Gala Fermierilor din Republica Moldova | Chisinau, 29 septembrie 2022

Gala Fermierilor din Republica Moldova - Chisinau 29 septembrie 2022PRIAevents, sub egida Ministerului Agriculturii si Industriei Alimentare, AIPA - Agentia de Interventie si Plati pentru Agricultura, avand ca si parteneri principali pe FinComBank, Kaufland Moldova, Smart Credit, Feodal, Federatia Nationala a Fermierilor FNF va invita sa luati parte la unica Gala a Fermierilor din Republica Moldova, intr-o locatie deosebita, emblematica, cu istorie, cultura si de o frumusete rara - Sala cu Orga din Chisinau, fiind un eveniment, care mai ales in acest an, in premiera, este conceput pentru a celebra si aplauda realizarile remarcabile ale acelor fermieri care aduc o contributie semnificativa la agricultura din Moldovei, care sunt exemple de urmat.


Astfel, vom organiza cel mai important eveniment destinat agriculturii si cresterii acesteia, dar si dezvoltarii fermierilor din Republica Moldova din acest an, si totodata dezbatem alaturi de fermieri, autoritati si companii conexe si gasim cele mai bune solutii pentru aceste momente de incercare, dar descoperim si oportunitatile pe care le pot avea.

Asadar, va invitam la unica Ceremonie de Premiere a Fermierilor din Republica Moldova din acest an!

 


Daca doriti sa aveti un stand in cadrul evenimentului, sau sa deveniti parteneri, sau sa nominalizati pe cineva, va rugam sa ne scrieti la [email protected]  Agricultura este vitala pentru intreaga lume. Republica Moldova acorda o atentie deosebita acestui sector, cel mai important al economiei sale.

Fermierii au unul dintre cele mai importante roluri pentru omenire si pentru economie.

De aceea, vom raspunde la intrebarile:

  • Cum putem creste agricultura Moldovei?
  • Cum putem ajuta fermierii?
  • Care sunt povestile lor de succes?
  • Cu ce provocari se confrunta in aceasta perioada?
  • Ce oportunitati isi pot crea?
  • Cum putem digitaliza agricultura? De la procesul de cultivare, productie si apoi vanzare?
  • Cum putem exporta din Republica Moldova spre Romania sau spre alte tari?

 

AGENDA:

19,30 – Inregistrarea participantilor si Welcome Coffee

10,00-11,45 – Panel online - Cum putem creste afacerile fermierilor din Republica Moldova? Temele pe care le vom aborda: 

  • Ce masuri concrete ia statul pentru companiile din agricultura – ferme, procesatori si producatori?
  • Care este bilantul pentru 2021? Cum prevedem ca va fi anul agricol 2022?
  • Cum ne putem pregati din timp ca sa fie un 2022 cu mai multe rezultate?
  • Agricultura de precizie - folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile in procesul de productie agricola
  • Agricultura bio. Se poate dezvolta mai repede?
  • Ce provocari si ce oportunitati sunt pentru agricultura in aceasta perioada?
  • Fondurile europene sau alte modalitati de finantare pentru fermieri
  • Ce spun consultantii si avocatii? Cum pot ajuta prin expertiza lor?
  • Cum sunt finantate fermele de familie si fermele mai mari din Republica Moldova?
  • Cum se face pregatirea fortei de munca in acest domeniu?
  • Rolul asociatiilor si clusterelor agricole
  • Cu ce provocari se confrunta fermierii romani in agricultura? De ce au nevoie pentru a-si creste afacerile?
  • Care sunt povestile lor de succes? Cum au invatat sa faca business si cum ne pot impartasi din experienta lor? Ce sfaturi au pentru cei care se vor sa inceapa un business in sectorul agricol?

 

11,45-12,45 – Decernarea premiilor

Premiile fermierilor din Republica Moldova reunesc comunitatea agricola moldoveana intr-o ceremonie extrem de prestigioasa transmisa in direct dintr-o locatie de top din Chisinau.

Premiile recunosc si recompenseaza excelenta, incurajeaza inovarea si creeaza un mediu de lucru care inspira creativitatea si schimbul de bune practici. Apreciem, de asemenea, crearea locurilor de munca, implicarea in comunitate, tinerii fermieri, femeile din agricultura.

