Agreena Romania conecteaza jucatorii din industria agribusiness prin evenimentul „Agricultura Regenerativa pentru Dezvoltare Economica" la Ambasada Regala a Danemarcei

Agreena Romania conecteaza jucatorii din industria agribusiness prin evenimentul Agricultura Regenerativa pentru Dezvoltare Economica la Ambasada Regala a DanemarceiAgreena ApS si Ambasada Regala a Danemarcei la Bucuresti au organizat, marti, 17 ianuarie, la sediul Ambasadei, evenimentul "Agricultura Regenerativa pentru Dezvoltare Economica". Dezbaterea a avut ca tema centrala practicile sustenabile in agricultura si modul in care acestea combat schimbarile climatice, oferindu-le fermierilor beneficii economice.


Evenimentul a fost moderat de Mihaela Monica Vasile, Market Lead Agreena Romania. Printre speakerii invitati s-au numarat Simon Haldrup - Cofondator & CEO Agreena, Uffe Balslev - Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar E.S., Cristiana Lucia Constantinescu - Director al Directiei Coordonare Programe - AFIR, Valeriu Tabara - Academician si Presedintele Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, Aurel Badiu - Vicepresedinte si Prof. Univ. Dr. Ing. in cadrul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, alaturi de Anca Mihaela Isac - Director Economic - Frizon Group si Alexandru Haita, administratorul fermei Alvalex.

Agricultura este singura industrie care poate genera emisii de carbon, avand in acelasi timp capacitatea de a stoca carbonul in sol. Totodata, este industria care are potentialul de a veni in preintampinarea schimbarilor climatice, creand o noua sursa de venituri pentru fermieri. In ultimii ani, UE a inceput sa dezvolte partea legislativa a pietei de carbon si sa gaseasca solutii pentru fermieri si mediul inconjurator”, a declarat Mihaela Monica Vasile, Market Lead Agreena Romania.

Agreena 2023 Bucuresti Mihaela Monica Vasile Market Lead Agreena Romania


Noua politica agricola comuna, care a inceput la 1 ianuarie 2023, este conceputa pentru a modela tranzitia catre un sector agricol european durabil, rezilient si modern. Agricultura din tara noastra beneficiaza de sustinere financiara de peste 15 miliarde de euro prin Planul National Strategic, valabil pe urmatorii patru ani. O parte din aceste fonduri vor fi destinate agriculturii regenerative, a punctat Cristiana Lucia Constantinescu, Director al Directiei Coordonare Programe din cadrul AFIR

Avem trei ecoscheme noi, doua dintre ele dedicate practicilor de mediu. Una dintre ele este axata pe practicile de teren arabil si cealalta destinata practicarii unei agriculturi pentru fermele mici. Am incercat sa le oferim fermierilor noi posibilitati care pot contribui la atingerea obiectivelor agriculturii durabile pe termen lung. Fermierii trebuie sa aplice aceasta tehnologie pe o suprafata de minim 50% din suprafata cultivata si aici vorbim de fermele care au mai mult de 10 hectare. O alta conditie specifica a acestei ecoscheme este diversificarea culturilor din teren arabil sau plantarea a minimum doi arbori anual pe exploatatie”, a adaugat Cristiana Lucia Constantinescu.

O alta solutie pentru fermieriii care isi doresc mentinerea profitabilitatii in ferma si echilibrarea pierderilor cauzate de contextul economic dificil si de schimbarile climatice sunt sistemele de certificare a carbonului din sol, precum AgreenaCarbon.

Fermierii sunt eroii schimbarilor climatice. Este nevoie de ambitie si vointa din partea acestora, dar si de sustinere economica. O treime din terenul global este teren arabil. Cu toate acestea, sunt cateva provocari pentru a face marele pas de la o agricultura clasica la una regenerativa. Fermierii au nevoie de sprijin financiar si de acces la cele mai recente cercetari si standarde din domeniul stiintific. Avem o oportunitate extraordinara care ne asteapta - sa facem tranzitia agriculturii pentru a satisface cererea de aprovizionare cu alimente pentru o populatie in crestere, avand in acelasi timp un impact asupra climei prin agricultura regenerativa”, a declarat Simon Haldrup, Cofondator & CEO Agreena, in cadrul evenimentului.

Agreena 2023 Bucuresti


AgreenaCarbon ii ajuta pe fermieri sa acopere costurile tranzitiei catre practicile regenerative. Opinia unuia dintre fermierii participanti, Alexandru Haita - SC Alvalex SRL, Calinesti, judetul Teleorman, a mentionat ca tranzitia catre practicile agricole sustenabile pot reprezenta o solutie pentru adaptarea la schimbarile climatice.

