Reprezentanti de vaza ai Uniunii Europene, Comisiei Europene, NATO si MADR sustin Romanian Agri Trade Summit si i se alatura in calitate de speakeri

Romanian Agri Trade Summit 2023 - speakeriPrintre primii vorbitori confirmati ai evenimentului de la Bucuresti se numara autoritati de renume, precum: Dl. Achim Irimescu - Ministru Plenipotentiar, Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa Uniunea Europeana, Dl. Janusz Wojciechowski - Comisarul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala in cadrul Comisiei Europene, Dl. Mircea Geoana - Secretar General Adjunct al NATO si Dl. Sorin Moise - Secretar de stat, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


De asemenea, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va fi prezent la Romanian Agri Trade Summit cu un stand dedicat in zona de expozitie, unde participantii vor putea discuta direct cu reprezentantii MADR pe tot parcursul evenimentului.

Romanian Agri Trade Summit are loc in data de 22 februarie 2023 la NORD Events Center by Globalworth din Bucuresti si va reuni Vestul si Estul, Nordul si Sudul Europei si tarile aflate in bazinul Marii Negre. Elita Agribusiness-ului international vine la Bucuresti pentru o intalnire directa intre fermieri, firme de trading, de distributie, de procesare, de logistica, companii de genetica si institutii financiare – tot spectrul de agribusiness de top din Europa. Gazda evenimentului va fi Cezar Gheorghe - Analist, Expert in comertul cu cereale, renumit si apreciat atat pe plan local cat si international.

Initiativa organizarii Romanian Agri Trade Summit este salutata si sustinuta atat de autoritati, cat si de Fermieri si de principalii Cumparatori atat pe plan intern cat si international. Avem alaturi parteneri importanti din toate segmentele relevante pentru Agribusiness, confirmand faptul ca Romanian Agri Trade Summit este prin excelenta evenimentul de Agri Trade al Romaniei. Ne bucuram sa putem anunta ca avem alaturi deja Clubul Fermierilor Romani, LAPAR si UNCSV, unele dintre cele mai mari asociatii de fermieri de la noi din tara, precum si companii de top din domeniile de trading, distributie, procesare, genetica si logistica din Romania si din Europa, multi dintre acestia alaturandu-se deja demersului nostru in calitate de parteneri sau expozanti iar lista lor continua sa creasca” a declarat Cezar Gheorghe, AGRIColumn.

Romanian Agri Trade Summit va pune in dezbatere teme actuale stringente pentru Agribusiness in cadrul panelurilor si sesiunilor de prezentare, care vor crea cadrul propice unui dialog complex intre analisti de renume, autoritati si jucatori majori din piata agricola locala si internationala. Panelurile dedicate Finantarii in Agribusiness, Trading-ului de marfuri si Procesarii la nivel intern vor viza felul in care se poate coagula interesul comun si vor ocaziona discutii aplicate intre reprezentantii principalilor jucatori din domeniu si participantii din sala.

 

Romanian Agri Trade Summit 2023 - Vorbitori Confirmati

 

Agenda completa a evenimentului va fi detaliata in curand si va putea fi consultata pe site-ul dedicat Romanian Agri Trade Summit.

Romanian Agri Trade Summit este organizat de AGRIColumn si Godmother si propune un model inedit de eveniment in industrie, combinand in aceeasi zi sesiuni de paneluri de discutii pe teme de impact in Agribusiness cu o sectiune extinsa de expozitie si zone dedicate pentru discutii de business 1 la 1.

Lista expozantilor include in acest moment, pe langa standul MADR, companii de top locale si internationale, precum: ADM, Agrinvest, Ameropa, Agrinvest Credit, Blue Ocean Trading Services, Barchart, BUNGE, Cargill, EAST Grain si Grainbow. Acestora continua sa li se alature constant si alti expozanti iar lista este actualizata pe site-ul oficial Romanian Agri Trade Summit.

Primei editii Romanian Agri Trade Summit i s-au alaturat deja, in calitate de parteneri, Agricover (Gold), Corteva Agriscience™ (Gold), Ameropa (Silver), Boromir (Silver), Agrinvest si Agrinvest Credit (Silver), COMVEX (Silver), East Grain (Silver), Expur (Silver) si UBM (Silver), precum si trei din „companiile ABCD”, liderii tradingului de cereale la nivel mondial: ADM (Silver), Bunge (Silver) si Cargill (Silver). In plus, Clubul Fermierilor Romani, LAPAR si UNCSV - unele dintre cele mai mari asociatii de fermieri din Romania sustin Romanian Agri Trade Summit, in calitate de organizatii partenere.

Evenimentul este sprijinit in calitate de parteneri media de catre: Agro Jurnal, Gazeta de Agricultura, Revista Fermierului, Romania Agricola, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol, 9am.ro, Wall-Street.ro, retail.ro si New Money, precum si de mediaTRUST in calitate de partener de monitorizare.