Pentru castigatori, primirea unui astfel de premiu, mai ales in aceasta perioada, cand activitatea fermierilor este una de importanta cruciala, este un moment foarte special.

Prezentarea premiilor este un eveniment major pentru agricultura si o sarbatoare a tot ceea ce este minunat in agricultura moldoveana.

Acest proiect unic in Republica Moldova care celebreaza educatia face parte din deosebit face parte din seria evenimentelor unice si organizate in premiera de PRIAevents si partenerii sai in Republica Moldova.

Cu o experienta de peste 12 ani in organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunoscuta pentru organizarea evenimentelor de succes din cele mai reprezentative sectoare ale economiei in Romania si in Republica Moldova!

Veti avea ocazia sa intalniti cei mai apreciati lectori, fermieri cu povesti de succes, autoritati si companii conexe pentru agricultura.

Haideti sa ii sarbatorim impreuna!

Pentru participarea gratuita in sala va rugam completati formularul aici:

https://priaevents.ro/inregistrare-gala-fermierilor-din-republica-moldova-chisinau-29-septembrie-2022/

Gala Fermierilor din Republica Moldova - poster

  

Noutati

EWA Bootcamp deschide înscrierile pentru antreprenoarele din domeniul agrifood

17-07-2024 Afaceri agricole

EWA Bootcamp deschide înscrierile pentru antreprenoarele din domeniul agrifood

Impact Hub Bucharest împreună cu Raiffeisen Bank România organizează EWA Bootcamp, un workshop de două zile dedicat proiectelor dezvoltate de antreprenoare din domeniul agrifood. Înscrierile se derulează între 17 iulie – 16 septembrie 2024 și se adresează femeilor care au o idee de business sau un startup funcțional cu o vechime mai mică de doi ani. În acest an, EWA Bootcamp se va desfășura în trei orașe din România, respectiv București (23-24 septembrie), Cluj-Napoca (7-8 octombrie) și Iaș... Mai multe>>

Peste 41% dintre asigurați au raportat pagube în acest sezon agricol

17-07-2024 Asigurari agricole

Peste 41% dintre asigurați au raportat pagube în acest sezon agricol

Agra Asigurări, liderul național în domeniul asigurărilor agricole, anunță cifre record în în privința avizărilor de daună pentru anul agricol 2023-2024. În total, 2400 de daune au fost avizate ca rezultat al fenomenelor meteorologice extreme cu care s-a confruntat România în ultima perioadă. Luna iunie a acestui an marcat un record din perspectiva totalului de avize înregistrate într-o lună. Peste 1000 de fermieri asigurați de companie au raportat daune semnificative asupra culturilor agri... Mai multe>>

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

17-07-2024 Asociatii agricole

Fermierul Sandor Darabont a preluat mandatul de Președinte al Clubului Fermierilor Români

Începând cu 1 iulie 2024, Sandor Darabont a preluat funcția de Președinte al Clubului Fermierilor Români pentru o perioadă de șase luni, în cadrul mecanismului președinției rotative instituit de asociație în 2021. Mecanismul președinției rotative urmărește punerea în prim-plan a unor teme de interes major pentru agricultura din România, dar și a unor probleme strategice specifice regiunii din care provine președintele. Mai multe>>

Colaborările între retaileri și producătorii ecologici, în centrul dezbaterilor naționale dedicate sectorului bio

17-07-2024 Agricultura ecologica

Colaborările între retaileri și producătorii ecologici, în centrul dezbaterilor naționale dedicate sectorului bio

Inițiativa Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de a organiza, în perioada 8-10 iulie a.c., la Sinaia, un seminar ad-hoc privind relansarea consumului de produse bio din România și rolul marilor rețele de distribuție în acest proces, a fost bine apreciată de producătorii și procesatorii din sectorul bio. Structurile asociative și producătorii prezenți consideră că acest eveniment își va realiza obiectivul central doar dacă va fi începutul unui dialog structurat și al unor colaborări s... Mai multe>>

Hidrogenul din surse regenerabile în UE: Obiectivele fixate pentru 2030 au fost mult prea ambițioase

