Gaini

Acomodarea si intrarea in ouat a puicutelor

Acomodarea si intrarea in ouat a puicutelorTransferul in adapostul de adulte trebuie facut intre 18 si 19 saptamani, fiind contraindicat dupa 20 de saptamani. Perioada de transfer pana la intrarea in ouat se cheama perioada de acomodare si are ca scop adaptarea pasarilor in noul mediu. In aceasta perioada riscul imbolnavirilor este minim, iar cerintele nutritionale reduse, ceea ce-l poate face pe gospodar sa fie optimist, insa nu intotdeauna justificat.

Citeşte mai departe...

Productia mondiala de oua

Productia mondiala de ouaOrganizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a indicat ca, in 2015, valoarea productiei mondiale de oua in coaja a ajuns la 55 miliarde de dolari, iar productia de oua la 70,4 milioane de tone metrice.

Citeşte mai departe...

Crescatoria sateasca de 1000 de gaini outoare

Crescatoria la tara de 1000 de gaini outoare - mica ferma de gaini outoareExistenta micilor ferme de gaini outoare pe langa cele mari este posibila si chiar binefacatore in avicultura din tara noastra.

Citeşte mai departe...

Activitati de control in unitatile de productie din sectorul oualor si a produselor din oua

control in unitatile de productie din sectorul oualorIn perioada 18 iulie – 5 august 2016, s-a desfasurat o actiune la nivel national, pentru a verifica modul in care operatorii din domeniu respecta conditiile sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la producerea oualor destinate comercializarii catre consumatorul final, precum si a produselor din oua.

Citeşte mai departe...

Ouale premiate "Din Ograda", acum si in magazinele Kaufland

Oua din ogradaFerma Aviputna produce oua dupa o tehnologie germana de ultima generatie, unica in Romania, prin care gainile sunt crescute in mod liber, la fel ca in ograda fiecarui taran. Incepand din aceasta vara, ouale premium "Din Ograda" se vor gasi si in reteaua nationala a magazinelor Kaufland, care se alatura retelelor Carrefour, Selgros, Mega Image si Billa.

Citeşte mai departe...

Gaini ouatoare pentru familii nevoiase din Dobrogea

Campania - Gaini ouatoare pentru familii nevoiase600 de gaini ouatoare si 600 kg de furaj vitaminizat au fost oferite din partea companiei DB Schenker Logisctics Romania, ca dar pentru sarbatorile pascale, unui numar de 12 familii nevoiase din judetul Constanta. Pentru al doilea an consecutiv, compania DB Schenker Logistics Romania ofera sprijin familiilor din mediul rural, prin intermediul proiectului de responsabilitate sociala „Gaini ouatoare pentru familii nevoiase”, implementat de Asociatia Civicum Voluntaris.

Citeşte mai departe...

Incubatia la ouale de gaina

Incubator oua de gainaPrin incubatie se intelege ansamblul conditiilor necesare pentru dezvoltarea embrionara normala, sau suma factorilor fizici, care actioneaza asupra oualor de incubatie de la introducerea lor in incubator si pana la iesirea puilor. Dezvoltarea normala a embrionilor poate avea loc numai in conditii determinate de temperatura, umiditate, schimb de gaze, pozitie si intoarcere a oualor. Ne vom referi in special la factorii fizici de incubatie ce trebuie asigurati la incubarea oualor de gaina.

Citeşte mai departe...

Dresajul de gaini

417398 d2ee9c3038904b769355a469b7f798fe.jpg srz p 800 426 75 22 0.50 1.20 0.00 jpg srzViitorii dresori de caini invata fundamentele antrenamentului de animale pe pasari, usurandu-se astfel instruirea lor.

Citeşte mai departe...

Ferma de gaini Aviputna Golesti inaugureaza 6 noi silozuri

Ferma de gaini Aviputna Golesti - 6 noi silozuriFerma Aviputna Golesti adauga investitiilor facute in ultimii ani, 6 noi silozuri a cate 1000 de tone fiecare, inaugurate astazi. Intregul concept de constructie si procesare se bazeaza pe tehnologia germana Himmel, fiind construit in proportie de 50% cu bani europeni si 50% prin participare proprie.

Citeşte mai departe...