Biletele de participare la Romanian Agri Trade Summit s-au pus in vanzare si pot fi achizitionate prin intermediul site-ului dedicat https://agritradesummit.ro/bilete/ iar biletele achizitionate prin intermediul asociatiilor de fermieri beneficiaza de un pret special cu discount. Site-ul Romanian Agri Trade Summit include de asemenea si un formular de contact pentru companiile care doresc mai multe detalii sau doresc sa se alature evenimentului in calitate de expozanti sau parteneri.

Pana in acest moment, au fost deja achizitionate si rezervate 200 de bilete de participare la Romanian Agri Trade Summit, de catre companii locale si internationale care urmeaza sa participe, inclusiv ca expozanti, in cadrul conferintei.

 

Romanian Agri Trade Summit 2023 - vizual

 

Despre AGRIColumn

AGRIColumn este un furnizor de servicii complexe si complete in Romania si in tarile riverane Dunarii, iar raportul de piata AGRIColumn este o initiativa unica in Agribusiness-ul romanesc. Prin numerele publicate saptamanal analizam piata la nivel local, regional si global pentru principalele marfuri (grau, porumb, seminte de floarea-soarelui, seminte de rapita, boabe de soia etc.), facem previziuni pe termen mediu si scurt si oferim informatii in exclusivitate despre statusul real al pietei din Romania.

Raportul AGRIColumn este folosit ca instrument de lucru de companii din Romania, Serbia, Ungaria, Bulgaria si Turcia si utilizat ca mediu de informare corecta de catre Guvernul Romaniei, institutia Prezidentiala si de catre Ministerul Agriculturii. In plus, AGRIColumn este citat adesea de catre Reuters, Bloomberg, Financial Times, iar cifrele sale sunt confirmate prin rapoartele USDA.

AGRIColumn este generator de solutii in Fermele din Romania, un mediu educativ ce transfera know-how catre entitati juridice prin programe complexe de instruire in Agribusiness si un generator de procese de invatare pentru noile generatii de fermieri in cadrul programelor Tineri Lideri in Agricultura si Antreprenor 4.0, sustinute de catre Clubul Fermierilor Romani.

 

Despre Godmother
We are brand experience artisans

Godmother inseamna pasiune. Pasiune pentru crearea unor experiente de brand pozitive, bazate pe conexiuni profunde intre brand si consumator. Ne propunem sa inspiram audientele prin campanii (evenimente, activari in-store sau digitale) care ofera valoare, sunt relevante si de impact atat pentru consumator cat si pentru brand.

Godmother este o agentie de publicitate cu 24 de ani de experienta, peste 1000 de evenimente implementate si o echipa de profesionisti seniori pentru care implementarea impecabila, inovarea si perfectionarea constanta reprezinta standardul.

Godmother are o experienta relevanta in domeniul Agribusiness, atat din perspectiva organizarii de evenimente si de campanii de comunicare pentru jucatori de top din domeniul agriculturii, cat si in calitate de organizator de evenimente dedicate industriei, cel mai recent dintre acestea fiind VirtualAgro, cel mai mare targ virtual de agricultura din Romania, care a avut loc la finalul lunii mai 2021.

 

Noutati

APIA realizează plațile către rentieri - Campania 2024

12-09-2024 Plati APIA

APIA realizează plațile către rentieri - Campania 2024

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a finalizat autorizarea la plată a rentierilor agricoli care și-au vizat carnetele de rentier în perioada 01 martie – 02 septembrie 2024. Astfel, a fost autorizat la plată un număr total de 23.603 rentieri agricoli cu suma totală de 31,56 milioane lei. Mai multe>>

Norofert, producătorul autohton de inputuri organice pentru agricultură, intră pe piața din Brazilia

12-09-2024 Afaceri agricole

Norofert, producătorul autohton de inputuri organice pentru agricultură, intră pe piața din Brazilia

Norofert, principalul producător de inputuri organice pentru agricultură și furnizor de biotehnologie pentru agricultura din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), își extinde prezența internațională prin intrarea pe piața din Brazilia. Înființarea noii entități, Norofert Brasil LTDA, reprezintă un pas important în strategia companiei de a aduce tehnologia sa avansată într-una dintre cele mai mari piețe agricole din lume. Mai multe>>

Cum să Transformi Grădina ta cu Iarbă Ornamentală

12-09-2024 Gradinarit

Cum să Transformi Grădina ta cu Iarbă Ornamentală

În căutarea unor soluții simple, dar spectaculoase pentru a îmbunătăți aspectul grădinii tale? Iarba ornamentală este exact ce ai nevoie. Aceste plante versatile nu doar că adaugă textură și mișcare, dar sunt și extrem de ușor de întreținut, fiind potrivite pentru orice tip de grădină, indiferent de dimensiune sau stil. Mai multe>>

Fundamentele pieței cerealelor din Balcani și de la Marea Neagră și tendințe comerciale la Grain Academy 2024