Am inceput sa studiez agricultura regenerativa inca din 2009. Locatia in care exploatam are un teren dificil, 40% argila, exces de umiditate. In 2018 am avut posibilitatea de a pune in aplicare un plan de tranzitie, de la agricultura clasica la cea conservativa pe tipul de sol din ferma. Este important ca fermierii sa se adapteze schimbarilor climatice, de aceea trebuie sa beneficiem de oportunitatile economice. In viitorul apropiat, cand UE va atinge aria in care ne vom apropia de acel CO2 per total industrie, certificatele de carbon vor avea o pondere mult mai mare”, a explicat Alexandru Haita.

AgreenaCarbon foloseste o metodologie mixta care poate folosita si de fermierii care opereaza la o scara mai mica. Aceasta stocheaza timp de cinci ani datele despre sol si cuantifica valorile de referinta ale emisiilor de gaze cu efect de sera ale fermierilor, aliniate cu cele mai recente orientari IPCC ale Organizatiei Natiunilor Unite, monitorizeaza si raporteaza reducerile de GES si emisiile de carbon.

Stim ca fermierii sunt, totodata, si antreprenori. Tocmai de aceea le oferim flexibilitate in luarea deciziilor pentru a face tranzitia in ritmul propriu. Ei sunt cei care decid parcelele care intra in program si ce practici adopta. In cele din urma, le oferim fermierilor control asupra certificatelor, acestia putand sa le pastreze in scop propriu - le pot vinde, sau pot utiliza reteaua Agreena sa le vanda pentru ei”, a declarat Simon Haldrup, CEO si cofondator al companiei de certificare a carbonului din sol, Agreena.

Compania Agreena vizeaza intensificarea activitatii in Romania, unde administreaza 10% din totalul hectarelor gestionate la nivel european si isi propune sa sprijine fermierii romani in tranzitia catre o agricultura conservativa, prin intermediul careia sa reduca interventiile de la nivelul solului.

 

Mihaela Monica Vasile este noul Market Lead Agreena RomaniaDespre Agreena
Agreena extinde agricultura regenerativa prin finantare si tehnologie. Fondatorii Simon Haldrup, Ida Boesen si Julie Koch Fahler au dezvoltat in 2021 unul dintre primele programe de plata a carbonului din sol acreditat la nivel international, AgreenaCarbon, unul dintre primele din lume. Platforma AgTech cuantifica valorile de referinta ale emisiilor de gaze cu efect de sera ale fermierilor, aliniate la cele mai recente orientari ale IPCC ale Organizatiei Natiunilor Unite, monitorizeaza si raporteaza reducerile de GES si emisiile de carbon. Apoi, compania emite certificate de carbon verificate de terti pentru fermieri, care pot fi vandute pe piata voluntara a carbonului. De la lansare, Agreena si-a extins oferta catre fermieri din 14 tari din Europa si a achizitionat recent compania de teledetectie in domeniul agriculturii regenerative Hummingbird Technologies, lider mondial. Mai multe informatii pe site-ul agreena.com.

Noutati

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

09-04-2024 Credite agricultura

Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare

Incepand cu aceasta luna, Patria Bank ofera in parteneriat cu Agrii solutii pentru fermierii care au nevoie de finantare pentru achizitia de inputuri agricole si obtinerea unor recolte bogate si profitabile. Prin acest parteneriat, Patria Bank si Agrii isi propun ca impreuna sa faciliteze fermierilor accesul la solutii de finantare care sa le sustina dezvoltarea sustenabila si durabila. Mai multe>>

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa a fost finalizat la frontiera cu Ucraina

GRAMPET Group, liderul transportului feroviar privat de marfa din Romania, anunta finalizarea si inceperea testelor pentru cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa, in urma unei investitii de 10 milioane de euro. Situat la Dornesti (judetul Suceava), la frontiera cu Ucraina, noul complex dedicat transbordarii produselor agricole marcheaza un nou capitol in eforturile grupului de companii GRAMPET de a moderniza si eficientiza infrastructura feroviara din regiune si d... Mai multe>>

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

09-04-2024 Rapita

Cum sa imbunatatesti calitatea si cantitatea recoltei de rapita?