Controlul temperaturii si iluminatul la gainile ouatoare

temperatura si iluminatul halei la gainile ouatoareTemperatura ambientala influenteaza necesarul de energie al gainii ouatoare si prin urmare ingestia si conversia hranei. Temperatura ideala pentru o eficienta sporita este influentata de tipul halei, varsta pasarii, rasa pasarii, localizarea geografica si conditiile climaterice. Conditiile de pe piata pot, de asemenea, influenta temperaturile interioare optime.

Citeşte mai departe...

Cel mai bun ou din Europa este Oul “Din Ograda”

Premiu Aviputna Golesti -  Oul Din OgradaOul “Din Ograda” produs de Aviputna Golesti a primit cel mai mare premiu acordat de catre Institutul International al Gustului si Calitatii de la Bruxelles, cea mai importanta organizatie mondiala ce testeaza bauturile si produsele alimentare.

Citeşte mai departe...

Claponii „Capão de Freamunde”

DSC00121Prin „Capão de Freamunde” IGP , Portugalia, se intelege un produs provenit din rase cu crestere lenta de tip atlantic din specia Gallus domesticus, exemplarele fiind castrate inainte de atingerea maturitatii sexuale, fiind destinate exclusiv productiei de carne de calitate.

Citeşte mai departe...

Peritonita si tulburarile nespecifice de ouat la gaini

Peritonita si tulburarile nespecifice de ouat la gainiPeritoneul este o cavitate delimitata de o seroasa dubla ce captuseste, pe de-o parte cavitatea abdominala (prin foita parietala), iar pe de alta parte inveleste toate organele din aceasta cavitate (prin foita viscerala). La pasari, peritoneul are o mare importanta in legatura cu functia de ouat a pasarii si cu evolutia bolilor infectocontagioase care lezioneaza organele abdominale.

Citeşte mai departe...

Adaposturile pentru gainile ouatoare in cresterea traditionala

Adaposturi si cotete pentru gaini ouatoareIn acest articol vom vorbi despre echipamentele avicole si apoi despre constructii. Trebuie sa ne dimensionam adapostul pentru pasari in functie de sistemul de crestere si de echipamentele pe care le alegem. In plus, adapostul, mai ales cel cu caracteristici de crestere industriala, este locul in care pasarea isi petrece intreaga ei viata. De aceea vom prezenta cateva notiuni cu privire la adaposturile de pasari pentru gaini ouatoare in crestere traditionala.

Citeşte mai departe...

Hennovation - Inovarea bunastarii gainilor ouatoare

gaini ouatoare - Hennovation bunastarea pasarilorHENNOVATION este o retea tematica axata pe inovarea bunastarii animalelor si pusa in practica in sectorul gainilor ouatoare, fondata prin intermediul programului Horizon 2020. Proiectul va crea retele in interiorul si in exteriorul fermelor care vor cauta si folosi noi idei si tehnologii eficiente si sustenabile pentru afacerile din sectorul avicol. Din cadrul retelelor vor face parte crescatorii de gaini, transportatorii si procesatorii, in colaborare cu chirurgi veterinari, consilieri agricoli si cercetatori, organizatii de consumatori si de certificare a productiei de oua.

Citeşte mai departe...

Supa chinezeasca din carne neagra de pasare

black-chicken 350Supa chinezeasca de carne neagra se obtine din rasa de pui Silkie, a carei piele si oase sunt de culoare inchisa.

Citeşte mai departe...

Rasa de gaini care produce oua de culori diferite

cos-ouaSe poate observa cu usurinta, chiar si cu un ochi neformat, ca ouale de gaina au culori diferite in functie de rasa.

Citeşte mai departe...

Hibrizii de pui de carne pentru crestere in aer liber

pressrelease ja787 freedom food free range web  031402300 1629 23022015In anului 2014, hibrizii de pui de carne Hubbard JA787 si JA987 au inceput sa fie crescuti in aer liber si in Marea Britanie.

Citeşte mai departe...

Determinarea gradului de prospetime a oualor de gaina

grad prospetime oua gainaOul este, alaturi de lapte, sursa proteica cel mai usor de produs si utilizat. Plin de calitati, oul contine vitamine, minerale, grasimi si proteine complete, majoritatea localizate in galbenus. Albusul contine predominant apa si cateva proteine.

Citeşte mai departe...

Costumul de pui pentru ziua de Halloween

roosterbabyPrintre cele mai adorabile costume oferite cu ocazia zilei de Halloween sunt cele de pui si cocosi.

