprinderii. Coerenta si integritatea datelor sunt asigurate de-a lungul intregului proces din amonte in aval.

Intreprinderea utilizatoare dispune din start de toata puterea de trasabilitate oferita de diferetele module ale programului. Trasabilitatea este totala de indata ce module functionale VIF sunt activate pe ansamblul lantului «cumparari, productie, vanzari, logistica».




VIF se deschide pietelor internationale

Bazandu-se pe o industrie agroalimentara franceza recunoscuta la nivel mondial ca una dintre cele mai performante si mai exigente, VIF a dezvoltat o oferta dedicata, care raspunde cu precizie constrangerilor din aceasta industrie.

Lider pe piata interna franceza, VIF a decis sa se deschida pietelor internationale.

Strategia sa de dezvoltare tinteste catre doua zone geografice: America de Sud si Europa de Est. Dupa ce a creat o filiala in Brazilia, VIF isi incepe activitatea si in Romania.

O prima serie de seminarii este organizata pentru industriile agroalimentare din regiunea municipiului Bucuresti. Ea se adreseaza in mod special filierelor carmangeriei, lactatelor si patiseriei.

Fondata in 1981, VIF este astazi un actor major in domeniul editiei de programe informatice pentru industria agroalimentara (IAA).

Centrate pe «procesul meseriei» clientilor sai, programele de gestiune integrata sunt operationale in peste 350 de situri din toate domeniile IAA. Bazata la Paris, Nantes, San Paolo si Bucuresti VIF a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 12 milioane de Euro cu un efectiv de 140 de persoane.


Pentru mai multe informatii : www.vif.ro


Contacte:

  • Diana LAZAR: +40 (0) 75 707 52 18
  • Laurent WILLY: +40 (0) 75 707 52 16

Noutati

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Izolare fără punți termice: Beneficiile utilizării lânii de lemn în poduri și mansarde

Când vine vorba de izolarea casei tale, eliminarea punților termice este esențială pentru a asigura o eficiență energetică maximă și un confort termic optim. Un material izolator care poate asigura o izolare continuă și eficientă fără punți termice este lâna de lemn (obținută din fibre naturale de lemn, provenit din specii de rășinoase). Această opțiune oferă numeroase beneficii și soluții pentru diversele nevoi de izolare ale locuinței tale, în special în mansardă, pe tavan/pod, între grinzi. Mai multe>>

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

29-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Multifuncționalitatea oțelului inoxidabil la fermă

Oțelul inoxidabil este un element indispensabil în ferma modernă, din cauza versatilității și durabilității sale de neîntrecut. Structura sa unică, formată în principal din crom și nichel, îi garantează o rezistență excepțională la coroziune și rugină, ceea ce îl face să fie ideal pentru o gamă largă de aplicații agricole. Țevile inoxidabile, de exemplu, joacă un rol primordial în sistemele de transport al lichidelor, asigurând transportul eficient al apei, al substanțelor chimice și al gazelor ... Mai multe>>

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

26-04-2024 Boli si daunatori

Karate Zeon și Vertimec: alianța împotriva dăunătorilor

Dăunătorii reprezintă o amenințare serioasă pentru plantele de cultură, având capacitatea de a provoca pagube semnificative și de a afecta recolta. Mai multe>>

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

26-04-2024 Fungicide

Descoperă fungicidul de ultimă generație pe bază de triazoli – Revyona®!

Revyona® este noul fungicid de încredere din grupa triazolilor, ce controlează o serie de boli des întâlnite la culturile de măr, păr, cireș, prun, piersic, cais, nectarin și vița de vie. Fungicidele pe bază de triazoli reprezintă o piesă de rezistență pentru fermieri în managementul rezistenței. Mai multe>>

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>