Reteaua Bio Austria

austria2.jpgAlimentele organice, mult mai sanatoase;

Produse biologice gustoase si de inalta calitate;

Sarbatorile de tip Bio;

Cumpararea produselor bio;

Reteaua BIO Austria;








Alimentele organice sunt si mai sanatoase

Doar in sistemul de agricultura ecologica se poate determina cu adevarat valoarea oamenilor, animalelor, plantelor si economiile. Produsele bio ne permite sa ne bucuram pentru sanatatea consumatorilor si a mediului inconjurator.

Agricultorii trateaza biologic animalele cu multa dragoste si ofera animalelor foarte mult spatiu pentru nevoile lor de viata. Puii, porcii doresc sa aibe un loc pentru scurmat, iar viteii si bovinele tinere au nevoie de spatiu pentru a sari si zburda in voie.

Animalelor le place sa simta soarele pe piele lor dar si dusurile de ploaie. Aceasta forma de bunastare a vietii, este asigura prin tehnologia de crestere in sistem Bio si care ofera animalelor foarte multa sanatate.

Produsele organice din carne sunt garantate, deoarece sunt libere de rezidurile de antibiotice!

Dupa o jumatate de secol de cercetare in tehnologia Bio, sa ajuns la concluzia ca animale au nevoie de mult spatiu pentru a se simtii bine si pentru a fii sanatoase.

Rezultatul cercetarilor austriaci, in cresterea bio a animalelor, a fost publicat sub forma unor linii directoare. Asociatia "Bio Austria" are un rol cheie in aceast dezvoltare.


austria1.jpg

Produse biologice gustoase si de inalta calitate.

Un mediu sanatos, sustinut de catre agricultura ecologica necesita foarte multa atentie si angajament. Utilizarea de tehnologii bio, asigura reusita agricultorilor in afaceri.

Agricultorii depun multa pasiune si efort pentru a utiliza toate resursele organice locale, pentru a asigura sanatate pamantului, plantelor, animalelor si oamenilor.

Fermierii organici au un motiv de ingrijorare fata de sanatate amediului ambiant. De aceea vor sa experimenteze din nou acest sistem de agricultura care asigura frumusete si vitalitatea mediului inconjurator, si care trebuie pastrat si consolidat, pentru generatiile urmatoare.

Asociatia Bio Austria, a creat un brad pentru produsele organice, si pentru activitatea biologica a agricultorilor si fermierilor asociatiei. Membrii asociatiei furnizeaza materii prime si produse alimentare biologice, care sunt valorificate prin partenerii asociatiei: BILLA; MERCUR; NATUR PUR; NATUR ACTIV, etc.

Sunt valorificate, in primul rand, produsele biologice obtinute in fermele din apropierea acestor supermaketuri. Produsele biologice, sanatoase si gustoase, sunt de asemenea disponibile, daca sunt procurate direct de la fermieri. Asociatia ofera posibilitatea de contact personal cu agricultorul din regiunea solicita. Consumatorii pot sa se convinga la fata locului cu privire la calitatea produselor biologice oferite.

Consumatorii au la indemana urmatoarele adrese pentru informare:

BIO baza de date de agricultorii AUSTRIA ;

Baza de date a BIO AUSTRIA ;

BIO baza de date a Austriei (bioinfo) ;

Baza de date a Ministerului de viata





Sarbatorile de tip Bio

austria3.jpg

Drumetiile prin paduri si lunci, in mijlocul naturii, va tine departe de stressul vietii zilnice. Trebuie sa va faceti timp si pentru odihna si recreere. Trebuie sa aveti deschidere pentru frumusetea peisajului. Sa admirati fluturii si ascultati pasarile cantatoare. Sa fiti captivati de delicatele peisaje din lunci, in timpul verii, in culorile de toamna sau in frumusetile iernii. Sa descoperiti rasaritul de soare. Sa traiti experienta mersului prin apa, cu picioarele goale. Sa te bucuri de splendoarea naturii dupa o ploaie de vara, sau sa stai la umbra unui copac batran, intr-o zi caniculara. Si dupa o drumetie in mijlocul naturii sa te bucuri de painea proaspata, scoasa din cuptor, sau de lactatele prelucrate inferma. Sau de fructele, mierea si ouale proaspete de la micul dejun.