Citeşte mai departe...

Tifopuluroza aviara

TIFOPULUROZATifopuluroza este o boala infectioasa a pasarilor caracterizata prin tulburari digestive si mortalitate ridicata la embrioni si la pui, iar prin anemie si tulburari ale ouatului la gainile adulte.

Citeşte mai departe...

Ce trebuie sa stim despre compozitia oului de gaina

Oul de gainaOuale au o valoare alimentara deosebita prin compozitia lor complexa. In ceea ce priveste structura si compozitia, cuticula este cea mai externa membrana a oului, este foarte fina si este formata din mucina si ovoporfirina.

Citeşte mai departe...

Cum influenteaza lumina productia de oua la gainile ouatoare

Lumina si gainile ouatoareProductia de oua la gainile ouatoare crescute in sistem intensiv este in strinsa corelatie cu programul de lumina. Numarul de oua, greutatea oului si profitul pot fi influentate de programul de lumina.

Citeşte mai departe...

Proiect ferma de gaini ouatoare

chickens-out-of-cages resizePROIECT MODEL: Ferma pentru cresterea pasarilor – 4000 gaini ouatoare

Citeşte mai departe...

Hranirea gainilor adulte

hrana-gainiProductia de oua depinde in mare masura de alimentie.

Citeşte mai departe...

Transavia - cel mai cunoscut brand de carne de pui din Romania

gaini-transavia resizeLa 20 ani de la infiintare, grupul Transavia detine cel mai cunoscut brand de carne proaspata de pui din Romania.

Citeşte mai departe...

Rasa de gaini LA BRESSE

Gallic-rooster resizeEste una dintre cele mai vechi rase din Franta, fiind formata din rasele locale de gaini. Are mai multe varietati: neagra, alba sau cenusie, prima fiind cea mai importanta.

Citeşte mai departe...

Produse bio Provit, din pui hraniti cu furaje naturale

23839 resizeFirma Provit 2001 Bucuresti, a luat fiinta in luna decembrie 2001, la initiativa domnului Pruncu Vasile, care si-a propus sa constituie si sa realizeze in Romania o societate comerciala potrivit unei conceptii care sa permita oricand extinderea si adaptarea activitatii in raport cu conditiile interne si internationale.

Citeşte mai departe...

Grupul Transavia, printre Campionii in business ai Romaniei

TRANSAVIATransavia este unul dintre cei mai mari producatori de preparate din carne de pasare din Romania.

Citeşte mai departe...

Cresterea puilor pe lucerniere

04102446 B fmtPasarile de curte la varsta de doua luni se cresc in libertate fie pe camp fie pe lucerniere si este un sitem extrem de avantajos.

Citeşte mai departe...

Ce mananca gainile pe langa casa?

Gainile sunt concepute sa-si caute singure hrana, asa ca nu va trebui sa le purtati prea mult de grija.

Citeşte mai departe...

Hranirea puilor de gaina

In hranirea puilor de gaina pe timpul cresterii in puiernita se disting doua etape.

Citeşte mai departe...

Noutati

Acomodarea si intrarea in ouat a puicutelor

03-01-2017 Gaini

Acomodarea si intrarea in ouat a puicutelor

Transferul in adapostul de adulte trebuie facut intre 18 si 19 saptamani, fiind contraindicat dupa 20 de saptamani. Perioada de transfer pana la intrarea in ouat se cheama perioada de acomodare si are ca scop adaptarea pasarilor in noul mediu. In aceasta perioada riscul imbolnavirilor este minim, iar cerintele nutritionale reduse, ceea ce-l poate face pe gospodar sa fie optimist, insa nu intotdeauna justificat. Mai multe>>

Recomandari privind regimul de comercializare al oualor

16-12-2016 Pasari

Recomandari privind regimul de comercializare al oualor

Cresterea pasarilor, in general, este o preocupare importanta pentru un segment de populatie, activitate care, in functie de sistemul de crestere, asigura crescatorului o sursa de hrana in gospodaria proprie, dar si venituri substantiale prin valorificarea de pasari vi, sau oua obtinute, de la pasari crescute in exploatatii comeciale, in sistem ecologic sau industrial. Mai multe>>

S-a confirmat prezenta virusului influentei aviare (subtipul H5N8) in judetul Constanta

28-11-2016 Pasari

S-a confirmat prezenta virusului influentei aviare (subtipul H5N8) in judetul Constanta

