Seminar industria agroalimentara

 


Seminar industria agroalimentara VIF, in Bucuresti pe 21 si 22 ianuarie 2009.





 

 

VIF, editor de programe informatice specializate in industria agroalimentara de peste 25 de ani, organizeaza doua seminarii pe 21 si 22 ianuarie la Bucuresti.

Controlul fluxului de materie prima, instrumentele de pilotare a activitatii, reprezinta solutii cu care VIF raspunde nevoilor industriei agroalimentare din Romania: reorganizare, crestere….

VIF este prezent in toate filierele agroalimentare, cu peste 350 de situri echipate in Franta, in insulele Reunion, insulele Mauritiu, Maroc, Spania, Elvetia, Brazilia…




Solutii pentru dezvoltarea intreprinderii: trasabilitatea si controlul costurilor

Intreprinderile agroalimentare sunt confruntate cu doua mari provocari in fazele de reorganizare si crestere. Ele au nevoie sa controleze fluxul materiei pentru a garanta in acelasi timp profitul intreprinderii si un pret competitiv pentru clienti. In acest scop intreprinderile trebuie sa gestioneze fluxurile fizice prin integrarea in detaliu a informatiilor privind fluxul materiei.

VIF prezinta 4 mari tematici:

· Instrumentele de trasabilitate si de control al calitatii, care permit trasarea tuturor produselor care intra si ies din intreprindere. Trasabilitatea in VIF, a carei fiabilitate este recunoscuta, permite urmarirea precisa a tuturor componentelor din fabricarea produselor.

· Gestiunea stocurilor, element esential care se integreaza in fluxul de productie si de expeditie.

· Metodele de calcul al costului de productie.

· Instrumentele de urmarire a randamentului, pentru masurarea, simularea si anticiparea profitului si castigului de productivitate.




Avantajele unui program dedicat industriei agroalimentare

Constient de particularitatile importante ale industriei agroalimentare, VIF se axeaza pe «procesul meseriei» clientilor sai si este un editor dedicat acestei industrii.

In contextul gestionarii pretului, amortizarii rapide a investitiilor, a respectarii normelor de trasabilitate europene, etc. experienta VIF prezinta un avantaj serios pentru intreprinderile romanesti din domeniul agroalimentar.




VIF, un editor dedicat industriei agroalimentare

Societate franceza specializata de peste 25 de ani in domeniul editiei de softuri, VIF propune solutii care acopera ansamblul nevoilor din IAA (gestiune comerciala, MES, SCM, gestiune de productie, aprovizionare…)

De la inceput, VIF s-a specializat in sectorul agroalimentar, care prezinta caracteristici particulare.

Produsele din industria agroalimentara sunt destinate consumului uman. In mod natural, controalele sunt specifice.

Procesele de asamblare si de dezasamblare sunt succesive si cateodata sunt combinate.

Materia vie, care se afla la baza productiei, este prin definitie eterogena la intrare insa produsele sunt omogene la iesire.

Industriile agroalimentare se integreaza intr-un sector economic, in care sunt prezente atat fluxurile impinse (legate de contractele cu producatorii) cat si fluxurile trase (legate in special de comenzile efectuate de marea distributie)

Deseori, produsele sunt ultra proaspete si cu data limita de consum redusa.

Societatea VIF activeaza in industria agroalimentara de la inceputurile sale si se bucura astazi de o cunoastere detaliata a meseriilor din fiecare filiera.

Expertiza aceasta face ca echipele VIF sa fie capabile sa acompanieze firmele in cadrul unui demers personalizat, de la analiza nevoilor pana la implementarea solutiilor, al caror element de trasabilitate este omniprezent.




Programul VIF: trasabilitatea intrinseca

VIF a inteles foarte devreme rolul esential al conceptului de trasabilitate precum si interesul informatizarii ei pentru intreprindere, facand din aceasta elementul central al produsului ei. Astfel, de la aparitia primelor semne ale crizei «vacii nebune» în 1996, solutiile VIF erau pregatite sa controleze trasabilitatea totala a fluxurilor de materii si a informatiilor in medii industriale complexe. Alegerea trasabilitatii si monitorizarii calitatii ca dimensiuni permanente ale solutiei VIF si nu ca «module» complementare este determinanta pentru intreprinderile cliente.