Sa admiri deaproape animalele din gospodarie: pisicile, puii, vacile de pe pasune, caii din Centru de echitatie, oile sau caprele. Este o mare bucurie pentru copii si adulti sa se joace cu animalele din ferma.


Cum poti cumpara produsele alimentare organice

austria4.jpg

Exista reglementari legale clare si stricte de control, care garanteaza faptul ca numai produsele etichetate sunt, de fapt biologic.

Fiecare produs biologic trebuie sa contina un cod de detectare, atribuit de catre Ministerul Agriculturii si Alimentatiei.

AT-W-02-0165-bio-3L (exemplu 1)

  • AT = indica faptul ca organismul de control are sediul in Austria;
  • W = W indică starea = Viena, N = Austria de Jos, O = Austria de Sus, etc;
  • 02 = este numarul alimentar acordat de catre autoritatea de supraveghere;
  • Bio = este un produs biologic;
  • 0165 = este numarul de Bio-Bio - operatiunea de cultura Verband-Austria;
  • 3 = este codul de ferma ecologica (in acest caz Austria de Jos);
  • L = Agricultura

Acest cod ofera garantii de securitate si de depistare a fiecarui agricultor.Coduri asemanatore primesc si comerciantii si procesatori de produse bio.


fermaerich.jpg



Reteaua BIO Austria

"Bio AUSTRIA" - este organizatia de fermieri organici din Austria. In spatele BIO Austria sunt 14.000 agricultori si fermieri organici.

Asociatia are un personal 100 de specialisti cu experienta de decenii in productie, prelucrare, comercializare si consiliere. Specialisti cu un grad grad inalt de competenta.

BIO Austria colaboreaza cu: comertul; industria alimentara; politicienii; economia; stiinta; Mass-Media.

BIO AUSTRIA se vede ca o comunitate de valori preocupata de: ecologie; bunastarea animalelor; piata, preturi, valorificare; cultivarea produselor organice in fermele familiare; cercetare si inovatie.

Alegand alimentele organice, agricultorii austrieci contribuie la mentinerea unui mediu de viata cu un sol fertil, o apa curata si aer ozonat.

Bio Austria va recomada sa va bucurati de alimentele organice ale agricultorilor din Austria.

Noutati

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

08-05-2025 Invatamant agricol

”Green Campus”, eveniment găzduit de USAMV Cluj-Napoca (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii) pentru sute de liceeni

Campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca își deschide porțile sâmbătă, 10 mai 2025, pentru sute de liceeni pasionați de științele vieții. ”Green Campus 2025 - Facultatea e mai cool decât credeai!” este evenimentul dedicat în fiecare an tinerilor care nu cunosc încă programele atractive de studii de licență ale Facultății de Zootehnie și Biotehnologii: Zootehnie; Biotehnologii; Comportamentul și bunăstarea animalelor. Mai multe>>

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

08-05-2025 Protectia mediului

Degradarea solurilor amplifică problemele cu apa ale României, potrivit unui raport

În lumina raționalizării apei din cauza secetei, care a afectat zeci de mii de persoane în șase județe din România în 2024, un nou raport al mișcării Salvează Solul identifică degradarea solului drept un factor-cheie care accentuează criza apei. Mai multe>>

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

08-05-2025 Afaceri agricole

România concentrează 23% din totalul forței de muncă în agricultură din UE

România are aproximativ o treime din totalul fermelor din UE, însă 90% dintre acestea au sub cinci hectare, adică sunt ferme de subzistență. Impact Hub Bucharest (reprezentantul EIT Food în România), în parteneriat cu Startarium, a lansat cea de-a patra ediție a raportului privind startupurile românești din AgriFood, care oferă o analiză cuprinzătoare a ecosistemului: „Romanian AgriFood Startups Overview Report 2024”. Mai multe>>

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

08-05-2025 Utilaje agricole

Accesorii pentru motocultoare - ce trebuie să ai pentru o muncă mai ușoară?

