Romanian Agri Trade Summit, evenimentul de Agri Trade al Romaniei, subliniaza rolul strategic al Romaniei pe piata internationala de Agribusiness si se adreseaza tuturor categoriilor de jucatori de pe piata locala si internationala de Agri Trade, oferind informatii relevante pe subiecte de actualitate si creand cadrul propice pentru initierea si consolidarea relatiilor de business mutual profitabile.
Ca urmare a succesului rasunator al primei editii si a cererii mari de participare primite din piata, in 2024 Romanian Agri Trade Summit este organizat intr-o locatie si mai generoasa (Hala Laminor din Bucuresti), care va acomoda perfect formatul inedit al evenimentului, dezvoltat si extins suplimentar. Astfel, in premiera pentru piata de Agribusiness din Romania, un eveniment al industriei combina in aceeasi zi sesiuni de prezentari si paneluri cu o ampla zona de expozitie si va include incepand din acest an si o serie de workshop-uri aplicate, organizate in paralel, pe o a doua scena.
„Pe 22 februarie 2024 Romanian Agri Trade Summit va aduce din nou la aceeasi masa autoritati, Fermieri si companii de top din domeniile de trading, distributie, procesare, genetica si logistica pentru a dezbate evolutia pietei la nivel local si international, identifica oportunitati de dezvoltare si a seta bazele unor parteneriate profitabile si benefice pentru cresterea Agribusiness-ului romanesc.
Suntem intr-o etapa in care Fermierii si Actorii nu mai pot fi spectatori. Avem schimbari si distorsiuni majore in Piata ce trebuiesc adresate conform. Este un moment pe care-l anticipam de un an si jumatate, un moment in care toti Actorii trebuie sa inteleaga ce inseamna Parteneriat, Incredere si Sustenabilitate si sa actioneze in mod agregat. Orice alta formula nu inseamna decat o erodare continua a pozitiei in raport cu Piata” a declarat Cezar Gheorghe, AGRIColumn.
„Feedback-ul primit dupa prima editie a confirmat faptul ca piata dinamica a agribusiness-ului din Romania are nevoie de un astfel de eveniment si ca Romanian Agri Trade Summit aduce beneficii palpabile participantilor, atat din perspectiva informatiilor furnizate cat si din cea a oportunitatilor de business create. Editia precedenta a Romanian Agri Trade Summit a setat un standard de excelenta in industrie. Iar pe 22 februarie 2024 il ducem la un nou nivel prin varietatea tematicilor abordate, a structurii complexe de eveniment, calibrul speakerilor pe care ii vom avea alaturi de noi pe ambele scene precum si prin componenta audientei, care va reuni specialisti din domenii relevante pentru intreg spectrul agribusiness-ului de top local si international.” a declarat Valentin Vacarus, Godmother.
Romanian Agri Trade Summit s-a impus ca un eveniment de referinta pe piata de Agribusiness locala si internationala iar prima sa editie a reunit la Bucuresti la inceputul anului 2023 aproximativ 600 de specialisti din 14 tari: Romania, Franta, Marea Britanie, Irlanda, Italia, Turcia, Germania, Spania, Elvetia, Ucraina, Serbia, Polonia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria.
Peste 60% din partenerii primei editii au confirmat deja ca se vor alatura editiei 2024 Romanian Agri Trade Summit, printre acestia numarandu-se nume relevante din domeniu precum Corteva Agriscience™, Boromir, East Grain, precum si trei din „companiile ABCD”, liderii tradingului de cereale la nivel mondial: ADM, Bunge si Cargill.
Evenimentul este sprijinit in calitate de parteneri media de catre: 9am.ro, Agri Business Job, Agrobiznes, Business Press Agricol, Cotidianul Agricol, Gazeta de Agricultura, New Money, retail.ro, Revista Biz, Revista Fermierului, Romania Agricola, Start-up.ro si Wall-Street.ro, precum si de mediaTRUST in calitate de partener de monitorizare.
Biletele de participare la Romanian Agri Trade Summit se vor pune in vanzare in perioada urmatoare prin intermediul site-ului dedicat www.agritradesummit.ro, care include si un formular de contact pentru companiile care doresc mai multe detalii despre eveniment sau sa i se alature in calitate de expozanti sau parteneri.
Despre AGRIColumn
AGRIColumn este un furnizor de servicii complexe si complete in Romania si in tarile riverane Dunarii, iar raportul de piata AGRIColumn este o initiativa unica in Agribusiness-ul romanesc. Prin numerele publicate saptamanal analizam piata la nivel local, regional si global pentru principalele marfuri (grau, porumb, seminte de floarea-soarelui, seminte de rapita, boabe de soia etc.), facem previziuni pe termen mediu si scurt si oferim informatii in exclusivitate despre statusul real al pietei din Romania.
Ceea ce diferentiaza AGRIColumn in piata sunt Neutralitatea si Impartialitatea, fapt recunoscut prin pozitionarea in primele 10-12 surse ce sunt neutre, conform CDTYView Barchart. In plus, AGRIColumn este citat adesea de catre Reuters, Bloomberg, Financial Times, Associated Press, France Press, Al Jazeera, TRT World, iar cifrele sale sunt confirmate prin rapoartele USDA.
AGRIColumn este generator de solutii in Fermele si Clientii din Romania. Plusul de valoare este convertit in castig financiar prin consultanta, analize, diminuarea riscului financiar prin reprezentarea pe Bursele Euronext si CBOT, servicii de transfer a cunostintelor catre Ferme si entitati juridice prin programe de instruire ce sunt rezultatul a peste 20 de ani de experienta in piata de Agribusiness. 24/7 Oriunde-Oricand este status-ul zilnic AGRIColumn.
