Romanian Agri Trade Summit, evenimentul de Agri Trade al Romaniei, subliniaza rolul strategic al Romaniei pe piata internationala de Agribusiness si se adreseaza tuturor categoriilor de jucatori de pe piata locala si internationala de Agri Trade, oferind informatii relevante pe subiecte de actualitate si creand cadrul propice pentru initierea si consolidarea relatiilor de business mutual profitabile.
Ca urmare a succesului rasunator al primei editii si a cererii mari de participare primite din piata, in 2024 Romanian Agri Trade Summit este organizat intr-o locatie si mai generoasa (Hala Laminor din Bucuresti), care va acomoda perfect formatul inedit al evenimentului, dezvoltat si extins suplimentar. Astfel, in premiera pentru piata de Agribusiness din Romania, un eveniment al industriei combina in aceeasi zi sesiuni de prezentari si paneluri cu o ampla zona de expozitie si va include incepand din acest an si o serie de workshop-uri aplicate, organizate in paralel, pe o a doua scena.
„Pe 22 februarie 2024 Romanian Agri Trade Summit va aduce din nou la aceeasi masa autoritati, Fermieri si companii de top din domeniile de trading, distributie, procesare, genetica si logistica pentru a dezbate evolutia pietei la nivel local si international, identifica oportunitati de dezvoltare si a seta bazele unor parteneriate profitabile si benefice pentru cresterea Agribusiness-ului romanesc.
Suntem intr-o etapa in care Fermierii si Actorii nu mai pot fi spectatori. Avem schimbari si distorsiuni majore in Piata ce trebuiesc adresate conform. Este un moment pe care-l anticipam de un an si jumatate, un moment in care toti Actorii trebuie sa inteleaga ce inseamna Parteneriat, Incredere si Sustenabilitate si sa actioneze in mod agregat. Orice alta formula nu inseamna decat o erodare continua a pozitiei in raport cu Piata” a declarat Cezar Gheorghe, AGRIColumn.
„Feedback-ul primit dupa prima editie a confirmat faptul ca piata dinamica a agribusiness-ului din Romania are nevoie de un astfel de eveniment si ca Romanian Agri Trade Summit aduce beneficii palpabile participantilor, atat din perspectiva informatiilor furnizate cat si din cea a oportunitatilor de business create. Editia precedenta a Romanian Agri Trade Summit a setat un standard de excelenta in industrie. Iar pe 22 februarie 2024 il ducem la un nou nivel prin varietatea tematicilor abordate, a structurii complexe de eveniment, calibrul speakerilor pe care ii vom avea alaturi de noi pe ambele scene precum si prin componenta audientei, care va reuni specialisti din domenii relevante pentru intreg spectrul agribusiness-ului de top local si international.” a declarat Valentin Vacarus, Godmother.
Romanian Agri Trade Summit s-a impus ca un eveniment de referinta pe piata de Agribusiness locala si internationala iar prima sa editie a reunit la Bucuresti la inceputul anului 2023 aproximativ 600 de specialisti din 14 tari: Romania, Franta, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Turcia, Germania, Spania, Elvetia, Ucraina, Serbia, Polonia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria.
Peste 60% din partenerii primei editii au confirmat deja ca se vor alatura editiei 2024 Romanian Agri Trade Summit, printre acestia numarandu-se nume relevante din domeniu precum Corteva Agriscience™, Boromir, East Grain, precum si trei din „companiile ABCD”, liderii tradingului de cereale la nivel mondial: ADM, Bunge si Cargill.
Evenimentul este sprijinit in calitate de parteneri media de catre: 9am.ro, Agri Business Job, Agrobiznes, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol, Gazeta de Agricultura, New Money, retail.ro, Revista Biz, Revista Fermierului, Romania Agricola, Start-up.ro si Wall-Street.ro, precum si de mediaTRUST in calitate de partener de monitorizare.
Biletele de participare la Romanian Agri Trade Summit se vor pune in vanzare in perioada urmatoare prin intermediul site-ului dedicat www.agritradesummit.ro, care include si un formular de contact pentru companiile care doresc mai multe detalii despre eveniment sau sa i se alature in calitate de expozanti sau parteneri.
Despre AGRIColumn
AGRIColumn este un furnizor de servicii complexe si complete in Romania si in tarile riverane Dunarii, iar raportul de piata AGRIColumn este o initiativa unica in Agribusiness-ul romanesc. Prin numerele publicate saptamanal analizam piata la nivel local, regional si global pentru principalele marfuri (grau, porumb, seminte de floarea-soarelui, seminte de rapita, boabe de soia etc.), facem previziuni pe termen mediu si scurt si oferim informatii in exclusivitate despre statusul real al pietei din Romania.