Motocultorul a devenit rapid una dintre cele mai utile unelte din gospodărie, mai ales dacă lucrezi solul în mod constant. Nu doar că te scapă de efort fizic inutil, dar îți oferă și o eficiență mult mai mare în toate lucrările agricole. Însă, pentru a profita din plin de avantajele sale, ai nevoie de accesoriile potrivite. Cu ajutorul lor, munca devine mai ușoară, mai rapidă și, cel mai important, mai bine făcută. Dacă ai în vedere achiziția sau ai deja un motocultor, informațiile menționate în... Mai multe>>

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

07-05-2025 Targuri si expozitii

Târg de produse tradiționale la Ministerul Agriculturii 8-10 mai 2025

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, organizează în perioada 8–10 mai 2025, în curtea instituției, „Târgul de produse tradiționale”. Evenimentul se desfășoară în contextul Zilei Europei și celebrează contribuția României la dezvoltarea Politicii Agricole Comune, promovând produsele agroalimentare autentice, certificate și atestate la nivel național și european. Mai multe>>

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

07-05-2025 Protectia mediului

De la clasă în natură: tinerii din România descoperă importanța orașelor verzi prin activități practice

Fundația WorldSkills România a implementat în peste 300 de școli din România ediția 2024-2025 a programului Educație despre biodiversitate în spații urbane, în cadrul proiectului Acțiuni verzi, viitor durabil. Au fost organizate 3 evenimente de tipul Urban Greening Days la București, Iași și Ciumbrud, care au adus împreună elevi, experți și companii din domeniul înverzirii urbane, ce au ca scop comun soluționarea unei provocări reale din mediul urban actual. Mai multe>>

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

03-05-2025 APIA

Informații suplimentare cu privire la Pachetul 4 “Culturi verzi” - Intervenția DR-02

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Intervenției DR-02: Agro-mediu și climă pe terenuri arabile - Pachet 4 ,,Culturi verzi”, că în anul 2025, angajamentele aflate în derulare din Campania 2024 se adaptează (în perioada de depunere a Cererilor de plată) la condițiile prevăzute de Planul strategic PAC 2023-2027. Mai multe>>

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

29-04-2025 Alimentatie sanatoasa

7 din 10 români declară că pun accent pe alimentația sănătoasă, însă doar jumătate citesc frecvent etichetele produselor pe care le cumpără

București, 29 aprilie 2025 – Românii își doresc să mănânce sănătos, însă datele studiului „Educația alimentară în România” realizat de AGRICOLA și iVox arată că există o discrepanță între intenție și practică. Peste 77% dintre respondenți au declarat că prioritizează alimentația sănătoasă în mare și în foarte mare măsură, însă doar 4 din 10 își evaluează calitatea alimentației ca fiind „bună”, iar 5 din 10 o descriu drept „medie”. Mai multe>>

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

29-04-2025 Stiri agricole

Noul raport Corteva evidențiază modul în care inovația accelerează o agricultură mai sustenabilă

Cel mai recent raport de progres al Corteva Agriscience privind obiectivele sale de sustenabilitate evidențiază modul în care progresele în inovație și tehnologie determină o productivitate mai mare pentru fermieri, protejând în același timp resursele noastre naturale. Mai multe>>

Activități în desfășurare la APIA

28-04-2025 APIA

Activități în desfășurare la APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează publicul larg cu privire la cele mai importante activități desfășurate în această perioadă:- primirea Cererilor de plată în cadrul Campaniei 2025 până la data de 30 mai;- eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții gestionate în cadrul Campaniei 2025, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Mai multe>>

Românii NU vor pesticide

27-04-2025 Pesticide

Românii NU vor pesticide

În plină campanie electorală, tema sănătății și securității alimentare ia avânt. 89% dintre românii cu drept de vot afirmă că nu vor să consume alimente produse cu pesticide și nu vor ca fermierii români să folosească pesticide interzise în UE Mai multe>>