17-07-2024 Energie regenerabila

Hidrogenul din surse regenerabile în UE: Obiectivele fixate pentru 2030 au fost mult prea ambițioase

UE a reușit și nu prea să pună bazele unei piețe emergente a hidrogenului din surse regenerabile, potrivit unui raport publicat astăzi de Curtea de Conturi Europeană. Comisia Europeană a luat unele măsuri care s-au dovedit de succes, dar drumul, mai precis lanțul valoric al hidrogenului, rămâne presărat cu obstacole. Există puține șanse ca UE să își atingă până în 2030 obiectivele pentru producția și importul de hidrogen din surse regenerabile. Mai multe>>

Agricultura sustenabila: ISPRO acorda un credit companiei Ultragreens

17-07-2024 Credite agricultura

Agricultura sustenabila: ISPRO acorda un credit companiei Ultragreens

Intesa Sanpaolo Bank, subsidiara locală a Grupului Intesa Sanpaolo, continuă să sprijine dezvoltarea agriculturii sustenabile în România, acordând recent un credit de capital de lucru în valoare de 1,35 milioane RON companiei Ultragreens. Finanțarea este acordata pe o periodă de 36 de luni și este garantată prin Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), în cadrul programului IMM Plus. Mai multe>>

Cel mai complex program de accelerare pentru startupuri greentech deschide înscrierile etapa Seed Stage

17-07-2024 Eco / Bio

Cel mai complex program de accelerare pentru startupuri greentech deschide înscrierile etapa Seed Stage

Impact Hub Bucharest, alături de Raiffeisen Bank România, lansează etapa Seed Stage, parte din cel mai complex program de accelerare destinat startupurilor greentech, Romania ClimAccelerator. Antreprenorii se pot înscrie în această etapă în perioada 10 iulie – 13 septembrie 2024. Romania ClimAccelerator oferă sprijin pentru accelerarea afacerilor care propun soluții tehnologice inedite în domenii precum energie regenerabilă, managementul deșeurilor (waste management), tehnologii curate (cleantec... Mai multe>>

Se depun cererile pentru motorina (trimestrul II 2024)

12-07-2024 Ajutor de stat

Se depun cererile pentru motorina (trimestrul II 2024)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiari că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, primește Cereri de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură aferente trimestrului II 2024 (01.04.2024 – 30.06.2024), în conformitate cu HG nr.1174/2014 și OMADR 1727/2015 cu modificările și completările ulterioare. Mai multe>>

Mobilă lemn masiv pentru un design unic

11-07-2024 Dezvoltare rurala

Mobilă lemn masiv pentru un design unic

Mobilă lemn masiv oferă eleganță și durabilitate oricărei locuințe. Dacă dorești să aduci un aer sofisticat și natural în casa ta, acest articol îți va oferi informațiile necesare pentru a alege și integra corect mobilă lemn masiv. Vei descoperi beneficiile, sfaturile de poziționare și cum să îmbini armonios aceste piese în diverse camere. Mai multe>>

Cultivăm educația. Parteneriat de succes pentru generațiile viitoare

08-07-2024 Invatamant agricol

Cultivăm educația. Parteneriat de succes pentru generațiile viitoare

Agreena, compania daneză în creștere, ce face pionierat în tranziția spre agricultura regenerativă, a încheiat cu succes un proiect de educare a noilor generații, în parteneriat cu WorldSkills România. Aproape 9000 de elevi și peste 200 de profesori au beneficiat de cunoștințele despre importanța prezervării biodiversității în domeniul agro și nu numai. Opiniile rezultate în urma programului arată cât de mult s-au dezvoltat atât cunoștințele teoretice și practice, cât și capacitățile importante ... Mai multe>>

Tehnologiile avansate ajută fermierii români să maximizeze producția de floarea-soarelui

08-07-2024 Floarea soarelui

Tehnologiile avansate ajută fermierii români să maximizeze producția de floarea-soarelui

Protecția eficientă a semințelor este esențială pentru recolte de succes, de aceea este fundamentală în etapele timpurii ale culturilor. Prin investirea în semințe tratate cu produse de înaltă calitate, fermierii își pot spori semnificativ șansele de a obține o productivitate optimă. Mai multe>>