Imbunatatirea calitatii si cantitatii recoltelor poate reprezenta un real provocare pentru multi agricultori. Acest articol te va ghida prin procesul de alegere a soiului potrivit de rapita si tehnici eficiente de semanat si de ingrijire pentru a asigura elementele necesare cresterii si dezvoltarii a plantelor. In plus, vei descoperi sfaturi esentiale despre recoltare si depozitare, precum si despre ameliorarea solului pentru aceasta cultura. Mai multe>>

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

09-04-2024 Cereale

Noul fungicid pentru cereale Forapro® – Control superior al bolilor si productii mai mari

ADAMA Ltd., lider global in industria de produse pentru protectia plantelor, a anuntat lansarea pe piata din Europa a produsului Forapro®, noul fungicid pentru cereale cu spectru larg la T1, cu aplicabilitate in mai multe culturi, care ofera un control superior asupra tuturor bolilor majore de inceput de sezon. Mai multe>>

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

09-04-2024 Constructii, instalatii, echipamente

Ghidul proprietarului pentru prevenirea problemei de drenaj: sfaturi si solutii

Un sistem de drenaj eficient este esential pentru orice proprietar de casa. In acest articol, vei descoperi importanta drenajului apelor pluviale, de la intelegerea problemelor cu care se poate confrunta un astfel de sistem, pana la solutiile privind prevenirea lor. De asemenea, te vei familiariza cu elementele unei astfel de infrastructuri si vei intelege rolul lor. Asadar, fa-ti timp pentru a citi acest articol pana la final, apoi pune in practica lucrurile invatate: Mai multe>>

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

18-03-2024 Asigurari agricole

Agra Asigurari anunta extinderea portofoliului de produse dedicate sectorului agricol

Agra Asigurari isi mentine pozitia de lider pe piata asigurarilor agricole din Romania si anunta in exclusivitate extinderea portofoliului de produse. In cadrul conferintei de presa din data de 13 martie 2024, o parte din managementul local a prezentat evolutia sucursalei in cei 9 ani de activitate, tendintele si nevoile actuale din piata asigurarilor agricole in corelatie cu noile produse lansate, rezultatele financiare, precum si evolutia suprafetelor asigurare in Romania, dar si la nivel de g... Mai multe>>

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

18-03-2024 Afaceri agricole

100 de tineri fermieri au absolvit a V-a serie a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”

In data de 14 martie a.c. Clubul Fermierilor Romani a celebrat absolvirea seriei V a programului “Tineri Lideri pentru Agricultura”. Acesta pregateste generatiile viitoare de tineri fermieri pentru a continua afacerile familiei, pentru asumarea rolului de lider in propriile afaceri si in comunitate, dar si pentru a participa activ la mai buna reprezentare profesionala a fermierilor in structurile administratiei publice din Romania si de la Bruxelles. Mai multe>>

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

18-03-2024 Gradinarit

eMAG Garden Shop, un one-stop-shop pentru casa si gradina

Primavara aduce un nou shop-in-shop pe eMAG, dedicat pasionatilor de gradinarit. Fie ca sunt in cautarea unor accesorii pentru a amenaja un colt verde in apartament sau au inceput deja sa pregateasca gradinile pentru noul sezon, pe eMAG Garden Shop clientii pot gasi peste 160.000 de articole care provin din oferta eMAG si a partenerilor din Marketplace, de la unelte de gradina, mobilier de exterior piscine, gratare, hamace sau leagane. Mai multe>>

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

18-03-2024 Eco / Bio

Produse biologice inovatoare introduse pe piata din Romania si Republica Moldova

Fermierii romani si moldoveni au pornit intr-o calatorie pentru a descoperi produse biologice inovatoare, prin participarea la evenimentul educativ organizat de compania internationala Corteva Agriscience de cercetare si dezvoltare in domeniul agricol, care introduce in 2024 aceste inovatii revolutionare in ambele tari. Peste 500 de fermieri si distribuitori din Romania si Republica Moldova s-au alaturat expertilor Corteva pentru a afla despre noile practici sustenabile, care isi au originile di... Mai multe>>

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

18-03-2024 Targuri si expozitii

Cel mai mare Targ din Romania, cu o traditie din 2010, exclusiv pe energii regenerabile, continua seria evenimentelor si in 2024

Situata intr-o pozitie de exceptie, aflata la confluenta a trei tari din regiune, Romania, Ungaria si Serbia, intre care s-au consacrat traditional multiple schimburi comerciale, editia din Timisoara a Targului RoEnergy Romania, Timisoara 2023, s-a bucurat de succes. Si in 2024, la RoEnergy vor fi prezente inovatii, furnizori de produse si tehnologii de ultima generatie din domeniile solar/fotvoltaic, energie geotermala, biomasa, biogaz, cogenerare, microhidroenergie, energie eoliana, stocare en... Mai multe>>

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

13-03-2024 Pomi fructiferi

Lansarea platformei robotice ROBO-FERMIER

Platforma modulara robotica autonoma Robo Fermier este o solutie autonoma destinata pomicultorilor. Sistemul modular poate fi adaptat pentru executarea unei game largi de lucrari in plantatiile pomicole. Sistemul este conceput special pentru fermele ecologice, dar poate fi folosit si in fermele conventionale. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Generala Dezvoltare Rurala – Autoritate de Management pentru PNDR, a participat la Conferinta de inchidere a proiectului Robo-Fe... Mai multe>>