12-09-2024 Intalniri si conferinte

Fundamentele pieței cerealelor din Balcani și de la Marea Neagră și tendințe comerciale la Grain Academy 2024

Pe 31 octombrie 2024 va avea loc, la Varna, în Bulgaria, a 8-a ediție a Grain Academy - conferință internațională concentrată pe dezvoltarea durabilă a modelelor de tranzacționare eficientă și investiții strategice în viitorul sectorului cerealelor din Balcani și regiunea Mării Negre, în locația sa emblematică și confortabilă a Centrului de Congrese de la Hotel International, din stațiunea Nisipurile de Aur. Mai multe>>

Premieră în România: Conferința internațională IAHAIO “The power of human-animal interactions in times of crisis”

05-09-2024 Intalniri si conferinte

Premieră în România: Conferința internațională IAHAIO “The power of human-animal interactions in times of crisis”

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, în 7-8 septembrie 2024, prin Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii, Conferința internațională anuală a International Assocation of Human-Animal Interaction Organizations (IAHAIO) – ”The power of human-animal interactions in times of crisis”. Mai multe>>

Sumele alocate pentru sprijinul prin Programul pentru Şcoli - anul şcolar 2024-2025

05-09-2024 Subventii agricultura

Sumele alocate pentru sprijinul prin Programul pentru Şcoli - anul şcolar 2024-2025

APIA informează că pentru anul școlar 2024-2025, a fost aprobată suma de 760.241.000 lei ca buget pentru implementarea Programului pentru Școli al României și se utilizează după cum urmează: 96.176.000 lei pentru acordarea gratuită de fructe şi legume şi 38.163.000 lei pentru derularea măsurilor educative aferente; 370.676.000 lei pentru acordarea gratuită de lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf şi 38.163.000 lei pentru derularea măsurilor educative aferente; 217.063.000 l... Mai multe>>

IAA: Sistemul Antigrindină Oprit – Pierderi economice de sute de milioane de euro în agricultură

05-09-2024 Stiri agricole

IAA: Sistemul Antigrindină Oprit – Pierderi economice de sute de milioane de euro în agricultură

Programul Național Antigrindină a fost sistat, prin adresa nr. 6035/30.08.2024, MADR a anunțat lipsa alocării fondurilor necesare activității de operare pentru anul în curs, prin urmare a oprit funcționarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor. În conformitate cu această decizie, unitățile de combatere a căderilor de grindină operate de către IAA (Intervenții Active în Atmosferă) au intrat în regim de conservare și pază. Mai multe>>

511 proiecte vor primi finanțare AFIR pentru achiziția de utilaje agricole

05-09-2024 Fonduri europene agricultura

511 proiecte vor primi finanțare AFIR pentru achiziția de utilaje agricole

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție intermediar aferent submăsurii 4.1, pachetul 4.1.1. Achiziții simple de utilaje la nivelul fermei – sector vegetal, componenta toate culturile exceptând sfecla de zahăr și formele asociative, pentru proiectele depuse în prima etapă lunară (25 iunie – 24 iulie 2024) a sesiunii din acest an. Mai multe>>

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

29-08-2024 Protectia mediului

Soluțiile sustenabile pentru fermeri protejează sănătatea solului

Hrănirea unei populații globale care va ajunge la aproape 10,3 miliarde până la mijlocul anilor 2080 și îmbunătățirea modului de trai reprezintă o oportunitate extraordinară pentru agricultură de a deschide calea. Prin adoptarea unor practici inovatoare și durabile în agricultură, fermierii pot asigura producerea de alimente nutritive și sănătoase pentru toți oamenii, în timp ce creează un ecosistem care susține în mod natural oamenii, progresul și planeta. Mai multe>>

Fermierii NU riscă să-și piardă subvențiile prin acțiunea de monitoring APIA

29-08-2024 Subventii agricultura

Fermierii NU riscă să-și piardă subvențiile prin acțiunea de monitoring APIA

Având în vedere informațiile eronate lansate în spațiul public prin care se induce ideea că “fermierii riscă să piardă subvențiile de la APIA fiindcă nu știu să folosească internetul și nu dețin telefoane performante”, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură face precizări cu privire la acțiunea de monitoring la care se face referire în articolele apărute, astfel: Mai multe>>

Turismul rural – O nouă șansă pentru revitalizarea economiei României [Analiză EconomieRurala.ro]

29-08-2024 Turism rural

Turismul rural – O nouă șansă pentru revitalizarea economiei României [Analiză EconomieRurala.ro]

În contextul evoluției rapide a economiei globale și al schimbărilor semnificative în preferințele turistice, România se află în fața unei oportunități deosebite de a valorifica turismul rural ca motor de creștere economică. Deși infrastructura rămâne un factor sensibil în dezvoltarea turismului național, în turismul rural aceasta nu este atât de critică. Dimpotrivă, satele izolate, peisajele pitorești și autenticitatea tradițiilor românești devin principalele atracții pentru turiștii locali și ... Mai multe>>