Ceea ce diferentiaza AGRIColumn in piata sunt Neutralitatea si Impartialitatea, fapt recunoscut prin pozitionarea in primele 10-12 surse ce sunt neutre, conform CDTYView Barchart. In plus, AGRIColumn este citat adesea de catre Reuters, Bloomberg, Financial Times, Associated Press, France Press, Al Jazeera, TRT World, iar cifrele sale sunt confirmate prin rapoartele USDA.
AGRIColumn este generator de solutii in Fermele si Clientii din Romania. Plusul de valoare este convertit in castig financiar prin consultanta, analize, diminuarea riscului financiar prin reprezentarea pe Bursele Euronext si CBOT, servicii de transfer a cunostintelor catre Ferme si entitati juridice prin programe de instruire ce sunt rezultatul a peste 20 de ani de experienta in piata de Agribusiness. 24/7 Oriunde-Oricand este status-ul zilnic AGRIColumn.
Despre Godmother
We are brand experience artisans
Godmother este o agentie de publicitate cu 24 de ani de experienta, peste 1000 de evenimente implementate si o echipa de profesionisti seniori pentru care implementarea impecabila, inovarea si perfectionarea constanta reprezinta standardul.
Godmother are o experienta relevanta in domeniul Agribusiness, atat din perspectiva organizarii de evenimente si de campanii de comunicare pentru jucatori de top din domeniul agriculturii, cat si in calitate de organizator de evenimente dedicate industriei, care au scopul de a contribui la cresterea industriei locale si la consolidarea pozitiei Romaniei ca jucator strategic pe piata de Agribusiness.
29-04-2025 Alimentatie sanatoasa
București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>
29-04-2025 Stiri agricole
Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>
28-04-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>
27-04-2025 Pesticide
În plină campanie electorală, tema sănătății și securității alimentare ia avânt. 89% dintre românii cu drept de vot afirmă că nu vor să consume alimente produse cu pesticide și nu vor ca fermierii români să folosească pesticide interzise în UE Mai multe>>
25-04-2025 Erbicide
Autor: Maria Cîrjă, Marketing Manager, România și Republica MoldovaCu o populație globală estimată să ajungă la aproximativ 10,3 miliarde până în anii 2080¹, agricultura are oportunitatea nu doar de a hrăni o populație în creștere, ci și de a juca un rol vital în promovarea unui viitor mai rezilient. Prin adoptarea unor metode sustenabile și orientate spre viitor, fermierii au puterea de a produce alimente sănătoase și hrănitoare, contribuind în același timp la cultivarea unei planete prospere p... Mai multe>>
25-04-2025 Stiri agricole
Ghidul oficial al programului „Rabla pentru Tractoare”, publicat recent în Monitorul Oficial, a stârnit controverse majore după ce autoritățile au modificat în mod esențial și netransparent definiția eligibilă a „tractorului”, excluzând din program tocmai subcategoriile T1a, T1b, T2a, T2b, T3a și T3b — adică exact acele vehicule care, potrivit legislației europene, sunt tractoare agricole sau forestiere, mai accesibile pentru fermierii români mici și mijlocii. Mai multe>>
25-04-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, efectuează plata sprijinului financiar de urgență în agricultură pentru sectorul de creștere a ovinelor/caprinelor, afectat de fenomene climatice nefavorabile. Mai multe>>
25-04-2025 APIA
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 17 aprilie 2025, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Mai multe>>
25-04-2025 Stiri agricole
Comisia pentru Bugete a Parlamentului European a adoptat astăzi, cu o majoritate de 23 voturi pentru, raportul referitor la viitorul buget al UE post-2027. Raportul, coordonat de eurodeputații Carla Tavares (S&D, Portugalia) și Siegfried Mureșan (PPE, România), respinge modelul „un plan național per stat membru” propus de Comisia Europeană și reafirmă necesitatea unei abordări echilibrate, flexibile și real adaptate nevoilor statelor membre. Mai multe>>
24-04-2025 Stiri agricole
Author: Andre Negreiros, Liderul Unității Comerciale Europa Centrală și de Est, Corteva Agriscience Natura este ingenioasă, găsind mereu noi și mai bune modalități de a răspunde celor mai mari provocări. Pretutindeni în jurul nostru există exemple prin care natura oferă un avantaj – ajutând plantele să devină mai rezistente, insectele mai adaptabile, iar solurile mai sănătoase. Mai multe>>
18-04-2025 Siguranta alimentara
InfoCons Protecția Consumatorilor a realizat un studiu pe baza informațiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor tip cozonac cu diverse umpluturi identificate pe piața din România pentru Sărbătorile de Paște 2025 .În total InfoCons Protecția Consumatorilor a analizat 23 de produse tip cozonac cu diverse umpluturi (cozonac cu ciocolată , cozonac cu nucă și cozonac cu rahat ) cu ocazia Sărbătorilor de Paște 2025 , de la următorii producători/distribuitori : Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>