Arhitectura solutiei VIF permite astfel restituirea trasabilitatii si garantia fiabilitatii culegerii informatiilor necesare fara a impacta productivitatea intreprinderii. Coerenta si integritatea datelor sunt asigurate de-a lungul intregului proces din amonte in aval.

Intreprinderea utilizatoare dispune din start de toata puterea de trasabilitate oferita de diferetele module ale programului. Trasabilitatea este totala de indata ce module functionale VIF sunt activate pe ansamblul lantului «cumparari, productie, vanzari, logistica».




VIF se deschide pietelor internationale

Bazandu-se pe o industrie agroalimentara franceza recunoscuta la nivel mondial ca una dintre cele mai performante si mai exigente, VIF a dezvoltat o oferta dedicata, care raspunde cu precizie constrangerilor din aceasta industrie.

Lider pe piata interna franceza, VIF a decis sa se deschida pietelor internationale.

Strategia sa de dezvoltare tinteste catre doua zone geografice: America de Sud si Europa de Est. Dupa ce a creat o filiala in Brazilia, VIF isi incepe activitatea si in Romania.

O prima serie de seminarii este organizata pentru industriile agroalimentare din regiunea municipiului Bucuresti. Ea se adreseaza in mod special filierelor carmangeriei, lactatelor si patiseriei.

Fondata in 1981, VIF este astazi un actor major in domeniul editiei de programe informatice pentru industria agroalimentara (IAA).

Centrate pe «procesul meseriei» clientilor sai, programele de gestiune integrata sunt operationale in peste 350 de situri din toate domeniile IAA. Bazata la Paris, Nantes, San Paolo si Bucuresti VIF a realizat in 2007 o cifra de afaceri de 12 milioane de Euro cu un efectiv de 140 de persoane.


Pentru mai multe informatii : www.vif.ro


Contacte:

  • Diana LAZAR: +40 (0) 75 707 52 18
  • Laurent WILLY: +40 (0) 75 707 52 16

Noutati

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Românii NU vor pesticide

27-04-2025 Pesticide

Românii NU vor pesticide

În plină campanie electorală, tema sănătății și securității alimentare ia avânt. 89% dintre românii cu drept de vot afirmă că nu vor să consume alimente produse cu pesticide și nu vor ca fermierii români să folosească pesticide interzise în UE Mai multe>>

Fermierii îmbunătățesc productivitatea culturilor împotriva buruienilor prin inovații sustenabile

25-04-2025 Erbicide

Fermierii îmbunătățesc productivitatea culturilor împotriva buruienilor prin inovații sustenabile

Autor: Maria Cîrjă, Marketing Manager, România și Republica MoldovaCu o populație globală estimată să ajungă la aproximativ 10,3 miliarde până în anii 2080¹, agricultura are oportunitatea nu doar de a hrăni o populație în creștere, ci și de a juca un rol vital în promovarea unui viitor mai rezilient. Prin adoptarea unor metode sustenabile și orientate spre viitor, fermierii au puterea de a produce alimente sănătoase și hrănitoare, contribuind în același timp la cultivarea unei planete prospere p... Mai multe>>

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

25-04-2025 Stiri agricole

Statul român interzice micilor fermieri accesul la „Rabla pentru Tractoare”, eliminând din ghidul oficial al programului anumite categorii de utilaje, mai accesibile. Fermierii români cer explicații și reluarea consultării publice.

Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a  și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

25-04-2025 APIA

Peste 39,5 milioane euro au ajuns în conturile beneficiarilor  din sectorul creșterii ovinelor/caprinelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

25-04-2025 APIA

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2025

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică,  Mai multe>>

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

25-04-2025 Stiri agricole

Alianța pentru Agricultură și Cooperare salută poziția Parlamentului European privind viitorul buget UE și susținerea unei PAC echitabile și moderne

Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

24-04-2025 Stiri agricole

Impactul inovației: produsele biologice revoluționează agricultura

Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

18-04-2025 Siguranta alimentara

Sărbătorile de Paște – Cozonaci cu diverse umpluturi cu până la 16 E-uri și 32 grame de zahăr pentru 100 grame de produs !

InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi  (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>