In dimineata datei de 22.11.2016, ca urmare a notificarii unei mortalitati observata la lebede salbatice, inspectori din cadrul DSVSA Constanta s-au deplasat in acvatoriul portului Constanta. In urma emiterii buletinului de analiza al IDSA prin care a fost confirmata prezenta virusului influentei aviare, subtipul H5N8, boala a fost declarata. ANSVSA a luat masuri de protectie atat la nivelul judetului Constanta, cat si la nivel national pentru evitarea introducerii acestui virus in populatia de ... Mai multe>>

Masuri pentru prevenirea bolilor transmisibile la pasari

25-11-2016 Pasari

Masuri pentru prevenirea bolilor transmisibile la pasari

Dintre bolile, transmisibile, cu un inalt grad de periculozitate pentru efectivele de pasari domestice si salbatice, boli care genereaza pierderi economice importante datorita mortalitatii ridicate, a restrictiilor privind miscarea pasarilor vi si a produselor provenite de la acestea, cele mai grave sunt Gripa Aviara, Pseudopesta Aviara, Salmonelozele si alte boli infectioase, parazitare, sau tehnopatii specifice pasarilor crescute in hale inchise. Mai multe>>

Practicarea desclocitului la curci

24-11-2016 Curcani

Practicarea desclocitului la curci

Desclocitul curcilor este obligatoriu si trebuie sa se faca la cat mai putin timp dupa manifestarea acestei stari fiziologice. Curcile cad closti de 2-3 ori intr-un sezon de ouat. Uneori isi manifesta acest instinct la putin timp dupa depunerea primului ou, perioada cea mai critica din acest punct de vedere inregistrandu-se dupa 3-4 saptamani de ouat, deci in momentul in care curba ouatului ajunge in varf. Mai multe>>

ANSVSA a dispus masuri suplimentare privind influenta aviara din Uniunea Europeana

22-11-2016 Pasari

ANSVSA a dispus masuri suplimentare privind influenta aviara din Uniunea Europeana

Urmare a informatiilor primite de la Comisia Europeana si mesajele de alerta ale Organizatiei Mondiale pentru Sanatate Animala referitoare la situatia epidemiologica privind influenta aviara din Uniunea Europena, ANSVSA a intreprins urmatoarele masuri suplimentare pentru a preveni patrunderea bolii pe teritoriul Romaniei: Mai multe>>

Productia mondiala de oua

11-11-2016 Gaini

Productia mondiala de oua

Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a indicat ca, in 2015, valoarea productiei mondiale de oua in coaja a ajuns la 55 miliarde de dolari, iar productia de oua la 70,4 milioane de tone metrice. Mai multe>>

Crescatoria sateasca de 1000 de gaini outoare

20-10-2016 Gaini

Crescatoria sateasca de 1000 de gaini outoare

Existenta micilor ferme de gaini outoare pe langa cele mari este posibila si chiar binefacatore in avicultura din tara noastra. Mai multe>>

Activitati de control in unitatile de productie din sectorul oualor si a produselor din oua

22-08-2016 Gaini

Activitati de control in unitatile de productie din sectorul oualor si a produselor din oua

In perioada 18 iulie – 5 august 2016, s-a desfasurat o actiune la nivel national, pentru a verifica modul in care operatorii din domeniu respecta conditiile sanitare veterinare si de siguranta alimentelor referitoare la producerea oualor destinate comercializarii catre consumatorul final, precum si a produselor din oua. Mai multe>>

Stresul termic la pasari

31-07-2016 Pasari

Stresul termic la pasari

Reactiile pasarilor la stresul termic apar, in general, cu scopul asigurarii homeostazei. Pentru a obtine rezultate tehnice si economice bune, aviculorii trebuie mai intai sa inteleaga cum sa contracareze eficient stresul termic in efectivele de pasari aflate in crestere. Aceasta necesita intelegerea cerintelor nutritionale ale pasarilor in conditii de stres termic. Mai multe>>

Ratele crescute pe pasune

25-07-2016 Rate si gaste

Ratele crescute pe pasune

Ratele se dezvolta cel mai bine pe pasune si in aceasta perioada depun oua de calitate superioara. Intr-o crescatorie de rate din Bavaria sunt crescute 300-400 de rate pe un hectar de pamant lutos cu pietris si cu iarba proaspata si bogata. Mai multe>>