Despre Godmother
We are brand experience artisans
Godmother este o agentie de publicitate cu 24 de ani de experienta, peste 1000 de evenimente implementate si o echipa de profesionisti seniori pentru care implementarea impecabila, inovarea si perfectionarea constanta reprezinta standardul.
Godmother are o experienta relevanta in domeniul Agribusiness, atat din perspectiva organizarii de evenimente si de campanii de comunicare pentru jucatori de top din domeniul agriculturii, cat si in calitate de organizator de evenimente dedicate industriei, care au scopul de a contribui la cresterea industriei locale si la consolidarea pozitiei Romaniei ca jucator strategic pe piata de Agribusiness.
18-07-2025 Stiri agricole
Alianța pentru Agricultură și Cooperare la MARȘUL Copa și Cogeca simultan cu prezentarea Bugetului Financiar Multianual al UE 2028-2034. Mai multe>>
15-07-2025 Stiri agricole
Autor: Andrei Ciocoiu, Category Marketing Manager Seeds pentru România și Republica Moldova la Corteva Agriscience Pe măsură ce agricultura globală evoluează pentru a răspunde nevoilor nutriționale ale unei populații în creștere, accentul se mută tot mai mult către soluții inteligente și reziliente, care ajută fermierii să producă mai mult, reducând în același timp riscurile și pierderile. În acest context, rapița rămâne una dintre cele mai valoroase culturi din România, oferind stabilita... Mai multe>>
14-07-2025 Stiri agricole
După mai mulți ani în care evoluția culturilor de toamnă a fost afectată de condițiile meteorologice, în campania aceasta fermierii din județul Dolj au înregistrat producții ridicate la rapiță. Performanța a fost posibilă datorită hibrizilor de la Corteva, iar fermierii care au mizat pe genetica Pioneer au devenit fermieri campioni. Primul fermier campion din județul Dolj este domnul Alex Dinu, societatea Agro Vir, din localitatea Terpezița, care a obținut o producție de 4.850 kg/ha cu hibridul... Mai multe>>
14-07-2025 Stiri agricole
Una dintre concluziile majore ale activităților recente dedicate fermierilor și consultanților din domeniul agriculturii ecologice este că viitorul consultanței agricole în România se va concentra tot mai mult pe ecologie. Această concluzie a reieșit în urma vizitei încrucișate (Cross Visits) organizate la finalul lunii mai de către Asociația Inter-Bio, sub egida proiectului OrganicAdviceNetwork. Evenimentul a reunit fermieri și consultanți atât din România, cât și din alte țări precum Bulgaria,... Mai multe>>
14-07-2025 Stiri agricole
Clubul Fermierilor Români a transmis Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale o serie de propuneri concrete pentru modificarea Regulamentelor (UE) 2021/2115 și 2021/2116, în contextul dezbaterilor europene actuale privind simplificarea și eficientizarea Politicii Agricole Comune (PAC). Mai multe>>
14-07-2025 Stiri agricole
Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă caută soluții pentru Protejarea Plantațiilor ViticoleAvând în vedere faptul că ministrul agriculturii a decis să suspende activitatea Autorității Naționale Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor (AASNCAP), Organizația Națională Interprofesională Vitivinicolă (ONIV) caută soluții tehnice care să protejeze plantațiile viticole împotriva grindinei și a înghețurilor târzii de primăvară. Din declarațiile domnului ministru Florin Barbu, reie... Mai multe>>
11-07-2025 Alimentatie sanatoasa
S-a încheiat cea de-a 8-a ediție a programului educațional național „Stil de viată sănătos, o alimentație diversificata si o atitudine eco-responsabila” sub deviza „Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă!”, organizat de Asociația Sărbătoarea Gustului și finanțat de Fundația Auchan cu peste 96.000 euro. Mai multe>>
09-07-2025 Intalniri si conferinte
Inovația, reziliența și productivitatea au fost teme centrale la Corteva Agronomy Days, o serie de evenimente organizate în România de Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă. Desfășurate în șapte locații din toate regiunile țării, aceste evenimente au reunit peste 3.000 de fermieri care au avut ocazia să interacționeze direct cu experții Corteva pe teren. Mai multe>>
09-07-2025 Vinuri
Punct de vedere al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicole - ONIV - privind întroducerea accizei pe vinul liniștit în România.România este un producător tradițional de vin cu zeci de mii de mici viticultori și crame artizanale, iar întroducerea unei accize ar lovi în special producătorii mici și mijlocii, care au marje reduse și nu pot transfera ușor costul în prețul final. Totodata poate cauza falimente, reducerea suprafețelor cultivate și scăderea diversității viticole. Mai multe>>
07-07-2025 Utilaje agricole
Rokycany, 3 iulie 2025 – Producătorul ceh de utilaje agricole SMS CZ lansează trei noi modele în gama sa de cultivatoare ușoare cu discuri: ONTARIO 400 H, ONTARIO 500 H și ONTARIO 600 H. Acestea completează oferta existentă care include modelul purtat ONTARIO 300 și versiunile tractate ONTARIO 500 și 600, modernizate anterior.Noile utilaje aduc un plus de eficiență și confort operatorului, alături de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește capacitatea de lucru cu resturi vegetale. Mai multe>>
07-07-2025 Invatamant agricol
Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a fost recunoscută pentru contribuția sa la sprijinirea oportunităților educaționale din mediul rural, în cadrul celei de-a doua ediții a Galei BookLand, organizată de Asociația BookLand. Premiul onorează implicarea activă a Corteva în susținerea construcției primului Campus Dual Preuniversitar din mediul rural din România, dezvoltat de Asociația BookLand. Mai multe>>
© 2024 Gazeta de Agricultura | Termeni si Conditii >>>